PanzerkampfWagen 35(t) Kit 1/35 Tamiya cod
Postat 29 December 2014 - 03:30 PM
Am mai scotocit pe forum si nu am gasit pe nimeni care sa-l fi facut.
Postat 29 December 2014 - 07:50 PM
inainte de toate,ai plasat topicul in group build-ul dedicat lui Pz IV, blindat cu care Skoda Pz 35, nu are nicio legatura;
apoi, fiind vorba despre un kit Tamiya, imbinarile fara probleme sunt ceva de la sine inteles;
si in ultimul rand, macheta a mai fost prezentata pe forum, doar ca era un kit CMK.
Postat 29 December 2014 - 08:26 PM
Longinus, la 29 December 2014 - 07:50 PM, a spus:
inainte de toate,ai plasat topicul in group build-ul dedicat lui Pz IV, blindat cu care Skoda Pz 35, nu are nicio legatura;
apoi, fiind vorba despre un kit Tamiya, imbinarile fara probleme sunt ceva de la sine inteles;
si in ultimul rand, macheta a mai fost prezentata pe forum, doar ca era un kit CMK.
Eu am inteles topicul ca variante de Panzer...dar va dau dreptate, intradevar, in topic s-au adunat numai variante de Panzer 4 . Stiu ca e un Skoda la origine, stiu ca e un tanc usor dar e si el un Panzerkampfwagen totusi...fiti indulgent si lasati-l macar cu numele sa stea in aceiasi gasca cu fratii mai mari. Se poate muta cu totul in Blindate...banuiesc??? sau il repostez eu acolo?. Aferim ADMIN.
Inca doua foto..deja au aparut si combatantii. Multe chestii nu sunt lipite definitiv...
Postat 30 December 2014 - 10:46 PM
Longinus, la 29 December 2014 - 07:50 PM, a spus:
Kitul este cel de la CMK reboxat in cutie tamiya deci e mult de munca si de debavurat... doar figurina si accesoriile sunt de la tamiya...
Mult spor!
Postat 13 January 2015 - 10:42 AM
De fapt,si in limba romana,chiar si astazi,indicativele de nume ale modelelor de tanc incep cu "T" evident,de la substantivul tanc. Asadar,si noi avem in limbajul uzual T55,T72,T80 etc.
Tancurile germane, adica "panzer"ele sunt denumite prescurtat Pz,urmat de un indicativ(in corelare directa cu ordinea in care au fost produse) astfel: Pz.I ,Pz.II ,Pz.III Pz.IV, Pz.V (cunoscutul Panther), Pz.VI (cunoscutul Tiger). Toate acestea erau de conceptie (si productie) germana.
Tancurile capturate de la alte armate,sau cele preluate de la alte industrii producatoare,din tarile ocupate (Cehia in cazul nostru) au primit si ele denumirea de "tanc"- adica "panzer" dar au pastrat indicativul original.
Astfel,tancul cehesc CkD Praga-Skoda LT vz 38 a devenit Pz 38 (cu denumire in nomenclatorul militar german SdKfz 140 - nu insist,ca se complica explicatia).
La fel si Skoda LT vz 35 (importat si de statul roman,in perioada interbelica) a devenit in dotarea germana Pz 35(t).
Din toate aceste modele de tanc,succint enumerate de mine, au derivat ulterior diverse platforme de armament,in functie de nevoile razboiului, in principal autotunuri (diverse calibre,in functie de gabaritul sasiului) sau artilerie antiaeriana (dar nu numai)
Rezumind,desi au particula Pz (am explicat ce inseamna),toate aceste modele sunt absolut diferite,atat ca provenienta/productie cat si ca date de gabarit/tehnica/putere/tonaj.
Astfel daca un Pz I aparut inainte de razboi,era dotat cu arme usoare (in principal mitraliere),avea rol de sustinerea infanteriei si cantarea maxim 6 tone, un Pz VI (Tiger) aparut cativa ani mai tarziu, era cu totul altceva (tun calibrul 88 mm) si o greutate de 54 de tone.Totusi,amandoua se chemau PazerKampfWagen - adica masina de lupta blindata, sau mai scurt Pz.
Nu insist asupra explicatie,care are doar rolul de a lamuri pe scurt,acest aspect.
Totusi,pentru exemplificare (sa-i spun "didactica") uite cum arata un Pz IV si un Skoda Pz 35 (t):
fata de Skoda
Printr-o simpla examinare a fotografiilor, observam ca Pz IV avea un tun mult mai puternic (75 mm in cazul de fata), comparativ cu tunul Skoda(calibrul 37 mm). Diferenta de putere era cam aceea dintre un pistol calibrul 38, fata de o pusca de asalt de 7,62. Nu se pot compara.
Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 17 January 2015 - 11:58 AM
Postat 24 January 2015 - 09:27 PM
caporalmusat, la 23 January 2015 - 12:02 PM, a spus:
In imagine se vede si o autocisterna cam "prajita " .
Spor la machetit dle Marinero, conorasean ,
Poate ne gasim la o bere..mai invat si eu cate ceva
Postat 25 January 2015 - 09:46 PM
Aceasta postare a fost editata de Marinero: 25 January 2015 - 10:02 PM
Postat 25 January 2015 - 10:01 PM
Longinus, la 23 January 2015 - 12:56 PM, a spus:
Am intentii serioase cu ea.
Cisterna este un Ford (fratele geaman al GAZ-ului AA,rusesc).
Oare aceasta sa fie? Cea din poza are totusi 3 alimentari superioare...
Aceasta postare a fost editata de Marinero: 25 January 2015 - 10:06 PM
Postat 26 January 2015 - 01:08 PM
Interesantă emblema de pe turelă!
Cisterna aia nu cred că era pentru combustibili. A ars destul de mult timp, vezi roata spate la care cauciucul e ars complet, asta durează ceva timp și în condițiile astea ar fi trebuit să ardă mult mai mult cisterna propriu zisă, dar este doar prăjită pe exterior și numai la primele două compartimente, al treilea pare neatins. Astfel de cisterne se foloseau pentru a duce orice, chiar și lăptic!
Aceasta postare a fost editata de Sheniloiu: 26 January 2015 - 01:12 PM
Postat 26 January 2015 - 02:29 PM
Daca ar fi transportat combustibil (benzina) ar fi explodat cu siguranta,iar distrugerile ar fi fost totale.
In fine.
@Marinero,nu cred ca este masina din propunerea ta.
Eu inclin sa cred,mai degraba ca era cam asa ceva:
Aceasta postare a fost editata de Longinus: 26 January 2015 - 02:29 PM
Postat 26 January 2015 - 08:05 PM
Longinus, la 26 January 2015 - 02:29 PM, a spus:
Daca ar fi transportat combustibil (benzina) ar fi explodat cu siguranta,iar distrugerile ar fi fost totale.
In fine.
@Marinero,nu cred ca este masina din propunerea ta.
Longine , ai doua link-uri cu imagini : Link si mai unul Link
Postat 26 January 2015 - 08:54 PM
Longinus, la 26 January 2015 - 08:18 PM, a spus:
Nu știu ce inseamna OSIN.
Societatea Distribuţia (Societatea Anonimă pentru Distribuirea Produselor Petroleului Bucureşti). Această societate a deţinut monopolul pentru distribuţia produselor petroliere ale rafinăriilor între anii 1908-1920 - în schimbul unui comision de 2% din vânzări -, fiind patronată de societăţile petroliere cu capital străin Steaua Română şi Româno-Americana . Link