Forum Machete,Modelism,Hobby: T 90 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

T 90 Zvezda scara 1:35

#1 Useril este offline   stageexp 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1116
  • Inregistrat: 18-January 08
  • Interests:Fotografie, modelism, frumosul cotidian

Postat 12 January 2015 - 08:49 AM

Salutare,

am terminat o macheta de la Zvezda, scara 1:35, fiind vorba despre un T 90.

Ceea ce m-a surprins este calitatea deosebita a acestui kit, piesele sunt extraordinar de bine turnate, fara bavuri, chiar si pentru reperele mici cu dimensiuni de nivelul mm, sau pentru diverse tije si antene. Producatorul livreaza antena radio, fara a fi necesara confectionarea acesteia din culee. Piesele se asambleaza perfect, nu este nevoie de chit, am folosit extrem de putin intr-un singur loc, mai mult ca un reflex decat dintr-o necesitate.

Nivelul de detaliere este extraordinar, practic este una dintre cele mai bune machete ce mi-a cazut in mana, sunt disponibile sute de repere care asigura un nivel de detaliere as putea spune exagerat, cu proiectoare sau capace realizate din 6 sau mai multe parti constitutive. Asambland acest kit, ai impresia ca asamblezi la o scara mai mica modelul in sine, parca te regasesti pe linia de productie. Singurul lucru care lipseste este subansamblul motor. In rest exista multe piese transparente, periscoape ce devin ulterior aproape invizibile, dar si grilajele motoarelor.

Macheta am vopsit-o intr-o schema de culoare simpla, verde rusesc, fara camuflaj. Doar ceva wash negru si unsoare de motor, putina patina metalizata la muchii si praf. Nu am adaugat noroaie, praful fiind suficient, chiar un pic in exces.

Pentru a nu fi monoton, am realizat o baza de expunere un pic diferita de cele de pana acum, adica nu am mai optat pentru zona cu pietris sau zona urbana, cu pur si simplu am montat macheta pe o rama cu baza acoperita cu folie din aluminiu autocolanta.

In cele ce urmeaza cateva imagini cu macheta, urmand a adauga scurtul slideshow cu etapele de realizare.

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

#2 Useril este offline   caporalmusat 

• Membru senior
  • Postari: 1048
  • Inregistrat: 03-January 09
  • Interests:Tehnica militara sovieto/rusa in general dar mai ales aflata si in dotarea RO ARMY !

Postat 12 January 2015 - 12:59 PM

Salut ! Cum zicea un vers "Semne bune anul are " ! Din primele poze inteleg ca este dupa montare dar nevopsit nu ?! pai sa l vedem la gata ! Oricum pentu OOB Zvezda arata ghinii di tat . Desii pt Zvezda a insemnat un mare pas din cate am inteles nu cadreaza cu realiatea la dimensiuni si alte amanunte tehnice pt cei ce vor ceva nemteste la fir de par. O mica corectie as avea fata de descrierea ta care face pe cineva (ce nu i in tema ) sa creada ca e cu interior complet in restul machetei . Citez :" Singurul lucru care lipseste e subansamblul motor . In rest exista multe piese transparente , periscoape ce devin ulterior aproape invizibile , dar si grlajele motoarelor " Ori in afara de cele mentionate de tine si echipamentele de navigatie si ochire ale comandantului si ochitorului nu mai e nimic !!! E doar o mica observatie .
Cat despre macheta T-90 dupa zvezda au scos si cei de la Meng care are si subansamblul motor ,dar fara restul interiorului si cei de la Trumpeter care au scos si varianta cu turela turnata ! Zvezda , Meng si ei avand pe cea cu turela sudata .
Asa ca spor cu sanatate si cer senin la machetit in noul an .

#3 Useril este offline   stageexp 

• Membru senior

Postat 12 January 2015 - 03:19 PM

Salut,

mersi pentru remarci.

Da, ceea ce am vrut eu sa spun e ca nu contine nimic din interior. O parte din periscoape exista, dar in rest motoare si scaune si ce mai e pe acolo diferite cutii nu. Dimensional nu am stat sa analizez macheta, mai ales ca dupa ce singurele contacte Zvezda erau cu T34, in rest cu Skif, chiar am fost impresionat. Meng face machete faine, din ce am vazut in tutorialele pe care le analizez eu, dar mie mi se par si foarte scumpe.

Iata si micul make of al machetei.

https://www.youtube....j0EkVr71TR42GPg

#4 Useril este offline   gabrielglodean 

• Membru senior
  • Postari: 437
  • Inregistrat: 07-August 12
  • Interests:???

Postat 12 January 2015 - 03:20 PM

Mi-e nu-mi place vehicolul asta in realitate, dar iti dau complimentul ca si eu as tine macheta asta in vitrina mea.
Sunt curios doar de ce marci de vopsele si wash-uri folosesti.

#5 Useril este offline   caporalmusat 

• Membru senior
  • Interests:Tehnica militara sovieto/rusa in general dar mai ales aflata si in dotarea RO ARMY !

Postat 12 January 2015 - 05:25 PM

Salut . Am vazut si filmarea si daca nu i cu banat , de ce arata la final TOTUL intr un gri monoton ?! Ca inteleg ca de fapt si pozele sunt de final . Multam.

#6 Useril este offline   stageexp 

• Membru senior

Postat 13 January 2015 - 09:48 AM

Pozele sunt de la final, adevarat.
Este un gri, nu stiu cat de monoton, de fapt am aplicat exclusiv praf pentru a nu mai umple de noroi macheta. Sunt pasteluri, doua nuante de gri, doua nuante de maro. Predomina cantitativ nuantele de gri.

Daca am plasa vehiculul in mediu urban si l-am lasa prin orasele noastre o saptamana, probabil ca ar arata mult mai monoton, la modul in care arata masinile in trafic.
Aici am fost foarte limitat de ideea de a nu plasa macheta in mediu noroios. Nu am putut folosi nuante de desert, pentru ca evident nu era cazul. Daca foloseam mai mult maro, din punctul meu de vedere (dupa o incercare) macheta ar fi aratat relativ nerealist. Eu sunt aproximativ multumit de rezultat, desi recunosc faptul ca fara nici o urma de praf modelul parca imi placea mai mult, dar cum ales sa aplic pigmentii, acesta este rezultatul.

Referitor la tipurile de vopsele, de ceva vreme sunt axat pe doua marci si anume Revell si Vallejo. In acest caz, am optat pentru o vopsire cu Revell, olive green, fara a mai aplica un primer negru ca de obicei, pentru ca am realizat modulatia culorii exclusiv din nuante. Pentru mitraliera si cablul de tractiune am folosit culoare metalizata de la Vallejo. Pentru senile am folosit primerul de senile Vallejo, nuante metalizate de la Revell si Vallejo (argintiu si gun metal).

Washurile sunt de doua feluri: de-a gata de la vallejo pe care le folosesc in proportie minoritara si cele home made realizate din uleiuri si thinner fara miros pentru uleiuri. Aici folosesc in principal doua nuante: negru si maro. Suplimentar, de ceva vreme, mai utilizez si un wash ulei de motor de la AK.

#7 Useril este offline   caporalmusat 

• Membru senior

Postat 13 January 2015 - 01:42 PM

Salut. Fiecare are opinia sa si placerea /viziunea sa despre ceea ce face . Ceea ce vede altu poate fi intr u totul de acord sau cu mai multe sau mai putine observatii.
Daca tie asa iti place , desii zici ca nu ai vrut sa para nerealista , parerea mea e total opusa dar nu am sa o prezint (decat poate cu acordul Tau ) pentu a nu crede ca iti critic munca . Spor la machetit, cu sanatate si cer senin. :hi:

#8 Useril este offline   OldHammer 

• Membru senior
  • Postari: 852
  • Inregistrat: 23-March 12
  • Interests:Blindate

Postat 13 January 2015 - 02:02 PM

Felicitari cu un model foarte reusit!
Uzura e redata foarte realist!

#9 Useril este offline   stageexp 

• Membru senior

Postat 14 January 2015 - 08:12 AM

Multumesc inca odata pentru vizionare, remarci, critici si aprecieri.

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi