caporalmusat, la 28 January 2015 - 05:41 PM, a spus:
Salutare ! Acu ceva timp colegul @ Dany intr o postare cu fel si fel de improvizatii de masinarii ale unora , spunea ca l a rugat pe fratele sau sa puna un link si pe Romania Military pr ca e si acolo unu cam zarghit de fel ce o arde cu What if u . Iata aici despre ce i vorbain ultimul lui proiect .
http://www.rumaniami...onversie-tab-71
Primele au fost acum doi ani cand modificse monitoarele de le facuse mai ceva ca un cuirasat .
Caporale am citit propunerea tehnica, insa la comentarii recunosc ca m-am plictisit la cate prostii am remarcat.
Sincer nu stiu cand a acceptat IGSU un asa vehicul.
Tentatia de a recoafa blindate pentru uzul pompierilor au fost si cu siguranta vor mai fi. Si la noi si pe la alte semintii.
Intrebarea este: Unde sunt necesare vehicule blindate in munca pompierilor? Nu sunt. Exceptie ar face asigurarea la depozite de munitii si explozivi, la operatori economici cu tehnologii cu pericol de explozie, insa aceste entitati isi asigura singure mijloacele tehnice interventie.
Accesul in teren accidentat - se mai aminteste. Ce sa caute pompierii acolo? La incendii de padure, ar fi un raspuns. Si de ce sa duca in carca un blindaj?
La evacuari de persoane, cand drumurile au fost spalate de viitura, ar mai fi un alt raspuns. Si de ce sa duca in carca un blindaj?
Multi concetateni sunt bantuiti de gandul ca ar putea fi folosite la inzapeziri. Si MLI-ul si TAB-ul raman cu burta pe zapada repede. Draciilea
acestea s-au dovedit utile. De ce? Pt. ca sunt FOARTE USOARE.
Cunosc uzina de la Moreni. Sunt oameni minunati, cu care IGSU a colaborat in derularea a vreo doua proiecte de cercetare-dezvoltare. Subiectul in discutie aici a fost abordat. Printr-un program transfrontalier pe zona Dunarii cei de la Moreni fabricau un vehicul ca cel din aricolul prezentat de onorabilul Caporal. Imi exprim rezerve serioase asupra succesului acestui vehicul greoi in activitatea operativa.
Altii isi imagineaza vehicule de dezapezire derivate din blindate. De ce construiesti asa ceva cand exista autofreze extrem de eficiente, care trebuie operate de cei care se ocupa de dezapeziri si nu de pompieri.
Scuze, m-am luat cu vorba.
Aceasta postare a fost editata de flo: 28 January 2015 - 10:52 PM