Forum Machete,Modelism,Hobby: RMS TITANIC - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

RMS TITANIC modelul de la Hachette

#1 Useril este offline   bobby 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 741
  • Inregistrat: 18-June 11
  • Interests:none

Postat 11 September 2014 - 11:30 AM

Astrazi in timp ce bantuiam prin oras am zarit la un chiosc de ziare revista TITANIC... vazand ca este editata de Hachette (care au editat si Bismarck) m-am gandit "sa ma risc" si sa ma apuc de el...

revista apare saptamanal, in fiecare miercuri.

primul numar 5 lei, numarul al doi-lea 12 lei, restul numerelor 20 lei

modelul este la scara 1:250 are o lungime totala de 107 cm , calitatea pieselor (sper) va fi ca si la Bismarck.

deci iata primul numar:
Imagine atasata: DSCF1504.jpgImagine atasata: DSCF1506.jpgImagine atasata: DSCF1505.jpg

Aceasta postare a fost editata de bobby: 11 September 2014 - 11:33 AM

#2 Useril este offline   kromag 

• Membru senior
  • Postari: 543
  • Inregistrat: 06-May 09

Postat 12 September 2014 - 10:26 AM

Placuta veste!
Este vorba tot de o editie comerciala a celor de la Amati, scara 1:250 si are 100 de numere. Calitate Amati (similar cu Bismarck).
Pentru cei care se incumeta la constructie, un link aici.
Spor!

#3 Useril este offline   bobby 

• Membru senior

Postat 12 September 2014 - 11:43 AM

din pacate am aflat ca este doar sonaj de piata, apar numai 4 numere deocamdata, nu se stie cand si daca vor aparea si restul

#4 Useril este offline   stageexp 

• Membru senior
  • Postari: 1116
  • Inregistrat: 18-January 08
  • Interests:Fotografie, modelism, frumosul cotidian

Postat 12 September 2014 - 12:27 PM

Salutare,
am dat si eu o raita prin oras in cautarea acestei reviste, dar mi-am dat seama ca nu se gaseste pe piata. Ma bucura aparitia unei noi serii modelistice, mai ales pentru popularizarea acestei activitati nonmanelistice in randul "maselor", foarte needucate din acest punct de vedere. Cei care umbla deja pe forumuri gasesc machete pe siteurile de profil, insa pentru cei care nu au avut contact cu acest hobby poate insemna un inceput. Mai ales ca beneficiem de slaba cultura in domeniu, una din vanzatoatele lantului de magazine de presa care distribuiau machetele navei germane oferindu-mi machetele facute pe genunchi ale tancurilor rusesti (care se livreaza acum cu un ziar), pentru ea vapor sau tanc fiind cam acelasi lucru.

Am banuit insa ca e un studiu de piata, insa ramane mereu constanta mirarea mea de a se face astfel de studii incomplete, pentru ca daca nu distribui produsul in marile orase, intr-o rata care sa-ti ofere acoperire similara statistic cu acoperirea dein orasele medii si mici, parerea mea este ca demersul e inutil. Procentul de penetrare al acestui hobby difera masiv in functie de zona geografica, asa ca distributia unitara ar fi ok.

#5 Useril este offline   bobby 

• Membru senior

Postat 20 September 2014 - 11:40 AM

Azi am luat nr 2, desi am sunat la redactie si mi-au spus ca vor fi doar 5 numere de proba eu o sa le iau si poate, cine stie, vor continua ... oricum de unde le iau eu mai sunt cel putin 5 care cumpara deci dace ne unim poate ii convingem sa scoata toata colectia

Imagine atasata: DSCF1533.jpg

#6 Useril este offline   florinx 

• Membru senior
  • Postari: 251
  • Inregistrat: 07-April 11
  • Interests:marina

Postat 20 September 2014 - 06:52 PM

Speranta moare ultima; dar din propie experienta pana nu apare reclama la TV nu va fi nici o colectie{vezi SIB ,Bismarck] a mai fost o tentativa cu Endeavour,din care mai am si acum primul numar [si singurul].

#7 Useril este offline   bobby 

• Membru senior

Postat 20 September 2014 - 07:18 PM

pai si pentru Bismarck am inteles ca a fost un studiu de piata cu un an inainte sa apara oficial deci daca se cumpara suficient va aparea si Titanicul

asa a fost o tentativa si cu tentativa aia de ii ziceau Black Pearl... alta mizerie marca DeAgostini , dar Titanicul nu se compara.

Aceasta postare a fost editata de bobby: 20 September 2014 - 07:19 PM

#8 Useril este offline   florinx 

• Membru senior
  • Postari: 251
  • Inregistrat: 07-April 11
  • Interests:marina

Postat 20 September 2014 - 07:34 PM

Noi nu avem de unde sti cati vor cumpara revista,dar daca baga bani in publicitate tv, si daca se vinde dupa aia un singur exemplar o va duce la capat.

#9 Useril este offline   bobby 

• Membru senior

Postat 25 September 2014 - 11:36 AM

Imagine atasata: DSCF1537.jpg

#10 Useril este offline   stageexp 

• Membru senior
  • Postari: 1116
  • Inregistrat: 18-January 08
  • Interests:Fotografie, modelism, frumosul cotidian

Postat 26 September 2014 - 09:16 AM

Studiul de piata facut in aceasta maniera mi se pare bizar, am mai spus.
De asemenea, mi se pare aiurea sa scoti pe piata o revista in nr limitat de exemplare, daca nu apuci sa citesti pe vreun forum ca este doar o manevra de marketing, bagi banii in cele cateva numere care nu iti mai folosesc la nimic, deoarece in momentul in care revista se scoate pe piata in varianta finala se pleaca de la nr. 1.

Ca o observatie personala, vad ca si aici exista critici cu privire la brandul Deagostini, lucru cu care eu nu sunt de acord (nu fiindca as avea actiuni la ei, dar din principiu). Multa lume critica acea colectie, desi, repet, are meritul a fi o colectie de pionierat care a deschis acest hobby catre marea masa a consumatorilor, dar mai ales a pus intr-o forma relativ accesibila ca pret posibilitatea de a achizitiona o macheta. Evident ca daca se aduna pretultotal al colectiei, se ajunge la un scor mult mai mare decat al unui kit, insa pentru cel din urma plata se face integral. Parerea mea este ca acest tip de actiune a fost un succes, lucru care s-a intamplat si pe alte plaiuri geografice, iar firma cu pricina a scos si alte serii de succes.

In rest succes la constructia de modele.

#11 Useril este offline   olimpiu 

• Membru deplin
  • Postari: 93
  • Inregistrat: 08-February 11

Postat 26 September 2014 - 06:05 PM

In primul rand, buna seara...la toata lumea.
In al doilea rand, nu sunt de acord...eu sunt un modelist, ca sa zicem asa, parat...pe timpul impuscatului, am facut aeromodelism...ironia sortii, am terminat inginer constructii nave...dar asta-i alta poveste...
sa nu comparam calitatea AMATI cu sigla de la Bismarck cu ce au facut cei de la de Agostini cu corabia....nu exista comparatie...(astept critici de la navomodelisti experimentati)...sincer...am asamblat corabia pana la numarul 30, dupa care m-am lasat...asta e...calitatea a lasat de dorit...oricum, initiativa e de laudat...dar cu o floare nu se face primavara...Bismarck-ul m-a satisfacut pe deplin...placaj dublat de alama la suprastructura...dublu dordaj la corp...nu stiu ce ar fi mai bine...eu fac Bismarck-ul si motorizat...imi pare rau ca nu au comercializat si telecomanda cu accesoriile...
Din partea mea, au verde si la Titanic...dar fara reclama TV, e greu... multa lume bine intentionata nu Stie... eu l-am promovat la mine la intreprindere... si pe la vecini...zic ca se merita... si numai 100 de numere...nu 140, ca Bismarck-ul...mai asteptam 2 ani, asta e...

Cu respect,
Olimpiu

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 03 November 2014 - 03:02 PM

#12 Useril este offline   bobby 

• Membru senior

Postat 02 October 2014 - 10:47 AM

Imagine atasata: DSCF1554.jpgImagine atasata: DSCF1556.jpg

Aceasta postare a fost editata de bobby: 02 October 2014 - 11:29 AM

#13 Useril este offline   bubba_000 

• Membru senior
  • Postari: 201
  • Inregistrat: 05-December 08

Postat 03 October 2014 - 07:42 PM

Vaaai, nu-mi vine sa cred Imagine postata

Daca o vor lansa "pe bune", eu cu siguranta o voi lua (sper sa pot face rost de bani...). Am terminat corabia si momentan lucrez la Bismarck, si calitatea pieselor e superba.

#14 Useril este offline   puiubrasov 

• Nou venit
  • Grup: New Users
  • Postari: 3
  • Inregistrat: 03-November 14

Postat 03 November 2014 - 01:15 PM

Vezi postareabobby, la 20 September 2014 - 11:40 AM, a spus:

Azi am luat nr 2, desi am sunat la redactie si mi-au spus ca vor fi doar 5 numere de proba eu o sa le iau si poate, cine stie, vor continua ... oricum de unde le iau eu mai sunt cel putin 5 care cumpara deci dace ne unim poate ii convingem sa scoata toata colectia

Atasament DSCF1533.jpg

Te rog poti sa postezi numarul de telefon la care ai sunat? Ma intereseaza Titanic-ul si as vrea sa-i mai intreb din in cand in cand daca au noutati. Multumesc.

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi