Forum Machete,Modelism,Hobby: BMW 327 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

BMW 327 Hasegawa 1:48 "Priller"

#21 Useril este offline   Lt_Bongwater 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 63
  • Inregistrat: 21-November 12
  • Interests:WW2 Warbirds, Cold War era Jets, Classic Cars

Postat 07 January 2015 - 08:19 PM

Mersi mult Adi pentru raspuns. Am dat-o in bara cu banda Aizu pt ca are aproape aceeasi culoare cu bej-ul peste care am mascat, si efectiv nu mi-am dat seama ca nu urmareste perfect conturul. Incerc asa cum a sugerat tibi, am dat jos negrul deja, am suflat din nou bej, si acum ma pregatesc sa maschez pt negru, din nou.. Pun poze dupa vopsire, sper sa nu ma fac de rusine din nou :)

Referitor la grile, exact din motivul asta le-am dat jos, vreau sa le vopsesc cu aerograful, pt ca erau cromate. Vreau sa vopsesc cu aerograful incusiv ramele de la parbriz, oglinzile si cheile de la capacele rotilor (PE-uri toate). Ma gandeam sa incerc cu Alclad Chrome, am comandat pentru un kit de P-47 pe care nu l-am inceput inca, si am emotii, ca nu am mai folosit tipul asta de vopsele. In plus, unele piese sunt foarte mici (oglinzile de ex..), si ma tot gandesc cum sa le fixez pt vopsire, pe scobitori cu pattafix, sau sa le vopsesc direct pe rama, inainte sa le desprind (cum as face cu piesele de plastic). Ai vreo recomandare?

#22 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 07 January 2015 - 09:14 PM

Eu am vopsit recent parti cromate pentru o masina. Majoritatea au fost infipte in scobitori, unde nu sa putut am lipit si cu patafix. Nu trebuie sa ai emotii cu vopselel Alclad! Sunt exceptionale! Trebuie doar sa lucrezi curat. Baza este problema cea mai mare, acolo trebuie sa dai un luciu cit mai bun, fara textura, fara scame si praf. Aici iti recomand sa diluezi vopseaua de baza putin mai tare decit esti obisnuit. Mai ales al doilea si al treilea strat trebuie sa fie ude bine! Pentru baza iti recomand Model Master Gloss Black (Enamel) Cind aplici Cromul de la Alclad sa pui doar cite putin in aerograf si suflii la presiune mica. 0,8 Bar este arhi suficient. Treceri scurte si gazate cu multe pauze mici intre straturi este cheia succesului. Verifica suprafetele vopsite la mai multe feluri de lumina. Nu turna vopseaua crom ramasa in aerograf inapoi in sticluta deoarece vopseaua se strica dupa un timp si nu-l mai poti folosii. Iti spun din experienta proprie, sunt patit!

Succes!

#23 Useril este offline   Lt_Bongwater 

• Membru deplin

Postat 13 January 2015 - 10:52 PM

Vezi postareatibi22, la 07 January 2015 - 09:14 PM, a spus:

Eu am vopsit recent parti cromate pentru o masina. Majoritatea au fost infipte in scobitori, unde nu sa putut am lipit si cu patafix. Nu trebuie sa ai emotii cu vopselel Alclad! Sunt exceptionale! Trebuie doar sa lucrezi curat. Baza este problema cea mai mare, acolo trebuie sa dai un luciu cit mai bun, fara textura, fara scame si praf. Aici iti recomand sa diluezi vopseaua de baza putin mai tare decit esti obisnuit. Mai ales al doilea si al treilea strat trebuie sa fie ude bine! Pentru baza iti recomand Model Master Gloss Black (Enamel) Cind aplici Cromul de la Alclad sa pui doar cite putin in aerograf si suflii la presiune mica. 0,8 Bar este arhi suficient. Treceri scurte si gazate cu multe pauze mici intre straturi este cheia succesului. Verifica suprafetele vopsite la mai multe feluri de lumina. Nu turna vopseaua crom ramasa in aerograf inapoi in sticluta deoarece vopseaua se strica dupa un timp si nu-l mai poti folosii. Iti spun din experienta proprie, sunt patit!

Succes!

Mersi tibi pt raspuns! Am o dilema cu Alclad-ul, nu am nici un enamel negru, gloss, si nu stiu cum sa procedez. As avea mai multe optiuni:

1. Dau cu Gunze Semi Gloss Black (nu stiu daca e enamel, cred ca e laquer, HS92..). Si suflu alclad-ul peste
2. Dau cu Acrilic Tamia si peste suflu Alclad Clear Base (ALC 303) peste. Regret acum ca nu am comandat Black Gloss Base cand am comandat.. Imi e teama ca o sa ingros prea mult straturile astfel incat detaliile nu vor mai fi aparente.
3. Comand un enamel gloss (Model Master), insa e frustrant ca trebuie sa astept pana vine. Si imi trebuie si diluantul lui, ca vopselele Model Master nu se impaca cu nimic.. Am facut o mare varza la un Tiger, folosind diluant sintetic cu care diluez Humbrol-ul..

Voi face teste inainte de vopsire pe cele 3 variante, insa ma gandeam sa pun o intrebare, poate s-a mai lovit cineva de asta.

Si daca tot suntem la capitol "elemente cromate", ma gandeam daca exista vreo tehnica pentru aplicat PE-uri pe suprafete vitrate. Concret, ma refer la rama parbrizului, pe care as monta-o inainte de a vopsi, dar inainte de mascare, pentru a impusca 2 iepuri. Parbrizul il voi vopsi si masca pe ambele parti. Sa incerc cu bobite de superglue (gel), sau cu Revel Clear? Imi e teama de efectul de aburire, in plus daca montez gresit la prima icnercare pot face o mizerie de ma apuca plansul pe parbrizul pe care l-am polishat o zi intrega pt a scoate stergatoarele care au fost turnate. Imi recomanzi sa pun adeziv pe toata rama? Sau vopsesc separat toate piesele si asamblez la final?

Mersi fain si scuze de stres, v-am tot bazait cu intrebarile mele, insa invat multe! :)

P.S.: Dupa macheta asta voi lua o pauza de la masini, nu stiam in ce m-am bagat :)) Mi se pare mult mai diferit decat la zburatoare :)

Aceasta postare a fost editata de Lt_Bongwater: 13 January 2015 - 10:57 PM

#24 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 13 January 2015 - 11:15 PM

Deci daca vrei sa ai un crom frumos cumpara vopseaua Model Master Gloss Black. Daca ai intimplator vopsea Tamiya TS 14 (spray) merge si acela foarte bine. Ambele se dilueaza bine cu diluantul Gunze Mr Color sau Mr. Color Leveling thinner. Daca nu ai, acestea se pot dilua si cu nitrodiluant dar fi mai atent cu aplicarea primelor straturi peste plastic. 2-3 straturi gazate apoi vii cu 1 - 2 straturi ude. Dupa aplicarea vopselelor de baza, trebuie sa le lasi citeva zile sa se usuce bine. Dupa aceea poti venii cu alclad.
Cu vopsea semilucioasa cromul va arata mai mult a argintiu!

succes!

#25 Useril este offline   Lt_Bongwater 

• Membru deplin

Postat 25 February 2015 - 01:18 PM

Am terminat in sfarsit macheta, recunosc ca mi-a scos peri alibi, destul de dificila asamblarea prin prisma calitati discutabile a kitului. Nu a iesit fix cum mi-as fi dorit, insa a fost o buna experienta pentru mine, si una peste alta imi place per total. Astept parerile si sfaturile voastre !

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Mersi!

#26 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 25 February 2015 - 04:48 PM

Salut, ti-a iesit foarte fain BMW-ul! Ai facut o mica greseala, capacele care vin peste rotile din spate le-ai pus invers!!! Vezi daca mai poti corcta asta fara sa deteriorezi masina. Daca crezi ca nu poti sa le dai jos usor, mai bine lasale asa!

Spor la noi proiecte!

#27 Useril este offline   Lt_Bongwater 

• Membru deplin

Postat 25 February 2015 - 05:44 PM

Mersi mult tibi, o sa incerc. Ai dreptate, acum am observat pb cu capacele alea... Si le-am lipit bine pe interior, sa tina.. Am mai facut o greseala, am uitat sa montez oglinzile laterale, in entuziasmul meu m-am grabit sa-i fac poze, bucuros ca e gata. Pun maine pe zi o poza cu oglinzile puse

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi