@ Buss - Multumesc.
@ Nightprowler - senilele din vinil din kit nu sunt nemaipomenite (cum era de asteptat de altfel). La retusurile finale voi incerca sa asez senila cit mai natural (...posibil pt o senila din vinil), sa refac zonele unde se vede metalul sub noroi, etc
- nisip putin doar pentru textura , iar lutul bine diluat (pasta). Pus cu o pensula veche, se lipeste singur, fara adezivi (suprafata mata)
- "enamelurile" despre care e vorba sunt din categoria vopselelor care se dilueaza cu derivate gen benzina, nitrodiluant, white spirit, etc. Nu stiu daca sunt cancerigene sau nu, dar in mod sigur nu e sanatos sa le ingeri / respiri. Sunt convins ca sunt facute din cele "industriale", dupa anumite retete, concentratii, folosind anumiti solventi . Deci la fel de "sanatoase" ca cele de uz industrial. Dar cantitatile folosite fiind mult mai mici, (si lucrind cu ele intr-un spatiu aerisit) nu cred sa fie probleme.
- AK au wash-uri pentru vehicule verzi (de la olive-drab-ul american la verdele rusesc), pentru vehicule gri (panzer grey-ul din perioada timpurie a razboiului) si pentru vehicule "galbene" (dunkelgelb-ul si derivatele folosite in Africa sau ca baza pentru camourile utilizate in ultimii ani de razboi). Astea 3 zic eu ca-ti acopera partea de spalari pentru marea majoritate a vehiculelor. Filtrele sunt cam ce sunt si wash-urile dar cu o concentratie mult, mult mai scazuta de pigment. Astea chiar se pot face fara probleme din uleiuri bine diluate, fara sa mai dai banii pe ele. Parerea mea. Decit sa dai banii pe filtre , mult mai utile sunt produsele din gama "streaking grime" de diferite nuante, tot asa pentru diferite genuri de camuflaje. Astea sunt de asemenea ca niste wash-uri , dar de data asta mult mai concentrate in pigment. Adica simplist vorbind , filtrele, wash-urile si "streaking grime" nu sunt altceva decit vopsele (emailice) cu 3 grade de concentratie, de la foarte diluate (filtrele) la "destul" de concentrate (streaking grime). Fiecare din cele trei se utilizeaza in alte scopuri si cu alte tehnici.
Aceasta postare a fost editata de Krupp: 23 July 2014 - 11:49 AM