E...un pic altceva!
Postat 10 July 2014 - 03:45 PM
Eduard a scos o editie limitata pentru panoul de bord al avionului Bf-110, scara 1/4: Bf 110 Instrument Panel. Cod cutie 14001.
Cutia contine plansa de bord de culoare gri foarte inchis, 6 rame cu 127 piese, din care 101 din plastic negru si 26 plastic transparent, doua coli fotoincizii cu 61 piese vopsite si o foaie cu 20 autocolante tiparite. Fotoinciziile si autocolantele reprezinta cadranele aparaturii de bord si diferitele inscrisuri.
Instructiunile de montaj sunt intuitive, clare, iar cele de vopsire simple: plansa in RLM 66, aparatura in negru.
De data asta, spre deosebire de celelalte machete, intii se vopseste, pe urma se asambleaza.
Postat 10 July 2014 - 05:01 PM
Il am si eu si sunt foarte interesat de cum o sa mearga asamblarea/vopsirea.
Din cate stiu, trebuie mare atentie cu abtibildurile alea care reprezinta fetele instrumentelor. Am inteles ca sunt foaste greu (a se citi aproape imposibil) de repozitionat, daca nu au fost pozitionate corect de prima oara.
Spor la treaba Z...o sa te urmaresc cu atentie!
Postat 10 July 2014 - 06:34 PM
Stiam si eu kit-ul si imi place maxim. Ca de altfel si kit-urile de motoare la scara mai mare.
Felicitari pentru alegere si spor!
Voi urmari topicul cu placere
Postat 11 July 2014 - 10:01 AM
RocknRolla, multumesc pentru atentionare!! Cred ca am sa recurg la o jmecherie. Adica, dupa cum se vede in poza, fundul locasului unde vin cadranele din autocolant, nu e tocmai drept si daca le pun acolo, o sa se vada urit. Am sa decupez niste discuri din coala de stiren foarte sbutire, 0,13 - 0,2 pe care pun autocolantele. Asa impusc doi iepuri dintr-o data: unu, scap de indreptat acele denivelari si doi, pot centra usor cadranele. Sper sa tina figura.
Postat 11 July 2014 - 12:18 PM
Z-mare, la 11 July 2014 - 10:01 AM, a spus:
Dap...pare o idee foarte buna. Numai stirenul ala sa fie suficient de subtire, astfel incat sa nu-ti afecteze potrivirea pieselor ulterioare...acele indicatoare, sticla cadran, rama aparat, etc.
Sunt foarte curios cum o sa mearga.
Mare pacat ca in pachetul cu bordul de 110 cei de la Eduard n-au inclus si colimatorul. In kitul cu bordul de Bf109E l-au inclus...
Toate cele bune!
PS: daca te intereseaza, poti descarca de pe site-ul Eduard (http://www.eduard.com/info-eduard/) editia din Martie 2011 a newsletter-ului lor lunar. Are cateva pagini dedicate exact subiectului abordat de tine...si mai prezinta unele amanunte care poate te vor ajuta.
Postat 11 July 2014 - 04:17 PM
Am dat jos piesle de pe rama si a aparut prima "problema", nu ma asteptam: bavuri cit cuprinde. Noroc ca centrajul este corect, altfel obtineam niste instrumente de o ovalitate perfecta! Asa ca zetule, da-i la debavurat o suta de piese! Ma rog, 99,9!!!
Si lipsa de material! Noroc ca nu pe piesele mari!
Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 11 July 2014 - 04:19 PM
Postat 14 July 2014 - 05:57 PM
Am vopsit si restul celor o suta de peise si peisulici, cu negru mat,Humbrol 33.
Parca treaba e prea monotona, as revopsi unele din ele in negru mai deschis, Revell 9, negru antracit, de exemplu. Oricum, multe din cutiile apartelor si butoanele lor erau din bachelita neagra. Niste sugestii ar prinde bine...
Urmeaza un lac semimat peste toate, nu inainte de un drybrusing, pentru a lumina colturile si muchiile.
Autocolantele am vazut ca au un fel de catare. Daca fixezi aia intii, perfect la locul ei, totul o sa mearga struna. Oricum, nu am renuntat la idea unui suport din stiren de 0,13 mm grosime.
Postat 18 July 2014 - 01:08 PM
Am facut si un dus cu Future, nu eui, doar partile transparente, da' nu va mai arat, ca in poza nu se vede mare lucru. Acu' trec la montare....
Continuare...cam pe la anul????
Postat 19 July 2014 - 08:11 PM
Ce am mai constatat:
- partile transparente au bavuri. Daca nu sunt date jos, piesa nu intra in locas
- unele componente sunt putintel mai mari decit locasul lor de montare, in special partile transparente.
- cele doua PE-uri pentru comutatoarele magnetourilor sunt putin sunb dimensionate, asa ca dupa curbare ramine loc intre ele si piesa de plastic
-partile autocolante se lipesc execent si se pot centra foarte usor. Totusi, am sa le pun pe placa de stiren de 0,13 mm grosime, altfel adera la formele fundului "cutiei" si arata nasol. Se poate vedea la indicatorul din dreapta sus (in documentatia mea zice ca-i indicator de radionavigatie, dar nu cred ca-i corect, ar trebui sa fie indicatorul "limba si bila". Rog cunoscatorii sa confirme sau sa infirme).
Postat 19 July 2014 - 09:20 PM
Z-mare, la 19 July 2014 - 08:11 PM, a spus:
Salut Z,
Niciunul dintre aparatele puse deja de tine nu este cel pt viraj aka "limba si bila"
Cel de stanga-sus pare a fi radio-compas.
Cel de sus de pe mijloc nu-s sigur, dar poate fi tot ceva legat de radionavigatie...un fel de precursor al ILS-ului, poate...
Indicatorul "limba si bila" vine sub cel amplasat sus pe centru...tre' sa scrie pe el ceva cu "draht" si "hängt". Are o bila de-aia in lichid, ca la poloboc, si un fel bat deasupra ei.
Incepe sa arate a bord de avion, arata bine :)
Postat 20 July 2014 - 10:21 AM
Postat 20 July 2014 - 10:31 AM
Postat 22 July 2014 - 01:19 PM
Postat 28 July 2014 - 10:32 AM
O legenda a aparaturii de bord. Pe tarducerea butonului 1 nu sunt sigur.
1- Pilot automat (Emergency Steering)
2- Comutator armament
3- Indicator de radionavigatie
4- Ceas
5- Control tren aterizare
6- Compas
7- Selector armament
8- Compas electric
9- Contor munitie
10- Indicator limba si bila
11- Variometru
12- Indicator combustibil
13- Lumini de avertizare
14- Indicator incalzire tub Pitot
15- Tahometru
16- Intrerupatoare magnetou
17- Girocompas
18- Altimetru
19- Orizont artificial
20- Indicator viteza aer
21- Manometru presiune combustibil
23 Manometru presiune aer
24 Manete actionare de urgenta tren aterizare si flapsuri
25 Indicator temparatura radiator
26 Control pas elice
27 Control clapete radiator
28 Comutator rezervoare combustibil
Postat 28 July 2014 - 09:00 PM
Foarte buna ideea cu lista instrumentelor; cred ca-i prima data cand ma uit cu atentie la fiecare componenta a bordului unui avion de lupta din aceea perioada.
Spor si numai bine!
Vasile
Aceasta postare a fost editata de -Vasile-: 28 July 2014 - 09:00 PM