Forum Machete,Modelism,Hobby: Campanie - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Campanie

#21 Useril este offline   sven_ss 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 693
  • Inregistrat: 08-January 14

Postat 07 January 2015 - 01:09 PM

Repet, nu depinde de mine in ceea ce privește crearea/administrarea unei sectiuni. Totusi, cred ca daca la prima initiativa ar raspunde afirmativ 10-12 nebuni, administratorii s-ar putea declara satisfacuti( avand in vedere alte īncercări cu 2-3 participanti).
Mi-ar place sa stiu, dintre cei care au citit acest topic, cati ar fi dispusi sa participe. Din nou, multumesc tuturor pentru interventii.

#22 Useril este offline   michi-ro 

• Membru senior
  • Postari: 894
  • Inregistrat: 18-January 12
  • Interests:fotografia
    modelismul

Postat 07 January 2015 - 01:41 PM

eu as paticipa
daca ar fi vorba de o campanie LeMans. Cursa de 24h nu vreo batalie d'alu NeaPoleon...
:rolleyes:

#23 Useril este offline   dakian67 

• Membru senior
  • Postari: 1783
  • Inregistrat: 10-June 09
  • Interests:Modelism aero WW II,numai 1/72

Postat 07 January 2015 - 02:23 PM

La Mulți Ani tuturor !
Ceea ce propui tu Sven , este interesant . Eu sīnt membru doar īn două forumuri : Cartula și Airfix Tribute Forum ( pe care de altfel postez rar , din cauza modului extrem de greoi de īncărcare a pozelor...). Pot spune că sīnt diferențe mari . Noi sīntem puțini , īn principal . Per total , cred că mai puțin de 50 de membri cu adevărat activi , și aceștia īmpărțiți pe secțiuni...De aceea , aceste group-build / campanii / cum vrei să le zici , au avut o participare slabă . Dacă este un group build ( axat īn general pe construcția unui singur fel de "ceva" - fie el avion , navă , tanc sau figurină) , o să aibă 2-5 participanți maxim. Ceva mai general ( ex. Bătălia pentru Stalingrad) o să īntrunescă poate 5-10 participanți . O campanie prea "generală"( ex . Rusia...) ar putea să stīrnească interesul , sau...nu. Eu nu pot vorbi decīt īn nume propriu , totuși . Pīnă și aici , nu și-au exprimat opinia decīt cīțiva . Și e doar o opinie , nu o participare efectivă . Vom vedea și părerile altora.
Noroc !

#24 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12674
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 07 January 2015 - 05:14 PM

Bun, hai sa recapitulez. Cind a aparut IAR 81 la scara 1/48, cineva a propus creera unui grup de lucru pe tema IAR. Multi i-au tinut isonul dorind asta. Adminul a pierdut din timpullui ca sa creeze tema. Si??? Uitati-va aici: http://www.cartula.r...um/46-iar-8081/ Citi membri activi are forumul?? Sa tot fie ca la 50, poate mai multi. Citi s-au inscris? Opt! Citi au terminat constructia?? Doi. Si nici unul din cei ce au cerut imperativ crearea grupului. Cu alte cuvinte, un nou subforum, cu doi, trei participanti??? Si, putem spune acelasi lucru despre oricare din subiectele de la "Group builds".
Uite ce va propun. Propuneti o tema pentru "campanie", deschidem un subiect la "Group builds" si vom vedea ce se intimpla. Altfel, vorba unui clasic in viata, vorbim vorbe!

#25 Useril este offline   sven_ss 

• Membru senior

Postat 07 January 2015 - 06:02 PM

Ar fi bine ca topicul sa se cheme "propuneri tema campanie". Sau cum doriti. Ceva idei am si le voi expune la momentul deschiderii topicului.

#26 Useril este offline   LDH 

• Membru senior
  • Postari: 1430
  • Inregistrat: 20-September 06

Postat 07 January 2015 - 09:20 PM

Vezi postareamichi-ro, la 07 January 2015 - 01:41 PM, a spus:

eu as paticipa
daca ar fi vorba de o campanie LeMans. Cursa de 24h nu vreo batalie d'alu NeaPoleon...
:rolleyes:

Pai scrie tema la "Auto", adica simplu si la obiect - de exmplu: "24 h de Le Mans" - spune care sunt conditiile, in introducere, si sunt sigur ca, cel putin Pitestiul, v-a raspunde afirmativ.
Devine, astfel, un subiect "personal" unde au posibilitatea sa se "bage", cu lucrari, toti cei care imbratiseaza subiectul.
Ai putea spune ca o sa fie un "talmes - balmes" si nu o sa inteleaga nimeni nimic. Nu intelege cine nu vrea sa inteleaga. Sistemul nu este o inventie a mea si vad ca se practica pe alte forumuri.
Un exemplu ar fi aici sau aici. Ignora lipsa unor fotografii, subiectele sunt destul de vechi, si ia contextul.
Daca nu se baga nimeni, peste subiectul deschis de tine, ramane un subiect complet si frumos, cum ne-ai obisnuit, de citit cu placere, semnat michi-ro, si forumul are de castigat.

Toate cele bune si spoor la modelit!

#27 Useril este offline   JangBogo 

• Membru senior
  • Postari: 2386
  • Inregistrat: 10-February 10
  • Interests:Figurine Antichitate-perioada moderna, Afrika Korps, Japonia.

Postat 07 January 2015 - 11:01 PM

Salutare!

Sven, nu am nimic impotriva. Personal sunt pentru. Desi anul trecut nu am facut multi purici, mi-ar place pentru ca l-as vedea ca pe un cadru stimulant.
Din pacate insa, ai vazut raspunsul lui Z-mare si ei au deja niste experiente cu subiectul asta. Cati se vor baga, cati finalizeaza, este o eterna poveste. E teribil ca pentur un forum de 4000 de membri ai doar 50 de participanti activi. Poate ca isi vor face curaj si altii sa participe.
Eu vad doua probleme:
1. Daca va fi prea specializata, gen Mess 109 romanesti, o sa ai cativa pasionati de avioane si cam atat. Ma gandesc ca ar fi mai indicata gasirea unor teme care permita participarea si a celor interesati de tancuri, diorame, figurine. Ai avea sanse mai mari sa devina mai atractiv si cu o participare mai consistenta. Oricum nu vor fi prea multi doritori, dar ai sanse mai mari.
2. Stabilirea unor norme elementare: ce presupune participarea, detalierea fazelor, pentru cei care vor sa invete ceva nou, interventii elegante, clare, la obiect, mergem pe principiul ca il incurajam pe cel care expune, nu-i anulam bucuria expunerii.

Pe urma ma gandesc ca ar merita sa fie si pentru noi ceva provocator, ceva ce n-am mai atacat pana acum. Si daca tot suntem la subiectul asta, uite cateva propuneri: Primul Razboi Mondial (daca vreti particularizat, geografic, Pe frontul de vest/est...nimic nou! asta ca sa ne amintim putin de Erich Maria Remarque), Dueluri (cavaleri, avioane, tancuri), Diorame civile (avioane, vehicule, scene cu copii in Evul Mediu, plaja e larga), Tablouri de iarna (n-am gasit...alta rima, vorba lui Mircea Diaconu din scheciul cu Toma Caragiu. Stiu, titlul e aiurea, dar ma gandesc la ceva destul de larg, care sa presupuna si o provocare tehnica pentru noi, sa facem zapada, uzura specifica anotimpului etc, de la avioane cu camuflaj pana la tancuri pe frontul de est, diorame, figurine, nave, ce vreti voi). Sau ceva legat de jungla (de la mayasi la Vietnam).
Cu speranta ca nu am plictisit pe nimeni,
Nicu

#28 Useril este offline   sven_ss 

• Membru senior

Postat 08 January 2015 - 12:40 AM

Si eu care credeam ca cineva dintre admin va deschide un topic dedicat si va stabili regulile...:)
Intre timp: Propunerea mea este: Campania Zoo, durata 4 luni, pot participa toate subiectele care au ca nume sau sunt efectiv un animal. Nu există restrictii īn ceea ce privește perioada istorica, fiind acceptate toate subiectele indiferent daca de aer, pămānt, apa sau spatiu. Administratorul isi rezerva dreptul de a restricționa participarea unui subiect considerat necorespunzător regulilor campaniei.
Cateva posibile subiecte: hawk, eagle, falcon, buffalo, swordfish, albacore, tigermoth, leopard, tiger, panther, lince, ariete, bear, badger, albatross, mosquito, mustang, stallion, lynx, cougar, walfisch, storch, hornisse, wal, gazelle, condor, elefant, gannet, hornet, wurger, sturmvogel, gripen, hayabusa, kfir, impala, cobra, viper, mosca-rata, buchon, dragonfly, beaver, jaguar, walrus, bulldog, puma, taube, hind, barracuda, wildcat, hellcat, bearcat, kingfisher, salamander, uhu, scorpion, black widow, seagull, goose, duck, delfin, karas, los, czapla, desert rats, navy seals (chiar daca e o sigla...) Si pt. italianofili falco, sparviero, cicogna, pipistrello, veltro, lince, marsupiale, canguro, alcione, airone, gabbiano.

Aceasta postare a fost editata de sven_ss: 08 January 2015 - 01:01 AM

#29 Useril este offline   dany 

• Membru senior
  • Postari: 4850
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 08 January 2015 - 08:40 AM

Ok , ma gandesc ca e un o idee buna pentru inceput ..., sa vedem cati vor achiesa . Daca ramane asa ma bag si eu cu vreo 2 Marderi , la care tocmai am inceput lucrul .

#30 Useril este offline   sven_ss 

• Membru senior

Postat 08 January 2015 - 09:30 AM

Campania Zoo
- durata 4 luni, pot participa toate subiectele care au ca nume sau sunt efectiv un animal.
- nu există restrictii īn ceea ce privește perioada istorica, fiind acceptate toate subiectele indiferent daca de aer, pămānt, apa sau spatiu.
- sunt acceptate kituri la orice scara, plastic, metal, rasina sau lemn, fara parti colorate sau lipite deja
- la sfarsitul campaniei toti cei care au finalizat lucrarea propusa in timpul dat vor primi o cocarda/banner/eticheta specifica
- fiecare participant va putea deschide un topic in sectiunea dedicata campaniei putand astfel sa prezinte diferitele stadii de completare ale machetei propuse
- daca doriti (eu nu prea sunt de acord, fac modelism pentru distractie si pentru a-mi imbogati cunostintele) putem (sper) face ceva in genul britmodeller cu voturi pentru a desemna un castigator dintre cei care finalizeaza proiectele. ma angajez sa ofer un premiu constand intr-un kit la alegerea castigatorului(pana la un maxim de 100RON-ASTA E BUGETUL MEU ALOCAT PE 2 LUNI PT MODELIT)

Administratorul isi rezerva dreptul de a restricționa participarea unui subiect considerat necorespunzător regulilor campaniei.

PS- daca voi credeti ca mai poate fi adaugat ceva la reguli....va rog

#31 Useril este offline   dany 

• Membru senior

Postat 08 January 2015 - 10:02 AM

Citeaza

fara parti colorate sau lipite deja

Ei aici , se chiama ca am furat startul :yahoo:
Eu as sugera daca e cu putinta sa se accepte si lucrari gata incepute , fiind foarte putini membri activi iar dintre acestia multi lucreaza foarte incet ( varii motive) . Aceste lucrari vor avea insa statut de simplu participant , autorul neavand dreptul la premii sau compensatii , sint doar "contribuabili" la imbogatirea continutului topicului .

Aceasta postare a fost editata de dany: 08 January 2015 - 10:03 AM

#32 Useril este offline   michi-ro 

• Membru senior
  • Postari: 894
  • Inregistrat: 18-January 12
  • Interests:fotografia
    modelismul

Postat 08 January 2015 - 10:36 AM

Buna baieti,
Se incadreaza in zoo masina asta?
Imagine postata
toata lumea ii spune Pink Pig, deci zoo...

#33 Useril este offline   sven_ss 

• Membru senior

Postat 08 January 2015 - 11:44 AM

@ Michi-ro : daca vrei sa faci exact un 917-20, pt mine e ok.
@dany- eu nu sunt de acord. Dar as vrea sa auzim si alte păreri. Putem mari durata pana la 5 luni, dar cred ca s-ar pierde din interes. Eu as fi mers oricum pe 90 de zile dar vad ca e cam putin, asa ca am pus 120 zile ca si compromis.

#34 Useril este offline   sven_ss 

• Membru senior

Postat 09 January 2015 - 05:01 PM

Ii dam drumul pe 01 februarie?

#35 Useril este offline   dany 

• Membru senior

Postat 12 January 2015 - 01:48 PM

1 bucata DA .

#36 Useril este offline   sven_ss 

• Membru senior

Postat 12 January 2015 - 01:52 PM

Pana Acum suntem 2. Mai asteptam. Intre timp m-am dotat cu doua subiecte bune pt ZOO.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: znjvgg.jpg

Aceasta postare a fost editata de sven_ss: 12 January 2015 - 01:55 PM

#37 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 13 January 2015 - 12:10 PM

Prima data m-am gandit: - Nu vreti voi toti, sa modeliti ce-mi place mie (si deja fac) si sa va intrec si sa rad de voi !?
Apoi ...Tocmai ma bucuram (gasisem o scuza) ca am un motiv sa postez din nou pe forum, cand am realizat ca si eu am furat startul.
Cum v-ati permis sa va vina o idee care sa ma dezavantajeze fara sa stiti ca ma dezavantajati.
Lasand la o parte gluma si alte elucubratii, sa stiti ca m-am apucat de un Swordfish ghidroavioniciskaia pe 5 ianuarie. Asa, cacadou.
Pana acum mai am vreo 3 zile de (adica 2 ore luni si 2 miercuri - deci practic 2 saptamani) si cred ca termin cockpitul.
Problema e ca e o constructie de gen - vopseste si lipeste si apoi dezlipeste ca sa-ti intre alta piesa si iar vopseste si iar lipeste si apoi monteaza si vopseste peste si demonteaza un pic ca sa intre pensula...

Dar, cand am citit titlul eu credeam ca e vorba de animale adevarate - cum si e dealtfel - asa ca s-ar putea ca pe 1 al lui faurar sa ma apuc si de o vigneta animalica de mai mica sau mai mare amploare care demult imi roade un colt de creier.

Nu accept nici un termen de finalizare si in consecinta nu accept (astept) nici un premiu.
Daca nu va convine despre mine, ...... Asta e ! Dinozaurii moare greu !

#38 Useril este offline   sven_ss 

• Membru senior

Postat 13 January 2015 - 12:56 PM

Dinozaurii ie acceptati.

#39 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12674
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 13 January 2015 - 06:48 PM

Inteleg ca vreti sa puneti de o campanie. Daca da, dati un titlu si...la treaba!

#40 Useril este offline   OldHammer 

• Membru senior
  • Postari: 852
  • Inregistrat: 23-March 12
  • Interests:Blindate

Postat 13 January 2015 - 07:16 PM

Sunt de acord, foarte buna ideea! :clapping:

Arata acest topic

• 5 Pagini +
  • 1
  • 2