Deschid si eu aici un topic cu etapele de executie ale modelului de IAR 81C de la Azur. Modelul va avea inmatricularea lui Dan Vizanty comandantul grupului 6 vanatoare. Prea multe profile cu avionul nu am gasit, iar cele existente prezinta un camuflaj in doua tonuri, ceeace e gresit pt. un 81C. Daca are cineva vre-o poza/ informatie rog s-o posteze.
Macheta cred ca e destul de cunoscuta membrilor forumului, si nu doar, si se stie ca are multe lucruri, sa spunem de imbunatatit, dar una peste alta e un kit acceptabil, si de ce nu, o provocare.
Iata in continuare cateva poze cu ceeace am reusit sa montez/modific pana acum:
-am inceput cu inceputul, adica motorul, elicia, inelul NACA:
De la inceput am observat ca lagarele de montare a palelor eliciei ies mult in afara coafei, si se vede aiurea, asa ca am modificat chestia, ca sa se vada cum se vedea in realitate. Pentru asta am copiat cu nesimtire in rasina lagarul eliciei de la un ME 109 E de la Eduard, care e asemanator cu cele de la VDM (producatorul german al eliciei IAR-ului). Probabil connoisseurrii de la Azur au confundat banda ingusta nevopsita de la baza palei cu lagarul de montare. De asemenea, (si cine s-a apucat de kit,stie) inelul NACA e prea stramt ca sa incapa motorul, asa ca a trebuit sa rad pe dinauntru, ca sa nu 'musc' din cilindrii, ca se imprastie bujiile.
Cam atat deocamdata, pe masura ce voi inainta cu lucrarea, voi mai posta ce e de postat...
Spor!
Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 05 August 2014 - 05:21 PM