Focke-Wulf Flugzeugbau AG-Brăila Niederlassung!! Wurgers
Postat 30 November 2015 - 04:43 PM
Citeste nitel si ce zice tipul asta aici: http://www.cartula.r...spre-aerografe/
Succesuri!
Postat 28 December 2015 - 01:59 PM
Kitul Airfix A1020 , plus ceva PE Eduard(SS124 și 267). Decalurile de bază de la kitul Italeri 178, stencils-uri de...peste tot.
Kitul în sine mi-a plăcut : frumos făcut , chiar arată ca un 190A-8, detaliere bună , potrivirea pieselor foarte bună, poziția jambelor bună.Of course că este loc și de mai bine (nu are date antenele ! nici D/F loop-ul , nici Morane )
Mi-a plăcut cum este gravat : suficient de adînc cît să nu dispară detaliile sub straturile succesive de vopsea/lac/wash/lac , destul de fină cît să nu arate apoi ca o tranșee .
Recunosc că-mi plac tot mai mult noile kituri Airfix .
Vă salut !
P.S. Pozele tot de rahat le fac...Nu ma pricep și pace !
Aceasta postare a fost editata de dakian67: 28 December 2015 - 02:07 PM
Postat 29 December 2015 - 09:27 AM
Deci : Nu , petele sînt facute tot cu aerograful , dar am folosit niște măști din bandă Tamiya , ca să diminuez efectul de stropire. Departe de-a fi perfecte , arată totuși mai bine ca cele freehand. Cealaltă inscripție ( "Edelgard" - numele logodnicii lui Schroeder ) nu este decal ( acest decal este dat totuși într-un kit Hasegawa, dar eu nu-l am...) , este vopsită cu o pensulă ultrafină. Nu mi-a ieșit chiar așa cum speram , dar este totuși pasabil.
Kitul Airfix...mi se pare a fi foarte bun. Am citit de el că este excelent din punct de vedere dimensional și ca forme , potrivindu-se perfect pe planurile lui Arthur Bentley, considerate cele mai bune la ora actuală .Are cîteva bube , dar nimic care să nu poată fi corectat cu ușurință. Iar eu prefer liniile de panou mai adînci ( Revell și Hasegawa au liniile mai fine) , pentru că cele fine tind să dispară complet sub "avalanșa" de straturi succesive de vopsea , lac și wash-uri.
Spor !
P.S - Pe ăsta l-am dat cu lac acrilic semimat de la Italeri...Nu-mi place. La ultimul D-9 am să încerc lacul mat acrilic al lor , poate e mai bine.
Aceasta postare a fost editata de dakian67: 29 December 2015 - 09:29 AM
Postat 29 December 2015 - 05:02 PM
Am ceva obiecti, nu tin de tine, la mecanismul de escamotare al trenului, care este putin cam grosolan si la inelul radiatorului de ulei, care este cam mare si iese in afara capotajului motorului. Acolo trebuia muncit nitel, cu ceva chit si pila. Tot ceva pila si chit, poate, mai trebuiau la racordul aripa fuselaj, parerea mea.
Lacurile de la Italeri nu sunt dintre cele mai reusite. Recomand Gunze sau Tamiya ori lacuri auto.
In privinta pozelor, distanta focala a obiectivului este prea mica. Daca folosesti telefonul, asta e, nu ai ce face, daca ai un aparat foto, mai umbla nitel la zoom. E drept, focalizarea nu se mai face de foarte aproape, insa taman asta e jmecheria. Ce e in plus in cadru, dai jos prin crupaiala.
Inca o data, felicitari pentru macheta!
Postat 29 December 2015 - 10:34 PM
Nu era greu să reduc inelul radiatorului , dar am īnțeles că așa era , ieșit īn afară...Asta se și reproșa radiatorului de la Revell , că-i prea "la față" . Mă rog , s-ar putea ca ăsta să fie prea ieșit acum...Racordul aripă-fuselaj...da , cred că aici ai dreptate. Īn poze se vede mult mai bine , cu ochiul liber nu am sesizat ( cred că mă cam lasă și vederea de aproape )
Am să caut și lacuri Gunze ori Tamiya, că de Italeri m-am cam lămurit. Am folosit ModelMaster emailic, dar nu-mi plăcea deloc. Pe līngă faptul că emailul este "persona non grata" īn casă , avea un aspect prea "prăfos".
Cu pozele...nu știu. Adică să nu folosesc zoom deloc? Am impresia că nici nu am folosit zoom-ul , aparatul este setat īntr-un mod automat, trece singur pare-mi-se dela un mod la altul , funcție de...nu știu ce. Cīnd este pe "portret", cīnd pe "macro", cīnd pe...dracul mai știe pe ce !! Lasă , cīnd o sa vină iar frate-meu īn țară , am să-l rog să-mi arate el, este mai priceput ca mine la pozat.
Noroace...
Postat 01 January 2016 - 03:52 PM
Profit de puțin timp liber , să prezint și ultimul Focke Wulf din seria celor 6 , terminat și el imediat după Crăciun.
Fw 190D-9 , II.JG 301, Straubing/Bavaria , primăvara lui '45 . Kit HobbyBoss 80228 . Cockpit și cupolă Pavla, decaluri AeroMaster. Nu știu cīt este de corect, dar arată destul de frumos.
Cupola a fost un coșmar de potrivit...
Bineīnțeles că pozele nu-s grozave , dar v-ați obișnuit deja cu asta , nu ?? Anul ăsta mi-am propus īn mod serios să-mi fac un ministudio de fotografiat, și să īnvăț și eu să fac niște poze mai de Doamne-ajută.
La ăsta am folosit īn premieră lac acrilic mat Italeri. Mult mai bun ( opinia mea ! ) ca cel Model Master enamel. Aspect mai puțin prăfos , fără nici un fel de miros , se dă excelent și se usucă foarte repede.
Spor !
Sorin
Postat 01 January 2016 - 10:05 PM
Nu puteam lăsa cupola originală, era făcută pentru fuselajul inițial , fără cockpit. Eu am "scobit" locul și-am adaptat un cockpit Pavla , blindajul capului pilotului , colimator.... Īn plus , cupola originală avea peste 1mm grosime !!
Niturile le-am făcut eu...Fiind la prima īncercare de acest gen , nu mi-au ieșit toate uniforme, iar plasticul kitului a fost oarecum moale , au ieșit nitel cam adīnci...Asta este , vor ieși mai bine īn viitor...Stai să vezi cīnd oi face prima gravare !!
Postat 02 January 2016 - 05:41 PM
Cu aparatul trebuie sa lucrezi pe functia manual sau cu prioritate de diafragma. Pe de alta parte, daca nu actionezi zoom-ul, aparatul face poze cu focala mica, si atunci pozele apar deformate, adica mareste exagerat perspectiva.
Postat 04 January 2016 - 05:38 PM
Abia aștept să mă apuc de următorul kit !
Noroc!