Forum Machete,Modelism,Hobby: IAR-81C 1/72 nr. 411 A-Model - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

IAR-81C 1/72 nr. 411 A-Model

#21 Useril este offline   1-0-9 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 4955
  • Inregistrat: 10-December 04

Postat 26 October 2014 - 12:38 PM

Despre culoarea capotei motorului, eu cred ca e corecta, verde.
Voletii care sigur erau verzi se vad aproape la fel ca inelul din fatza.
Cred ca 411 era din grupul 2 vt. care in acea perioada avea capotajele motoarelor verzi, nu galbene (vezi Lenuta si Nina).
Deci e foarte posibil daca nu sigur, sa fi fost si la 411 tot verzi. Cnd ma voi apuca si eu, vreodata sa-l fac pe 411, motorul il voi face tot verde.

#22 Useril este offline   aur 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 403
  • Inregistrat: 15-February 14
  • Interests:1/72, 1/48 Scale Models

Postat 26 October 2014 - 01:03 PM

Era verde capotajul motorului cu galben in zona inferioara. Se vede in poza cu 411, o delimitare intre verde si galben. Credeti-ma ca am studiat f f f mult fotografia.

#23 Useril este offline   1-0-9 

• Membru senior

Postat 26 October 2014 - 01:35 PM

Indeed :

Imagine atasata: capota.JPG

#24 Useril este offline   michi-ro 

• Membru senior
  • Postari: 894
  • Inregistrat: 18-January 12
  • Interests:fotografia
    modelismul

Postat 26 October 2014 - 03:13 PM

Este un IAR de vis. Păcat ca a luat doar diploma de participare ! Munca este enorma si realizarea finala de excepție. Iar scara ma pune pe gānduri... cu privire la tine: chiar ești human beeing sau ceva extraterestru?

#25 Useril este offline   aur 

• Membru senior

Postat 26 October 2014 - 04:03 PM

@michi-ro
Multumesc pentru apreciere, chiar am muncit foarte mult la el. Tot ce-ti trebuie pentru un astfel de model este foarte, foarte multa rabdare si vizualizarea modelului final, care sa te motiveze sa mergi inainte.
Mi-am dorit foarte mult sa-l fac din primul moment in care am vazut poza cu 411. Era subiectul ideal.
Poate ca vom descoperi mai multe astfel de subiecte in "Vānator - Romanian hunter: The I.A.R.80 and I.A.R.81 in Ultimate Detail, de Radu Brinzan .

#26 Useril este offline   Romi 

• Membru senior
  • Postari: 1933
  • Inregistrat: 05-September 05
  • Interests:Aviation

Postat 26 October 2014 - 04:58 PM

Superb. Cel mai reusit IAR-80 pe care l-am vazut pana acum.Felicitari.

#27 Useril este offline   bogy 

• Membru senior
  • Postari: 1367
  • Inregistrat: 26-May 05

Postat 27 October 2014 - 07:23 AM

Salut si felicitari. Intr-adevar superba realizarea.
Acum ca m-am uitat mai atent la poza originala m-am lamurit si cu privire la teren. E clar ca rusnacii l-au luat de la locul prabusirii. In poza nu se vede absolut deloc nici o brazda de pamant rascolit, prin urmare si diorama este ok.

#28 Useril este offline   RocknRolla 

• Membru senior
  • Postari: 1050
  • Inregistrat: 15-February 13

Postat 27 October 2014 - 09:23 AM

Senzational model. :clapping:
Faptul ca e 1/72 il face cu atat mai valoros.
Subscrio la ce spuneau colegii cu baza...ar fi inca si mai tare daca reusesti sa faci niste pamant arat care sa marcheze semnele aterizarii fortate.
Abia astept sa vad cum o sa arata dupa ce modifici.

Ina oroce modificari vei mai face sau nu, modelul este absolut superb.
Esti tare...felicitari! :drinks:

Aceasta postare a fost editata de RocknRolla: 27 October 2014 - 09:23 AM

#29 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 27 October 2014 - 10:03 AM

Ma alatur celor de mai sus.
Intr-adevar ai rusit o vigneta de exceptie de la baza la figurine.

Inteleg ca ai primit doar diploma de participare....... Cool. Inseamna ca sunt pe bune concursurile astea.
Bucura-te de el acasa si fa un articol care sa ramana printr-o revista, pe care sa o rasfoiesti peste timp.

#30 Useril este offline   1-0-9 

• Membru senior

Postat 27 October 2014 - 10:38 AM

Vezi postareawurger, la 27 October 2014 - 10:03 AM, a spus:

Inteleg ca ai primit doar diploma de participare....... Cool. Inseamna ca sunt pe bune concursurile astea.

Sigur asa e Caline, asa o sa ai un motiv in plus sa nu participi nici la anul....
Probabil ca ca trebui sa posteze si Crios sa va spuna ca nu a fost niciun concurs, ci doar salon de modelism militar....Iar diplome au luat toti participantii...De la A(urelian) la Tibi Olaru...

#31 Useril este offline   niki 

• Membru senior
  • Postari: 1169
  • Inregistrat: 23-January 05

Postat 27 October 2014 - 11:58 AM

Vezi postarea1-0-9, la 27 October 2014 - 10:38 AM, a spus:

Probabil ca ca trebui sa posteze si Crios sa va spuna ca nu a fost niciun concurs, ci doar salon de modelism militar....Iar diplome au luat toti participantii...

Da, dar probabil ca abia atunci nu va mai crede nimeni in varianta asta 'soft' si ne va fi tuturor clar cum aranjati voi castigurile acolo*

Si, da, chiar daca mie imi plac avioanele intregi (in zbor sau asteptand pe roti sa zboare) IAR-ul asta e cel mai cel pe care l-am vazut vreodata - si asta in conditiile in care am mai vazut vreo doua doar pe la noi pe aici nemaipomenite :good:

* pentru buna masura, am folosit a doza mare de sarcasm. Chill out, everyone :-)

#32 Useril este offline   aur 

• Membru senior

Postat 27 October 2014 - 12:13 PM

Si pentru mine Salonul asta a fost o nebuloasa totala de la inceput si pana la sfarsit.
Poate ca ar fi bine sa se scrie niste reguli si obiective clare si sa fie postate undeva.

Aceasta postare a fost editata de aur: 27 October 2014 - 12:13 PM

#33 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior
  • Postari: 2473
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 27 October 2014 - 01:05 PM

Excelenta vigneta !!!!
Maxime felicitari !! Imagine postata

Pai, as recomanda sa incerci, sa participi la concursuri in afara tarii, respectiv in Ungaria.
Cu siguranta vei fi premiat "pe bune" !! Imagine postata

#34 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Postari: 12661
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 27 October 2014 - 01:07 PM

Ca sa lamurim treaba de la inceput si sa nu mai discutam pe aceasta tema, titlul este:
Salonul National de Modelism Militar - editia a VI-a Bucuresti 2014 Cu alte cuvinte, nu concurs, nu expozitie - concurs. Daca organizatorii au decis sa dea si niste diplome, e treaba lor si e treaba lor ce si cum au dat! Va rog, nu mai incingeti spiritele pe aceasta tema.

Sa trecem la IAR. Intr-adevar, si dupa opinia mea a fost cea mai reusita prezentare din expozitie!! Multa munca, multe detalii, atent studiate. Toata stima pentru realizare. :hi: :hi: :hi:
Probabli din cauza ca ai lasat trenul de aterizare putin scos in afara nu l-ai mai putut pune in pozitia initiala. Oricum, in poza document, nu se vad urme de "aratura", cu alte cuvinte, cum s-a spus mai sus, probabil avionul a fost mutat dupa aterizarea fortata.
Inca o data felicitari pentru realizarea de exceptie! :good:

#35 Useril este offline   paul 

• Membru senior
  • Postari: 634
  • Inregistrat: 06-April 05

Postat 27 October 2014 - 01:14 PM

Felicitari si din partea mea, ochisem avionul inca din pozele de la Salon. Ar fi interesant de vazut si poze din timpul constructiei, daca ai disponibile.

#36 Useril este offline   1-0-9 

• Membru senior

Postat 27 October 2014 - 01:26 PM

Ce e cel mai dragut e ca exact cei ce nu au fost acolo sunt cei mai "incinsi"...

#37 Useril este offline   niki 

• Membru senior
  • Postari: 1169
  • Inregistrat: 23-January 05

Postat 27 October 2014 - 03:05 PM

Eu chiar nu-mi dau seama ce ar fi putut determina pe cineva (oricine) sa concluzioneze ca ar fi/ a fost vorba de vreun concurs!?
Dar accept cu placere (contra)argumente :-)

#38 Useril este offline   1-0-9 

• Membru senior

Postat 27 October 2014 - 03:54 PM

Pai ar trebui sa-l intrebi pe cel care a folosit primul cuvantul asta (concurs-concursuri), cel mai bine ar fi poate in privat, asa ca sa nu mai intinam topicul cu discutiile tipic romanesti.

#39 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 27 October 2014 - 06:52 PM

Ba, imi pare rau pentru toata discutia iscata.
Am citit un post mai sus in care zicea ca nu a luat decat diploma de participare. Nu m-am mai gandit la ce a participat.
Am considerat ca e vorba de un concurs.
La Salonul National nu a fost si probabil nu va fi niciodata concurs si tzel de atins. Tzelul e sa participi.

Da, n-am participat anul asta..... Ce nesimtit ! Cand stim bine ca asta e "bisectoarea" vietii mele.

Si in anii trecuti s-au dat diplome de participare si mentiuni din partea unor institutii care sustin mai mult moral evenimentul.
Am luat si eu din astea si s-a vazut clar ca au fost alese de cineva care nu cunostea domeniul dar avea cele mai bune intentii fata de noi si nu dorea sa-si contrazica sefii.
De exemplu pe diploma mea la sectiunea vehicule, unde a fost premiat un Einheits Diesel Funk-wagen scrie "premiu pentru masina fun-vagin" (adica p...a vesela).

Deci, NU SUNT PREMII LA SALON.

In continuare spun ca vigneta lui Aur merita aur..... Intr-un concurs.
Noapte buna !

Aceasta postare a fost editata de wurger: 27 October 2014 - 06:53 PM

#40 Useril este offline   1-0-9 

• Membru senior

Postat 27 October 2014 - 06:58 PM

Domnilor, inca o data, pentru a incheia. Nu a fost niciun concurs .
A fost un salon de modelism. S-au dat diplome , onorifice si de participare din partea organizatorilor (Crios si MMN)
Liga Aeriana si Liga Navala au oferit diplome de participare modelistior participanti cu avioane si respectiv nave.
Amicii din Italia, de bunavoie si nesiliti de nimeni, au oferit medalii, tot onorifice, cui au considerat ei de cuviinta. La fel si cei din AMA sau de la machete.ro.
Pe ce criterii, va trebui sa-i intrebati pe ei. La fel de bine puteau sa nu vina deloc , sau sa vina si sa nu ofere nimic... Nu cred ca asta a fost miza participarii la Salon, nu?
Sper sa fie mai clar acum, oricum cred ca toti am ramas cu un gust amar in gura din cauza ca suntem asa cum suntem.....

Arata acest topic

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

6 useri citesc topicul
0 membri, 6 vizitatori, 0 utilizatori anonimi