Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 29 January 2015 - 12:19 PM
Focke-Wulf Flugzeugbau AG-Brăila Niederlassung!! Wurgers
Postat 22 February 2015 - 06:30 PM
Așa că m-ar tenta ăsta :
Fw 190 F-8 , Double green chevron & bar , STAB II. / SG77 , Germania 1945
Chestia este că nu știu cīt de corect este profilul ( aici este luat din wings palette ), l-am găsit īn mai multe variante : banda de pe bot tot verde, deriva tot galbenă , coafa neagră cu spirală albă...Am rascolit netul īn zadar, nu am găsit nimic clar. Rugăminte : are cineva informații mai clare despre acest subiect ??
Please help !
Sorin
Postat 22 February 2015 - 11:42 PM
Eu mai sap...
Mulțumesc pentru ajutor și interes !
Sorin
Postat 23 February 2015 - 11:12 AM
Postat 23 February 2015 - 01:41 PM
Am făcut o sumedenie de nimicuri consumatoare de timp : lipit și mascat parbrizele ( am folosit Revell Contacta Clear . Mulțumit de produs . Deși are nevoie de ceva timp să se întărească bine - de regulă de pe o zi pe alta , odată întărit ține foarte bine , transparent și nu pătează transparențele ) , mascat toate cupolele , vopsit cu RLM 02 toate mărunțișurile ( jambele trenurilor de aterizare, calele roților , interiorul capotei motorului, roata coadă , interiorul capacelor trenului de aterizare, etc.) , vopsit elicele RLM 70...Acum o să vopsesc roțile , apoi coafele toate ( unele-s negre , altele RLM 70, altele negru/galben, unai-i verde RLM 25...)și trec la vopsirea fuselajelor.
Va continua.
Aceasta postare a fost editata de dakian67: 23 February 2015 - 01:41 PM
Postat 23 February 2015 - 05:39 PM
Postat 24 February 2015 - 06:08 PM
Am constatat că nimicurile astea mici ocupă o grămadă de timp...
Aici mai sînt doar o parte , unele de abia vopsite , altele pregătite ; crăcișorii, capacele băilor , capote, etc. s-au uscat deja și le-am pus la loc , să fac loc pentru șarja nouă .Roțile pentru D-13 și F-9 sînt rășini de la Călin -cred că-s copii după Revell-originalele erau cam penibile, cel puțin cele de la Unimax erau cu 1mm mai mici în diametru !!
Coafa lui "Rote 4" este semi-semi galben/negru. Am dat un strat de alb, apoi galbenul. Las să se usuce bine, maschez și dau si negru. Alb acrilic am Agama, Gunze și Tamiya. Am luat într-o doară Tamiya, așa mi-a venit la mînă . Sărpraiz ! Foarte "apoasă" , se dădea urît , cu "stropi" , și fără putere de acoperire...Nasty surprise aveam pretenții de la ei...Agama s-a dat perfect , acoperire bună . Galbenul direct Gunze (foarte bun chiar , acoperirea excelentă ), nici nu am mai încercat Tamiya , deși RLM 70 -ul lor a fost excelent , cu el am boit toate "moriștile".
Întrebare : jantele roților erau negru lucios ?
Va urma.
Aceasta postare a fost editata de dakian67: 24 February 2015 - 06:11 PM
Postat 24 February 2015 - 06:57 PM
Cred ca acesta e avionul pe care il cautai . Sincer nu-mi dau sema de unde au dedus cei de la EC ca ar fi camuflajul cu griuri ; e foarte greu de spus din imaginea aceasta . Tare sint curios sa vad si alte fotografii ,ceva mai bune .
Aceasta postare a fost editata de dany: 24 February 2015 - 07:25 PM
Postat 24 February 2015 - 10:42 PM
Postat 16 March 2015 - 06:44 PM
Dora 9 / 11 / 13-R11
Și A8 / A8-R11 / F9
Nu prea văd ce să le mai fac . Ochiul meu s-a obișnuit cu ele , și nu mai văd nimic nou . Dacă nici voi nu observați nimic din ce-aș putea remedia / corecta , am să īncep mascarea īn vederea vopsirii finale .
Spor.
Postat 26 April 2015 - 09:31 AM
O panaramă... NU am reușit să obțin linii subțiri nici de frica morții Am īncercat si cu duza de 0,3 și cu cea de 0,2mm . Practic nici o diferență īntre cele două . Eu speram să pot trage linii relativ subțiri , de 2-3mm , dar cele mai subțiri reușite ( la "pase" rapide de aerograf) sīnt cam de 4-5mm . Prea mult , prea groase , prea ca de la țară !! O fi aerograful de vină , o fi fraierul din spatele lui , nu aș putea sa vă spun . Agama si Humbrol acrilice trebuiesc musai asortate cu retarder , altfel se usucă instantaneu și blochează des aerograful , Tamiya și Gunze se dau excelent , emailurile la fel , excelent . Ca rezultat īnsă , nici o deosebire īntre ele , indiferent de tipul sau marca vopselii folosite. Absolut orice sfat sau observație este foarte bine venită și apreciată .
Aș fi fost curios să văd ce iese cu preshading , dar dacă nu este sa fie , karma , o să mă īmpac cu asta . La cītă "negreală" am acum pe avioane , o să trebuiască să insist puțin mai mult cu RLM 76 , ca să nu se vadă mizeria de dedesubt.
Va urma . Cică ...
Postat 26 April 2015 - 10:28 AM
Postat 26 April 2015 - 10:43 AM