Tiger I Early production 1/35 Academy
Postat 30 August 2014 - 04:37 PM
Vin si eu cu primul meu model. A trecut prin vreo 2 vopsiri inainte de a ajunge la ce e acum pentru ca am facut niste greseli cu uleiuri si a trebuit sa il degresez si sa-l racai pana la plastic. Momentan e gata in proportie de 70-80%. Mai am de lucrat la unelte, protectiile tevilor de esapament, trenul de rulare si cateva detalii pe care o sa le fac din miliput (si cateva detalii de vopsire + namolul si zapada de pe suprafetele pe care s-ar putea agata)
A venit si cu echipajul de la miniart si am decis ca il voi inscrie la salonul de modelism de peste cateva saptamani dupa ce ii fac o diorama. Vreau sa fie ceva gen poteca muntoasa pe timp de iarna.
Am vrut sa il fac sa para ca a trecut prin multe, poate a fost si nefolosit o perioada, pana a fost repus in functiune de noul echipaj.
V-as fi recunoscator daca imi puteti spune de unde pot lua niste placi de polistiren (cred ca extrudat, nu expandat) pentru diorama. Vreau din acela dens si care nu se imprastie peste tot cand e taiat.
Postat 30 August 2014 - 05:13 PM
E drept ca ai postat niste poze mici.
Mai depinde cum iti ies senilele.
Totusi am o nemultumire,sa-i zic asa: teava mitralierei ai vopsit-o alb (sau argintiu/aluminiu) ??
P.S. teava tunului nu s-a lipit corect/complet,a ramas ceva spatiu liber intre cele doua jumatati care o compun. N-ai putin chit ??
Aceasta postare a fost editata de Longinus: 30 August 2014 - 05:17 PM
Postat 30 August 2014 - 05:23 PM
Am niste miliput, dar nu stiu daca pot sa bag acolo asa fin si dup-aia sa finisez incat sa nu para pus dupa. Adica sa-l si slefuiesc si sa vopsesc peste incat sa se nimereasca toate culorile.
Aceasta postare a fost editata de nightprowler: 30 August 2014 - 05:44 PM
Postat 30 August 2014 - 07:12 PM
Pai daca zici ca e prima macheta si te-ai avantat din prima cu atat curaj si sete in j`de tehnici de weathering nu pot decat sa te felicit si sa iti urez sa o tii tot asa. Per total imi place.
Cateva sfaturi : chituiesti TOT ce se poate chitui inainte de primul strat de vopsea de baza. Acu ca pe parcurs mai observi cate o scapare minora ici si colo asta e, incerci sa rezolvi cum poti. Apoi sa te concentrezi cat mai mult pe debavurat. Am observat ca ai lasat cateva bavuri destul de urate si e pacat de toata treaba buna ce ai facut-o pan acum.
Spor in continuare !
P.S. : eu nu te cred ca e prima ta macheta.
P.P.S. : unde sunt grilajele de pe gurile de ventilatie ale motorului? Trebuie sa fi avut ca dupa culoarea plasticului e un kit dragon
Aceasta postare a fost editata de Buss: 30 August 2014 - 07:14 PM
Postat 30 August 2014 - 07:49 PM
Buss, la 30 August 2014 - 07:12 PM, a spus:
Cateva sfaturi : chituiesti TOT ce se poate chitui inainte de primul strat de vopsea de baza. Acu ca pe parcurs mai observi cate o scapare minora ici si colo asta e, incerci sa rezolvi cum poti. Apoi sa te concentrezi cat mai mult pe debavurat. Am observat ca ai lasat cateva bavuri destul de urate si e pacat de toata treaba buna ce ai facut-o pan acum.
P.S. : eu nu te cred ca e prima ta macheta.
P.P.S. : unde sunt grilajele de pe gurile de ventilatie ale motorului? Trebuie sa fi avut ca dupa culoarea plasticului e un kit dragon
Merci!
Nu am avut chit sa acopar ce ar fi trebuit cand i-am dat primul strat de vopsea.
Ce anume ai observat asa usor la debavurare? Stiu ca e la filtrele din spate, in rest am cam uitat ce am facut aiurea ca l-am asamblat acum 2-3 luni. Problema mea e si ca am folosit un cutter sa le scot de pe bucatile de plastic ( am uitat acum cum se numesc), nu cu un cleste. Si mai taiam 1 mm din bucata pe care o scoteam.
Si chiar e prima macheta. Am mai asamblat cand eram mic un IDS Tornado si un USS ceva. Dar nu am mai vopsit nimic. Acum ma asteapta un isu-122, btr 80a, IS-2, flak de 8 tone cu crew, panzer IV, un rahatel de komsomolets si un walker bulldog. In afara de cateva, sunt deja 90% asamblate. Asteapta vopseaua.
Nu am avut bani sa ma bag si in PE-uri pentru Tiger si nici nu a venit cu asa ceva. O sa ii adaug cateva accesorii. Poate o sa folosesc si niste lanturi d-alea de nichel ca detalii.
Postat 31 August 2014 - 04:28 PM
http://www.pinterest...77635196943454/
http://www.pinterest...56124482022222/
http://www.pinterest...61786984251542/
Ce nu stiu eu e cum sa fac marginile acelea drepte.
Aveam ideea sa iau niste rame negre, poliester pe care sa il contruiesc in forma ramelor si pe care sa il modelez dupa aceea dupa cum vreau sa am diorama. Dupa aceea sa acopar laturile cu autocolant negru mat. Dar nu imi dau seama cum sa fac sa fie marginile drepte si solide. am vazut la unele ca sunt ca niste margini de plastic tare, dar nu imi imaginez unde as putea gasi asa ceva.
Vreau ca marginea neagra sa urmeze forma terenului dioramei, care va fi facuta cu ipsos peste poliester.
Postat 31 August 2014 - 05:06 PM
1. as defini dimensiunile si as taia o placa de polistiren.
2. as concepe curbele de nivel dupa cum imi convine si as lipi placile peste placa de baza.
3. as completa ce trebuie cu ipsos sau cu alt ceva.
Acum, avand profilul marginii bine definit, as scoate 4 sabloane si as decupa din placaj, dupa care le-as lipi pe laturi.
Sigur nu este "the easy way" dar de iesit ar iesi.
Spune-ne cum faci. Daca faci si un WIP ar fi super!
Spor
Postat 31 August 2014 - 07:42 PM
Sa vad ce placaj reusesc sa gasesc pentru laterale. Si daca e il acopar cu autocolant negru mat. Ca ramele.
Poate o sa fac si un WIP la diorama, dar am o camera de rahat la telefon, ca cea normala s-a stricat. Imi scoate pozele de zici ca sunt in zona cu radiatie.
Azi am adaugat si niste prelate din milliput in zonele in care m-am gandit ca s-ar aseza soldatii la o tigara sau ca sa nu alunece pe tanc, fiind inghetat. Si cateva alte prostioare.
Postat 31 August 2014 - 07:47 PM
michi-ro, la 31 August 2014 - 05:06 PM, a spus:
1. as defini dimensiunile si as taia o placa de polistiren.
Eu am folosit carton gofrat multistrat, monostrat, polistiren extrudat, hartie de ziar si hartie igienica de cea mai proasta calitate
]
Adica:
Adica:
Pai lateralele este bine sa fie facute din start ca sa poti lucra la interior.
Finalul
Desi am lucrat cu carton, ziare si aracet, cel putin pana astazi, nu si-a schimbat forma initiala.
Spoor!
p.s.Sper ca nu am poluat subiectul
Postat 01 September 2014 - 10:48 PM
Buss, la 01 September 2014 - 09:12 AM, a spus:
Stiam de tehnica asta, dar dupa ceva cautari am vazut ca unii au patit-o rau de tot cu bicarbonatul de sodiu dupa cativa ani. Ba ingalbenire, ba diverse efecte chimice si stricarea dioramelor. Asa ca merge pe varianta sigura.
Azi am luat placi de polistiren Extrudat (nu expandat) la 6 lei fiecare. Si e gramada intr-o placa de-aia. Trebuie sa ma hotarasc ce baza folosesc pentru diorama. Ca sa si lipesc polistirenul de ea. Cel mai probabil va fi o placa de lemn si pe margini ramele.
Aceasta postare a fost editata de nightprowler: 01 September 2014 - 10:50 PM
Postat 02 September 2014 - 07:57 AM
Buss, la 01 September 2014 - 09:12 AM, a spus:
Asa ca, recomand cu incredere.
Pentru margini n-as folosi ipsos, e prea mare murdaria. Exista un chit pentru constructii (cred ca e chit de cutit universal, sau ceva de genul asta) care se aplica foarte usor, se usuca repede (cam 24 de ore) si poate fi finisat cu o spatula umeda.
O alta solutie (putin mai scumpa) este sa folosesti komatex de 2 sau 3 mm, acesta fiind foarte usor de taiat si de prelucrat. Nu stiu de unde poate fi procurat, eu il iau de la o firma de publicitate.
Aceasta postare a fost editata de panzerseba: 02 September 2014 - 08:05 AM
Postat 02 September 2014 - 08:20 AM
http://www.cartula.r...attach_id=71422
Diorama este realizata in 2011, o tin expusa la lumina, pana acum nu am avut nicio problema cu "zapada"
Postat 03 November 2014 - 12:56 PM
La tanc mai am de adaugat namol in partile interioare are rotilor si in spatele lor, pentru ca unele au fost vopsite invers, incurcandu-ma in instructiuni.
Senilele trebuie frecate cu pigment metalic, si dupa aceea pusa zapada pe ele. Si pe cateva parti ale tancului va fi zapada.
Si mai sunt mici detalii de rezolvat plus accesorii, dupa care o diorama mai mica decat ce aveam in minte prima oara, care sa il scoata pe el mai mult in evidenta. Am asamblat si echipajul, dar nu stiu cand ma voi apuca si de vopsirea lui, mai ales ca nu stiu cum sa vopsesc fetele alea mici ale lor.
Am avut probleme cu transferul si nu am pozele cele mai bune pentru trenul de rulare si namolul din fata si spatele tancului. Poate revin diseara cu restul.
Aceasta postare a fost editata de nightprowler: 03 November 2014 - 12:58 PM