Am scapat de vama destul de greu, dupa o discutie de 20 de minute, de felul urmator. Merita reprodusa, e savuroasa, spune multe despre nedumeririle pe care le starnim in jurul nostru:
Vamesul 1 : "Ia sa vedem, ce avem aici!".
Clientul "...".
Vamesul 1: "Ba Ioane, ce dracu' e aici, tu ai mai vazut asa ceva?".
Vamesul 1: "De und' v-au venit astea?".
Clientul "Din Australia!".
Vamesuil 1: "Vad ca scrie posta din Singapore!".
Clientul: "Asa le-au trimis, prin intermediul lor."
Vamesul 1: "Ia uite, ce-i cu peruca asta pleostita? (prima poza) La ce naiba va trebuie asa ceva?".
Clientul: "Nu-i peruca, e niste iarba".
Vamesul 1: " Iarba? Ce fel de iarba ? La ce va trebuie?".
Clientul: "Stiti, la diorame".
Vamesul 1: "Diorame? Unde lucrati'.
Clientul: "Academia Romana, stiti un institut de cercetare, sunt istoric, reconstituim si noi niste scene de lupta din trecut, in miniatura, ne trebuie! ".
Vamesul 1: "Ia uite, astea sticloase, ce sunt? ".
Clientul: "Stiti, niste tufe de flori in miniatura".
Vamesul: "Pai si-astea, ce faceti cu ele?".
Clientul: "Pai nu v-am zis?".
Vamesul 1 :"Bai Ioane, cum le trecem, ma?".
Vamesul 2: "Pai eu stiu? Zi si tu acolo, plante medicinale!".
Clientul: "Nu-s, domne, plante medicinale!".
Vamesul 1: "Da, ce sunt".
Clientul: "Nu v-am spus? Materiale pentru diorame, scene de lupta."
Vamesul 1: "Pai si la ce naiba va trebuiau toate astea, domne? Ia uite, frunze, ce mai aveti p-aci? Ce-i cu sarma asta intortocheata? ".
Clientul 1:"Nu-i sarma, e un material special pentru tufisuri, crengi Tot pentru diorame!".
Vamesul 1: "Pai ce, domne, n-avem si noi d'astea destule afara, trebuia sa le aduceti din Australia?.
Ba Ioane, cum le trecem, ma?".
Vamesul 2: " Nu stiu, ma, io stiu, na, treci si tu acolo... plante, ierbar, asta e, plante de ierbar!".
Vamesul 1: "Ba, hai ca merge, asa trec. Domnu', luati-va astea, sunteti liber, haideti ca pierduram destul timp cu Dumneavoastra. Data viitoare platiti!".
Aceasta postare a fost editata de JangBogo: 21 December 2014 - 03:45 PM