Messerchmitt Bf 109 G-6 Alfred Surau, Eduard 1/48
Postat 11 October 2014 - 07:27 PM
O lucrare absolut SUPERBA !
Daca se poate , asupra unui singur aspect as avea putin ( foarte putin) de carcotit .
Am impresia ca ai folosit pentru evidentierea detaliilor aceeasi nuantare pe toata suprafata . Din aceasta cauza detaliile apar usor exagerate acolo unde ai culori deschise , in schimb arata perfect acolo unde ai griuri inchise .Se observa in special pe aripi si directie ; fuselajul si burtica sint excelente .
Ma gandesc ca trebuia venit cu inca un strat de culoare foarte transparent peste zonele unde ai griuri deschise .
Dar sa nu-l corectezi pe acesta ! E foarte bine .
Daca se poate , asupra unui singur aspect as avea putin ( foarte putin) de carcotit .
Am impresia ca ai folosit pentru evidentierea detaliilor aceeasi nuantare pe toata suprafata . Din aceasta cauza detaliile apar usor exagerate acolo unde ai culori deschise , in schimb arata perfect acolo unde ai griuri inchise .Se observa in special pe aripi si directie ; fuselajul si burtica sint excelente .
Ma gandesc ca trebuia venit cu inca un strat de culoare foarte transparent peste zonele unde ai griuri deschise .
Dar sa nu-l corectezi pe acesta ! E foarte bine .
Postat 02 February 2015 - 06:29 PM
Macheta e aproape perfectă ,cel puțin pentru mine . Singura chestie pe care i-o pot reproșa eu este scara 1/48 ( eu lucrez exclusiv in the one true scale : 1/72)
Iar fotografiile pe care le postezi sīnt EXCELENTE ! Uneori mă uit la pozele mele , apoi la machete , și sīnt tot mai convins că īn realitate arată mai bine...Trist este că realizez că aparatul este doar o mică parte a problemei ( ba chiar cred că-i destul de bun , am un Canon A2500 PowerShot , de 16Mpix, nu-i cel mai prost de pe piață...) , problema este că nu știu eu ce să fac cu el .
Așa că īn opinia mea nu ești numai un bun modelist , ești și un fotograf foarte priceput !
Mult spor īn continuare !!
Sorin
Iar fotografiile pe care le postezi sīnt EXCELENTE ! Uneori mă uit la pozele mele , apoi la machete , și sīnt tot mai convins că īn realitate arată mai bine...Trist este că realizez că aparatul este doar o mică parte a problemei ( ba chiar cred că-i destul de bun , am un Canon A2500 PowerShot , de 16Mpix, nu-i cel mai prost de pe piață...) , problema este că nu știu eu ce să fac cu el .
Așa că īn opinia mea nu ești numai un bun modelist , ești și un fotograf foarte priceput !
Mult spor īn continuare !!
Sorin
Postat 02 February 2015 - 10:01 PM
@Dakian67: pentru o fotografie buna trebuie in primul rand sa ai o iluminare buna. Regula asta e valabila in orice situatie, ca e vorba de peisaj sau ca e vorba de fotografia de studio, totul tine de cum cade lumina pe subiect. In studio sau in fotografia de interior, adica atunci cand fotografiezi un model, trebuie sa ai mare grija si la balansul de alb (temperatura de culoare), pentru ca asta este responsabil de naturaletea culorilor redate in fotografie. Daca balansul de alb este gresit, atunci toate culorile tale vor fi virate in directia in care s-a dus eroarea de balans de alb. Mai pe scurt, daca banasul de alb este incorect, atunci fotografiile tale pot avea o anumita tenta: galbena, albastra, rosie, etc. Depinde la ce temperatura de culoare ai fotografiat. Nu stiu daca aparatul tau poate face balansul de alb. Daca fotografiezi pe auto, cu blitul incorporat atunci e simplu. Aparatul va alege o temperatura de culoare apropiata de cea a blitului (5500K de obicei), dar daca vei folosi lampi incadescente, astea au o temperatura de culoare diferita si va trebui sa renunti la blit si sa setezi in aparat o temperatura de culoare apropiata de cea a lampilor (unde va pe la 3000K), dar nu cred ca aparatul tau stie sa faca asta.
Eu fotografiez in studio si e normal sa arate asa. Mediul este controlat si chiar si asa si ale mele au imperfectiunile lor. Nu intotdeauna am dispozitia necesara sa respect regulile intocmai sa mut luminile de fiecare data asa cum ar trebui.
In ceea ce priveste macheta, asa e, nu e perfecta.
Eu fotografiez in studio si e normal sa arate asa. Mediul este controlat si chiar si asa si ale mele au imperfectiunile lor. Nu intotdeauna am dispozitia necesara sa respect regulile intocmai sa mut luminile de fiecare data asa cum ar trebui.
In ceea ce priveste macheta, asa e, nu e perfecta.
Postat 02 February 2015 - 10:44 PM
Mulțumesc de informații , Aur ( ...elian , nu? )
Acum sīnt īn ceață complet . Balans de alb...o să studiez netul , aici m-ai pierdut complet... Īnsă ai dreptate 100% . Cele mai multe poze sīnt făcute fie la lumina naturală (īn balcon) , fie la lumină artificială ( seara , la becul la care lucrez de obicei , un "economic" cu lumină "rece" de 30W ) . Adică niște condiții taaare departe de ideal . Studio ? Nu cred că-mi permite spațiul , nici măcar dacă m-aș pricepe să-l fac și să-l folosesc.Abia am loc să machetesc , și asta pe principiul "pun' te masă , scoal' te masă ". Asta este deocamdată . Īnțeleg că trebuie să mă mulțumesc pe moment cu pozele astea mediocre pe care pot să le fac. Eh , noi să fim sănătoși !
Mulțumesc īncă odată pentru răbdare și explicații !
Sorin
Acum sīnt īn ceață complet . Balans de alb...o să studiez netul , aici m-ai pierdut complet... Īnsă ai dreptate 100% . Cele mai multe poze sīnt făcute fie la lumina naturală (īn balcon) , fie la lumină artificială ( seara , la becul la care lucrez de obicei , un "economic" cu lumină "rece" de 30W ) . Adică niște condiții taaare departe de ideal . Studio ? Nu cred că-mi permite spațiul , nici măcar dacă m-aș pricepe să-l fac și să-l folosesc.Abia am loc să machetesc , și asta pe principiul "pun' te masă , scoal' te masă ". Asta este deocamdată . Īnțeleg că trebuie să mă mulțumesc pe moment cu pozele astea mediocre pe care pot să le fac. Eh , noi să fim sănătoși !
Mulțumesc īncă odată pentru răbdare și explicații !
Sorin
Postat 03 February 2015 - 09:58 AM
Pentru balansul de alb, pui aparatul pe manual, setezi optiunea banas alb, aprinzi luminile si pui o foaea alba de hirtie pe care faci corectia. Apoi fotografiezi si poza ar trebui sa iasa corect. Daca nu mai tragi nin fotoshop.
http://www.cartula.r...em-in-poza.html citeste si asta, e un articol excelent!
http://www.cartula.r...em-in-poza.html citeste si asta, e un articol excelent!
Postat 03 February 2015 - 10:24 AM
Pentru o acuratete si mai mare a balansului de alb se foloseste un card gri 18%.
http://www.f64.ro/mi...rd-mq-dgc2.html
http://www.f64.ro/mi...rd-mq-dgc2.html