Va prezint varianta mea a binecunoscutului '1 galben' pilotat de Cpt. Alexandru Serbanescu in vara anului 1944, pe care am terminat-o azi.
Nu a iesit tocmai cum mi-as fi dorit; schema de camuflaj si nuantele culorilor nu prea seamana cu profilele din care m-am inspirat (ale regretatului Teodor Liviu Morosanu din 'Romanian Fighters Colours 1941-1945'). Nici pozele nu sunt foarte clare fiind facute aproape toate la lumina naturala. Dar, chiar si asa, a fost o machete la care am lucrat cu placere. Dupa parerea mea kit-ul Academy e unul cu un raport calitate / pret bun, nepunandu-mi probleme deosebite. Mi s-a parut mai bun decat cel Italeri pe care l-am asamblat in urma cu cativa ani. Ptr. vopsire am folosit acrilice Agama. Nu am avut RLM-urile standard ptr. o asemenea macheta (cu exceptia galbenului - RLM 04) asa ca am combinat ce-am avut la indemana ptr. a obtine nuante cat de cat apropiate. Decal-uri am folosit atat din coala kit-ului (acceptabile dar trebuie atentie si insistat ptr. a evita silvering-ul) cat si dintre cele produse de Radu Branzan (RB-D7201 - foarte bune; o placere sa lucrezi cu ele). Nu am insistat cu uzura; mie imi plac un pic mai curatele.
Ca si alte dati, orice observatii, critici, sugestii sunt binevenite.
Spor si numai bine va doresc!
Vasile
Aceasta postare a fost editata de -Vasile-: 27 July 2014 - 10:08 PM