"Who's that?" 1.35 MB MasterBox
#1
Postat 18 October 2014 - 12:30 PM
Ideea ar fi reprezentarea a 6 figurine, 3 Gebirgsjager germani si trei marinari rusi in primavara lui 1943 printre daramaturile unei case intr-un oras din Rusia(Velikiye Luki?).
Vopsea folosita Vallejo Model Color, primer light ghost grey
pentru germani
-70830 german fieldgrey
-70979 german dark green
rusi
- 70924 Russian Uniform WWII
- 70988 MODEL COLOR Khaki
zidurile din fotografii sunt facute din poliester expandat, si am sa le schimb cu extrudat, am si setul Wall de la tamyia dar mi se pare prea plasticos. in rest, am cumparat niste caramizi, 100 buc -9RON,
daca aveti vreun sfat despre cum as putea colora lumini/umbre pentru figurine, v-as fi recunoscator. orice sfat e binevenit(ca si criticile)
nu stiu daca dupa vopsire sa dau cu lac lucios si sa umblu pe acolo cu culori in ulei pentru a simula umbrele/luminile.
alte fotografii.
#2
Postat 18 October 2014 - 04:15 PM
Daca imi permiti un sfat. Eu ia-si pune mai aproape de zid. Ambele echipe. Sa fie aproape lipite de zidul despartitor. Asta iti va reduce dimensiunea dioramei la cel putin jumatate. Prin asta, intensitatea scenei va greste. Asa cum ai pozitionat membrii fiecarei echipe, unul fata de celalalt este OK. Doar, cele doua grupuri sa fie mai aproape de zid. Cu cat diorama este mai mica ca suprafata cu atat intensitatea scenei este mai mare. Experimenteaza cu pozitia zidului pe diagonala bazei ce iti va rezulta. Vezi ce obtii. Acum este momentul sa explorezi diferite variante de compozitie. Ideea care vreau s-o transmit este: cu cat mai redusa suprafata dioramei, cu atat mai intensa actiunea.
Succes!
#4
Postat 23 October 2014 - 02:39 PM
Mă bucur ca ai īnceput acest subiect, personal, este unul dintre preferatele mele şi cred unul dintre seturile interesante de la ucraineni.
Zeno ti-a dat un sfat foarte bun pentru poziţionarea lor. Acum depinde cum va fi şi scena finală. Atenţie la pensule, să ai unele bune şi subţiri (mai ales pentru faţă, ochi) şi la diluţia culorilor.
Pentru vopsirea figurinelor īţi ataşez cāteva linkuri:
https://www.youtube....h?v=no2zBike6Q0
https://www.youtube....h?v=xYw0JKWBYV8
https://www.youtube....h?v=EhUHas8AmvY
Sper să-ţi fie de folos!
Nicu
#6
Postat 30 October 2014 - 05:11 PM
http://zyclyon.blogs...ing%20Tutorials
#7
Postat 03 November 2014 - 11:56 PM
Am pus podeaua si am facut parte din dărāmături cu vinavil+nisip+bucăti lemn, cărămizi. Unul din pereti l-am facut totusi din bucati
din setul Tamyia cu extrudat subtire(caserola) pe post de tencuiala. E prea netă diferenta, o SA fac ceva sa aliniez putin, tot cu aracet+ ipsos, sa vad ce gasesc in casă.
Bineinteles, lipsește murdăria pe podea, sa vad cum pun si niste cenusă...niste lemne arse si restul de cărămizi, poate si niste sticla de la un bec de masină.
Ca de obicei, critici si observatii sunt binevenite.
#8
Postat 04 November 2014 - 02:02 PM
imi place cum avansezi. Cateva sugestii:
1. coltul cu caramizi. E prea monoton! In sensul ca sunt vizibile integral si cam pe orizontala. Rupe monotonia, schimbandu-le pozitionarea, rasuceste-le, ingroapa partial unele. adauga jumatati, sferturi, unele ciobite, grupeaza-le! Adauga obiecte de metal ruginit (asta o faci tu mai incolo), casnice, scanduri et alia. O sa vezi ca varietatea va da alta "culoare". trunchiurile alea de copaci parca prea aliniate.
2. la podea, scandurile spre margine par rupte cam aiurea, cu mana, nu ca rezultat al unor accidente, explozii, caderi de obiecte grele care le-ar mai si "gauri", crea diferite denivelari.
Niscaiva sugestii:
http://www.colouredd...mandy-1944.html (sata utila si pentru pasii urmatori de vopsire)
http://www.firstlegi...stalingrad7.jpg
Fotografii de epoca:
http://de.wikipedia...._Stalingrad.jpg
http://war.by-airfor...talingrad-9.jpg
http://www.historyin.../Stalingrad.jpg
Spor si mult curaj, urmaresc cu placere topicul tau!
Aceasta postare a fost editata de JangBogo: 04 November 2014 - 02:03 PM
#11
Postat 05 November 2014 - 01:03 AM
Care-i tipul de cladire? Daca vrei sa mergi pe recrearea unei scene cat mai autentice, uita-te la fotografii de epoca. O sa-ti dai seama de tipul de cladiri, cu care seamana cel mai bine ceea ce ai incercat tu sa creezi. A-i pune un acoperis ar insemna ca tu ai de-aface cu ce: o casa? Un parter de la o cladire mai inalta? In functie de asta, vezi si ce tip de structura trebuie sa adaugi (bucati dintr-un tavan gaurit, nu complet, sfaramat, cateva grinzi de lemn transversale etc). Atentie, in armonie cu ceea ce ai folosit deja, altfel iese un ghiveci si nu-ti doresti asta. Poate ca alti colegi, mai inspirati si cu experienta, vor interveni si te vor ajuta.
Iti mai alatur ceva surse:
http://ww2db.com/ima...?image_id=15496
http://ww2db.com/ima...talingrad64.jpg
http://ww2db.com/ima...talingrad75.jpg
http://ww2db.com/ima...talingrad76.jpg
http://www.google.ro...30_01010122.jpg
#12
Postat 05 November 2014 - 05:15 PM
#16
Postat 24 November 2014 - 10:45 AM
Daca nu te deranjeaza, parerea mea este ca ar mai trebui niste ... "ceva'... poate ceva grinzi, resturi de mobilier... Si , in speranta ca nu ti-am "poluat" topicul , uite cum am procedat eu la diorama mea "Sniper at work"
http://www.cartula.r...attach_id=67039
Nu spun ca asa trebuie sa fie, dar este o idee.
Bafta si spor !
#19
Postat 24 November 2014 - 02:29 PM
sven_ss, la 24 November 2014 - 11:11 AM, a spus:
Multam de apreciere!
Da un ochi pe aici , ai ce vedea :
http://www.armorama....&g_id=88&page=1
Bafta si spor !
#20
Postat 24 November 2014 - 03:09 PM
Incepe sa arate tot mai bine, bravo! Personal, as mai face ceva la straturile de caramizi rosii din interior, liniile de demarcatii dintre ele nu par prea vizibile, parca ar fi o tencuiala-lipitura roscata, aplicata in bloc. Si as mai reduce uniformitatea acelui roscat-caramiziu, eventual facand drybrushing cu nuante mai inchise/deschise, incercand sa creez pete diferite de culoare.Caramizile poti in anumite zone sa le mai inegresti, ca si cum ar fi fost explozii, arsuri. Dar controlat si doar in cateva colturi.
Iar la caramizile stranse in coltul dintre cele doua ziduri interioare, incearca o parte sa le mai deschizi la culoare. Parca toate au cazut acolo doar din primul zid (cu culoarea aceea inchisa). E ceva straniu si nepotrivit. De exemplu, de ce nu sunt si din cel de-al doilea perete, mai deschis (culoarea aceea gri)?
In rest, spor, faci progrese tot mai evidente.
Nicu
Aceasta postare a fost editata de JangBogo: 24 November 2014 - 03:15 PM