Subiectul este pentru mine unul inedit, iar mult timp singura optiune a fost kitul de la Alan, pe care cred ca il am de mai bine de 8 ani. In momentul de fata o optiune mai buna se gaseste prin kitul oferit la 1:35 de cei de la Bronco.
Cunoscut si ca micul TIgru, Panzer 1 F, a fost construit in doar 30 de exemplare ca si un blindat greu de sprijin al infanteriei, fiind inarmat cu doua MG 34. Au ajuns sa lupte pe frontul de est la Leningrad si actiuni de politie pe teritoriul fostei Yugoslavii. Pina iin august 1944 se pare ca nici un exemplar nu mai era functional. In momentul de fata mai exsita 2 exemplare, unul expus la Belgrad, si unul la Kubinka in Rusia.
Plasticul din kitul Alan, a devenit in acesti aproape 8 ani de cind am deschis prima data cutia si am montat citeva piese, extrem de casant, astfel ca asta a fost o provocare in plus.
Multe din piesele kitului sint supradimensionate, iar montarea caii de rulare necesita experienta, de aceea nu il recomand incepatorilor.
Ceea ce mi s-a parut ca trebuie schimbat obligatoriu sint: tevile de la MG 34 care in kit arata ca doua cozi de maturi, grilajul compartimentului motor (care ii da atflel un aspect de jucarie) si toate uneltele de geniu care sint pozitionate pe aripi si care sint foarte sarace in detalii si supradimensionate.
Senilele, ca si detalii sint decente. Ce am folosit extra sint: fotodecupajele de la Aber, tevi de MG 34 de la RbModels si antena de la RbModels.
Pozele au fost facute cu telefonul.
Pagina 1 din 1
Panzer 1Ausf F - Alan
Postat 08 October 2014 - 09:28 PM
Va multumesc pentru comentarii, da senilele sint bucata cu bucata, si nu, nu se imbina prea usor :). Marea problema este sa gasesti echilibrul intre numarul de zale si pozitionarea lor pe galeti, roata intinzatoare fiind initial mobila (pina a fost lipita), pentru a putea face ajustarile necesare.
Postat 09 October 2014 - 09:20 AM
Kitul Alan are limitele lui dar cu putina munca si adaosuri se poate scoate ceva frumos, iar ceea ce vad in imagini imi intareste acea convingere.
Imi place atentia pentru detalii ce ar putea parea nesemnificiative la prima vedere; mentiune speciala pentru bandourile de cauciuc de pe galeti.
Spor in continuare.
Imi place atentia pentru detalii ce ar putea parea nesemnificiative la prima vedere; mentiune speciala pentru bandourile de cauciuc de pe galeti.
Spor in continuare.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1