@Dakian67: pentru o fotografie buna trebuie in primul rand sa ai o iluminare buna. Regula asta e valabila in orice situatie, ca e vorba de peisaj sau ca e vorba de fotografia de studio, totul tine de cum cade lumina pe subiect. In studio sau in fotografia de interior, adica atunci cand fotografiezi un model, trebuie sa ai mare grija si la balansul de alb (temperatura de culoare), pentru ca asta este responsabil de naturaletea culorilor redate in fotografie. Daca balansul de alb este gresit, atunci toate culorile tale vor fi virate in directia in care s-a dus eroarea de balans de alb. Mai pe scurt, daca banasul de alb este incorect, atunci fotografiile tale pot avea o anumita tenta: galbena, albastra, rosie, etc. Depinde la ce temperatura de culoare ai fotografiat. Nu stiu daca aparatul tau poate face balansul de alb. Daca fotografiezi pe auto, cu blitul incorporat atunci e simplu. Aparatul va alege o temperatura de culoare apropiata de cea a blitului (5500K de obicei), dar daca vei folosi lampi incadescente, astea au o temperatura de culoare diferita si va trebui sa renunti la blit si sa setezi in aparat o temperatura de culoare apropiata de cea a lampilor (unde va pe la 3000K), dar nu cred ca aparatul tau stie sa faca asta.
Eu fotografiez in studio si e normal sa arate asa. Mediul este controlat si chiar si asa si ale mele au imperfectiunile lor. Nu intotdeauna am dispozitia necesara sa respect regulile intocmai sa mut luminile de fiecare data asa cum ar trebui.
In ceea ce priveste macheta, asa e, nu e perfecta.