Forum Machete,Modelism,Hobby: He-111H3 ARR - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

He-111H3 ARR Revell 1/32

#21 Useril este offline   Cassin 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 409
  • Inregistrat: 08-April 06
  • Interests:Machete statice avioane de orice fel (de preferinta cu elice din WW II) 1/72

Postat 14 July 2014 - 12:51 PM

Nu am nici cea mai mică idee dacă He 111 H3 realizat a fost intr-adevăr aparatul capitanului Profir. A zburat mai multe aparate He 111. Īn memoriile lui nu reţin să fi mentionat nr. 32. Şi nici măcar nu ştiu dacă este vorba de aparatul prezentat īn prima fotografie... Īn compensatie, aparatul arată excelent!

#22 Useril este offline   Mr32 

• Membru senior
  • Postari: 1478
  • Inregistrat: 24-December 05
  • Interests:Machete de avioane militare 1/32, aviatie.

Postat 14 July 2014 - 12:53 PM

Caline, crezi că dacă este făcut pentru altcineva si nu-i pentru mine, l-am făcut la un alt standard!? Așa le fac pe toate, cāt pot eu de bine Oricine īmi cere să-i fac un model, īncerc să-mi dau toată silința ca rezultatul sa placă. Sau tu te refereai la faptul ca īl dau? Stai sa vezi cānd l-oi face pe al meu, o sa te crucești .
Asta a fost făcut cu toate alea īnchise , cā asa am vorbit cu proprietarul . Al meu va fi mult mai detaliat .

Florin

#23 Useril este offline   Mr32 

• Membru senior

Postat 14 July 2014 - 01:08 PM

Tocmai din memorile lui Profir m-am inspirat, din cartea Singur pe cerul Stalingradului, unde l-a un moment dat, spune despre avionul lui cu nr. 32 pe care l-a zburat pana acest avion a fost trimis la reparații. Tot in acea carte spune despre o Rata doborātă de sergentul... (nu-mi aduc aminte numele) şi care a pictat victoria pe fuselaj, sergent care mai tārziu a mai doborāt īncă o Rata, dar necomfirmata. O sa pun pasajele din carte pentru edificare. Dacă cele descrise in carte nu reprezintă realitatea, atunci īmi pare rău. Eu doar am cautat un punct de plecare pentru acest proiect.

Florin

#24 Useril este offline   LiviuM 

• Membru senior
  • Postari: 639
  • Inregistrat: 08-February 11
  • Interests:Aviatie , blindate , nave WW II si nu numai...

Postat 14 July 2014 - 04:18 PM

Super tare! :clapping: :clapping: :clapping:

Spor in continuare!

#25 Useril este offline   Cassin 

• Membru senior
  • Postari: 409
  • Inregistrat: 08-April 06
  • Interests:Machete statice avioane de orice fel (de preferinta cu elice din WW II) 1/72

Postat 14 July 2014 - 09:59 PM

Vezi postareaMr32, la 14 July 2014 - 01:08 PM, a spus:

Tocmai din memorile lui Profir m-am inspirat, din cartea Singur pe cerul Stalingradului, unde l-a un moment dat, spune despre avionul lui cu nr. 32 pe care l-a zburat pana acest avion a fost trimis la reparații. Tot in acea carte spune despre o Rata doborātă de sergentul... (nu-mi aduc aminte numele) şi care a pictat victoria pe fuselaj, sergent care mai tārziu a mai doborāt īncă o Rata, dar necomfirmata. O sa pun pasajele din carte pentru edificare. Dacă cele descrise in carte nu reprezintă realitatea, atunci īmi pare rău. Eu doar am cautat un punct de plecare pentru acest proiect.

Florin

Multumesc Florine. Am sa pun mana pe carte s-o recitesc. Salutari

#26 Useril este offline   Mr32 

• Membru senior

Postat 14 July 2014 - 10:20 PM

Vezi postareaRocknRolla, la 14 July 2014 - 09:11 AM, a spus:

PS: in termeni de eficienta si productivitate, in curand cred ca o sa ajungi un fel de 109 al categoriei 1/32. Adica fabrica de avioane, tati. Al catelea proiect terminat e pe anul asta? Si asta cu accidentari si topoare in deget....

Nicio sansa sa-l ajung pe Edi. El cand se apuca de o treaba, o face la modul multiplu si o face bine de tot. Din pacate nu am fost foarte productiv anul acesta, avand in vedere ca am terminat doar Rata si aia era 75% gata in Ianuarie si Heinkel-ul si am trecut bine de jumatatea anului. Media mea este cam de 3-4 modele pe an. Sper ca dupa ce termin IAR-ul, sa finalizez si Hawk-ul si pe urma o sa ma apuc de ceva care va dura mult timp, dar despre care ve-ti afla la timpul potrivit, cel mai probabil la anul, cand sper sa-l finalizez. Pana atunci sa le vad gata pe aste ce le am in lucru si mai vorbim.

Florin

#27 Useril este offline   Mr32 

• Membru senior

Postat 15 July 2014 - 09:17 AM

Extras din cartea Singur pe cerul Stalingradului, carte care se vrea a fi un fel de jurnal amintire a lui Comandor Aviator Ion Profir, pilot in cadrul Flotile 1 Bombardament, Grupul 5. Pag.104, alineatul 3. Aici se refera la avionul cu nr.32.

Imagine postata

La pag.20 este descrisa doborarea Ratei, care mai tarziu va aparea pe fuselajul avionului(este descris si acest lucru in carte). O sa caut sa vad cum il chema pe sergentul mitralior care a doborat-o si descrierea doborarii celui de-al doilea avion de vanatoare, tot de echipajul lui Profir.

Florin

#28 Useril este offline   B_24_Liberator 

• Membru deplin
  • Postari: 57
  • Inregistrat: 06-July 14

Postat 15 July 2014 - 12:07 PM

Salutare Mr32/Florin

Am vazut lucrarile tale postate aici pe site, frumoase realizari, nu pot decat sa te felicit, iar daca erai din Bucuresti, ma autoinvitam pe la tine.

Este foarte bine ca mergi pe principiul asta: sa fac mai bine, sa fiu mai perseverent, sa te intreci pe tine insusi.

Eu personal la avioanele de bombardament le spun balene, dintotdeauna mi-a placut acesta balena de He 111.

Recomand pentru cei care vor sa citeasca cartea: http://edituramatees...stalingradului/

Tot aici il felicit si pe Bill pentru observatia lui: Washul e Flory Model(fost Promodeler?).....

Cred ca si kit-ul de la Revell cu acest avion, este bine lucrat la aceasta scara.

Bafta si spor la modelit.

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

6 useri citesc topicul
0 membri, 6 vizitatori, 0 utilizatori anonimi