Forum Machete,Modelism,Hobby: Camion de carat masini 1/24 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Camion de carat masini 1/24

#1 Useril este offline   arsenescusorin 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 311
  • Inregistrat: 21-March 08

Postat 18 January 2015 - 02:16 PM

Mi-am propus sa realizez o tema si anume sa fac un camion pentru carat masini diecast la 1/24. Nu am mai facut asa ceva niciodata.
Va fi realizat de la 0 poate totusi reusesc sa gasesc roti undeva dar ramane de vazut.
Daca viata nu va trece si peste aceasta tema cu viteza-i specifica si cu praful uitarii, va voi tine la curent.

Ma gansesc ca poate as putea realiza niste roti din hartie cum sunt cele de la machetele de carton poloneze.

Imi dau seama ca imi trebuie un proiect, o schema.
E musai sa fie camion deasta cu motorul inafara cum se vede aici http://truckscollect...359-blueprints/

Aceasta postare a fost editata de arsenescusorin: 18 January 2015 - 02:18 PM

#2 Useril este offline   LDH 

• Membru senior
  • Postari: 1430
  • Inregistrat: 20-September 06

Postat 18 January 2015 - 02:41 PM

Pai camionul din link este american.
Inainte de camion de ce nu faci o platforma tractata pentru un turism sau o utilitara care poate transporta un autoturism.
Cred ca gasesti roti de dube sau microbuze pe forumurile de auto la rubrica vanzari machete pentru piese sau piese.
Mai exista varianta unui microbuz sau duba, VW, IVECO, Fiat sau ce o fi, dintr-un kit de montaj pe care sa-l modifici si sa-l faci platforma de transport.

Spoor!

#3 Useril este offline   michi-ro 

• Membru senior
  • Postari: 894
  • Inregistrat: 18-January 12
  • Interests:fotografia
    modelismul

Postat 18 January 2015 - 06:48 PM

Io zic sa iei o epava de pe e-bay si sa o "refaci" asa cum iti doresti tu!
Ai si roti, ai si motor, cabina, interior si asa mai departe!
Spor si sunt cu ochii pe tine!

#4 Useril este offline   stageexp 

• Membru senior
  • Postari: 1116
  • Inregistrat: 18-January 08
  • Interests:Fotografie, modelism, frumosul cotidian

Postat 18 January 2015 - 07:45 PM

Salutare,

prima data trebuie sa te decizi asupra marcii caminului. Daca este european sau american. Daca vrei sa-l faci scratch build, toata stima. Este o initiativa modelistica demna de lauda. Rotile insa ti-as recomanda sa le iei de-a gata. Nu stiu exact capabilitatile tale de lucru, adica utilajele de care dispui. Insa, chiar daca ai acces la un strung de exemplu, forma rotii (a cauciucului este foarte complexa si presupune bricolaje ulterioare). Insa cu un strung poti face jenti, tevi si altele in functie de material, sau poti merge pe varianta in care cauti materiale de dimensiuni apropiate in ceea ce se numeste de regula cutia cu maimute. Totusi pentru gume as recomanda doua metode mari si late: cumpararea de-a gata, exista multe roti de autocamion 1:24, chiar si Italeri are astfel de seturi care pot fi aduse de magazinele online de la noi in situatia in care nu comanzi de pe ebay, iar ce-a de-a doua varianta presupune turnarea rotilor, deci confectionarea unei matrite plecand de la ipoteza ca o varianta pozitiva gasesti macar de imprumut. Nu recomand realizarea rotilor prin metoda modelelor de carton, desi trebuie sa recunosc faptul ca am vazut cateva reusite demne de remarcat prin tutorialele youtube, insa metoda este extrem de consumatoare de timp.

voi urmari aceasta initiativa, pentru ca recunosc ca astept cu interes sa vad o astfel de macheta

spor la lucru

#5 Useril este offline   arsenescusorin 

• Membru senior

Postat 18 January 2015 - 08:15 PM

Va multumesc tuturor pentru atentie si pentru raspunsuri. Banii sunt o problema, strung nu am de unde sa gasesc, cunosc doi strungari batrani de exceptie dar capitalismul i-a lasat fara fabrica.

Daca vreunul dintre voi are un plan de cap tractor ar fi ideal ca pe internet la o prima cautare nu am gasit. Poate sa fie de oisice origine desi eu as prefera nul deasta american cu motorul afara ca mereu mi-au placut.

O sa urmaresc idea cu tutorialele de pe youtube ca nu m-am gandit pana acum.

#6 Useril este offline   LDH 

• Membru senior

Postat 18 January 2015 - 08:55 PM

Buna seara,

Cu strungul as putea sa te ajut eu si chiar cu o freza. Nu sunt pentru mecanica fina dar meseriasii sunt clasa I. Depinde insa de complexitatea lucrarii, materialul din care vrei sa faci si, mai ales, sa nu fiu grabit.
Am nevoie de desenele pentru executie si specificatiile de material.

Am facut astfel de roti, strungarul si frezorul nu eu, atat la scara 1:43 cat si la 1:24.
La 1:43 au fost roti ce incercau sa se apropie cat mai mult de desenul jantelor ce au echipat ARO 24 Proto Dakar

Imagine postata
SURSA

Si cred ca au iesit destul de bine avand in vedere dimensiunile

Imagine postata

Imagine postata

Anvelopele sunt ale masinii DeA la scara 1:43 ce au fost ca o manusa pentru jenti.

La scara 1:24 au fost doua modele de jenti, una cu 7 spite si una cu 5 spite, din doua bucati, iar anvelopele realizate din teflon. Deoarece nu erau gravate au iesit slikuri pentru modele racing

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

In imaginea de mai sus anvelopele sunt din cauciu deoarece inca nu erau confectionate cele din teflon.

A mai fost o incercare de realizare a jentilor prin metoda printarii 3D. Nu gasec pozele dar rezultatul nu este foarte bun, dar este bun si se poate imbunatati.

Spoor!

#7 Useril este offline   arsenescusorin 

• Membru senior

Postat 24 January 2015 - 12:33 PM

Va rog daca aveti o sursa pentru planuri de camioane ca pe onternet nu gasesc nimic serios si nu pot sa incep lucrul.

#8 Useril este offline   LDH 

• Membru senior

Postat 24 January 2015 - 07:30 PM

Din pacate desene cu semiremorca si camionul transportor nu sunt.
Solutia ar fi sa-ti alegi un cap tractor iar semiremorca sa o faci pe baza fotografiilor de pe net.
Acuma depinde si de epoca si zona in care vrei sa incadrezi masina.

http://www.the-bluep...porter_tractor/

http://www.the-bluep...ar_transporter/

http://speedreaders....nsporters-work/

http://carblueprints...ransporter-2009

http://toplowridersi...-trailer-plans/

Dupa ce ti-ai ales modelul cauta pe net date tehnice privind dimensiunile de gabarit.
Cu datele, pozele si, eventual desenele, poti sa-ti faci schitele pentru model.

Spoor!

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi