Focke Wulf Fw190D-11 "Rote 4" ,W.Nr.2200xx , Platzschutzstaffel JV 44 - Sachsenberg Schwarm , Munich-Reim , aprilie-mai 1945 , pilot Leutnant Karl-Heinz Hoffmann . Īnainte de-a fi alocat JV 44 , acest D-11 a fost la Verbandsfuhrerschule General der Jagdflieger ,Bad Woerishofen, īnmatriculat "Weiss chevron 58", W.Nr.170933.
Kit Academy , fotodecupaje Eduard 72367...
Kit bunicel , dar...lipsește ceva , finețea poate. Fără să mă leg de corectitudinea lui dimensională ( nu mi-s marele expert īn așa ceva , și nici nu am posibilitatea să-l potrivesc pe planuri , să văd dacă are cumva o miime de mm īn +/- ) kitul ARATĂ ca un Dora , are si părți bune și părți slabe. O să enumăr unele dintre punctele slabe , evident că dintre cele pe care le-am remarcat eu , or mai fi și altele :
- deși au o prindere bună( profil pătrat) , jambele nu au by default unghiurile de īnclinare caracteristice lui 190. A trebuit să fac eu scamatorii ca să le pun aproximativ corect.
- frumos făcută , clară , cupola NU se pupă deloc cu parbrizul și cu fuselajul. A fost devoie de multă muncă de convingere ca s-o fac să stea cīt de cīt la locul ei
- nu este dată scara de acces.
- antena circulară ( D/F loop) este cam grosuță și nu se potrivește cu locașul.
- nu este dată nici antena Morane de sub aripă.
- elicea nu-i chiar corectă...nici nu mai știu ce i-am pus eu !! Am tot foit elicele disponibile ( vre-o 10 la număr !! ) ca să le pup cu tipul de avion pe care vroiam să-l fac , că nu mai tiu care unde a ajuns pīnă la urmă
Decalurile EagleCal#14 , excelente. Acest avion era (după toate probabilitățile...) 82/83 pe extrados , și 23 cu dungi 21 pe intrados ( celelalte trei erau 82/83 pe fuselaj si 74/75 aripi și profundoare). Am folosit vopsele Gunze Aqueous.
Dacă voi avea cīndva chef , taaare aș vrea să fac toată escadrila , mi-au plăcut foarte mult " Papagei" -ii ăștia !