BMW 327 Hasegawa 1:48 "Priller"
Postat 07 September 2014 - 04:08 PM
M-am apucat de prima mea macheta auto, un BMW 327, pe care il construiesc pentru o diorama.
Kitul este de la Hasegawa, destul de slab calitativ, cam plin de bavuri si sarac in detalii. Am comandat un set de detaliere de la Hauler, care trebuie sa ajunga intre timp (din pacate am luat decizia asta dupa ce am icneput constructia)
Pentru inceput, am doua intrebari:
1. Pe masini, cum e recomandat sa lipesti PE-urile, inainte sau dupa vopsire? Ma refer in mod specific la oglinzi, care vor trebui vopsite chrom..
2. Exista vreo tehnica pentru mascarea zonelor mari de suprafetelor curbate? Vreau sa o vopsesc in 2 tonuri (bej + negru), iar liniile sunt curbate, nu prea am idei cum anume as putea construi masti care sa se muleze perfect pe liniile masinii (in special in partea din spate).
Cateva poze, vor urma si altele pe masura ce avansez:
Mersi!
Postat 07 September 2014 - 04:26 PM
Eu zic asa :
la 1 depinde de ce fotoincizii vorbesti , oglinzile le vopsesti separat, lipesti la urma.
la 2. vopsesti mai intai cu bej dupa care ideal este sa folosesti benzi Aizu de 0,4 sau 0,7 mm acolo unde linile sunt drepte sau usor rotunde iar restul zonelor le umpli cu banda adeziva Tamiya. La aripa spate ideal este sa faci o masca taiata cu un copas cutter.
Succes!
Aceasta postare a fost editata de tibi22: 07 September 2014 - 04:27 PM
Postat 07 September 2014 - 06:26 PM
Este mai usor sa faci dunga subtire din jurul portbagajului, ca sa zic asa.... La 48 este a naibii de subtire!
Acu' depinde de tine, si de stilul tau si de inventivitate si de... mai stiu eu ce...
PE-urile le-as lipi la urama de tot.
Postat 07 September 2014 - 08:20 PM
Stiti cumva de unde as putea sa comand banda aizu? Pe toate sursele pe care le am la idenmana e out of stock, am gasit doar in UK deocamdata..
Un compass cutter de bu imi puteti recomanda? Am vrut sa-mi iau de ceva vreme, insa nu am avut nevoie la avioane, am cumparat direct masti pentru roti...
Mersi!
Aceasta postare a fost editata de Lt_Bongwater: 07 September 2014 - 09:02 PM
Postat 08 September 2014 - 07:25 AM
Compas cutter am cumparat prin internet din tara, vezi aici un topic unde am prezentat produsul si de unde se putea cumpara in anii trecuti : Compas Cutter Olfa
Postat 08 September 2014 - 09:18 PM
tibi22, la 08 September 2014 - 07:25 AM, a spus:
Compas cutter am cumparat prin internet din tara, vezi aici un topic unde am prezentat produsul si de unde se putea cumpara in anii trecuti : Compas Cutter Olfa
Ar fi super daca ai putea sa ma ajuti cu benzile.
Referitor la compas, am comandat modelul de la Olfa (CMP-1), astept sa vina sa-l testez!
Multzam!
Postat 09 September 2014 - 02:02 PM
Aceasta postare a fost editata de tibi22: 09 September 2014 - 02:03 PM
Postat 23 October 2014 - 11:18 AM
Exista o alta metoda?
Atasez cateva poze sa intelegeti cam cu ce ma confrunt:
Grile motor (work in progress):
Bord (decupat si finisat):
Mersi fain!
Postat 19 November 2014 - 10:58 AM
Postat 19 November 2014 - 11:13 AM
Exact ca in realitate!
Insa in situatia ta, varianta este pensula, fara nici o problema! De mascat nu as masca pentru ca este foarte greu sa faci sa stea vopseaua aia pe cupru cand tragi scociul... si tot la pensula ajungi.
Parerea mea!
Postat 19 November 2014 - 02:06 PM
michi-ro, la 19 November 2014 - 11:13 AM, a spus:
Exact ca in realitate!
Insa in situatia ta, varianta este pensula, fara nici o problema! De mascat nu as masca pentru ca este foarte greu sa faci sa stea vopseaua aia pe cupru cand tragi scociul... si tot la pensula ajungi.
Parerea mea!
Mersi Michi. Eram curios insa daca pot aparea probleme daca voi sufla cu aerograful peste toata masina culoarea caroseriei (negru), implicit pe PE-urile de cupru, iar dupa ce am finalizat vopsirea, sa iau la pensula, peste negrul acela.
Alta varianta ar fi sa demontez..
Postat 19 November 2014 - 02:38 PM
Postat 31 December 2014 - 05:38 PM
Mersi pt sfaturi si La Multi Ani la toata lumea!
Postat 03 January 2015 - 11:33 AM
Nu ti-a iesit prea bine mascarea. Ai citeva solutii :
- Maschezi inca odata zona galbena dar de data asta fiind mai atent la zonele rotunde folosind cea mai subtire banda Aizu pe care o ai; sau
- Folosesti un Gundam marker negru si tragi linile de contur folosind ca referinta conturul caroseriei; sau
- iti confectionezi masti aplicind banda de mascat Tamiya pe care o apesi bine, bine, desenezi pe ea conturul , o dezlipesti cu grija si o decupezi folosind si un florar (sper ca zic bine cum ai zice).
poate mai este cineva si ati mai da alte idei.
Succes!
Tibi
Postat 04 January 2015 - 12:00 AM
Nu inteleg de ce nu ai urmarit de la inceput conturul cu banda Aizu, era suficient de elastica pentru a urma curburile iar pentru restul zonelor de mascat puteai folosi de la banda tamiya la ziar ud.
Fa sablon cum zice Tibi, slefuieste unde se impune ca negrul sa dispara si apoi vopsesti cu galben.
Apropo, grilele masinii asteia erau argintii nu crom ? Daca nu erau argintii s-ar cadea sa le vopsesti cu aerograf nu la pensula. E doar parerea mea.
Spor si sanatate.
- ← Willys Jeep
- Auto
- Trabant →