wurger, la Aug 24 2007, 12:47 AM, a spus:
Codul este.....Trrrrrr (tobele) ...7276.
Ii mai zice si L48 ceea ce e prea mult pt mine.
Si am aflat acu' 5 minute ca mai era poreclit (tare urat) Vomag sau vomer (nu, ultimu e os cranian) :-?
![:whistle:](http://www.cartula.ro/forum/public/style_emoticons/default/ohmy.gif)
Aha... !
L48 se refera la cat de lung este tunul, adica este lung de 48 "calibre", adica 75mm x 48. Asa ca este clar de ce se numeste "cel lung" L70.
"Vomag" este pravalia unde au fost fabricate... si au (V) in denumire ca sa fie deosebite de cele mesterite in pravalia concurenta, (A) de la "Alkette".
Pai da, poti sa rezolvi ceea ce doresti cu foarte putina munca, daca-ti dau tunul "lung".
Din fericire, chinezii-ti dau ambele mantale interioare (ale tunului)... pentru L70, trebe s-o folosesti pe cea din dreapta (vezi poza de mai jos).
Pentru foarte PUTINA munca, poti face un L70 "timpuriu", cu patru role de retur si toti galetii "normali" stantati, asa cum ai in kit. Mai trebe sa elimini locasul mitralierei DIN STANGA tunului, de langa vizorul conductorului (acela acoperit de chestiile alea conice). L70, avea doar in dreapta.
Chestia este, ca L70 "timpurii" au fost relativ putine. Ca sa faci unul "tarziu", trebe mai multa munca. In esenta, cea mai mare modificare este ca trebe sa reduci numarul de role de retur, de la 4 la 3. Din pacate mai este nevoie (si nu ai in aceasta cutie) de alt tip de galeti (complet metalici) in pozitiile 1 si 2.
Sper ca nu te-am stresat prea tare cu aste explicaciuni.
Sa fii sanatos, te ajut cu placere, asa cum mai zise-i...