Aerograf
Postat 17 July 2006 - 02:26 PM
Postat 17 July 2006 - 06:59 PM
Postat 17 July 2006 - 09:30 PM
Postat 17 July 2006 - 11:05 PM
Ideal e un aerograf 'profi' si un compresor pe masura... Asta ti-as recomanda si eu. Dar te duce cat un salariu intreg de bugetar, din pacate
Daca esti 'stramtorat' financiar si nu stii daca va fi o chestie de viitor, merge si o capsula frigorifica second-hand, un furtun de cauciuc, si un 'rusnac' de la Pavel. Stiu lume care foloseste cu succes asa ceva...
Daca te hotarasti pe urma, aerograful e OK, iar capsula frigorifica poti sa o extinzi pana la un compresor calumea.
Si da, merge si ala auto impreuna cu o sticla de suc de 2L. Prost, da' merge. Prost pentru ca se incinge ca dracu' dupa cateva minute, si face un zgomot enervant. Dar poti sa-ti faci treaba cu el, daca il ai deja in 'dotare'. Daca nu, nu da banii pe asa ceva, un compresor de frigider la mana a doua,bun, te duce la 4-5 sute.
Postat 18 July 2006 - 07:51 AM
In legatura cu folosirea compresorului auto sint de parere ca nu merita banii: se incinge, face zgomot mare, aerul e pulsatoriu, fiabilitate scazuta (o roata o umfli de doua, trei ori pe an, areofraful il folosesti de doua trei ori pe luna!)
Asa ca iti recomnad sa te gindesti initial la rezolvarea problemei compresorului si, functie de asta, aerograful. De ce? Pai un aerograf bun inchide aerul cind nu-l utilizezi si, daca nu ai regulator de presiune, iti sare furtunul in cap! . Deci un compresor facut doar dintr-un motor de frigider, fara celelalte accesorii, merge numai in tandem cu un aerograf simplu, rusnacul de la Pavel!
Ce-ti recomand eu: un compresor de la Modelism, cam 250 lei si un aerograf bunicel, in jurul a 100 - 200 lei. Pe urma mai vezi tu...
Postat 19 July 2006 - 03:26 PM
andi, la Jul 19 2006, 09:52 AM, a spus:
Modelul de baza de la Revell, o pompa Vermorel pentru zugravit si o mufa adaptoare intre furtunul pompei si cel al aerografului. Simplu, eficace si ieftin.
Solutia este cu mult mai buna decat plamanii si merge pentru un aerograf dubla actiune. Pentru cel rusesc nu merge decat daca pe burtun se intercaleaza o canea sau un scaun care sa calce din cand in cand pe furtun. Pentru aerograf ar trebui si un reductor de presiune pentru ca o astfel de pompa poate inghitii pe la 12 bar care normal ca nu raman constanti ca se duc la vale si mai dai si la pompa din cand in cand.
Ca solutie insa, pentru un suflai bun ca cel din imagine, este super solutie si ramai si cu ochii neiesiti ca la melc, da' nici nu faci plamani de scufundator la liber ... de parca ai avea nevoie de astfel de plamani .
Bafta!
Imagini atasate
Postat 19 July 2006 - 05:14 PM
oleg, la Jul 17 2006, 02:26 PM, a spus:
eu nu am vazut nicaieri pe acest site aerograful. poate nu am vazut eu bine.
cat despre modelul standard de la Revell. nu sufla vopsea sub un unghi cam mare si automat mai multa vopsea ?
sunt la inceputuri cu aceasta pasiune si incerc sa ma documentez dupa un prim moedl "chinuit" de pensule
Postat 19 July 2006 - 05:58 PM
simistef, la Jul 19 2006, 05:14 PM, a spus:
oleg, la Jul 17 2006, 02:26 PM, a spus:
eu nu am vazut nicaieri pe acest site aerograful. poate nu am vazut eu bine.
Arata asa rusnacul (varianta 2 duze), dar pe viu va putea fi vazut abia in toamna
Postat 19 July 2006 - 06:02 PM
Postat 19 July 2006 - 06:10 PM
Nu vreau pentru inceput sa intru in detalii prea complicate cum ar fi camuflajele. Incep usor si peste cateva luni trec la nivelul urmator
Rusnacul pare o achizitie buna, asa ca...put me on the buyers list
Aceasta postare a fost editata de simistef: 19 July 2006 - 06:11 PM
- ← Cum ne raportam la hobby-ul nostru?
- Discutii libere
- DREPT LA REPLICA si RAPORTUL MEU CU HOBBY UL →