Forum Machete,Modelism,Hobby: IAR 93 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

IAR 93 in memoriam Alexandru Serbanescu

#1 Useril este offline   George_B 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 319
  • Inregistrat: 20-August 13
  • Interests:Avioane

Postat 05 September 2014 - 10:39 AM

Pe lungul drum de intoarcere din concediu, in localitatea Colonesti, judetul Olt, am vazut ma marginea drumului un avion IAR 93 si un monument ridicat in memoria si cinstirea eroului Alexandru Serbanescu.
Cu stima si umilinta am facut cateva poze pe care, indraznesc sa le public aici.
Cinstire Eroilor!

continuare:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IMGP1823.jpg
  • Imagine atasata: IMGP1824.jpg
  • Imagine atasata: IMGP1825.jpg
  • Imagine atasata: IMGP1826.jpg
  • Imagine atasata: IMGP1827.jpg
  • Imagine atasata: IMGP1828.jpg
  • Imagine atasata: IMGP1829.jpg
  • Imagine atasata: IMGP1830.jpg
  • Imagine atasata: IMGP1831.jpg
  • Imagine atasata: IMGP1832.jpg
  • Imagine atasata: IMGP1833.jpg
  • Imagine atasata: IMGP1834.jpg
  • Imagine atasata: IMGP1835.jpg
  • Imagine atasata: IMGP1836.jpg
  • Imagine atasata: IMGP1837.jpg
  • Imagine atasata: IMGP1838.jpg
  • Imagine atasata: IMGP1839.jpg
  • Imagine atasata: IMGP1840.jpg
  • Imagine atasata: IMGP1841.jpg
  • Imagine atasata: IMGP1842.jpg
  • Imagine atasata: IMGP1843.jpg
  • Imagine atasata: IMGP1844.jpg
  • Imagine atasata: IMGP1845.jpg
  • Imagine atasata: IMGP1846.jpg
  • Imagine atasata: IMGP1847.jpg
  • Imagine atasata: IMGP1848.jpg

#2 Useril este offline   anakinu 

• Membru senior
  • Postari: 1077
  • Inregistrat: 14-March 08
  • Interests:Rock ,modelism,bere

Postat 05 September 2014 - 11:34 AM

Am vrut sa trec peste, doar sa admir pozele Imagine postata, dar nu ma pot abtine Imagine postata
Cātă minte ( de edil) Imagine postata trebuie sa ai ca sa transformi o piesa de muzeu in...pom de iarnaImagine postatafără pneuri...Imagine postata Sper sa nu fac vreo confuzie, dar parca pe fuselaj este insirat un "furtun luminos"Imagine postata
Doamne, ocoleste-i pe romāni Imagine postata !
Scuze, George, pozele sunt faine ! Imagine postataPăcat că şi-au bătut joc de avion...

#3 Useril este offline   George_B 

• Membru senior

Postat 05 September 2014 - 12:18 PM

Este prin folclorul nostru o vorba cu un chel si cu o tichie...
Din pacate noi inca nu stim sa ne apreciem istoria....

PS criticile la adresa felului cum arata avionul nu ating in nici un fel fotograful si nici nu-l supara :)

#4 Useril este offline   anakinu 

• Membru senior
  • Postari: 1077
  • Inregistrat: 14-March 08
  • Interests:Rock ,modelism,bere

Postat 05 September 2014 - 12:22 PM

George_B @ "PS criticile la adresa felului cum arata avionul nu ating in nici un fel fotograful si nici nu-l supara :)"
Imagine postata

#5 Useril este offline   nightprowler 

• Membru deplin
  • Postari: 64
  • Inregistrat: 03-October 10

Postat 05 September 2014 - 01:55 PM

De ce am eu senzatia ca in drum spre Slatina, era un avion expus, care era intreg? Oare tot despre asta sa fie vorba, sau si-au tras si ei unul?

#6 Useril este offline   George_B 

• Membru senior

Postat 05 September 2014 - 03:19 PM

Vezi postareanightprowler, la 05 September 2014 - 01:55 PM, a spus:

De ce am eu senzatia ca in drum spre Slatina, era un avion expus, care era intreg? Oare tot despre asta sa fie vorba, sau si-au tras si ei unul?

Salut,

In drum spre Slatina se afla acest avion.
Poate intre timp a fost "aranjat" de catre localnici.

#7 Useril este offline   JangBogo 

• Membru senior
  • Postari: 2386
  • Inregistrat: 10-February 10
  • Interests:Figurine Antichitate-perioada moderna, Afrika Korps, Japonia.

Postat 06 September 2014 - 01:29 PM

George, multam de fotografii. Locurile astea memoriale merita o dezbatere pe masura, din pacate, istoriografia noastra nu este (inca) interesata de subiect. Ratiunile le stim cu totii:
1. in primul rand va duce la zguduirea locurilor comune despre cum ne iubim noi patria, istoria si toate cele. De ce? Pentru ca va arata ipocrizia si minciuna in care ne complacem. O natiune care-se respecta eroii din Primul Razboi Mondial, nu-si lasa mausoleul de la Marasesti in ruina. E doar un exemplu elevant, sunt mult mai multe si contabilitatea lor ne-ar da serios de gandit. Ar trebui! Dar firesc, daca stam sa ne gandim ca atitudinea de respect fata de trecut incepe cu un drum pe la cimitir si curatarea buruienilor de pe mormintele parintilor, rudelor. Lucruri firesti pe care le-am uitat,pe care copiii nostri nu le mai stiu. Si ne mai miram de cum aratam la ora actuala!
2. va pune in lumina realizarea a tot felul de hidosenii, mai ales in perioada postdecembrista, pe care s-au cheltuit, nejustificat, o tona de bani. In general, comunismul a stralucit prin kitsch, dar dupa 1989 e o adevarata explozie din partea unei administratii formate in majoritate din esalonul 3 al PCR-ului, analfabeti, repetenti, lichele si hoti. Sub pretextul cultivarii unei istorii de care habar n-au, dar atenti in primul rand la legitimarea propriei pozitii si la imaginea publica, au aprobat cheltuirea banului public pe niste monstruozitati. Gustul lor "estetic" e socant, aminti-va doar de statuia lui Traian cu lupoaica din capitala.

#8 Useril este offline   DorinC 

• Membru senior
  • Postari: 152
  • Inregistrat: 04-October 12
  • Interests:Modelism, pictura, sculptura.

Postat 06 September 2014 - 05:43 PM

Salut tuturor ,

In timp ce altii isi conserva tot ceea ce inseamna istorie , la noi e invers . Poate nu mai inteleg eu ordinea fireasca a lucrurilor . Pacat !!!

Toata stima pentru poze !

Numai bine !

#9 Useril este offline   Cantacuzino 

• Membru senior
  • Postari: 717
  • Inregistrat: 22-February 05

Postat 08 September 2014 - 10:28 AM

Vezi postareaDorinC, la 06 September 2014 - 05:43 PM, a spus:

Salut tuturor ,

In timp ce altii isi conserva tot ceea ce inseamna istorie , la noi e invers . Poate nu mai inteleg eu ordinea fireasca a lucrurilor . Pacat !!!

Toata stima pentru poze !

Numai bine !

Intr-adevar in Romania nu mai este de mult o ordine fireasca a lucrurilor. Se pare ca noi suntem priviti ca anormali cei care inca mai iubesc istoria acetui popor.
in dimineata asta am primit un telefon de la un prieten care mi-a zis ca a fost contactat pt a se duce la un centru de fier vechi pt a dezmembra un motor Viper de pe un IAR 99 Soim ( se pare ca este acolo si avionul dar cu aripile taiate ciobaneste) pt ca chipurile ar avea ceva argint prin lagare :cray: sa iasa ceva profit. L-am rugat sa l intrebe pe patron daca cumva vrea sa l vanda asa intreg sa l recuperam pt vreun muzeu privat ( ca cele de stat nu ne mai bazam :bang: )

#10 Useril este offline   Cantacuzino 

• Membru senior

Postat 08 September 2014 - 10:40 AM

Vezi postareaGeorge_B, la 05 September 2014 - 10:39 AM, a spus:

Pe lungul drum de intoarcere din concediu, in localitatea Colonesti, judetul Olt, am vazut ma marginea drumului un avion IAR 93 si un monument ridicat in memoria si cinstirea eroului Alexandru Serbanescu.
Cu stima si umilinta am facut cateva poze pe care, indraznesc sa le public aici.
Cinstire Eroilor!

continuare:

Mai este un detaliu important pe care l-ai sarit ( poate nu intentionat), lista gravata pe placa de bronz (de la baza monumentului) cu personalul eroicului Grup 9 Vanatoare comandat de Serbanescu. Si chiar si emblema Grupului Desloch-Serbanescu frumos aplicata in relief. :drinks:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Gr 9 Vt 2.jpg

#11 Useril este offline   Cantacuzino 

• Membru senior

Postat 08 September 2014 - 10:46 AM

Vezi postareanightprowler, la 05 September 2014 - 01:55 PM, a spus:

In drumul spre Slatina mai este un IAR 93, dar situat in curtea Aeroclubului din Craiova pe partea dreapta inainte de aeroport. Se poate vedea din sosea la intrarea in Craiova. Este numarul 163 pictat in culoarea albastru cu galben pe coama.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IAR 93 nr 163.jpg

#12 Useril este offline   George_B 

• Membru senior

Postat 08 September 2014 - 10:52 AM

Vezi postareaCantacuzino, la 08 September 2014 - 10:40 AM, a spus:

Mai este un detaliu important pe care l-ai sarit ( poate nu intentionat), lista gravata pe placa de bronz (de la baza monumentului) cu personalul eroicului Grup 9 Vanatoare comandat de Serbanescu. Si chiar si emblema Grupului Desloch-Serbanescu frumos aplicata in relief. :drinks:

Mea culpa...

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi