Legionar roman (101-102 A.D), LINJO MODELS, 200 mm
Postat 24 September 2014 - 07:45 AM
JangBogo, la 23 September 2014 - 10:02 PM, a spus:
Fata fiind umbrita de gluga si acele protectii, face sa fie prost iluminata si greu de pozat. Cu lumina directa iese rau. Mai luceste si armura. Iti trebuie lumina puternica, care sa vina indirect. Uneori ajuta sa aprinzi toate luminile din camera ...
Postat 24 September 2014 - 08:57 PM
Mie-mi pare ca vasnicul legionar tocmai a plecat din bratele domnitei sale unde s-a dedulcit cu fraga buzelor dumneaei proaspat rujate, ceea ce este in profund contrast cu privirea dura cu care isi cauta dusmanul de moarte. Privire care, dealtfel, cu foarte mult talent ai reusit sa o reproduci!
M-am gandit ca e monitorul, dar aceeasi impresie am avut-o si acasa, si pe mobil, si aici, la birou.
In rest, numai de bine!
Postat 24 September 2014 - 09:12 PM
Aceasta postare a fost editata de JangBogo: 24 September 2014 - 09:12 PM
Postat 03 October 2014 - 03:32 PM
Dupa o saptamana incarcata, aseara am prins cateva ore si am incercat sa mai ma joc cu armura. Dificil de aranjat bine (natural) luminile si umbrele, de identificat bine niste zone de reflexie cat de cat corecte (am introdus putin Red Leather-Scale75 in amestecul de vopsea metalica pentru a sugera discret acest fenomen. Nu-s prea multumit de rezultat. Orice exces se vede imediat. Avantajul vopselurilor Scale75, au totusi pigmentul mai fin.). Probabil ca o sa apelez la Bogdan sa mai fac ceva experimente cu cerneluri. Ceva, ceva mi-a iesit, cam asa arata la mica sedinta foto dupa ce mi-am recuperat aparatul din service.
Aceasta postare a fost editata de JangBogo: 03 October 2014 - 03:33 PM
Postat 03 October 2014 - 07:54 PM
Nu am niciun fel de comentarii cu privire la munca ta,drept pt.care....
As spune ,totusi,ceva critic cu privire la sculpura master,care infatiseaza pe legionar(decurion,in cazul tau)
Aceasta postare a fost editata de Longinus: 03 October 2014 - 07:56 PM
Postat 03 October 2014 - 07:58 PM
N-am stat sa studiez prea mult master-ul, ce anume ti se pare ciudat? Si cum iti dai seama ca e vorba de un decurion?
Postat 03 October 2014 - 08:19 PM
Despre master ma refeream usor critic ,in cea ce priveste chipul figurinei: mustata si barbuta mi-l apropie mai mult de un muschetar francez , decat de un legionar roman.
De unde stiu ca este un decurion ?
Pai spuneai la inceput ca tipul asta il cauta pe regele barbar al dacilor. Ei bine,atunci il cheama Maximus ClaudiusTiberius,este decurion-duplicarius,,macedonean la origini, nascut in 69 dChr( avea cam 37 de ani atunci cand l-ai reprezentat tu) si a trecut la vatra cu onoruri si recompense .
Indefinitiv el l-a capturat pe unul dintre cei mai mari dusmani ai Romei,nu ?
Aceasta postare a fost editata de Longinus: 03 October 2014 - 08:33 PM
Postat 03 October 2014 - 10:01 PM
Dupa cum si buza lui de jos e prea "senzuala", deci e cam un "melanj" un pic straniu, acest legionar. Initial vroiam sa-l fac mai batran, dar acum mi-ai dat o sugestie foarte frumoasa, multumesc mult.
Postat 03 October 2014 - 10:21 PM
Nu,armura nu indica gradul, macar daca ne-am referi la cat se vede din ea.
Mantia cu gluga este un element neobisnuit in "garderoba" unui subofiter roman,dar masterul a fost facut de un asiatic,asa ca se explica.
O mica precizare: licenta este acceptabila daca utilizam imaginatia ta si-i imprumutam personajului,rolul pe care i l-ai destinat tu.
Detasamentul roman care l-a capturat pe Decebal,era format din luptatori de elita, daca accepti o comparatie, i-as asemui cu cei care l-au cautat pe Osama binLaden,,pastrind proportiile,desigur.
Ei bine,conducatorul acestui detasament,era acest Tiberius, veteran decorat de imparat,in trei randuri(!!!!!!!),un lucru aproape fara precedent, liderul unei veritabile trupe de comando, o elita in care nu multi luptatori aveau sanse sa intre.
Bun.
Dupa capturarea regelui dac, legionarul a fost din nou decorat si ridicat in grad de decurion de insusi Imparat. De data aceasta chiar ca era ceva fara precedent.
Privind din perspectiva romanilor,acest Maximus Tiberius a fost un erou.
Aceasta postare a fost editata de Longinus: 03 October 2014 - 10:23 PM
Postat 04 October 2014 - 06:48 AM
Si ar fi interesanta si o scurta istorisire a ispravilor supersoldatului ce a reusit sa-l captureze pe marele Decebal.....
Aceasta postare a fost editata de busila: 04 October 2014 - 06:49 AM
Postat 04 October 2014 - 08:40 AM
Ei, il are un prieten si cand s-o apuca de el....!
busila, la 04 October 2014 - 06:48 AM, a spus:
Si ar fi interesanta si o scurta istorisire a ispravilor supersoldatului ce a reusit sa-l captureze pe marele Decebal.....
Aceasta postare a fost editata de JangBogo: 04 October 2014 - 08:43 AM
Postat 27 October 2014 - 12:46 AM