Forum Machete,Modelism,Hobby: Ce-aduce Mosul! - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce-aduce Mosul!

#1 Useril este offline   JangBogo 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 2386
  • Inregistrat: 10-February 10
  • Interests:Figurine Antichitate-perioada moderna, Afrika Korps, Japonia.

Postat 21 December 2014 - 03:12 PM

Am primit, recent, o comanda de "verdeturi" de la bnaworld (Australia), data impreuna cu Bogdan (materiale de la Reality in Scale, Jeofix, TreeMendus, de o excelenta calitate, puteti vedea din fotografii) .
Am scapat de vama destul de greu, dupa o discutie de 20 de minute, de felul urmator. Merita reprodusa, e savuroasa, spune multe despre nedumeririle pe care le starnim in jurul nostru:

Vamesul 1 : "Ia sa vedem, ce avem aici!".
Clientul "...".
Vamesul 1: "Ba Ioane, ce dracu' e aici, tu ai mai vazut asa ceva?".
Vamesul 1: "De und' v-au venit astea?".
Clientul "Din Australia!".
Vamesuil 1: "Vad ca scrie posta din Singapore!".
Clientul: "Asa le-au trimis, prin intermediul lor."
Vamesul 1: "Ia uite, ce-i cu peruca asta pleostita? (prima poza) La ce naiba va trebuie asa ceva?".
Clientul: "Nu-i peruca, e niste iarba".
Vamesul 1: " Iarba? Ce fel de iarba ? La ce va trebuie?".
Clientul: "Stiti, la diorame".
Vamesul 1: "Diorame? Unde lucrati'.
Clientul: "Academia Romana, stiti un institut de cercetare, sunt istoric, reconstituim si noi niste scene de lupta din trecut, in miniatura, ne trebuie! ".
Vamesul 1: "Ia uite, astea sticloase, ce sunt? ".
Clientul: "Stiti, niste tufe de flori in miniatura".
Vamesul: "Pai si-astea, ce faceti cu ele?".
Clientul: "Pai nu v-am zis?".
Vamesul 1 :"Bai Ioane, cum le trecem, ma?".
Vamesul 2: "Pai eu stiu? Zi si tu acolo, plante medicinale!".
Clientul: "Nu-s, domne, plante medicinale!".
Vamesul 1: "Da, ce sunt".
Clientul: "Nu v-am spus? Materiale pentru diorame, scene de lupta."
Vamesul 1: "Pai si la ce naiba va trebuiau toate astea, domne? Ia uite, frunze, ce mai aveti p-aci? Ce-i cu sarma asta intortocheata? ".
Clientul 1:"Nu-i sarma, e un material special pentru tufisuri, crengi Tot pentru diorame!".
Vamesul 1: "Pai ce, domne, n-avem si noi d'astea destule afara, trebuia sa le aduceti din Australia?.
Ba Ioane, cum le trecem, ma?".
Vamesul 2: " Nu stiu, ma, io stiu, na, treci si tu acolo... plante, ierbar, asta e, plante de ierbar!".
Vamesul 1: "Ba, hai ca merge, asa trec. Domnu', luati-va astea, sunteti liber, haideti ca pierduram destul timp cu Dumneavoastra. Data viitoare platiti!".

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSCN4288.JPG
  • Imagine atasata: DSCN4293.JPG
  • Imagine atasata: DSCN4298.JPG
  • Imagine atasata: DSCN4291.JPG
  • Imagine atasata: DSCN4294.JPG
  • Imagine atasata: DSCN4295.JPG
  • Imagine atasata: DSCN4297.JPG
  • Imagine atasata: DSCN4299.JPG

Aceasta postare a fost editata de JangBogo: 21 December 2014 - 03:45 PM

#2 Useril este offline   florin44 

• Membru senior
  • Postari: 1542
  • Inregistrat: 27-April 10
  • Interests:Machete 1/48 de avioane, blindate şi alte vehicule militare.
    Machete 1/72 de avioane.

Postat 21 December 2014 - 04:21 PM

Ha, ha! Nici pe Brāncuşi n-au vrut să-l lase să intre cu "Pasărea măiastră" īn Statele Unite şi pānă la urmă i-au taxat-o...la greutate! :-D

#3 Useril este offline   raduG 

• Membru senior
  • Postari: 272
  • Inregistrat: 10-February 07

Postat 21 December 2014 - 06:26 PM

buna buna asta cu vamesii.Bine ca n-ati comandat de pe undeva(inspirat de florin44) columna lui Traian(copie la scara pentru ceva diorama) ca va trezeati ca tre sa platiti ca pentru vreo piesa de masina gen arbore cu came,vibrochen sau alta parascovenie!!

#4 Useril este offline   michi-ro 

• Membru senior
  • Postari: 894
  • Inregistrat: 18-January 12
  • Interests:fotografia
    modelismul

Postat 21 December 2014 - 08:29 PM

Interesanta experienta, ce sa zic...
Dar o singura chestie nu inteleg : de ce nu le-ai explicat ce-i aia o diorama! Oamenii in general intelg ce li se explica. Pe de o parte! Pe de alta parte, daca ai pretentia ca toti sa stie EXACT ce stii tu, vei avea mereu prilejul sa-i consideri pe majoritatea prosti... dar gandeste-te ca si altii poate au pretentia sa stii exact ce stiu ei si atunci...

#5 Useril este offline   niki 

• Membru senior
  • Postari: 1169
  • Inregistrat: 23-January 05

Postat 21 December 2014 - 08:46 PM

Vezi postareaJangBogo, la 21 December 2014 - 03:12 PM, a spus:

Data viitoare platiti!".

F**king idiots...

Vezi postareamichi-ro, la 21 December 2014 - 08:29 PM, a spus:

Interesanta experienta, ce sa zic...
Dar o singura chestie nu inteleg : de ce nu le-ai explicat ce-i aia o diorama! Oamenii in general intelg ce li se explica. Pe de o parte! Pe de alta parte, daca ai pretentia ca toti sa stie EXACT ce stii tu, vei avea mereu prilejul sa-i consideri pe majoritatea prosti... dar gandeste-te ca si altii poate au pretentia sa stii exact ce stiu ei si atunci...

Exista un bun fir logic in ceea ce afirmi si sunt absolut de acord cu tine. Mai putin cu partea pe care am ingrosat-o...
Din doua-una: ori ai mult mai multa experienta cu oamenii decat unii dintre noi, ori mai putina :-D :good: :friends:

#6 Useril este offline   JangBogo 

• Membru senior

Postat 21 December 2014 - 09:21 PM

Salve baieti!

Departe de mine vreun dispret fata de ceilalti sau pretentii de genul celor enumerate de tine, michi-ro. Nu, am incercat sa-i explic cu cuvinte simple, doar ca omul pur si simplu nu a inteles la ce-mi trebuiau mie buruienile alea taman din Australia, cand puteam sa le iau din gradina, de-afara. A considerat ca sunt un ciudat, era preocupat sa gaseasca o rubrica unde sa poate integra acele articole si punct.
Poate daca-i aratam niste fotografii, dar nu mizez nici pe acest lucru (daca imi zicea ca ma ocup de jucarii????).

#7 Useril este offline   michi-ro 

• Membru senior
    modelismul

Postat 21 December 2014 - 09:45 PM

Niki,
Deci sa inteleg ca tu nu esti adeptul ideii ca "Oamenii in general intelg ce li se explica"?
Si continuind lantul logic, daca nu crezi asta, mai degraba crezi ca "Oamenii in general NU intelg ce li se explica?"
Din doua una : asta ori iti ingreuneaza viata, ori ti-o usureaza! he he he
Apropos de asta, imi place tare ce ai scris:
"Din doua-una: ori ai mult mai multa experienta cu oamenii decat unii dintre noi, ori mai putina"
Sigur fata de unii am mai multa, si la fel de sigur fata de unii am mai putina! Imi place tare mult afirmatia ta (logic vorbind este adevarata mereu si oricum)

JangBogo
, niste fotografii ar fi lamurit omul.
Si sincer, cum dracu sa incadreze in tabelul lui, dat de stat, ceea ce ai luat tu? Omul pe bune era in dificultate!
Si ca o curiozitate personala (pentru ca de multe ori am trait asta) daca zicea ca ca te ocupi de jucarii era "tragedy" pentru tine?
Eu cand povestesc de hobbyul meu chiar cu asta incep : fac jucarii asa cum vreau eu (as putea spune ca fac tuning pe macheta auto sau ca fac modele custom sau unicate sau orice alt ceva care sune "top", dar, pierd omul din discuție de la prima propoziție rostita!.

#8 Useril este offline   eddie 

• Membru senior
  • Postari: 243
  • Inregistrat: 21-February 11

Postat 22 December 2014 - 12:07 AM

Facand abstractie de episodul... vamal (intr-adevar, sunt convins ca nu exista in nomenclatorul lor o corespondenta pentru ce aveti voi acolo), faine achizitii ati facut!

:hi:

#9 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12667
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 22 December 2014 - 09:38 AM

Bine ca nu te-a bagat la ...etnobotanice!!! Un coleg de airsoft a pati-o rau, s-a lasat cu dosar penal pentru trafic de arme!!! Vamesul nu a vrut in ruptul capului sa priceapa ca alea sunt replici, ca merg pe baterie, adica sunt un fel de jucarii pentru oameni mari!

#10 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 22 December 2014 - 10:32 AM

Ca nu exista in nomenclator o rubrica dedicata pentru asemenea ..."marfuri" ,este de inteles.
Totusi,trebuie sa remarc faptul ca vamesul a fost bine intentionat.
Anecdotic,raportat si la exemplul dat de Z-mare, am patit personal, la control,in aeroport,venind din vacanta.
Eram in Rodos(cu 4 ani in urma) si dintr-un magazin de suveniruri mi-am cumparat un pistol antic (un model arab,de secol 18,inceput de secol 19,cu trei tevi rotative si pat din corn de cerb,executat excelent,in cele mai mici detali) desigur scara 1/1. L-am intrebat pe grecul de la magazin daca nu vor fi probleme cu "arma" asta,la iesire, si mi-a spus ca in Grecia nu,dar nu stie la sosire,in Romania.
In fine,am decis sa risc.
L-am impachetat pentru bagajele de cala si bineinteles,la controlul valizelor s-a declansat alarma.
Politista (o grecoaica destul de simpatica) s-a cam albit (desi in cazul lor e cam greu) si m-a intrebat in gura mare,chemandu-ma inapoi :
- "Sir,one moment please ! do you have a gun ?? Over there...is a fire arm ? " Pe ecranul scanerului se vedea ,cat se poate de mare si clar, ditai puscociul !
De la randul vecin (la celalalt check point) toata lumea m-a privit cu un amestec de groaza,curiozitate si Dumnezeu mai stie ce.Nevasta-mea imi baga o privire de genul "bine ma, asta ne mai lipsea acuma, sa vi tu cu arme, la aeroport".
- "Yeah, it is a gun,but is a toy one. A replica gun.You see...Is for my personal colection. "
- Ok. Can I see it ?
- Of course, no problem".(Evident,doar ce naiba era sa zic ? Ca nu ?)
S-a lamurit rapid, dar pentru moment am fost...terorist.
Sunt absolut sigur ca,macar jumatate din asistenta (si nu erau putini oameni acolo) s-a intrebat: "ce dreaq face asta cu un pistol ... de jucarie ? Nici macar nu-i bricheta !"

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 22 December 2014 - 10:35 AM

#11 Useril este offline   niki 

• Membru senior
  • Postari: 1169
  • Inregistrat: 23-January 05

Postat 22 December 2014 - 10:46 AM

Michi,

Esti un om fericit! ;-)

#12 Useril este offline   JangBogo 

• Membru senior

Postat 22 December 2014 - 01:04 PM

Acum, ma bucur ca v-a placut episodul "vamesul si modelistul" (prilej de rememorare si a altor episoade simpatice pe care, sunt convins, le-am trait multi dintre noi. Deja au fost oferite cateva exemple!).
M-as bucura insa daca ati umple topicul ce ceea ce ati primit/primiti in perioada asta. Nu de alta, dar, ca niste copii iubitori de jucarii ce suntem (nu-i nicio tragedie, michi, stai linistit!), mai vedem si noi noutati, mai aflam lucruri internesante.
Asa ca, dati-i bataie! :-)

Aceasta postare a fost editata de JangBogo: 22 December 2014 - 01:04 PM

#13 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 22 December 2014 - 01:11 PM

Pai...Nicule,eu spun sa asteptam pana vine Mosu' (desi unele banuieli ar fi,totusi nu vreau sa spun,sa nu gresesc).
Si dupa ce ...trece Mosu, hai sa vedem atunci.
Desigur, "regula" nu se aplica celor care deja stiu ce au primit/vor primi.

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 22 December 2014 - 01:12 PM

#14 Useril este offline   JangBogo 

• Membru senior

Postat 22 December 2014 - 01:18 PM

:whistle: :whistle: :whistle:

Vezi postareaLonginus, la 22 December 2014 - 01:11 PM, a spus:

Pai...Nicule,eu spun sa asteptam pana vine Mosu' (desi unele banuieli ar fi,totusi nu vreau sa spun,sa nu gresesc).
Si dupa ce ...trece Mosu, hai sa vedem atunci.
Desigur, "regula" nu se aplica celor care deja stiu ce au primit/vor primi.

Initial, asta era si frica mea cea mai mare! :-D

Vezi postareaZ-mare, la 22 December 2014 - 09:38 AM, a spus:

Bine ca nu te-a bagat la ...etnobotanice!!! Un coleg de airsoft a pati-o rau, s-a lasat cu dosar penal pentru trafic de arme!!! Vamesul nu a vrut in ruptul capului sa priceapa ca alea sunt replici, ca merg pe baterie, adica sunt un fel de jucarii pentru oameni mari!

Aceasta postare a fost editata de JangBogo: 22 December 2014 - 01:18 PM

#15 Useril este offline   michi-ro 

• Membru senior
    modelismul

Postat 22 December 2014 - 01:56 PM

Vezi postareaniki, la 22 December 2014 - 10:46 AM, a spus:

Michi, Esti un om fericit! ;-)

la faza asta m-ai pierdut...

#16 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 22 December 2014 - 02:06 PM

O sa punem ce-a adus Mosu. Asa ca sa ne mai distram un pic.

Michi, tu gandesti prin prisma ta.
Daca-i spui cuiva ca faci diorame feroviare cu trenulete care se invart cu beculetele aprinse si trec prin tuneluri, sunt sigur ca toti vor gasi imaginea intr-un sertaras. Macar ramasa de la vreun jurnal TV.
Daca-i spui cuiva de diorame - "ca alea de la Antipa, bre !" stie imediat despre ce vorbesti.
Da daca-i spui de diorame istorice cu tancuri avioane sau soldati.....l-ai cam incuiat.
In plus, in loc de DIORAMA poti sa pui orice cuvant mai necunoscut - zagrafence cu trenuri....... - Aaaaa, stiu dom-ne, ca alea de la Diverta nu !?
Daca nu ma crezi, fa acest experiment sociologic. Eu ma mai distrez asa cu prietenii care nu cunosc domeniul dar imi trec pragul si vor sa ma faca sa ma simt bine. Poate sunt cinic, dar la varsta mea, nici talkshow-rile cu politicieni nu ma mai distreaza.

Cat despre iarba adusa de la antipozi...... Si eu as prefera ce se gaseste pe la noi.
Mi-a adus ieri un prieten o punguta cu produse de panificatie la 1/35 din State...... 5 $. Niste paini din fimo pe care le face fi-miu cat ai zice peste. O sa pun poza.
Da, fiecare face ce vrea cu Mosul lui. Am inteles ca batranu' tine la caterinca.Imagine postata

Aceasta postare a fost editata de wurger: 22 December 2014 - 02:08 PM

#17 Useril este offline   michi-ro 

• Membru senior
    modelismul

Postat 22 December 2014 - 04:53 PM

Inteleg ce zici, Wurger (hmm uimitor, nu?).
Deci, concluzia ca sunt 1oo1 moduri de a face un om sa inteleaga ce vrei sa spui! Daca ai disponibilitate si daca te cobori la nivelul lui (din punct de vedre al informatiilor pe care le are).
Si acu' sa spunem ce ne-a adus Mosu'...
Mie mi-a adus deja niste masinute si niste pixuri, in fine... ceva gen!

#18 Useril este offline   anakinu 

• Membru senior
  • Postari: 1077
  • Inregistrat: 14-March 08
  • Interests:Rock ,modelism,bere

Postat 22 December 2014 - 05:56 PM

NICULEEEE, eu am fost tare amuzat de conversatie :-D ! Cat depre polemicile iscate...:bang: Nu-mi vine sa cred cum o postare care, pana la urma este tragi-comica (mai mult comica pentru mine) poate sa genereze niste chestii :bad:. Parerea mea ! Fratilor, viata este scurta( stiti voi ca ce), si plina de (stiti voi ce) . Fiti mai buni, ca vine Craciunul :innocent:
Si apropo de Mos, mie mi-a adus un rezervor de motocicleta pe care trebuie sa-l vopsesc

Aceasta postare a fost editata de anakinu: 22 December 2014 - 05:58 PM

#19 Useril este offline   panzerseba 

• Membru senior
  • Postari: 446
  • Inregistrat: 24-December 04
  • Interests:Figurine, AFV si diorame, in special Germania WW2

Postat 22 December 2014 - 08:40 PM

Vezi postareaanakinu, la 22 December 2014 - 05:56 PM, a spus:

NICULEEEE, eu am fost tare amuzat de conversatie :-D ! Cat depre polemicile iscate...:bang: Nu-mi vine sa cred cum o postare care, pana la urma este tragi-comica (mai mult comica pentru mine) poate sa genereze niste chestii :bad:. Parerea mea ! Fratilor, viata este scurta( stiti voi ca ce), si plina de (stiti voi ce) . Fiti mai buni, ca vine Craciunul :innocent:
Si apropo de Mos, mie mi-a adus un rezervor de motocicleta pe care trebuie sa-l vopsesc

Polemicile au fost asa... de "spiritul Craciunului". Noroc ca le mentinem (inca) la nivel verbal si n-am pus mana pe sabii, lanturi, pistoale, rachete ...
Si apropo de cadou, e rezervorul tau sau il faci pentru cineva? Ca si mie mi-a adus Mosul "cadou" un striptease la motor, inclusiv pentru vopsire.

#20 Useril este offline   dany 

• Membru senior
  • Postari: 4829
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 23 December 2014 - 05:12 AM

Citeaza

sabii, lanturi, pistoale, rachete ...

... Pe cate-un corn de ren ,o cutie de cadouri ca scut si-o juma de sarmaua atarnand in coltul gurii (aarrgghh!) :lol:

Citeaza

Sa-l vedem ! Sa-l vedem ! :dribble:

Aceasta postare a fost editata de dany: 23 December 2014 - 05:42 AM

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

6 useri citesc topicul
0 membri, 6 vizitatori, 0 utilizatori anonimi