Iron Brigade 1862 - Caporal in Regimentul 19 Indiana
Postat 02 November 2014 - 06:21 PM
Figurina vine de la Heroes & Villains in 75mm. Foarte bine sculptata de Eduard Perez. O singura problema am gasit cand am facut studiul uniformei. 2 nasturi pe guler care nu au ce cauta acolo. A fost usor de corectat. In rest foarte curat si bine sculpata figurina.
Capul este aproape gata si cuvantul de ordine in continuare va fi "albastru". Albastru de toate felurile.
Iata unde am ajuns pana acum:
La inceputul fiecarui proiect incerc sa fac cate o schita 3D ca sa clarific elemnte de compozitie si proportii. Cam asta va fi tinta:
Postat 03 November 2014 - 01:21 AM
Fata ti-a iesit excelent. Sunt curios ce nuante de albastru vei folosi si cum iti vei construi nuantele pentru lumini si umbre
Daca poti detalia, raman recunoscator.
Calde salutari si spor!
Nicu
Postat 10 November 2014 - 11:16 PM
JangBogo, la 10 November 2014 - 05:24 PM, a spus:
Atlfel, n-am dubii ca o sa scoti ceva frumos.
Calde salutari!
Nicu
Da, este prea deschis! Sa vad ce pot face sa-l aduc la un albastru-negru fara sa pierd tranzitiile. Daca nu iese ce vreau, o iau de la capat.
Merci Nicu pt. feedback. Foarte valoros!
Postat 11 November 2014 - 09:36 AM
Si-acum daca tot am ajuns aici....
Sunt niste cute oblico-orizontale pe pulpanele hainei. Nu stiu daca sunt din sculptura, dar eu nu le-as fi accentuat. N-au nici o logica acolo.
Si o intrebare; Cu ce ai facut auriul ?
Postat 13 November 2014 - 10:10 PM
wurger, la 11 November 2014 - 09:36 AM, a spus:
Si-acum daca tot am ajuns aici....
Sunt niste cute oblico-orizontale pe pulpanele hainei. Nu stiu daca sunt din sculptura, dar eu nu le-as fi accentuat. N-au nici o logica acolo.
Si o intrebare; Cu ce ai facut auriul ?
Albastrul asta este prea deschis si trebuie lucrat. Cutele sunt sculptate si nu le voi accentua asa de mult. Vor fi acolo dar mai estompate. Efectul de matase este si din faptul ca suprafata este satinata in loc sa fie mata.
O sa-l lucrez si sper sa iasa mai bine.
Auriul l-am facut aplicand pe negru (un maro inchis este la fel de bun) un amestec 50/50 de burnt umber si brass (ambele Vallejo). Este bine sa lasi ca stratul de baza sa se vada in adancituri. Apoi, cu gold (Vallejo) am atins numai punctele de lumina maxima. Aceeasi tehnica si la nasturi.
Probabil in weekend am sa va pot arata noutati.
Postat 14 November 2014 - 10:46 AM
Si nu va suparati pe mine dar cred ca pe o fotografie de 262x600 pixeli la o rezolutie de 96dpi (redata la 72 dpi de monitiare) nu cred ca puteti analiza texturi.
Sper măcar sa fi avut un balans de alb facut ca sa fie culorile si nuantele corecte!
Postat 15 November 2014 - 12:24 AM
michi-ro, la 14 November 2014 - 10:46 AM, a spus:
Si nu va suparati pe mine dar cred ca pe o fotografie de 262x600 pixeli la o rezolutie de 96dpi (redata la 72 dpi de monitiare) nu cred ca puteti analiza texturi.
Sper măcar sa fi avut un balans de alb facut ca sa fie culorile si nuantele corecte!
Oh, nu-I nici o suparare! Textura apare in aspectul general al figurinei. Nu-I nevoie sa te apropii prea mult de ea ca sa identifici textura.
Am mai avansat un pic:
Postat 15 November 2014 - 09:45 PM
Albastru jachetei arata mult mai bine acum. Dar materialul pare ud. Nu imi dau seama daca vopseaua s-a uscat cu un finish satinat sau este din cauza contrastelor.
Accesoriile imi plac foarte mult (curele, ornamente aurii, rucsac, patura, etc.). Doar pe rucsac mi se pare ca ar mai merge niste reflexii mai puternice.
Urmaresc cu interes.
Postat 16 November 2014 - 12:14 AM
b00gie, la 15 November 2014 - 09:45 PM, a spus:
Albastru jachetei arata mult mai bine acum. Dar materialul pare ud. Nu imi dau seama daca vopseaua s-a uscat cu un finish satinat sau este din cauza contrastelor.
Accesoriile imi plac foarte mult (curele, ornamente aurii, rucsac, patura, etc.). Doar pe rucsac mi se pare ca ar mai merge niste reflexii mai puternice.
Urmaresc cu interes.
Merci Bogdane pt. feedback.
Uniforma este satinata. Am uitat sa pun X21 Tamiya Flat Base in filtru si a iesit lucios. Ce se vede este dupa 3 straturi de Testors Dull Coat. A devenit satinat.Chiar acum cateva minute am primit o idee de la un prieten sa folosesc Liquitex Matt Varnish. Trebuie sa-l procur. Il voi aplica cu un airbrush. Asta la sfarsit cand totul este gata.
Postat 22 November 2014 - 10:20 PM
Ti-ai creat deja un stil, in modul in care vopsesti, faci baza. Imi place insa ca ai mai experimentat ceva nou, cu uleiuri daca am retinut bine.
Calde felicitari si spor in continuare (apropo, ce-ar urma?)!
Aceasta postare a fost editata de JangBogo: 22 November 2014 - 10:20 PM
Postat 23 November 2014 - 04:32 PM
Pacat de problemele date de lac. Stiu ca e un chin sa mai redresezi luciul, odata ce s-a "imprietenit" asa de bine cu lucrarea. 😡
Regretabil, e destul de vizibila diferenta intre finish-ul mat al peisajului (pietrei) si cel al tinutei peronajului.
Spor!
- ← 1/72 Zvezda - German 81mm Mortar with Winter Crew
- Figurine
- 1/72 Orion - Panzer Soldiers Basic Set 6 →