Legionar roman (101-102 A.D), LINJO MODELS, 200 mm
Postat 27 October 2014 - 08:40 PM
Postat 27 October 2014 - 11:41 PM
Mă-ndoiesc s-apuc să mai fac ceva. Pentru anul viitor, am ceva planuri la scări mai mici şi poate s-atac şi o figurină la 75mm.
Să fim sănătoşi şi cu voie bună!
Tu ce mai faci, abia aştept să te revăd īn acţiune.
Postat 04 November 2014 - 12:34 AM
Cum Eddie si un alt amic neamt mi-au facut cateva observatii de bun simt, o sa mai fac cateva mici schimbari la roman. Dar peste doua saptamani, cand am sa pot reveni, linistit, la el.
Postat 16 November 2014 - 09:20 AM
Lăsīnd gluma , mie mi se pare că ți-a ieșit superb . Faptul că lucrezi doar la pensulă nu face decīt să-mi crească respectul și admirația pentru lucrările tale ! Jos basca !!
Sorin
Postat 27 November 2014 - 10:01 PM
Daca-ti vine insa pofta, de ce nu? Asta-i farmecul hobby-ului nostru.
Deocamdata am fost nevoit sa fac o pauza zdravana pana la Craciun, cel mai probabil.
Postat 29 November 2014 - 04:32 PM
Deocamdata insa sunt nevoit sa fac o pauza, prins cu niste proiecte de cercetare. Dar voi reveni in decembrie!
Postat 19 July 2015 - 10:25 PM
Dupa ce m-am chinuit astazi, la atelierul duminical cu b00gie, sa mesteresc la steagul normandului (primul experiment esuat, la al doilea, ...4 flamuri normande), am zis sa revin la romanul meu.
Multe detalii unde am mai insistat: sprancene, o leaca de gloss de la Agama la irisi, am accentuat anumite contraste pe frunte. la barba si la mustata a trebuit sa dreg din pensula o sculptura mult prea plata.
Bogdan (b00gie) mi-a atras atentia la o prostie facuta la gura, retusata acum, sper. La mustata si la barba am lucrat cu nuante si combinatii de 70950 Black,70963 Medium Blue si 72046 Ghost Grey. Cumva au capatat o leaca de volum.
Sper sa aveti spor, desi pe caldurile astea stiu ca nu-i usor! Noroc cu o limonada proaspata prin preajma .
O saptamana buna tuturor!
Nicu
Aceasta postare a fost editata de JangBogo: 19 July 2015 - 10:27 PM
Postat 21 July 2015 - 02:31 AM
Postat 23 August 2015 - 09:19 PM
Am avut probleme cu aparatul foto, astazi am putut sa-l recuperez de la service, asa ca nu am mai reusit sa postez fotografii.
Pana la urma am dres si povestea legionarului roman. Din pacate, Longinus, am fost nevoit sa renunt la povestea initiala cu Tiberius Claudius Maximus, cel care i-a adus capul lui Decebal imparatului Traian.
O data pentru ca barba pe care i-am facut-o plaseaza centurionul meu la o varsta peste cea a lui Maximus. Pe urma pentru ca legionarul meu este un infanterist, nu un membru al unei alae (unitate de cavalerie), cum era Maximus la momentul respectiv.
Asa ca am gasit o alta poveste, legionarul meu este C. Antonius Fronto, membru al celebrei Legiuni a XIII-a Gemina, care a participat la campaniile contra regelului dac.
Si cum varsta pe care o are, cam 50 de ani, coincide cu lasarea lui vatra, am ales sa-l reprezint in timpul celei de a doua batalii de la Tapae, in 101 AD. Dupa cum stiti, batalia respectiva a fost intrerupta de o puternica furtuna, asa ca mare provocare pentru mine. Am incercat sa-l prind pe Fronto in acest moment.
Am facut un test, nou si pentru mine, pentru a simula ploaia. Am apelat la un lac lucios de la Agama si un Wet fluide de la AK interactive. Initiala am aplicat, controlat, picaturi din Wet fluid, incercand sa vad si directiile de deplasare ale stropilor apei pe paenula. Pe urma am venit cu lac peste tot. Cineva, care stie detalii istorice, imi poate reprosa ca celebra manta cu gluga era facuta din lana, deci altfel ar fi trebuit sa arate textila imbibata. Imi asum criticile!
Nu-s foarte multumit de rezultat, dar, cu putin exercitiu, poate fi interesant.Am facut retusuri si la fata, cred ca am impins-o la un nivel mai sus.
Sper sa va faca placere cateva fotografii.
O saptamana buna!
Nicu
Aceasta postare a fost editata de JangBogo: 23 August 2015 - 09:42 PM
Postat 23 August 2015 - 09:50 PM
Povestea ramăne o...poveste. Astfel cel care o spune,decide şi cum o spune. În cazul acesta povestea o spui tu. Dacă o spui frumos şi credibil, povestea are succes.
Figurina îmi place,povestea asemenea.
Ca o paranteză îți spun că luna trecută mi-am îndeplinit un vis: am fost la romani,acasă. Nu,nu la Roma, ci la Pompei şi Herculaneum. De acolo m-am întors cu sute de fotografii şi cu o experiență unică. Aş spune că am revenit mai umil.
Aceasta postare a fost editata de Longinus: 23 August 2015 - 09:51 PM
Postat 23 August 2015 - 09:59 PM
Ma bucur ca ti-ai indeplinit acest vis, de a-i vedea pe romani, la ei, "acasa".
Ce triste vremuri traim astazi, cand vedem mostenirea Antichitatii facuta praf de niste noi "barbari" (recentele intamplari cu militantii ISIS)!