Forum Machete,Modelism,Hobby: 1 - Decembrie - 2014 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 - Decembrie - 2014

#1 Useril este offline   axor 

• Needs A Life Outside What-If
  • Grup: Members
  • Postari: 1663
  • Inregistrat: 05-June 09
  • Interests:What If - Sci Fi - Aero

Postat 03 December 2014 - 02:07 PM

Parada militara cu ocazia zilei nationale a Romaniei
Sursa RoSpotters - Liviu Dnistran

Imagine postata

#2 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 03 December 2014 - 04:05 PM

Faine poze.
Cateva concluzii...Hercules-ul dupa cum arata la interior,pare cam jerpelit,
Apoi, imi place ultima ...SRI-ista...nu stiam ca au asa ceva incadrate ca ...luptatoare.
Si o ultima...intrebare
What is this
Imagine atasata: Duster Macho.jpg

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 03 December 2014 - 04:05 PM

#3 Useril este offline   Razeer 

• Membru senior
  • Postari: 546
  • Inregistrat: 04-December 07

Postat 03 December 2014 - 04:26 PM

Dacia Brave :-D nici macar nu cred ca e blindata. Cat despre OWS-ul ala....mai bine sa nu vorbim de lupta de apropiere......., As putea umple o pagina de contre numai uitandu-ma la ea....

Aceasta postare a fost editata de Razeer: 03 December 2014 - 04:27 PM

#4 Useril este offline   dany 

• Membru senior
  • Postari: 4843
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 03 December 2014 - 04:57 PM

Eu nu am sa prea comentez , ca ... am devenit carcotas si rau :-P (brusc > in timpul paradei ;-) ) .
Totusi trebuie remarcat aerul din ce in ce mai pestritz ce seamana mai degraba cu o armata latino americana . La un moment dat ne amuzam cu fratele meu spunand ca doar niste mexicani ( gen spaghetti western ) si ceva mariachi mai lipseau sa cante din trapele jeepurilor .
Btw . buzile alea cu aspect de melc patrat si figura placida de Land Rover sint nemaipomenitele cateva Panharduri care au costat o bucata aproape cat un Saur 2 ( daca nu ma insel)?
Saur 2 care era prea rusinos sa apara la o asemenea adunatura triumfala de tinichele inutile si foarte scumpe luate din manariile unor derbedei smecheri .
Pur si simplu ma bucuram la aparitia vreunui vehicol romanesc , aratau chiar fain .
Altfel mi-au placut calutii ( ca deobicei) , exercitiile de manuire si indemanare a pustilor , in special avand in vedere coditiile meteo , Jderii , " Gusterii" (din ce in ce mai multi ) , Vamtacurile , soldacicile foarte dragalase si au mai fost vreo cateva chestii faine .
Mi-e tare simpatic totodata acel tranportor rusesc de rachete de coasta . El saracu nu pierde nici o editie , parca ar fi rinocerul obosit din Jumanji care aparea gafaind dupa ce trecea toata turma ^_^ .

Aceasta postare a fost editata de dany: 03 December 2014 - 05:56 PM

#5 Useril este offline   Razeer 

• Membru senior
  • Postari: 546
  • Inregistrat: 04-December 07

Postat 03 December 2014 - 08:46 PM

si cand te gandesti ca Rubzehurile erau 3.....candva. Adica rinocerul, porecla chiar I se potriveste :diablo:

#6 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 03 December 2014 - 08:51 PM

Camarade Razeer...cred ca iti dai seama ca risti sa ramai consemnat,pentru tot restul saptamanii.
Ai avut un comportament neadecvat,daca ar fi sa ma refer doar la aceasta replica:
- "As putea umple o pagina de contre numai uitandu-ma la ea..."
Intru-cat regulamentul de ordine interioara nu permite asemenea comentarii cu caracter apreciativ,o atitudine care poate afecta moralul ,atat al tau cat si al camarazilor din grupa,la raportul din aceasta seara cred ca va trebui sa dai explicatii,catre superiorul tau direct.
:argue:

Bon.

Sergent Dany !!!!!!!!!! Este ?
Camarade,cat de mult as vrea sa te contrazic, dar nu prea am cum.
Stii,in timp ce priveam parada, ma gandeam cam la acelasi lucru : de ce oare sa fie nevoie de toata menajeria asta de blindate,care mai usoare,care mai putin usoare ? La ce bun sa platesti o droaie de banutzi pe alde Piranha cu care mai apoi sa nu poti face decat instructie (ca de restul am inteles ca nu prea-s bune-ceva chestiuni cu turelele care nu functioneaza,bla,bla)? Intrebarea se refera "la ce bun" daca luam in calcul un scop legitim,moral,si legal.Daca privim prin prisma "altor interese" atunci ,desigur,intrebarea nu-si mai are rostul.
N-am nimic de carcotit la "frumoasele" Panharduri,dar ma gandeam ca poate si defunctul ARO,daca ar mai fi trait,ar fi putut fi upgradat la maretzii ani de inceput ai secolului XXI si sa proiecteze/produca un blindat usor,cu nimic mai prejos.Niste motoare plus niste "metreladores"...mai gaseam noi,pe undeva prin dosu'curtii.
Poate ca ingineri si proiectanti s-ar (mai) gasi prin tara,oameni tineri care stiu ca IT nu este un film cu si despre extraterestrii. Har Domnului ca scolile / facultatile inca mai produc.Unii ingineri s-ar putea sa fie chiar membrii aici,pe forum. Pacat. In realitate, "Zimbrul Carpatilor" a ajuns o blana jerpelita,roasa de molii si o tigva alba,la care pana si coarnele au fost taiate.
As putea sa spun cam la fel si despre diversele "autospeciale" cu nume sonore, o adunare eclectica, in care regasesti aproape toate literele alfabetului,in timp ce la fostele Tudor Vladimirescu(ma scuzati,dar nu mai stiu cum se numeste astazi;de fapt nu mai stiu nici macar daca mai exista un "astazi")s-ar fi putut proiecta si asambla ceva foarte asemanator.
Nu pretind ca am inventat noi apa calda sau mersu' pe jos, dar niste vehicule cred ca am mai fi fost in stare sa producem.N-a fost sa fie.Si uite asa imi amintesc din nou de F16 " third hand" versus Grippen cu tzipla pe cupola,fregate ce erau veterane la vremea cand eu inca eram la liceu versus unele noi noutze,proaspat iesite de pe planseta,etc.
In fine.
Si ca sa nu uit: faine si politistele din poze, dar SRI-ista mi se pare mai...matura. Si e machiata bine,as spune perfect,avind in vedere si conditiile meteo.
Razeer,camarade. Te salut. :wave: :warning:

#7 Useril este offline   flo 

• Membru senior
  • Postari: 2480
  • Inregistrat: 04-July 09

Postat 03 December 2014 - 10:21 PM

Citeaza

Poate ca ingineri si proiectanti s-ar (mai) gasi prin tara,oameni tineri care stiu ca IT nu este un film cu si despre extraterestrii. Har Domnului ca scolile / facultatile inca mai produc.Unii ingineri s-ar putea sa fie chiar membrii aici,pe forum.

Putini din nefericire. Ma refer la INGINERI nu la posesori de diplome ,de licente , de masterate si chiar de doctorate. Mai trist este ca am observat la cei mai multi dintre cei tineri un soi de suficienta ori mai degraba de indiferenta profesionala. Si nici sistemul actual nu ii obliga la creativitate pe cei mai multi care lucreaza, cum stiam noi, in proiectare. Cunosc cativa tineri care au lucrat, unii dintre ei ma lucrand inca, la RENAULT, in proiectare evident. Simteam ca inebunesc cand recunosteau candid ca habar n-aveau ce reprezinta reperul pe care il tot invarteau pe ecran. Vreo doi nu s-au resemnat cu conditia asta. Au invatat, au riscat si au plecat la VW si chiar la Jaguar.

In ultimii doi ani am participat la colaborari cu uzina de la Moreni. Inginerii de la proiectare sunt mai in varsta ca mine. Tehnologic uzina nu mai are forta de acum 25 ani. Forja, turnatoria: pa, pa. Acum in acele hale functionaza o cand o croitorie, cand nu stiu ce atelier de termopane sau moturi de basc. La restructurarea impusa de un guvern de ceva vreme plecat, uzina a pierdut prese de mare forta pentru simplu fapt ca nu a reusit sa le demonteze in cele 3 zile in care trebuia evacuata hala.
Produsul lor nu atinge nivelul de protectie cerut de standardul actual. Spre exemplu, o autospeciala pentru jandarmi fabricata de ai nostrii este cu 2 t mai grea ca una absolut similara (dimensiuni, capacitate, nivel de protectie) facuta de israelieni. Si colac peste pupaza este si mai scumpa. Au facut si ei ce au putut. Au suplinit blindajul stratificat cu adaos de metal. Dar nici tabla nu se mai face la Galati. O cumpara din Finlanda. Am vazut la tv ca au incercat in poligon o cutie care atinge nivelul de protectie cerut. O veste buna. Acum, daca statul ar comanda cateva unitati ar insemna un atu pt. export. Toti potentialii musterii intreaba: Cate a cumparat armata voastra? Si armata noastra nu poate cumpara asa ceva pt. ca nu stiu ce acord cu FMI, BM sau mai stiu eu ce stapani de genul asta spun : NU. N-AVETI VOIE SA FACETI ASTFEL DE CHELTUIELI. U cerv vicios care trebuie spart pana mai exista puls. Altfel se poate ajunge precul la ARO, Autobuzul/ROCAR si cum se prefigureaza ca va pati si ROMAN-ul.

Nu ajunge numai dorinta. Trebuie si foarte multi bani.

#8 Useril este offline   stageexp 

• Membru senior
  • Postari: 1116
  • Inregistrat: 18-January 08
  • Interests:Fotografie, modelism, frumosul cotidian

Postat 04 December 2014 - 10:03 AM

Salutare,
sunt de acord cu cele scrise pe aici,
si in Timisoara S-a defilat cu tehnica de acum 20-30 ani, mai putin cateva autospeciale cumparate cu bani europeni. Din pacate nu se mai produce nimic pe la noi, nici in domeniu militar nici pe langa, deoarece conform unei politici bine gandite de colonizare, tot ceea ce tine de industrie (in special cea grea) a fost intensiv blamat. Singura exceptie, datorata probabil norocului, este brandul Dacia care s-a pastrat si dezvoltat.

In lume continua se se foloseasca utilaje de constructii, macarale, poduri rulante. Pacat ca nu mai exista interesul de aproduce si pe aici asa ceva.
Cred ca se poate face o paralela cu ceeace s-a intamplat si in domeniul feroviar, unde atat vitezele cu care se circula astazi, cat si confortul, sunt sub nivelul perioadei interbelice.

#9 Useril este offline   caporalmusat 

• Membru senior
  • Postari: 1048
  • Inregistrat: 03-January 09
  • Interests:Tehnica militara sovieto/rusa in general dar mai ales aflata si in dotarea RO ARMY !

Postat 04 December 2014 - 01:27 PM

Salutare !
D le @Flo faptul ca niste baieti mormoni cu pantofi gauriti si altii e ca ei ne spun ca nu avem voie sa cumparam DELA NOI SA NI LE FACEM NOI INSINE este cu adevarat . Ca daca cumparam de la ALTII cred ca ni se da mana libera in voie . Ca si UNII de prin armata isi dau tot ineresul pt asta e la fel de adevarat . Din cate am inteles SAUR 2 a cam fost facut dupa cerinte tehnice ale armatei una din ele fiind acele ambrazuri specifice BTR-80/ B 33 Zimbru. Piranii le ca si multe alte transportoare vestice nu au asa ceva dar s au cumparat. Oare daca zvonul ca cei de la Iveco ar pune labutele e UAMoreni si ar asa zis face acolo nouyl lor transportor tot nu vom avea voie sa l cumparam ?!
Si apoi noi pe aici mai zicem una alta ca mai stim catesceva dar in marea lor majoritate dupa ce vazura parada si genul de poze de aici spun AVEM ARMATA FAINA . Asta dupa cum se vazu ca se exprimara unii si totodata in sondajele de opinie armata are un nivel destul de mare ca incredere. Asa ca multi dorm linistiti crezand ca armata vegheaza pt ei . Acu ca vegheza da nu garanteaza e alta gasca in alta traista.

#10 Useril este offline   Babacu 

• Membru senior
  • Postari: 346
  • Inregistrat: 20-October 06

Postat 05 December 2014 - 10:59 AM

Nu cred că ne-a impus cineva din afară ceva. Totul a fost făcut din țară, de bravi compatrioți de-ai noștri. Băieți deștepți din servicii și din partidul unic care după 89 au devenit caputaliști și au pus laba pe tot ce se putea și au jefuit la sīnge „avutul īntregului popor”. Pentru ei a contat doar īmbogățirea rapidă. Că tot zicea onorabilul Caporal de „Nicolina” Iași și ce utilaje produceam acolo. Dacă voiai să cumperi ceva de la ei, produse complete sau piese de schimb, sau chiar să repari ceva nu se putea, sau prețurile erau astronomice, īn schimb erau o mulțime de firme īn jurul ei, toate ale unor angajați sau foști angajați unde găseai de toate la prețuri omenești. Așa era și la Brăila și la Aro și cam peste tot. ca să nu mai vorbim de īnapoierea tehnologică a produselor.

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

5 useri citesc topicul
0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi