Forum Machete,Modelism,Hobby: Focke-Wulf Flugzeugbau AG-Brăila Niederlassung!! - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 9 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Focke-Wulf Flugzeugbau AG-Brăila Niederlassung!! Wurgers

#61 Useril este offline   dakian67 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1773
  • Inregistrat: 10-June 09
  • Interests:Modelism aero WW II,numai 1/72

Postat 27 April 2015 - 09:56 PM

Mai mult decīt elocvent , Dany !! Este exact esența citatului americanului ...Īntr-o aviație plină de regulamente , nu am văzut , din ce-ai postat tu , măcar două avioane la fel. E clar că se foloseau ambele procedee : vopsirea cu 76 pīnă la jumătatea sau chiar treimea superioară a fuselejului , apoi aplicarea de pete random cu 74/75/81/etc. sau vopsirea fuselajului īn culorile de camuflaj 74/75 , peste care se venea cu pete random de 76/02/75/74. Iar īn ultima parte a războiului , nici chiar atīt . Se vopseau la īntīmplare , folosind practic tot ce le cădea īn mīnă.
Mulțumesc pentru poze , nu "poluezi" nimic , īntotdeauna pentru mine realizarea unei machete este foarte strīns legată de contextul istoric , de tehnică și personal. Cīt despre Luftwaffe , este esențial , dacă vrei să ai o minimă doză de realism a machetei , să folosești ca sursă de inspirație măcar o fotografie reală a aparatului vizat. Cel puțin pīna acum , am constatat că , pe măsură ce capăt experiență , partea de documentare este egală sau chiar mai mare ca cea de execuție propriu zisă . Aaaa , că nu reușesc īntotdeauna să reproduc cu fidelitate ceea ce descopăr , asta este altceva , ține de īndemīnare , experiență, tehnică sau...finanțe !
Spor să fie !

#62 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 28 April 2015 - 08:11 AM

"este esențial , dacă vrei să ai o minimă doză de realism a machetei , să folosești ca sursă de inspirație măcar o fotografie reală a aparatului vizat."
Ditto !

#63 Useril este offline   dany 

• Membru senior
  • Postari: 4818
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 28 April 2015 - 10:54 AM

Citeaza

Într-o aviație plină de regulamente , nu am văzut , din ce-ai postat tu , măcar două avioane la fel.

:-D Da ... luate asa la gramada par a fi camuflate dupa ce stare ar fi avut in acea zi cel cu pistolul de vopsit , insa sa sti ca nu era ... chiar ...asa . Fiind nemti trebuiau musai sa aiba niste reguli de care sa se tina cu o anumita meticulozitate , chiar si intr-o aparenta dezordine .
La inceput in B.O.B. fiecare grup avea camuflajul sau particular , diferit , pe care uneori si-l schimbau dupa vreo una ori cateva luni de zile .
Cand au inceput sa le camufleze in fabrica , fiecare din aceste fabrici aveau propriile lor "patternuri" ( posibil uneori sa fie asemanatoare ) ,pe care le schimbau ( sau nu) fie dupa vreo cateva luni , fie odata cu aparitia unei noi versiuni a aceluias tip de avion .
Acest procedeu sa pastrat pana la sfarsitul razboiului insa aici pare usor mai amestecat fiindca anumite componente erau fabricate si vopsite de alta firma .
Am exclus aici retusarea sau modelul particular de camo al unor anumite escadrile (Jg 54 , etc).

Un exemplu .Reiau cele 3 fotografii de mai inainte si adaug un filmulet . Vezi cel de-al doilea avion ( Me 109 K; primul e un G10). Observi ca fuselajul are cam acelas "pattern" .Petele difuze de pe fuselaj terminate intr-o linie valurita sub cockpit / fuselaj , si pata/dunga serpuita proeminenta in partea de jos a fuselajului .

https://www.youtube....h?v=-oFH3kmiK70

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: zzzz me 1.jpg
  • Imagine atasata: zzzz me  1.jpg
  • Imagine atasata: zzzz me   1.jpg

Aceasta postare a fost editata de dany: 28 April 2015 - 11:49 AM

#64 Useril este offline   dany 

• Membru senior
  • Postari: 4818
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 28 April 2015 - 11:22 AM

Aici un alt exemplu .

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: zzz 2   a.JPG
  • Imagine atasata: zzz 2  a.JPG
  • Imagine atasata: zzz 2 a.JPG

#65 Useril este offline   dakian67 

• Membru senior

Postat 28 April 2015 - 06:21 PM

Seamăna , īntr-adevar , dar nu-s identice . Două Spituri īn pattern A sau B or să fie practic identice. Această individualitate pronunțată a camuflajului zic eu că se mai īntīlnește doar la niponi . Pīnă și rușii țineau la respectarea standardului mai mult , avioanele lor nu sīnt atīt de diverse ca cele germane .

#66 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 29 April 2015 - 02:33 PM

Sa nu confundam lipsa de imaginatie sau de inovatie cu disciplina.

#67 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12661
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 29 April 2015 - 03:09 PM

Din fabrica veneau vopsite toate la fel. Sunt destulu poze in care se poate vedea asta. Variatiile apar pe teren, dupa necesitati, vezi combinatiile 74/02, 75/02 sau 74/75, sau ca urmare a reparatiilor. Apoi, cind, spre sfirsitul razboiului, au pierdut suprematia aeriana, parti din avioane se fabricau in locuri diferite si vopsite cu ce se gasea. La asta se adauga si ambiguitatea ordinului schimbarii schemei 70/71/65 cu 81/82/76 sau 82/83/76 ordin neinsotit de cipuri de vopsea mostra. Apoi, cum zicea Wurger mai sus, sa nu confundam indisciplina cu lipsa de imaginatie. Multe camuflaje au fost facute ca urmare a experientei dobindite pe teatrul de lupta. Ori, asta nu e indisciplina, ci adaptare!

#68 Useril este offline   dakian67 

• Membru senior

Postat 29 April 2015 - 04:59 PM

Germanii nu pot fi acuzați de indisciplină . Regulamentele de vopsire cred că erau destul de permisive , lăsīnd inițiativă aviatorilor . Scopul nu era să se respecte strict niște hīrțoage , ci să se obțină rezultate cīt mai bune. Cu cīt războiul īnainta , și Luftwaffe era tot mai īn dificultate , cu atīt mai diversificate erau schemele de camuflaj . Cīt despre Aliați ( americani , ruși sau englezi ), nu cred că era vorba de lipsă de imaginație , ci de lipsă de interes . Deja dețineau superioritatea aeriană absolută , nevoia de camuflaj se diminuase considerabil . Pīnă și noi am preluat camuflajul german la Messerschmitt-uri , deși nu pricep de ce nu am schimbat camuflajul și pentru IAR-uri....īmbrăcate practic tot războiul īn verdele ăla insipid , care nu mă inspiră deloc .

#69 Useril este offline   busila 

• Membru senior
  • Postari: 1935
  • Inregistrat: 20-August 08
  • Interests:AVIATIE

Postat 30 April 2015 - 07:52 PM

Cu scuze pentru off-topic , uite un preshading cu acrilic de la Gunze. Dilutia e cam 4/1 diluant /vopsea. Diluantul folosit e Cleaner-ul de la Vallejo .
Imagine atasata: Fotografie-0009_800x600.jpgImagine atasata: Fotografie-0012_800x600.jpg

#70 Useril este offline   dakian67 

• Membru senior

Postat 04 May 2015 - 01:31 PM

Cum īn week-end-ul acesta a fost o vreme foarte frumoasă , cu ploaie si vīnt , am mai lucrat cīte ceva . Am vopsit intradosul la toate cele 6 : 4 cu RLM 76 ( Model Master acrilic, se da o frumusețe , vopsea de-o calitate grozavă ), unul cu alb ( Gunze acrilic , foarte bună ; aici urmează roșu , dupa mascarea dungilor albe-este Rote 4 din JG44) și unul parțial aluminiu ( Tamiya , de asemeni s-a deat excelent ; nu am mai avut curajul să retestez albul Tamiya...)
Imagine atasata: IMG_0485.JPG
O īntrebare pentru cunoscători : cu ce se diluează Model Master acrilic ( īn afară de diluantul lor dedicat - nu am și nici nu am acum posibilitatea să comand ceva...) ?? De curățat aerograful a fost ușor , cu apă chioară și ceva alcool . Numai că diluatul este una , iar curățatul alta .
Va urma...

#71 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 04 May 2015 - 01:42 PM

Sieht gut aus!!!! Weiter so! :friends:

#72 Useril este offline   dakian67 

• Membru senior

Postat 04 May 2015 - 03:13 PM

Viele Danke , lieber Freund !

#73 Useril este offline   busila 

• Membru senior
  • Postari: 1935
  • Inregistrat: 20-August 08
  • Interests:AVIATIE

Postat 04 May 2015 - 04:02 PM

Vezi postareadakian67, la 04 May 2015 - 01:31 PM, a spus:

cu ce se diluează Model Master acrilic ( īn afară de diluantul lor dedicat - nu am și nici nu am acum posibilitatea să comand ceva...) ?? De curățat aerograful a fost ușor , cu apă chioară și ceva alcool . Numai că diluatul este una , iar curățatul alta .

N-am lucrat cu acrilice de la MM. Am lucrat insa cu acrilice Gunze,Tamiya,Lifecolor,Italeri, MisterKit , pe care le-am diluat cu Vallejo Cleaner sau cu Leveling Color Thinner.

#74 Useril este offline   dakian67 

• Membru senior

Postat 04 May 2015 - 04:12 PM

HEEEELP !!!!!
Ce lățime aveau benzile albe de pe burta 190D-urilor JV44 ?? Nu gasesc nicăieri informația asta , nu știu cīt de lată să tai banda de mascare....
Mulțam fain cu anticipație !

#75 Useril este offline   sven_ss 

• Membru senior
  • Postari: 693
  • Inregistrat: 08-January 14

Postat 04 May 2015 - 05:15 PM

Citisem ceva pe Scribd despre asta, era un fascicol doar despre JV44. Daca il gasesc iti spun. Imi aduc aminte insa ca nu erau regulare ca dimensiuni.Imagine atasata: Screenshot_2015-05-04-18-28-23.pngImagine atasata: Screenshot_2015-05-04-18-28-14.pngImagine atasata: Screenshot_2015-05-04-18-29-17.pngImagine atasata: Screenshot_2015-05-04-18-29-26.pngImagine atasata: Screenshot_2015-05-04-18-30-03.pngImagine atasata: Screenshot_2015-05-04-18-30-53.pngImagine atasata: Screenshot_2015-05-04-18-31-05.pngImagine atasata: Screenshot_2015-05-04-18-31-05.pngImagine atasata: Screenshot_2015-05-04-18-33-39.jpg

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Screenshot_2015-05-04-18-31-05.png

Aceasta postare a fost editata de sven_ss: 04 May 2015 - 05:51 PM

#76 Useril este offline   sven_ss 

• Membru senior

Postat 04 May 2015 - 05:42 PM

Găsit.Imagine atasata: Screenshot_2015-05-04-18-24-38.pngImagine atasata: Screenshot_2015-05-04-18-26-27.png

#77 Useril este offline   sven_ss 

• Membru senior

Postat 04 May 2015 - 06:22 PM

Cineva foarte priceput le-a făcut(dungile albe) de 3mm la 1:32...sper sa nu gresesc dar la 1:72 ar fi cam 1,33mm.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Screenshot_2015-05-04-19-16-30.png

#78 Useril este offline   dakian67 

• Membru senior

Postat 04 May 2015 - 06:44 PM

Sven, știi cum se spune : "cînd toate încercările au dat greș , citește instrucțiunile de folosire..."
Așa am facut și eu...Negăsind cît de late sînt dungile , m-am mai uitat odată pe decaluri , poate găsesc ceva util în instrucțiuni...În instrucțiuni nu era nimic , în afară de ceea ce știam deja , daaarrr...decalurile aveau 3 addende , una din ele fiind chiar dungile , pentru cine este prea leneș ca să mascheze / vopsească :pardon: La 1/72 au cam 1mm lățime ! Adică exact banda Aizu pe care am luat-o de la Tibi ( viele danke !) cu ceva timp în urmă . Case solved and closed.
Of course că bineînțeles că biensur , avionul pe care vreau să-l fac este cel mai puțin documentat , un cvasi-mister , despre care mai mult se bănuie decît se știe...Cum dracu' se face că celelalte 3 Dora9 sînt pozate, gasite în acte, etc, iar amărîta asta de Dora11 ...nu. După îndelungi săpături pe net , citind cam tot ce-am găsit , ultimele cercetări par să fie de acord cu următoarele :
-Seria de fabricație W.nr. nu este 170933 ( aceasta este seria lui V58 ; cînd avionul a fost transferat la VfS-GdJ , și a primit înmatricularea <58 , seria a fost schimbată în ceva de genul 2200XX )
-Are cupolă de tip blown , nu dreaptă ca primele modele.
-Nu toate aveau dungile de pe burtă vopsite la fel . Unele erau mai îngrijit , altele mai grosier. În poza de mai jos se vede că dungile aparatului ăla sînt îngrijit trasate și egal spațiate
Imagine atasata: Pilotsofthepapageistaffelnjv44.JPG
-Este vopsit RLM 82 / 83 / 76.
-Stencils-urile erau cele de fabrică , aplicate pe roșu . Dungile albe se pare că sînt trase PESTE stencil-uri....Nu știu cum să reproduc eu asta , avînd în vedere că , din rațiuni de vopsire , noi , modeliștii , vopsim întîi albul , apoi roșul . În realitate s-a procedat invers...Mă mai gîndesc.
Partea de cercetare la acest proiect s-a dovedit extrem de interesantă , dar și anevoioasă . Am ales si eu niște subiecte....
Mulțumesc , și spor să fie !
Sorin

Aceasta postare a fost editata de dakian67: 04 May 2015 - 06:45 PM

#79 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 04 May 2015 - 06:54 PM

Ti-am trimis un PM. Am gasit si instructiunile in format PDF de la Eduard. Poate te ajuta. Oricum verifica de mai multe ori si incearca sa suprapui sursele una peste alta. Nu garantez nici pentru corectitudinea informatiilor de la Eduard si la avioanele nemtesti este vesnica dilema.
Instructini Eduard JV 44

Succes!

#80 Useril este offline   sven_ss 

• Membru senior

Postat 04 May 2015 - 06:57 PM

Bine ca ai rezolvat.

Arata acest topic

• 9 Pagini +
  • « Prima