Va multumesc pentru cuvintele frumoase.
Am reusit sa mai termin unul din cele incepute, de data asta cel spaniol. Ma rog, din legiunea Condor, deci oarecum german din Spania. O sa fac si unul spaniol, odata si odata...
L-am luat pe asta mai la inceput, crezand ca e simplu..nu prea a fost, dar in mare tot din cauza mea, am ignorat vorba aia veche care spune ca lenesul, mai mult alearga...
Am vrut sa am si un E1 in toata gramada de E3, 4 si 7, asa ca am cautat unul fara tunuri in aripi.
Am gasit in final pe 6o119, care avea pentru puncte de bonus, si emblema I Staffel. Neavand decaluri, a trebuit sa le fac si sa le printez acasica. N-au iesit prea grozav, se pare ca imprimanta mea scoate foarte frumos photo, dar negrul, ori il face din celelalte culori (si iese un mov foarte inchis) ori il scoate destul de granulat din cartusul special de negru. Fiind inkjet si filmul e destul de gros, asa ca am avut ceva de furca sa le blenduiesc si nu a iesit grozav. Mi-e dor de decalurile pe laser...
Asta spaniol fiind destul de imaculat in serviciu, am zis sa ii pun mai multe stenciluri asa ca am folosit o foaie relativ noua de la
H Model. Arata excelent, ca bonus are si stenciluri pentru Swiss si Yugo, asa ca avem mari sperante. Decalul e excelent printat, insa unele repere sunt grosier supradimensionate (ar mege si la 48!) si altele prost gandite ( ex. L-urile rosii de pe aripa nu sunt stanga - dreapta, sunt doua la fel :)). De asemenea , instructiunile lasa mult de dorit la pozitionari (am gresit deja cateva, am vazut mai tarziu), asa ca trebuie mers dupa poze, nu pe incredere.
In fine, acum vad din poze ca am uitat sa ii lipesc soldateii- indicatoare- de pe aripi, dar nu-i mai fac alte poze, e deja in vitrina.
Kitul e Parcmodels cu cabina de Tamiya, vopsit cu AK real color (02 si 65). Nu as vrea sa mai comentez la culori ( RLM 78 de pe Trop-ul de mai sus , mi s-a parut o idee cam inchis) , mie mi se par absolut incredibile ca finish.
Pentru 119 se gasesc cateva poze, mai mari sau mai mici, inclusiv cu emblema, gestul asta cu degetul la ochi e inca folosit in peninsula Iberica.
Se pot observa cam toate elementele si pozitionarea lor, nu sunt eu asa convins de coafa elicei, nu mai stiu unde o vazuse asa alb cu galben, dar o pot reface repede in rlm 02 daca trebuie.
Interesant stencilul de pe palele elicei e cel de HS, nu VDM.