Forum Machete,Modelism,Hobby: Ziarul Libertatea - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Ziarul Libertatea

#1 Useril este offline   Claudel 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 73
  • Inregistrat: 30-August 14

Postat 05 September 2014 - 11:31 PM

De marti, 9 septembrie 2014, ziarul Libertatea va lansa colectia de tancuri rusesti, fiecare model va fi insotiti de revista cu povestea lui.

Pret ziar + 1 jucarie + 1 revista : 19.99 lei.

Tancurile rusesti de la Libertatea si data acestora de aparitie :

CIS2 – 9 septembrie 2014
T80 – 16 septembrie 2014
CT28 – 23 septembrie 2014
CT72 – 23 septembrie 2014
CKV2 – 30 septembrie 2014
CSU122 – 30 septembrie 2014
CKV1 – 7 octombrie 2014
CT55 – 7 octombrie 2014
CIS3 – 7 octombrie 2014
CT34 – 7 octombrie 2014
CBA20 – 7 octombrie 2014

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 06 September 2014 - 02:25 PM

#2 Useril este offline   nightprowler 

• Membru deplin
  • Postari: 64
  • Inregistrat: 03-October 10

Postat 06 September 2014 - 01:47 PM

Interesant...Le-as lua sa le dau un pic de weathering si sa le pun intr-o mini diorama, dar ma intreb la ce calitate vor fi facute. La 20 de lei, din care jumate nu ii revin lui...

Aceasta postare a fost editata de nightprowler: 06 September 2014 - 01:47 PM

#3 Useril este offline   Romi 

• Membru senior
  • Postari: 1933
  • Inregistrat: 05-September 05
  • Interests:Aviation

Postat 06 September 2014 - 07:27 PM

http://www.wotromani...ancuri-rusesti/

#4 Useril este offline   MADrian 

• Membru deplin
  • Postari: 83
  • Inregistrat: 20-December 12

Postat 11 September 2014 - 04:07 PM

Vezi postareanightprowler, la 06 September 2014 - 01:47 PM, a spus:

Interesant...Le-as lua sa le dau un pic de weathering si sa le pun intr-o mini diorama, dar ma intreb la ce calitate vor fi facute. La 20 de lei, din care jumate nu ii revin lui...

ca sa i-ti faci o idee despre calitate poti sa te uiti la topicul asta:
Vanzari OldHammer

Sunt aceleasi machete din colectia vecinilor de peste Prut.

#5 Useril este offline   Babacu 

• Membru senior
  • Postari: 345
  • Inregistrat: 20-October 06

Postat 12 September 2014 - 07:59 AM

Am luat eu IS-2. Nu e cine știe ce de capul lui dar se putea și mai rău. Șsiul e din metal iar turela din plastic. Șenilele sīnt din cauciuc dar urīt tăiate. Turela e mobilă și detașabilă, tunul e fix și nu are țeava găurită.

#6 Useril este offline   Hetzer 

• Membru deplin
  • Postari: 72
  • Inregistrat: 24-September 14

Postat 25 September 2014 - 10:46 AM

Salutari ! . La pretul acesta ,de 20 de lei ,si la scara 1:72 ,Modelele sunt chiar foarte OK .Chiar nu se pot avea asteptari uriase la scara asta . Incercati sa faceti un Model kit de tanc ,la scara 1:72 ,ca nu iese deloc diferit (poate doar la weathering ,dar ca detalii ,e acelasi lucru) .Erau unii pe un alt forum ,care se plangeau ca zimtii de la roti nu trec prin senile ..........Deci imi venea sa pic pe jos de ras ! Chestiile astea nu le gasesti nici macar la model kiturile de scara mai mare ,dar te astepti sa fie pe un minimodel die-cast ,la 20 de lei ? Wow .....Mare e gradina domnului .... Oricum ,eu sunt foarte multumit ca a aparut in sfarsit asa ceva pe piata asta romaneasca ..

#7 Useril este offline   michi-ro 

• Membru senior
  • Postari: 894
  • Inregistrat: 18-January 12
  • Interests:fotografia
    modelismul

Postat 25 September 2014 - 11:58 AM

Vezi postareaHetzer, la 25 September 2014 - 10:46 AM, a spus:

...Incercati sa faceti un Model kit de tanc ,la scara 1:72 ,ca nu iese deloc diferit (poate doar la weathering ,dar ca detalii ,e acelasi lucru) .

te contrazic rau de tot! Nu incape comparatie, !

#8 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 25 September 2014 - 01:10 PM

Fiecare isi cheltuieste banii,asa cum crede de cuviinta.
20 de lei e mult sau e putin...pretentiile sunt adaptate pretului, sau nu...astea sunt discutii colocviale, cum spuneam,fiecare cum crede de cuviinta.
Totusi: nu vad de ce m-as "da in vant" dupa o serie de machete,pe care oricum le colectioneaza (termen relativ) inca...un milion de pasionati, fara nici un aport personal ?
Nu cred ca putem compara un kit,chiar si la 1/72, cu un die cast (partial).
Daca ar fi sa ne raportam doar la volumul de munca integrat in asamblarea lui, kitul cred ca intrece lejer un die cast.
Personal nu ma vad un habotnic, am si eu "ceva" die cast-uri auto,in vitrine(unele chiar la calitate si inerent,la preturi "nesimtite") insa tot mai cred ca un kit,ramane un kit.
Oricum,am zis si recunosc, fiecare cum crede de cuviinta.

#9 Useril este offline   dany 

• Membru senior
  • Postari: 4821
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 25 September 2014 - 02:00 PM

Citeaza

Oricum ,eu sunt foarte multumit ca a aparut in sfarsit asa ceva pe piata asta romaneasca ..

Mie mi sa falfaieshte pana la BA 20 care pare ceva mai rasarit decat cel de la ACE .Asa ca ati face bine sa fiti la fel de multumiti inca de vreo ... 10 ori , ca sa ajung si eu sa-mi iau modelul . :-D

Citeaza

Chiar nu se pot avea asteptari uriase la scara asta . Incercati sa faceti un Model kit de tanc ,la scara 1:72 ,ca nu iese deloc diferit (poate doar la weathering ,dar ca detalii ,e acelasi lucru) .Erau unii pe un alt forum ,care se plangeau ca zimtii de la roti nu trec prin senile ..........Deci imi venea sa pic pe jos de ras ! Chestiile astea nu le gasesti nici macar la model kiturile de scara mai mare ,dar te astepti sa fie pe un minimodel die-cast ,la 20 de lei ? Wow .....Mare e gradina domnului

Ei ... Copii, copii... :nea:

#10 Useril este offline   mdo 

• Membru senior
  • Postari: 347
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 25 September 2014 - 02:52 PM

Vezi postareaBabacu, la 12 September 2014 - 07:59 AM, a spus:

Am luat eu IS-2. Nu e cine știe ce de capul lui dar se putea și mai rău. Șsiul e din metal iar turela din plastic. Șenilele sīnt din cauciuc dar urīt tăiate. Turela e mobilă și detașabilă, tunul e fix și nu are țeava găurită.

IS-2 nu e grozav, dar T-28 mi s-a parut chiar dragut. Si intrucit nu stiu alta varianta 1/72 l-am cumparat...

#11 Useril este offline   dodos 

• Membru senior
  • Postari: 108
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 30 September 2014 - 07:31 AM

Aveti idee, T-72-ul a aparut saptamana trecuta? In toata Constanta si Mangalia nu a fost de gasit. Pana la urma are cineva idee cum apar? Cate 2 in fiecare marti?

#12 Useril este offline   stageexp 

• Membru senior
  • Postari: 1116
  • Inregistrat: 18-January 08
  • Interests:Fotografie, modelism, frumosul cotidian

Postat 30 September 2014 - 07:38 AM

Salutare,
am cumparat si eu primul model din serie, dupa care m-am oprit.

La machetele "de-a gata" nu am in general pretentii de calitate excesiva, insa in acest caz am cumparat mai mult din curiozitate, pe partea de diecast interesandu-ma eventual machetele auto.
Nu mai cumpar numerele ulterioare din serie, deoarece mi se par foarte prost facute, mai bine zis neingrijit.

Este o parere personala, evident ca fiecare isi gestioneaza banii si achizitiile dupa cum crede de cuviinta, insa pretul apropiat de cel al machetelor auto scara 1:43 mi se pare prea mare pentru calitatea execrabila oferita.

#13 Useril este offline   dodos 

• Membru senior

Postat 30 September 2014 - 09:40 AM

Am cumparat pana acum T-80, IS-2 si astazi SU-122. Pentru scara 1/72 arata destul de ok. Neajunsul cel mai evident e legat de bavurile si imbinarile pieselor de plastic, si poate gura tunului. Oricum nimic ce nu poate fi rezolvat in maxim o ora de orice modelist.
Personal, construiesc kit-uri de avioane, neavand timp de pierdut cu cele de tancuri, asa ca astfel de colectii sunt binevenite pentru mine.

Saptamana viitoare apar intradevar 5 tancuri in aceiasi zi. Ce au astia de la Libertatea in cap?

BTW, cumpar T-72-ul din colectie daca il are cineva si e nemultumit de el!!!

#14 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 30 September 2014 - 10:08 AM

Vezi postareastageexp, la 30 September 2014 - 07:38 AM, a spus:

La machetele "de-a gata" nu am in general pretentii de calitate excesiva, insa in acest caz am cumparat mai mult din curiozitate, pe partea de diecast interesandu-ma eventual machetele auto.
Nu mai cumpar numerele ulterioare din serie, deoarece mi se par foarte prost facute, mai bine zis neingrijit.

Este o parere personala, evident ca fiecare isi gestioneaza banii si achizitiile dupa cum crede de cuviinta, insa pretul apropiat de cel al machetelor auto scara 1:43 mi se pare prea mare pentru calitatea execrabila oferita.

Sunt fix de aceiasi parere cat despre rezolvarea problemelor de catre un modelist in maxim o ora ... nu-i chiar asa. Prietenul Alexie le-a rezolvat mult mai repede.

Imagine atasata: alexie_tanc.jpg

Eu am fost mai milos si l-am facut cadou unui nemodelist.

Bafta!

#15 Useril este offline   repede 

• Membru deplin
  • Postari: 55
  • Inregistrat: 10-February 11

Postat 30 September 2014 - 11:03 AM

A inteles cineva sistemul de aparitie a tanculetelor astora? In Bucuresti au aparut pana acum doar variantele 3.1 ( T-28) si 4.1 ( SU-122). Variantele 3.2 ( T-72) si 4.2 ( KV-2), pe unde or fi aparut? Ma ingrozesc cand o sa apara 5 odata. UNDE O SA APARA?

#16 Useril este offline   dodos 

• Membru senior

Postat 30 September 2014 - 11:20 PM

Distributia este deficitara. Astazi in Constanta spre exemplu, la unele chioscuri aveau un singur model, la altele celalalt, iar unele nu au primit deloc. Saptamana trecuta T72 nu a ajuns deloc in tot judetul. Saptamana viitoare e chestiune de noroc si de disponibilitatea de a peria cat mai multe chioscuri in cartier

#17 Useril este offline   repede 

• Membru deplin
  • Postari: 55
  • Inregistrat: 10-February 11

Postat 01 October 2014 - 08:30 AM

M-am prins. Albinele trebuie sa zboare din floare in floare, iar colectionarul din chiosc in chiosc.

#18 Useril este offline   Hetzer 

• Membru deplin
  • Postari: 72
  • Inregistrat: 24-September 14

Postat 02 October 2014 - 02:35 PM

Nu se poate face comanda de un model anume la un chiosc ,sa vina mai tarziu ?

#19 Useril este offline   Claudel 

• Membru deplin
  • Postari: 73
  • Inregistrat: 30-August 14

Postat 02 October 2014 - 09:31 PM

Referitor la pret si calitate,raportul este 0,in consecinta nu se merita,sau mai pe intelesul tuturor sint varza

#20 Useril este offline   arsenescusorin 

• Membru senior
  • Postari: 311
  • Inregistrat: 21-March 08

Postat 03 October 2014 - 03:07 PM

Cativa dintre noi platesc 30 de lei pentru un numar dinacesta adus in Moldova. E adevarat ca ce a iesit la libertatea nu sunt printre cele mai reusite modele. Dar colectia este superba. Puse intr-o vitrina una langa alta alcatuiesc un minimuzeu militar al carelor de lupta rusesti care pe mine ma incanta de fiecare data. Nu inteleg de ce trebuie sa fie unic ca si model.
Iar despre pret calitate sa fim seriosi. O shaorma la 1 mai costa mai mult decat un model deasta si aia iese afara in cateva ore pe cand modelul asta "prost" ramane undeva in vitrina ca sa incante putin ochiul.

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi