Forum Machete,Modelism,Hobby: Focke-Wulf Flugzeugbau AG-Brăila Niederlassung!! - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 9 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Focke-Wulf Flugzeugbau AG-Brăila Niederlassung!! Wurgers

#21 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12661
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 29 January 2015 - 12:18 PM

Pentru zgirieturi si urme fine sau medii, iti recomand superglue pe post de chit. Dai cu el, il lasi sa se usuce cam o ora, apoi slefuiesti laud. Iasa impecabil.

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 29 January 2015 - 12:19 PM

#22 Useril este offline   dakian67 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1773
  • Inregistrat: 10-June 09
  • Interests:Modelism aero WW II,numai 1/72

Postat 30 January 2015 - 06:53 AM

Mulțumesc Z-Mare , am să īncerc și asta .

#23 Useril este offline   dakian67 

• Membru senior

Postat 22 February 2015 - 06:30 PM

Am descoperit că nu-l pot face pe candidatul meu la F-8 , anume Blau 12...Acesta era un A-8 , nu F-8 !!
Așa că m-ar tenta ăsta :
Imagine atasata: fw190-f8 stabII SG77mic.jpg
Fw 190 F-8 , Double green chevron & bar , STAB II. / SG77 , Germania 1945
Chestia este că nu știu cīt de corect este profilul ( aici este luat din wings palette ), l-am găsit īn mai multe variante : banda de pe bot tot verde, deriva tot galbenă , coafa neagră cu spirală albă...Am rascolit netul īn zadar, nu am găsit nimic clar. Rugăminte : are cineva informații mai clare despre acest subiect ??
Please help ! :help:
Sorin

#24 Useril este offline   busila 

• Membru senior
  • Postari: 1935
  • Inregistrat: 20-August 08
  • Interests:AVIATIE

Postat 22 February 2015 - 08:21 PM

Asta te ajuta cu ceva ? Naglowice , 1944 / FW 190 F8 Stab II./SG 77 Winkel
Imagine atasata: Fw-190.jpg

Aceasta postare a fost editata de busila: 22 February 2015 - 08:23 PM

#25 Useril este offline   dakian67 

• Membru senior

Postat 22 February 2015 - 11:42 PM

Danke , Bușilă , am văzut și eu acel profil , este inspirat (copiat ? ) după wp.scn.ru , acolo unde am găsit și eu profilul pozat . Aceiași īnmatriculare o dă și kitul Italeri original , doar că īn instrucțiuni arată banda pe bot tot verde, și coafa spiralată . Iar pe un alt site , dar să mor dacă mai știu pe care , dădea atīt inelul de pe bot cīt și deriva galbene , cu coafa spiralată. Așa că nu mai știu...și nu reușesc să găsesc poza originală , poate-mi dădeam seama dacă cele două zone susmenționate erau colorate diferit sau la fel.
Eu mai sap...
Mulțumesc pentru ajutor și interes ! :drinks:
Sorin

#26 Useril este offline   1-0-9 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 4955
  • Inregistrat: 10-December 04

Postat 23 February 2015 - 11:12 AM

http://www.wildaviat...nds/wwii/Fw190A

Un walkaround rar al unui avion unic...

#27 Useril este offline   dakian67 

• Membru senior

Postat 23 February 2015 - 12:59 PM

Chiar că unic...

#28 Useril este offline   dakian67 

• Membru senior

Postat 23 February 2015 - 01:41 PM

Gata , am gasit o sursă de încredere : EagleCals #91-32 , are chiar profilul căutat. Și cică are și 3 poze reale ale avionului, deci nu cîntă după ureche , ci pe sursă . Banda bot și derivă RLM04 ( mult mai credibil ca RLM 25...) , coafă neagră cu spirală albă . Livrea clasică RLM 74/75/76 ( și nu 81/82/78 cum sugerează rușii de la WP ). Ăsta va fi .
Am făcut o sumedenie de nimicuri consumatoare de timp : lipit și mascat parbrizele ( am folosit Revell Contacta Clear . Mulțumit de produs . Deși are nevoie de ceva timp să se întărească bine - de regulă de pe o zi pe alta , odată întărit ține foarte bine , transparent și nu pătează transparențele ) , mascat toate cupolele , vopsit cu RLM 02 toate mărunțișurile ( jambele trenurilor de aterizare, calele roților , interiorul capotei motorului, roata coadă , interiorul capacelor trenului de aterizare, etc.) , vopsit elicele RLM 70...Acum o să vopsesc roțile , apoi coafele toate ( unele-s negre , altele RLM 70, altele negru/galben, unai-i verde RLM 25...)și trec la vopsirea fuselajelor.
Va continua.

Aceasta postare a fost editata de dakian67: 23 February 2015 - 01:41 PM

#29 Useril este offline   JangBogo 

• Membru senior
  • Postari: 2386
  • Inregistrat: 10-February 10
  • Interests:Figurine Antichitate-perioada moderna, Afrika Korps, Japonia.

Postat 23 February 2015 - 02:23 PM

Bravo Sorine!

Ma bucur ca ai rezolvat dilema. Abia astept sa le vad intrand la atelierul de "vopsitorie".
Spor!
N.

#30 Useril este offline   dakian67 

• Membru senior

Postat 23 February 2015 - 05:39 PM

Trebuia sa fie și-un k..at ... Double green chevron este un F-9 , Wnr. 428639 . Adică avea motor BMW 801TS , ventilator cu 14 palete ( nu cu 12 ca pīnă la A/F-8 ) , cupolă bombată cu blindaj plin , și...elice VDM cu pale de lemn, late ( wooden paddle-blade propeller) . Of. Adică iar am de făcut modificări . Ventilatorul o să-mi mănīnce zilele .Restul se rezolvă , sper.

#31 Useril este offline   dakian67 

• Membru senior

Postat 24 February 2015 - 06:08 PM

Făcut și ventilatorul : foaie de stiren de 0,5mm , trasat , decupat , apoi luate muchiile cu bisturiul . A ieșit mulțumitor , oricum l-am făcut de amorul artei, nu se vede mai nimic din el, nu cred că putea cineva să înnumere palețelele alea de-un mm , să vadă dacă-s 14 sau 12...
Imagine atasata: IMG_0455m.jpg
Am constatat că nimicurile astea mici ocupă o grămadă de timp...
Imagine atasata: IMG_0456m.jpg
Aici mai sînt doar o parte , unele de abia vopsite , altele pregătite ; crăcișorii, capacele băilor , capote, etc. s-au uscat deja și le-am pus la loc , să fac loc pentru șarja nouă .Roțile pentru D-13 și F-9 sînt rășini de la Călin -cred că-s copii după Revell-originalele erau cam penibile, cel puțin cele de la Unimax erau cu 1mm mai mici în diametru !!
Coafa lui "Rote 4" este semi-semi galben/negru. Am dat un strat de alb, apoi galbenul. Las să se usuce bine, maschez și dau si negru. Alb acrilic am Agama, Gunze și Tamiya. Am luat într-o doară Tamiya, așa mi-a venit la mînă . Sărpraiz ! Foarte "apoasă" , se dădea urît , cu "stropi" , și fără putere de acoperire...Nasty surprise :huh: aveam pretenții de la ei...Agama s-a dat perfect , acoperire bună . Galbenul direct Gunze (foarte bun chiar , acoperirea excelentă ), nici nu am mai încercat Tamiya , deși RLM 70 -ul lor a fost excelent , cu el am boit toate "moriștile".
Întrebare : jantele roților erau negru lucios ?
Va urma.

Aceasta postare a fost editata de dakian67: 24 February 2015 - 06:11 PM

#32 Useril este offline   dany 

• Membru senior
  • Postari: 4818
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 24 February 2015 - 06:57 PM

Salut , Dakian .
Cred ca acesta e avionul pe care il cautai . Sincer nu-mi dau sema de unde au dedus cei de la EC ca ar fi camuflajul cu griuri ; e foarte greu de spus din imaginea aceasta . Tare sint curios sa vad si alte fotografii ,ceva mai bune .

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: fw 190 f8 camo.JPG

Aceasta postare a fost editata de dany: 24 February 2015 - 07:25 PM

#33 Useril este offline   dakian67 

• Membru senior

Postat 24 February 2015 - 10:42 PM

Sigur ,Dany, ăsta este . Din această poză cel putin , eu nu-mi pot da seama . După WNr. pare să fie o serie tīrzie , deci nu ar fi deloc improbabil să fie īn 81/75/76 sau 81/83/76 . Cică īn interiorul pachetului EC#91-32 , īn instrucțiuni , sīnt 3 poze reale cu acest aparat. Am citit că băieții de la EC īși fac temele cu seriozitate , poate celelalte or fi mai elocvente .

#34 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 25 February 2015 - 10:36 AM

Ai bagat mestecaul in albul Tamiya ? Eu eram foarte multumit de al meu dpdv putere de acoperire.

#35 Useril este offline   Bogdan_Constantin 

• Membru senior
  • Postari: 117
  • Inregistrat: 29-January 13
  • Interests:Aviatie, Modelism, Istorie

Postat 25 February 2015 - 12:25 PM

Vezi postareabusila, la 22 February 2015 - 08:21 PM, a spus:

Asta te ajuta cu ceva ? Naglowice , 1944 / FW 190 F8 Stab II./SG 77 Winkel
Atasament Fw-190.jpg

Acesta este un skin din Il-2.
De unde aveti poza? Vreau si eu skinul, este foarte bine facut Imagine postata

#36 Useril este offline   dakian67 

• Membru senior

Postat 25 February 2015 - 01:59 PM

Am mestecat bine vopseaua īnainte s-o torn īn cupa aerografului , așa fac īntotdeauna . O fi fost lotul prost...sau dracul știe ce are. Nevermind...

#37 Useril este offline   dakian67 

• Membru senior

Postat 16 March 2015 - 06:44 PM

Cum īncă mai aștept niște PE-uri pentru Hayabusa , am zis că-i cazul să mai lucrez la escadrila de Fw 190 - uri . Am vopsit ce-am mai găsit pe acolo ( roți , eșapamente , coafe , elici, etc...) , mici ajustări , etc. Cam așa arată acum flotila :
Imagine atasata: IMG_0463m.jpg
Imagine atasata: IMG_0465m.jpg
Imagine atasata: IMG_0461m.jpg
Dora 9 / 11 / 13-R11
Imagine atasata: IMG_0462m.jpg
Imagine atasata: IMG_0464m.jpg
Imagine atasata: IMG_0466m.jpg
Și A8 / A8-R11 / F9
Nu prea văd ce să le mai fac . Ochiul meu s-a obișnuit cu ele , și nu mai văd nimic nou . Dacă nici voi nu observați nimic din ce-aș putea remedia / corecta , am să īncep mascarea īn vederea vopsirii finale .
Spor.

#38 Useril este offline   dakian67 

• Membru senior

Postat 26 April 2015 - 09:31 AM

Am făcut o pauză cam lungă . Sărbători , treburi diferite , spatele meu nemernic care ține să-mi aducă des aminte că există , și cam așa. Am vrut să fac un preshading la toată flotila ( la Fulmar am uitat pur și simplu de asta ! ) , așa că am studiat cu temeinicie netul , să văd și eu cum se face , apoi am făcut teste cu aerograful , folosind 6 feluri de vopsea : acrilice Tamiya, Agama , Humbrol și Gunze , email Revell și Humbrol . Diluții diferite , presiuni de lucru diferite . Rezultatul : un mare fiasco . Ia uitați ce-a ieșit....
Imagine atasata: IMG_0480m.jpgImagine atasata: IMG_0481m.jpg
O panaramă... NU am reușit să obțin linii subțiri nici de frica morții :-( Am īncercat si cu duza de 0,3 și cu cea de 0,2mm . Practic nici o diferență īntre cele două . Eu speram să pot trage linii relativ subțiri , de 2-3mm , dar cele mai subțiri reușite ( la "pase" rapide de aerograf) sīnt cam de 4-5mm . Prea mult , prea groase , prea ca de la țară !! O fi aerograful de vină , o fi fraierul din spatele lui , nu aș putea sa vă spun . Agama si Humbrol acrilice trebuiesc musai asortate cu retarder , altfel se usucă instantaneu și blochează des aerograful , Tamiya și Gunze se dau excelent , emailurile la fel , excelent . Ca rezultat īnsă , nici o deosebire īntre ele , indiferent de tipul sau marca vopselii folosite. Absolut orice sfat sau observație este foarte bine venită și apreciată .
Aș fi fost curios să văd ce iese cu preshading , dar dacă nu este sa fie , karma , o să mă īmpac cu asta . La cītă "negreală" am acum pe avioane , o să trebuiască să insist puțin mai mult cu RLM 76 , ca să nu se vadă mizeria de dedesubt.
Va urma . Cică ...

#39 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 26 April 2015 - 10:28 AM

Dakian, nu-i bai cit de groase sau subtiri iti ies liniile, le mai poti acoperii cu vopseaua de baza care urmeaza. Si aici vreau sa spun ca in etapa care urmeaza poti jongla putin acoperind mai mult numai o parte din preshading, adica vii din interiorul panoului spre exterior. Sper sa intelegi ce vreau sa spun. Vezi Spitfire-ul postat de mine ieri.

#40 Useril este offline   dakian67 

• Membru senior

Postat 26 April 2015 - 10:43 AM

Sigur ,Tibi , faptul că liniile ies groase nu este de nereparat īn cazul preshadingului , dar mă īngrijorează faptul că nu pot obține linii subțiri . Cum am să fac la camuflajul final , cīnd aparatele germane sīnt pline de "cīrnați" și pete-pătuțe-petișoare ?? Ce greșesc ? Sau este o limitare a aerografului folosit ( copie poloneză după Iwata Revolution) ? Asta mă frămīntă...

Arata acest topic

• 9 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi