Forum Machete,Modelism,Hobby: SdKfz.223 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

SdKfz.223 ICM 1/72

#1 Useril este offline   dany 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 4843
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 13 January 2015 - 05:12 PM

Salutare :friends:
Un model usor de construit si corect in forme , ce retine foarte bine caracterul acestor vehicole , datand de pe vremea cand inca ICM-ul nu se " spurcase" trecand la" Dark side " :lol: promitand iubire vesnica braillistilor si alintandu-i cu subiecte inedite si prea putin materiarilzate in plastic la preturi imbatabile . (...Trai , neica ...)
Singurul neajuns al acestor kituri este faptul ca nu are reprezentat deloc interiorul si ar mai fi roata de rezerva , ce nu este montata deocamdata pe modelul meu , desi nu stiu exact daca o voi modifica ....
" Vacseala" am realizat-o integral cu pensula . Emailuri pentru stratul de baza dupa care am venit cu vopsele de ulei atat pentru nuanta finala , efectele de lumina sau umbra ( foarte subtile) , invecheala si ceea ce se vede bine " ciupeala" gri inchis .
Din pacate am "reusit" sa pierd 2 decaluri ale crucilor initiale , fiind nevoit sa utilizez altele , ceva mai mari si cam incorecte , insa nu m-a deranjat prea tare . Decalurile s-au asezat foarte bine cu Adhesol , dupa care le-am inmuiat putin si cu Tensol ( Agama) .
Prafuiala am realizat-o cu pigment( Patinator) " sand" , deasemenea Agama .
Parca ar mai fi ceva loc de " joaca" , insa neavand lac mat pentru a sigila ceea ce am lucrat , m-am gandit sa ma opresc aici ( deocamdata) .
In speranta ca are sa va placa , va astept cu drag la comentarii.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: sdkfz 223 a.jpg
  • Imagine atasata: sdkfz 223 b.jpg
  • Imagine atasata: sdkfz 223 c.jpg
  • Imagine atasata: sdkfz 223 d.jpg
  • Imagine atasata: sdkfz 223 e.jpg
  • Imagine atasata: sdkfz 223 f.jpg
  • Imagine atasata: sdkfz 223 g.jpg
  • Imagine atasata: sdkfz 223 h.jpg
  • Imagine atasata: sdkfz 223 i.jpg
  • Imagine atasata: sdkfz 223 j.jpg
  • Imagine atasata: sdkfz 223 k.jpg
  • Imagine atasata: sdkfz 223 l.jpg
  • Imagine atasata: sdkfz 223 m.jpg
  • Imagine atasata: sdkfz 223 n.jpg
  • Imagine atasata: sdkfz 223 o.jpg
  • Imagine atasata: sdkfz 223 p.jpg

Aceasta postare a fost editata de dany: 13 January 2015 - 05:40 PM

#2 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 13 January 2015 - 07:22 PM

Vezi postareadany, la 13 January 2015 - 05:12 PM, a spus:

Salutare :friends:
Un model usor de construit si corect in forme , ce retine foarte bine caracterul acestor vehicole , datand de pe vremea cand inca ICM-ul nu se " spurcase" trecand la" Dark side "

O sa pretind ca n-ai spus nimic :vava:
In rest felicitatiuni pentru. ...micutul acesta

#3 Useril este offline   OldHammer 

• Membru senior
  • Postari: 852
  • Inregistrat: 23-March 12
  • Interests:Blindate

Postat 13 January 2015 - 07:42 PM

Felicitari! Un model deosebit, imi place foarte mult! :clapping:

#4 Useril este offline   dany 

• Membru senior

Postat 13 January 2015 - 09:08 PM

Multumesc mult de aprecieri , Longinus si OldHammer ! :hi:

Citeaza

O sa pretind ca n-ai spus nimic

:lol: ... Ei , mai glumesc si eu facand haz de necaz , din cand in cand ; nimic serios .Sper ca n-a fost cu suparare. :friends:

Aceasta postare a fost editata de dany: 13 January 2015 - 09:28 PM

#5 Useril este offline   JangBogo 

• Membru senior
  • Postari: 2386
  • Inregistrat: 10-February 10
  • Interests:Figurine Antichitate-perioada moderna, Afrika Korps, Japonia.

Postat 13 January 2015 - 09:18 PM

Foarte fain, dany, un subiect drag mie. Uite, si mie imi face cu ochiu' fratele dumnealui:http://hobby-park.ro/produs.php?id=2032.
Dar n-am apucat inca sa ies din "febra figurinistica".

Aceasta postare a fost editata de JangBogo: 13 January 2015 - 09:18 PM

#6 Useril este offline   dany 

• Membru senior

Postat 13 January 2015 - 09:47 PM

Multumesc mult, Jang . :friends:
Da, sint modele foarte dragute si mai corecte decat recentele Dragon . Nici eu nu am avut inca placerea sa " dau buzna" peste fratele sau , dar sper ca in curand sa mi-l adaug si pe acesta la colectie .
Tot " de " Africa doresti si tu sa-l faci ?
Ma gandeam la un moment dat sa-l reprezint alaturi de un Humber Armoured Car britanic .Povestea odata un englez , ce facuse parte din echipajul unui vehicol de recunoastere , ca se mai intampla uneori sa se intalneasca cand plecau sa se destinda la vreo baie in mare cu vehicole de recunoastere ale nemtilor , acestia cautand la randul lor vreo cateva momente de relaxare . Nu fraternizau , insa se purtau cu respect ( cavalereste) unii cu altii , salutandu-se si plecand mai departe .
Mult spor la figurine !

Aceasta postare a fost editata de dany: 13 January 2015 - 10:07 PM

#7 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 13 January 2015 - 09:56 PM

Vezi postareadany, la 13 January 2015 - 09:08 PM, a spus:

; nimic serios .Sper ca n-a fost cu suparare. :friends:

Absolut,Dany,absolut.
Era o gluma :friends:
Oricum,felicitarile nu. Ele nu.

#8 Useril este offline   caporalmusat 

• Membru senior
  • Postari: 1048
  • Inregistrat: 03-January 09
  • Interests:Tehnica militara sovieto/rusa in general dar mai ales aflata si in dotarea RO ARMY !

Postat 14 January 2015 - 09:11 AM

Salutare @ Dany ! :friends:
Eh ce vremuri sa zic asa , caci cu anisori in in urma cand eram si eu pe scara asta am facut vreo doua masinarii asemanatoare dar erau suratele mai mici 222 . Numai ca viata si altele m au dus inspre alta scara acu de care vad ca te iei; si vb bunului coleg cred ca ti sa facut de paine cu vin la ochii aia buni de facut astfel de masinarii! :lol: Dar mai bine langa paine sa punem o friptura si vinul sa l bem :drinks: "barfind" mica masinarie dar marea realizare a ei.
Imi place f mult cum arata la final pentru ca desii (din pct ul meu de vedere pe tema vopsirii si efectelorpot fii en pareri contradictorii ) asta e "naturala" si se potriveste cu locurile/peisajul pe unde bantuia in compunerea acelui faimos Afrika Korps .
Asa ca felicitari in fata frontului strangeri de mana (la manghina Scara UNU /TREIZECI SI CINCI :-P ) si serveste bine frontul modelistic cu astfel de realizari.
Asa ca, sa ai ochi de vultur ,sanatate si cer senin pt un mare spor la machetit . :hi:

#9 Useril este offline   dany 

• Membru senior

Postat 14 January 2015 - 03:30 PM

Multumesc mult caporale , pentru aprecieri si cuvintele frumoase :friends:
:lol: ... Adevarul e ca nu de scara in sine sau de cei ce lucreaza la 1/35 ma iau , ci am o oarescare oftica pe oferta fascinanta de tipuri ,modele variante ce se regasesc la aceasta ..."imperiala" scara . Spre anumite firme producatoare imi itzesc " gherutele" fiindca din an in an ne lasa ( pe noi astia " micili") tot mai vaduviti de subiecte noi sau interesante .
Sanatate si cer senin iti urez si eu caporale , ca prea fain suna mai ales din negura vremilor ce ne-au fost harazite . :hi:

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi