Cateva,relativ putine, au fost date deja "la gata". Cele mai multe isi asteapta randul. Dintre ele,regula "respecta mustata" nu se prea aplica; ultimul venit in "sectiune" este kitul nr.623 al ucrainenilor de la U.M.serie Military Technics.
Reprezinta un "Russian Trekhdyujmovka".
La prima vedere (citire) nu prea intelegi cu cine ai de-a face,insa studiind putin problema,pricepi ca "cel din fata" ta este de fapt un tun de camp,calibrul 76,2 mm Putilov,modelul 02 (adica 1902).
Bun.
Ucrainenii produc acest kit in trei versiuni,insa eu am ales serial nr.623 pentru ca el reprezinta piesa originala,asa cum a fost ea fabricata la origini,pentru armata tarista.
Prin cutie nu gasesti cine stie ce de culee; in fapt nu este decat una singura,turnata in plastic verde inchis (o nuanta care te ajuta mai tarziu,la vopsire) si un mic dreptunghi cu photo incizii,de culoarea cuprului. Nici arma originala nu era cine stie ce sofisticarie,asa ca nici macheta redusa la scara 1/35 nu poate fi .
La prima impresie,toata jmecheria pare a fi foarte bine pusa la punct si turnata frumos.Cand ma voi apuca de asamblare(care n-are cum sa dureze luni de zile,decat daca nu vrei sa lucrezi),voi vedea daca si ce probleme apar.
Asa. De ce l-am bagat in lucru,cu toate ca este ultimul sosit in stiva ,in timp ce kituri (de artilerie) infinit mai sofisticate isi asteapta randul,inca ?
Nu stiu. Poate pentru aspectul sau vintage.
Aceasta postare a fost editata de Longinus: 13 September 2014 - 09:03 PM