Forum Machete,Modelism,Hobby: BTR 70 Afghanistan - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

BTR 70 Afghanistan Zvezda 1:35

#1 Useril este offline   Popey1968 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 76
  • Inregistrat: 01-September 13

Postat 20 November 2014 - 01:56 PM

Stimati domni, am cam dat-o-n bara. Este ultimul stadiu, inaintea prafuirii. Credeti ca se mai poate salva ceva, in afara unui strat gros de praf care sa acopere tot? :help:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: P1070456.JPG
  • Imagine atasata: P1070462.JPG
  • Imagine atasata: P1070464.JPG
  • Imagine atasata: P1070460.JPG
  • Imagine atasata: P1070457.JPG
  • Imagine atasata: P1070466.JPG

#2 Useril este offline   nightprowler 

• Membru deplin
  • Postari: 64
  • Inregistrat: 03-October 10

Postat 20 November 2014 - 06:06 PM

In primul rand spune si ce ti se pare ca e gresit, ca sa te putem ajuta. Ca poate ceea ce vrei tu se poate rezolva usor.

#3 Useril este offline   Popey1968 

• Membru deplin

Postat 20 November 2014 - 06:21 PM

Vezi postareanightprowler, la 20 November 2014 - 06:06 PM, a spus:

In primul rand spune si ce ti se pare ca e gresit, ca sa te putem ajuta. Ca poate ceea ce vrei tu se poate rezolva usor.

Ma refer in special la decaluri.

#4 Useril este offline   dany 

• Membru senior
  • Postari: 4843
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 20 November 2014 - 06:46 PM

Salutare . :-)
Popey , tu doresti sa scapi de argintiul acela ?
Sa sti ca s-ar putea sa nu fie chiar asa usor , din cauza compozitiei vopselelor acestora ...Posibil sa-ti ramana urme dupa ce stergi cu o pensula tare cu putin diluant (stergand cat mai des pensula pe un servetel ) . Niste stelute sclipicioase care nu se vor da duse prea usor .... E posibil sa se lase convinse poate cu putin pigment ( "prafuri") aplicat local si sters apoi cu putina apa si sapun , sau cu vopsea de ulei ,la fel aplicata local si stearsa apoi cu apa si sapun sau poate chiar cu ceva solutie de decal Adesol ,idem mai sus ...
Daca incercarile nu vor da rezultate ,probabil ca v-a trebui sa stergi vopseaua local ( daca nu se va lua de la sine ,in urma stradaniilor de reparare ...) , cu atentie de pe anumite detalii (oblon,grile ,vizor , etc) si sa le vopsesti din nou .
Da-mi te rog niste detalii . Ce fel de vopsele ai folosit si marca . Cat timp ai lasat sa se usuce pana sa dai cu argintiul peste . As vrea sa mai stiu daca ai dat cu ceva lac inainte de a da cu argintiul .

#5 Useril este offline   dany 

• Membru senior

Postat 20 November 2014 - 06:54 PM

A , acum am vazut ca sa postat intre timp . :-D
Ce te deranjeaza la decaluri ?
"Silveringul" ?

Aceasta postare a fost editata de dany: 20 November 2014 - 06:59 PM

#6 Useril este offline   Popey1968 

• Membru deplin

Postat 20 November 2014 - 07:01 PM

Vezi postareadany, la 20 November 2014 - 06:46 PM, a spus:

Salutare . :-)
Popey , tu doresti sa scapi de argintiul acela ?
Sa sti ca s-ar putea sa nu fie chiar asa usor , din cauza compozitiei vopselelor acestora ...Posibil sa-ti ramana urme dupa ce stergi cu o pensula tare cu putin diluant (stergand cat mai des pensula pe un servetel ) . Niste stelute sclipicioase care nu se vor da duse prea usor .... E posibil sa se lase convinse poate cu putin pigment ( "prafuri") aplicat local si sters apoi cu putina apa si sapun , sau cu vopsea de ulei ,la fel aplicata local si stearsa apoi cu apa si sapun sau poate chiar cu ceva solutie de decal Adesol ,idem mai sus ...
Daca incercarile nu vor da rezultate ,probabil ca v-a trebui sa stergi vopseaua local ( daca nu se va lua de la sine ,in urma stradaniilor de reparare ...) , cu atentie de pe anumite detalii (oblon,grile ,vizor , etc) si sa le vopsesti din nou .
Da-mi te rog niste detalii . Ce fel de vopsele ai folosit si marca . Cat timp ai lasat sa se usuce pana sa dai cu argintiul peste . As vrea sa mai stiu daca ai dat cu ceva lac inainte de a da cu argintiul .

Am folosit pentru culoarea de baza emailuri de la Revell. A urmat apoi lac lucios auto la spray. Am aplicat decalurile, apoi iar strat de lac lucios. Am incercat un wash usor cu ulei si o evidentiere a detaliilor si muchiilor cu vopsea acrilica steel tot de la Revell. Acum totul e acoperit de lac acrilic mat. Intentionez sa-l "prafuiesc" ,ca si rotile, cu o solutie din creta alba, galben ocru si diluant D509. Vedem ce-o sa iasa.
Oricum, multumesc mult pentru sfaturile utile.

#7 Useril este offline   dany 

• Membru senior

Postat 20 November 2014 - 07:28 PM

Daca l-ai sigilat cu lac , e greu sa mai intervi pe ceea ce ai lucrat pana acum .
Eu zic sa te duci in continuare cu efectele la acest proiect .

Citeaza

Oricum, multumesc mult pentru sfaturile utile.

Cu multa placere , Popey .

Aceasta postare a fost editata de dany: 20 November 2014 - 07:44 PM

#8 Useril este offline   HIND 

• Membru senior
  • Postari: 624
  • Inregistrat: 02-October 06

Postat 20 November 2014 - 09:38 PM

Chiar daca este dat cu lac iei un ac de cusut normal si intepi cat mai des posibil decalul, fara sa apesi foarte tare. Operatia trebuie sa o faci cu cat mai multa atentie pentru a nu rupe sau disloca decalul si pentru a nu lasa cratere. Ulterior cu o pensula moale, nu foarte groasa umezesti cu diluant ( eu folosesc nitrodiluant 209 ) suprafata decalului. Atentie ca pensula sa fie doar umezita. Prin capilaritate va trage prin gaurile facute cu acul o anumita cantitate de diluant, facand sa dispara silveringul, mai ales daca reusesti sa tamponezi usor decalul. Sincer metoda nu este infailibila dar in marea majoritate a cazurilor da rezultat. Este totusi de preferat sa incerci initial pe un decal pe care poti sa-l sacrifici.
Dezavantajul la diluantul 209 pe care eu il folosesc este ca este foarte volatil. Eventual poti sa incerci cu o combinatie de diluant cu lac.
Succes !

#9 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 20 November 2014 - 10:52 PM

Popey, silveringul acela nu prea reprezinta mare scofala(problema)cel putin din fotografiile postate de tine.
Oricum, metoda de "lupta" impotriva acestui efect nefast, a fost descrisa de fratele Hind (pe care acuma profit si-l salut :hi: )
Eu mai degraba ma gandeam ca te referi la argintiul acela ..,. care razbate fulminant,de sub vopseaua TAB-ului.
Daca masina asta ar fi fost construita din aluminiu...da,atunci era veridic.
Ca sa nu mai intalnesti acest inconvenient,eu iti recomand sa faci trecerea de la "aluminium" la o nuanta de "cast iron" sau "dark iron" adica mai pe limba noastra, culoarea fierului forjat/turnat.
Un exemplu ar fi acrilica de la Tamyia,care asa se si cheama "dark iron'- cod XF 84.
Pentru portiunile mici de "metal descoperit" efectul este infinit mai plauzibil,decat argintiul,indiferent care nuanta ar fi el.
Uite,arata asa:
Imagine atasata: XF 84.JPG

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 20 November 2014 - 10:53 PM

#10 Useril este offline   Popey1968 

• Membru deplin

Postat 20 November 2014 - 11:03 PM

Vezi postareaLonginus, la 20 November 2014 - 10:52 PM, a spus:

Popey, silveringul acela nu prea reprezinta mare scofala(problema)cel putin din fotografiile postate de tine.
Oricum, metoda de "lupta" impotriva acestui efect nefast, a fost descrisa de fratele Hind (pe care acuma profit si-l salut :hi: )
Eu mai degraba ma gandeam ca te referi la argintiul acela ..,. care razbate fulminant,de sub vopseaua TAB-ului.
Daca masina asta ar fi fost construita din aluminiu...da,atunci era veridic.
Ca sa nu mai intalnesti acest inconvenient,eu iti recomand sa faci trecerea de la "aluminium" la o nuanta de "cast iron" sau "dark iron" adica mai pe limba noastra, culoarea fierului forjat/turnat.
Un exemplu ar fi acrilica de la Tamyia,care asa se si cheama "dark iron'- cod XF 84.
Pentru portiunile mici de "metal descoperit" efectul este infinit mai plauzibil,decat argintiul,indiferent care nuanta ar fi el.
Uite,arata asa:
Atasament XF 84.JPG

Multumesc pentru observatii. Ca sa fiu sincer am vazut treaba asta pe you tube si de acolo am incercat sa ma inspir: "Warfare in Scale Cold War Series Episode 1 - Russian BTR-70 1/35".

#11 Useril este offline   stageexp 

• Membru senior
  • Postari: 1116
  • Inregistrat: 18-January 08
  • Interests:Fotografie, modelism, frumosul cotidian

Postat 21 November 2014 - 04:00 PM

Salut,
referitor la linkul despre care ai pomenit, spaniolii de acolo fac o treaba extraordinara, si este o placere pentru mine sa vad si sa revad fiecare dintre tutorialele postate de ei.
Referitor la silvering, este o problema comuna multora, ai vazut ca dumnealor scapa usor de ea, prin folosirea zemurilor cu care dau inainte de aplicarea decalurilor. Am vazut ca exista doua posibilitati, cu lacuirea prealabila si fara lacuire prealabila, doar cu solutie pentru decaluri. Eu personal prefer sa aplic si un strat de lac, de altfel am inteles ca asa ai facut si tu.

In momentul in care am vazut macheta, sincer m-a dus gandul la acele tutoriale, datorita argintiului folosit pentru chipping. Deci ca o concluzie, felicitari, pentru ca ti-a iesit bine chestia cu chippingul respectiv. Ca parere personala insa, si macheta lor mi s-a parut prea lovita din acest punct de vedere, in ideea ca desi folosite in lupte, mai ales in perioada in care ostasul sovietic se ocupa temeinic de tehnica, nu cred ca erau atatea julituri pe transportor. Personal as merge pe o varianta de chipping cu maro inchis si alb (culoare deschisa) metoda descrisa tot in tutorialele respective.

Nu cred ca are rost sa incerci remedierea acelor decaluri, mai ales dupa aplicarea de lac de sigilare, solutia este sa murdaresti si sa prafuiesti ca lumea macheta, pentru a incerca mascarea acelor efecte nedorite de silvering. Daca tot ai mers pe aceasta idee, pot marsa pe umplerea cu praf si noroaie din belsug si te vei alege cu o macheta ok.

spor la lucru

#12 Useril este offline   dany 

• Membru senior

Postat 21 November 2014 - 05:38 PM

Citeaza

Un exemplu ar fi acrilica de la Tamyia,care asa se si cheama "dark iron'

O alta metoda , ar fi sa faci " ciupeala" cu un maro ruginiu inchis iar apoi peste acesta ,vii cu o mina moale de creion ,in anumite locuri / din loc in loc . E foarte simplu si creaza un efect realistic .
Ca sa-ti faci o idee de cum arata ,am folosit asta la tunul meu sovietic de 37 , pe la pedaliere , carligul de remorcare ori platforma (dar aici cred ca nu se observa) . Apoi la teava tunului , am dat cu putin creion peste un gri inchis -negru . La scaune nu fiindca acestea erau din aluminiu , din cate am inteles.
Luciul creionului il poti atenua (in anumite zone), daca e prea puternic dand usor cu degetul sau cu un miez de paine ,iar daca vrei sa-l stergi > cu putina apa si sapun .

Aceasta postare a fost editata de dany: 21 November 2014 - 05:51 PM

#13 Useril este offline   Popey1968 

• Membru deplin

Postat 21 November 2014 - 06:38 PM

Va multumesc mult tuturor pentru observatii si sfaturi. Din pacate, i-am dat inainte si, dupa un mars de 200 km, iata ce-a iesit:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: P1070470.JPG
  • Imagine atasata: P1070472.JPG
  • Imagine atasata: P1070473.JPG
  • Imagine atasata: P1070474.JPG
  • Imagine atasata: P1070475.JPG
  • Imagine atasata: P1070477.JPG
  • Imagine atasata: P1070478.JPG

#14 Useril este offline   marcinko 

• Membru deplin
  • Postari: 27
  • Inregistrat: 11-November 14

Postat 21 November 2014 - 07:15 PM

2'Popey1968'

Salut,
ai cumva un link de youtube unde pot vedea pe pasi cum se face weathering-ul ala ?
Merci

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 22 November 2014 - 09:18 AM

#15 Useril este offline   dany 

• Membru senior

Postat 22 November 2014 - 12:50 AM

Arata mult mai bine asa , Popey . :good:
Ma gandesc ca se poate accentua putin mai mult prafuirea in partea din centru , intre roti si in spate , dupa roti . Deasemenea la partea din spate .
Incearca sa cauti un anumit model care ti-ar conveni sa-l reproduci , inspirandu-te din fotografii ale masinii reale .

Aceasta postare a fost editata de dany: 22 November 2014 - 01:16 AM

#16 Useril este offline   Popey1968 

• Membru deplin

Postat 22 November 2014 - 11:27 PM

Vezi postareamarcinko, la 21 November 2014 - 07:15 PM, a spus:

2'Popey1968'

Salut,
ai cumva un link de youtube unde pot vedea pe pasi cum se face weathering-ul ala ?
Merci

Am incercat sa ma inspir de aici: http://www.ipmsstock..._weathering.htm

#17 Useril este offline   caporalmusat 

• Membru senior
  • Postari: 1048
  • Inregistrat: 03-January 09
  • Interests:Tehnica militara sovieto/rusa in general dar mai ales aflata si in dotarea RO ARMY !

Postat 23 November 2014 - 09:26 AM

Salutare ! Arata mult mai bine asa prafuit fata de mai inainte cu atata luciu metalic pe zone unde poate ca daca dadea cu smirghel lucea asa .
Pt ceva poze cu BTR uri si mai ales in Afghanistan a se vedea pe aici https://www.facebook...49933428514714/ . Spor cu sanatate si cer senin .

#18 Useril este offline   stageexp 

• Membru senior
  • Postari: 1116
  • Inregistrat: 18-January 08
  • Interests:Fotografie, modelism, frumosul cotidian

Postat 24 November 2014 - 08:45 AM

Salutare,
varianta finala arata mult mai bine, eu zic ca este o macheta ok.

spor la lucru

#19 Useril este offline   marcinko 

• Membru deplin
  • Postari: 27
  • Inregistrat: 11-November 14

Postat 26 November 2014 - 11:28 PM

Vezi postareaPopey1968, la 22 November 2014 - 11:27 PM, a spus:

Am incercat sa ma inspir de aici: http://www.ipmsstock..._weathering.htm

Merci, exact ce ma interesa.

Am un BTR-80 de la Zvezda si ma gandesc daca e mai bine cu weathering sau mint condition de parada

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi