Forum Machete,Modelism,Hobby: Supermarine Spitfire F Mk 24 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Supermarine Spitfire F Mk 24 1/48 Eduard Limited Edition

#41 Useril este offline   mykyb 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 247
  • Inregistrat: 27-December 05
  • Interests:Machetism de tot felul

Postat 25 October 2014 - 06:09 PM

Gata am ajuns acasa si uite despre ce vorbeam..................Pozele sunt din cartea "Aero Detail 30" .Ce sa vezi pagina tot 30:))) Daca mai ai nevoie de ceva detali despre Spitfire orice tip da un fir si daca am te ajut cu placere.

Spor la treaba.
Miki............

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 20141025_183232.jpg
  • Imagine atasata: 20141025_183315.jpg

#42 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 25 October 2014 - 06:14 PM

Perfect!!! Multumesc mult! Esti un Lord! :-)

#43 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 24 November 2014 - 09:24 PM

Salut prieteni, ziua devine tot mai scurta si parca imi scade sporul de lucru. Este drept ca mai trag la o alta macheta pe care sper sa o termin saptamana asta, dar cite putin mai bibilesc si pe la Spitfire.

In mare, piesele mici sunt vopsite, unele necesita decaluri, altele niste fire pentru partea hidraulica la frine...

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Spit-ul a primit un strat de grund Tamiya alb.

Imagine postata

Apoi am aplicat un prim strat de alclad care din pacate n use va vedea prea mult dupa aplicarea camuflajului. Din pacate alcladul a scos citeva mici imperfectiuni la iveala asa ca trebuie sa fac citeva mici corectii...

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Sper sa pot vopsii simbata un nou stat de alclad acolo unde fac corectiile dupa care trec la vopsit intradosul.

Aceasta postare a fost editata de tibi22: 24 November 2014 - 09:28 PM

#44 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12662
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 25 November 2014 - 09:43 AM

Mykyb, s-ar parea ca sursa ta de documentare a fost mai buna decit a mea. Da, ai dreptate. Ma intrebam de ce tocmai acolo e pusa acea semnalizare, dar daca asa zicea "pe net", asa am zis si eu. Ce spui tu e corect si logic! Multumiri pentru corectare!

#45 Useril este offline   RocknRolla 

• Membru senior
  • Postari: 1050
  • Inregistrat: 15-February 13

Postat 25 November 2014 - 02:42 PM

Tare bine arată Spit-ul cu alclad-ul ăla pe el, Tibi!
O intrebare...cu ce-ai vopsit tija amortizoarelor?
Ceva chrome metal?

Spor in continuare,

#46 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 25 November 2014 - 02:54 PM

Salut,

Aveam mai multe piese de vopsit cu crom, asa ca am folosit intai vopsea enamel Model Master negru lucios ca baza, apoi am aplicat la amortizoare Alclad Chrome ALC 107. Este o vopsea sensibila dar faina!

Numai bine!

#47 Useril este offline   RocknRolla 

• Membru senior

Postat 25 November 2014 - 03:01 PM

Vezi postareatibi22, la 25 November 2014 - 02:54 PM, a spus:

Salut,

.... asa ca am folosit intai vopsea enamel Model Master negru lucios ca baza, apoi am aplicat la amortizoare Alclad Chrome ALC 107....

Treaba asta cu baza negru-lucios pentru culori metalice (gen chrome silver) este valabilă doar pentru Alclad, sau este o reţetă care merge pt orice marcă de vopsea?

Multumesc!

#48 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 25 November 2014 - 03:10 PM

Nu stiu exact. Alcad are doua categorii de vopsele regular si high shine. Cromul face parte din a doua categorie. Ce stiu este ca baza neagra lucioasa este necesara pentru vopsele gen crom, otel inoxidabil sau aluminiu lustruit. Din niste teste facute de niste modelisti din america stiu ca ei au folosit la toate marcile de vopsele crom baza neagra.
Pentru aluminiu si toate nuantele din prima categorie pe care le ofera Alclad nu este nevoie de baza neagra.

#49 Useril este offline   eddie 

• Membru senior
  • Postari: 243
  • Inregistrat: 21-February 11

Postat 25 November 2014 - 03:18 PM

De acord cu Rock, arata foarte fain Spitul vopsit astfel, metalic. Am vazut doar in poze machete pentru care s-a folosit alclad, dar sunt din ce in ce mai convins ca este o vopsea exceptionala. Cel putin acel crom, este incredibil!
Spor, Tibi!
:hi:

#50 Useril este offline   mykyb 

• Membru senior

Postat 26 November 2014 - 01:29 AM

Salut tibi,

Super Alcladul ,best ever in metalice..........Superb Spitul

Ce culoare ai folosit la behie si la lansatoare?PARE ceva verde deschis ( nu e bun verde acolo) Medium Sea Gray ,dar probabil sti tu!
Eu l-as lasa in NMF,un chit asa frumos ar arata beton in metal..Spor

#51 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 26 November 2014 - 09:23 AM

Salut mykyb!

Din pacate, eu nu am gasit documentatie despre avionul asta asa ca am mers pe mana celor de la Eduard. Ei dau culoarea de interior green la lansatoare, bechie si jambe.
Macheta va fi vopsita in camuflaj, aluminiul chiar daca nu este perfect aplicat pe toate suprafetele este detector de greseli. Voi aplica un nou strat numai in zonele de "interes" dupa care urmeaza camuflajul. Poate in timp am sa fac un Mk 22 metalic. Este intradevar frumos Spitfire in aceasta culoare. Desigur ma voi juca cu mai multe noante de aluminiu.

#52 Useril este offline   mykyb 

• Membru senior

Postat 26 November 2014 - 11:09 AM

Bună Tibi.
Nu folosi interori green pe exterior chiar și numele îi spune că este de interior.La Spitfire, jamba trenului a fost lăsat în metal,bechiai erai metal ori culoarea de intrados la cele fixe in cazul tau fiind rectractabil era metal și lansatoare de pe aripa la fel ,metal sau MSG. Încă nu e complicat sa îl revopsit. Spor

Aceasta postare a fost editata de mykyb: 26 November 2014 - 11:16 AM

#53 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 26 November 2014 - 01:08 PM

Salut mykyb,

Multumesc pentru sfaturi. Am cautat si eu pe net si prin carti, eu spun ca ai dreptate si voi corecta acolo unde sunt greseli. Deci voi revopsi piesele!

Revin in curind cu noutati!

Tibi

#54 Useril este offline   mykyb 

• Membru senior

Postat 26 November 2014 - 03:26 PM

Bună, îți pun niște poze imediat.

#55 Useril este offline   mykyb 

• Membru senior

Postat 26 November 2014 - 05:00 PM

cateva poze:)))Imagine atasata: 20141126_163500.jpg

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 20141126_163623.jpg
  • Imagine atasata: 20141126_163636.jpg
  • Imagine atasata: 20141126_163507.jpg
  • Imagine atasata: 20141126_163629.jpg
  • Imagine atasata: 20141126_163702.jpg
  • Imagine atasata: 20141126_163655.jpg
  • Imagine atasata: 20141126_163709.jpg

#56 Useril este offline   mykyb 

• Membru senior

Postat 26 November 2014 - 05:06 PM

Asta numa asa ca e frumos si poti vedea ce fel de cauciucuri purtau unele....
spor la reaba si daca mai ai nelanuriri sunt la un clic distanta.:)))

P.S. Nu ca asi fi mare expert dar chiar m-am documentat .

Miki...........

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 20141126_163812.jpg

#57 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 26 November 2014 - 05:11 PM

Multumesc mult Miki! Ne esti de mare folos! :friends:

#58 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 24 April 2015 - 09:10 AM

Va salut,

Am reinceput sa lucrez la Spitfire si sper sa-l termin cit mai curind. Ieri am vopsit intradosul. Deoarece am vrut sa fac si efecte de vopsea sarita, am mascat extradosul.
Procedura este relativ simpla si o explic celor care inca nu au experienta cu astfel de tehnici. Peste suprafata vopsita cu Alclad Aluminium am aplicat cu aerograful doua straturi de Heavy Chipping de la AK Interaktiv. Dupa cam o ora am inceput sa trag liniile pentru preshading folosind vopsea neagra si pe alocuri maro. Imediat dupa aceea am inceput sa aplic vopseaua de baza pentru intrados. Vopseaua am diluat-o putin mai tare cam 60% diluant 40% vopsea. Imediat dupa aplicarea vopselei, ce a ramas in cupa aerografului a mai fost diluat mai tare cu diluant si am mai adaugat citveva picaturi de vopsea alba. Apoi am trecut la "patarea" suparfetelor asa cum am facut si la F 16. Poate in acest moment preshadingul arata mai tare decit trebuie, dar nu imi fac probleme doarece dupa aplicarea si slefuirea lacului mat acel efect se va mai reduce!
Dupa sesiunea de vopsire a urmat imediat udarea suprafetelor cu apa si frecarea cu o pensula mai tare si pe alocuri chiar cu o periuta de dinti si un cutit ascutit. Astfel am obtinut acele ciupituri in zonele unde am considerat ca se poate intimpla asaceva.
Urmeaza sa aplic un strat de lac lucios pe suprafata vopsita pentru a o proteja si maine sper sa incep cu vopseaua de camuflaj de pe extrados.
Totusi am citeva dileme si nu am referinte bune. Ce culoare are baia trenului de aterizare? Metalic, culoarea intradosului sau culoarea verde de interior? Acelasi intrebare si pentru interiorul flapsurilor. Ma poate ajuta cineva cu o informatie precisa?
Pina aflu acestea va las cu fotografiile.

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

#59 Useril este offline   RocknRolla 

• Membru senior

Postat 24 April 2015 - 09:39 AM

Salut,

Chiar ma intrebam cand vei relua lucrul la bunatatea asta de Spit.
Privind la F-ul 16 pe care l-ai facut intre timp, imi dau seama ca n-ai pierdut deloc timpul (:clapping: ), insa abia asteptam sa vad ce se mai intampla cu Spit-ul.
Arata foarte interesant ce-ai facut...ma refer la chipping...ma bate si pe mine gandul sa incerc manevra cu AK chipping fluid, pentru ca succesiunea de etape mi se pare mult mai naturala decat alte metode de chipping.
Problema e ca figura asta nu tine, din cate stiu eu, decat cu acrilice...si eu mai am pana sa fac conversia de la emailuri.
Pana atunci insa...mai dau cu geana la altii...asa ca foarte buna ideea sa prezinti putin tehnica.

O intrebare mica...Aluminiul de la Alclad l-ai protejat cu ceva? Ai dat peste el vreun lac lucios sau vreun future, ceva? Sau este atat de rezistent incat ai dat chipping fluid direct peste el si apoi l-ai frecat cu toate alea fara sa se ia?

Cu intrebarea ta legata de culoarea bailor trenului de aterizare nu pot sa te ajut prea tare pt ca nu am documentatie serioasa pentru Spit-urile tarzii.
Intuitia imi spune ca fiind un F24, este totusi mai probabil ca baile trenului sa fi fost argintii sau culoarea intradosului, decat interior green-ul britanic...insa este duoar un "educated guess" si nu o parere bazata pe documentatie. Deci doar o supozitie, pana la urma.
Sper sa gasesti totusi ceva referinte sa te lamureasca clar.

Arata bine, baga mare- spor la treaba.
Toate cele bune!

#60 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 24 April 2015 - 09:50 AM

Mersi mult!
Raspund la intrebarea ta. Peste Alclad Aluminium (defapt este Duraluminiu) nu am aplicat nici un lac de protectie. Dupa uscare devine foarte rezistent la orice tratament. Conditia este numai sa stea pe un primer. Sunt vopsele foarte bune si se usuca aproape instantaneu. Dupa 2 - 3 minute poti tine macheta in mana fara sa lase urme!
Mai caut raspunsuri la intrebarile mele... Sa vad ce gasesc pe net ca in cartea pe care o am nu este mentionat nimic referitor culoarea baii si al interiorului flapsurilor.

Later edit : incearca sa vopsesti cu vopsele acrilice de la Tamiya sau Gunze. Merg la fel de bine ca si cele de enamel si se usuca la fel de repede. Eu vopsesc cu orice tip/marca de vopsea dar astea sunt prefereatele mele. Vorba lui Crios sunt ca si niste strutocamile :-)

Aceasta postare a fost editata de tibi22: 24 April 2015 - 09:59 AM

Arata acest topic

• 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

15 useri citesc topicul
0 membri, 15 vizitatori, 0 utilizatori anonimi