La rugamintea unui amic si profitand si de timpii morti datorati intaririi unor lipituri la cei doi pesti spada, azi am purces la montarea reperelor principale ale kitului ce da titlul topicului, respectiv tancul german Leopard 2 Improved KWS version, scos candva de catre Italeri in scara 1/35.
Din cate am citit azi pe internet intre doua lipituri, versiunea KWS este rezultatul unui program de teste derulat intre 1988 si 1992 in cooperare cu americanii, prototipul KWS II produs de Krauss-Maffei a iesit la lumina zilei in 1991.
Atata cit am putut deduce din fuga calului, masinaria ar vrea sa reprezinte un KWS II, caracteristic acestei versiuni fiind intarirea blindajului alocat echipajului, precum si eficientizarea sistemelor de comanda si control, varianta ulterioara (de serie) numindu-se Leopard II A5.
Mai multe nu cunosc, cu siguranta se gasesc insa pe net o sumedenie de informatii utile celor pasionati de subiect.
Masinaria asta e gigantica dupa mine (pentru scara 1/35) insa e relativ simplu si rapid de montat, azi punand toate reperele ce se vad in imagini.
Teoretic, in cateva zile ar trebui sa ajunga la faza aplicarii zugravelii.
Principalele probleme ale kitului (gasite deocamdata) au fost :
- la sorturile laterale care au lipsuri majore pe zonele de imbinare a capacelor laterale, precum si la imbinarea piesei ce formeaza podeaua turelei - in special spre spate.
- senile de vinilin cu multi pini ce necesita slefuire.
- Ah, era sa uit : kitul nu mai are decalurile....
Desi am promis ca il montez/vopsesc asa cum l-a facut mama natura macaronară, am preferat sa rad jos toata reprezentarea puerila a compartimentului de bagaje de pe turela (dreapta spate), in care cei de la Italeri au incercat sa plaseze niscaiva bulendre - gen prelate, refacand apoi intreaga cutie. Gasesc eu cu ce sa o umplu.
Mai multe intr-o alta posatare; mai jos niscaiva poze cu testoasa.
Spor la toata lumea.
Aceasta postare a fost editata de AdiP: 07 August 2014 - 11:38 PM