Aceasta postare a fost editata de mersu: 31 July 2014 - 11:44 AM
Messerschmitt Bf 109G-6, 1/72 Academy - 1670
Postat 31 July 2014 - 10:43 PM
mersu, la 31 July 2014 - 11:33 AM, a spus:
Acolo e "stilizat" locasul pt antena D/F (direction finder). Cei de la Academy puteau totusi sa nu graveze locul.
Z-mare, la 31 July 2014 - 12:44 PM, a spus:
Da, acolo art i trebuit sa fie antena aia cerc, probabil ca Academy au gravat locul de montare, cum bine zice Florin si Mersu.
Vasile, nu e greu si nici tirziu sa rectifici!
Vasile, nu e greu si nici tirziu sa rectifici!
Alexandru, mersu, va multumesc ptr. observatii si sfaturi.
Intr-adevar acolo nu trebuie sa fie niciun capac ci eventual marcajul locului unde se poate monta antena circulara pe care unele G-uri au avut-o. O sa corectez; nu poate ramane asa.
Numai bine!
Vasile
Postat 12 February 2017 - 09:52 PM
mihaimuresan, la 12 February 2017 - 01:33 PM, a spus:
Superb! Am 2 intrebări:
1 procedeul pe care l-ai folosit pentru ramele cupolei (cu ce ai vopsit ramele, cum ai mascat ?!) pentru că au iesti impecabil, parerea mea.
2 cum ai facut antena de pe fuselaj (din ce material e firul, cum l-ai lipit?!).
Multumesc!
1 procedeul pe care l-ai folosit pentru ramele cupolei (cu ce ai vopsit ramele, cum ai mascat ?!) pentru că au iesti impecabil, parerea mea.
2 cum ai facut antena de pe fuselaj (din ce material e firul, cum l-ai lipit?!).
Multumesc!
Multumesc ptr. aprecieri!
1. Cupola cabinei am mascat-o cu banda Tamiya. Apoi am lipit-o la locul ei dupa care am vopsit toata macheta cu aerograful. Dupa ultimul strat de lac, inainte de a dezlipi banda de mascare, am trecut usor cu varful unui cutter bine ascutit pe conturul mascarilor. Asta ptr. ca impreuna cu banda sa nu se desprinda si portiuni din vopseaua de pe ramele cupolei.
2. Firul este din nailon de pescuit de 0.08, vopsit. Pilonul antenei l-am facut dintr-un conductor de cupru. L-am batut mai intai pe o nicovala cu ciocanul obtinand o platbanda cu grosimea dorita. Platbanda am indreptat-o si am pilit-o obtinand forma pilonului. Apoi am pilit varful, pe lungime de ~ 1 mm, reducand grosimea la jumatate. Jumatate din varful subtiat l-am indoit cam la 150-160 grade, am pozitionat firul antenei dupa care l-am batut usor cu ciocanul niveland varful si prinzand mecanic firul de pilon, prin presare. Ceva de genul ce am incercat sa schitez in poza atasata.
Numai bine!
Vasile