Forum Machete,Modelism,Hobby: Aerograf - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Aerograf

#1 Useril este offline   Razvan 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 499
  • Inregistrat: 10-July 06

Postat 17 July 2006 - 02:10 PM

Dragi prieteni am si eu o mare problema.Ce tip de aerograf sa-mi cumpar avand in vedere ca sunt incepator si nu dispun nici de multi bani......deh bugetar....Un exemplu mi-ar fi de mare ajutor(nici nu stiu ce sa-i cer vanzatorului). :whistle:

#2 Useril este offline   oleg 

• Membru deplin
  • Postari: 74
  • Inregistrat: 12-January 05

Postat 17 July 2006 - 02:26 PM

daca zici ca esti incepator, la aerograf iti va trebui si compresor. Tare ieftin oricum nu vei scapa. Din propria experienta, iti recomand sa procuri din start utilaj bunicel ca daca ai intentie serioasa oricum o sa dai la o parte utilajul mai ieftin si vei cauta ceva mai bun. In general aerograful de pe www.parcmodels.ro este bun pentru inceput si la pretul care e, cred ca ce cel mai bun . Iara cu compresorul, cauta pe forum si vei gasi raspunsuri

#3 Useril este offline   Cassin 

• Membru senior
  • Postari: 409
  • Inregistrat: 08-April 06
  • Interests:Machete statice avioane de orice fel (de preferinta cu elice din WW II) 1/72

Postat 17 July 2006 - 06:59 PM

Ca sa stii cate ceva despre aerografe intra pe www.bearair.com si cere-le un catalog (gratuit ca si shiping-ul).Pana la urma, studiindu-l vei ajunge sa-ti dai seama de cate ceva, dar atentie, nu-ti va folosi decat informativ pentru ca fac expedierile doar prin USPS.Ceea ce este f. scump.

#4 Useril este offline   Razvan 

• Membru senior

Postat 17 July 2006 - 07:53 PM

multumesc pentru sfaturi dar ideea cu compresorul de masina(12v)? e buna?

#5 Useril este offline   laure 

• Membru senior
  • Postari: 591
  • Inregistrat: 22-January 05

Postat 17 July 2006 - 09:30 PM

Nu e buna ideea cu compresorul de masina de 12. Un compresor bun si ieftin poti sa-ti faci dintr-un motor de frigider.Pe masura ce avansezi poti incepe sa-ti construiesti un compresor mai performant(presostat, manometru, filtru de apa si ulei, etc.).Neaparat ai nevoie de o butelie la compresor.

#6 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 17 July 2006 - 11:05 PM

Ideea e FOARTE simpla... Lumea iti da sfaturi, dar decizia de a le asculta sau nu e a ta.
Ideal e un aerograf 'profi' si un compresor pe masura... Asta ti-as recomanda si eu. Dar te duce cat un salariu intreg de bugetar, din pacate :whistle:

Daca esti 'stramtorat' financiar si nu stii daca va fi o chestie de viitor, merge si o capsula frigorifica second-hand, un furtun de cauciuc, si un 'rusnac' de la Pavel. Stiu lume care foloseste cu succes asa ceva...
Daca te hotarasti pe urma, aerograful e OK, iar capsula frigorifica poti sa o extinzi pana la un compresor calumea.

Si da, merge si ala auto impreuna cu o sticla de suc de 2L. Prost, da' merge. Prost pentru ca se incinge ca dracu' dupa cateva minute, si face un zgomot enervant. Dar poti sa-ti faci treaba cu el, daca il ai deja in 'dotare'. Daca nu, nu da banii pe asa ceva, un compresor de frigider la mana a doua,bun, te duce la 4-5 sute.

#7 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12661
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 18 July 2006 - 07:51 AM

Bine zis Cartula, safaturi da toata lumea, mai greu e sa le alegi pe cele bune :whistle:
In legatura cu folosirea compresorului auto sint de parere ca nu merita banii: se incinge, face zgomot mare, aerul e pulsatoriu, fiabilitate scazuta (o roata o umfli de doua, trei ori pe an, areofraful il folosesti de doua trei ori pe luna!)
Asa ca iti recomnad sa te gindesti initial la rezolvarea problemei compresorului si, functie de asta, aerograful. De ce? Pai un aerograf bun inchide aerul cind nu-l utilizezi si, daca nu ai regulator de presiune, iti sare furtunul in cap! :-). Deci un compresor facut doar dintr-un motor de frigider, fara celelalte accesorii, merge numai in tandem cu un aerograf simplu, rusnacul de la Pavel!
Ce-ti recomand eu: un compresor de la Modelism, cam 250 lei si un aerograf bunicel, in jurul a 100 - 200 lei. Pe urma mai vezi tu...

#8 Useril este offline   Razvan 

• Membru senior

Postat 18 July 2006 - 08:44 AM

Cred ca pana la urma mai sparg plamani in mine doua luni :whistle:(am un suflai) strang fonduri si fac o treaba buna de la inceput decat sa ma complic.multumesc pentru sfaturi si.....spor la traba

#9 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 18 July 2006 - 09:07 AM

Citeaza

...mai sparg plamani in mine doua luni
:-) Si eu am folosit ceva timp un astfel de compresor. Pareta buna e ca, in urma acestor exercitii, iti creste capacitatea toracica, partea proasta e ca inspiri la greu aerosoli de vopsea :whistle:

#10 Useril este offline   Robotzel 

• Membru senior
  • Postari: 175
  • Inregistrat: 18-April 06

Postat 19 July 2006 - 09:24 AM

Se poate incropi un furtun atasat la o masca medicala...

#11 Useril este offline   andi 

• Membru senior
  • Postari: 148
  • Inregistrat: 21-March 06

Postat 19 July 2006 - 09:52 AM

Aerograful meu?
Modelul de baza de la Revell, o pompa Vermorel pentru zugravit si o mufa adaptoare intre furtunul pompei si cel al aerografului. Simplu, eficace si ieftin.

#12 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 19 July 2006 - 12:03 PM

Inedit! :whistle:

#13 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 19 July 2006 - 03:26 PM

andi, la Jul 19 2006, 09:52 AM, a spus:

Aerograful meu?
Modelul de baza de la Revell, o pompa Vermorel pentru zugravit si o mufa adaptoare intre furtunul pompei si cel al aerografului. Simplu, eficace si ieftin.

Solutia este cu mult mai buna decat plamanii si merge pentru un aerograf dubla actiune. Pentru cel rusesc nu merge decat daca pe burtun se intercaleaza o canea sau un scaun care sa calce din cand in cand pe furtun. Pentru aerograf ar trebui si un reductor de presiune pentru ca o astfel de pompa poate inghitii pe la 12 bar care normal ca nu raman constanti ca se duc la vale si mai dai si la pompa din cand in cand.
Ca solutie insa, pentru un suflai bun ca cel din imagine, este super solutie si ramai si cu ochii neiesiti ca la melc, da' nici nu faci plamani de scufundator la liber ... de parca ai avea nevoie de astfel de plamani :whistle: .
Bafta!

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-8-1153315567.jpg

#14 Useril este offline   paul 

• Membru senior
  • Postari: 634
  • Inregistrat: 06-April 05

Postat 19 July 2006 - 03:51 PM

Eu am folosit suflaiul din imagine cu un tub spray pe care il dadea producatorul si pe care il tot reincarcam cu gaz de bricheta. Cred ca era destul de periculos de inhalat gazul si de umplut tubul, dar in lipsa de altceva a mers.

#15 Useril este offline   simistef 

• Nou venit
  • Postari: 7
  • Inregistrat: 18-July 06

Postat 19 July 2006 - 05:14 PM

oleg, la Jul 17 2006, 02:26 PM, a spus:

In general aerograful de pe www.parcmodels.ro este bun pentru inceput si la pretul care e, cred ca ce cel mai bun

eu nu am vazut nicaieri pe acest site aerograful. poate nu am vazut eu bine.

cat despre modelul standard de la Revell. nu sufla vopsea sub un unghi cam mare si automat mai multa vopsea ?

sunt la inceputuri cu aceasta pasiune si incerc sa ma documentez dupa un prim moedl "chinuit" de pensule :whistle:

#16 Useril este offline   Pavel 

• HOBBY PARK
  • Postari: 1059
  • Inregistrat: 03-January 05

Postat 19 July 2006 - 05:58 PM

simistef, la Jul 19 2006, 05:14 PM, a spus:

oleg, la Jul 17 2006, 02:26 PM, a spus:

In general aerograful de pe www.parcmodels.ro este bun pentru inceput si la pretul care e, cred ca ce cel mai bun

eu nu am vazut nicaieri pe acest site aerograful. poate nu am vazut eu bine.

Arata asa rusnacul (varianta 2 duze), dar pe viu va putea fi vazut abia in toamna

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: aerograf_w.gif

#17 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 19 July 2006 - 06:02 PM

Simistef, "aerogarful" din imaginea de mai sus face parte din dispozitivele as zis cu amestec exteren si este mai degraba un suflai! Cantitatea de vopsea se regleaza in limte extrem de mici prin modificarea pozitiei duza/ canal de aer. Este un dispozitiv ce merge utilizat la acoperiri mari sau folosind masti. In nici un caz nu il poti folosi la petele sau cirnatii carecteristici camuflarilor Luftwaffe (aici ma refer la scarile mici 1/72...1/32)

#18 Useril este offline   simistef 

• Nou venit
  • Postari: 7
  • Inregistrat: 18-July 06

Postat 19 July 2006 - 06:10 PM

aha...multam' pentru lamuriri.

Nu vreau pentru inceput sa intru in detalii prea complicate cum ar fi camuflajele. Incep usor si peste cateva luni trec la nivelul urmator :whistle:
Rusnacul pare o achizitie buna, asa ca...put me on the buyers list :-)

Aceasta postare a fost editata de simistef: 19 July 2006 - 06:11 PM

#19 Useril este offline   Razvan 

• Membru senior

Postat 19 July 2006 - 07:16 PM

S-a prins zetu pentru ce-mi trebuie mie aerograf........pentru carnatii aia de la ME ....si lucrez si la 1.72..Ce intuitie.Ce traba misto acum vad ca mi-a cazut o cruce dupa Fokker.Am de treaba.......

#20 Useril este offline   Robotzel 

• Membru senior
  • Postari: 175
  • Inregistrat: 18-April 06

Postat 20 July 2006 - 10:16 AM

Asta e bun de ceva? A folosit cineva?

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 14020007.jpg

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1