Voiam sa nu mai scriu nimic, am un gust amar si sunt mihnit tare.
Citeaza
Tu preferi sa spui "ai gresit" in loc sa spui "e gresit".
Da Radu, pentru ca inaite de
e gresit,
a gresit cineva. Si acel cineva este modelistul care a realizat macheta, nu un boschetar sau Papa Pius! Cu alte cuvinte
e gresit pentru ca
s-a gresit. Ce e atit de grav sa-i atragi cuiva atentia ca a gresit??? De unde aceasta procedura paguboasa de a nu leza orgoliul cuiva care efectiv a gresit? Mai de curind s-a terminat scoala. Toti, dar absolut toti elevii din cala I au primit premiul intii si coronita, ca cei lenesi sa nu fie cumva, Doamne fereste lezati, sa nu se simta marginalizati! Stii ce a zis un pusti? "Mama, Gigel de ce a luat coronita, ca nu stie nici sa citeasca bine si scrie urit? Daca la anul fac la fel, primesc coronota???" Ei bine, cam asta este rezultatul lui "e gresit": la anul primesc coronita daca
e gresit????
De ce sa ne ascundem dupa deget?? La ce foloseste???
Dar, daca tot suntem la probleme semantica, unde am scris eu aici "ai gresit"??
Dar...
- partea din spatele garniturii/blindajului, pe fuselaj, cit tine cupola, trebuia vopsit in culoare grund, probabil un gri deschis
- capotajul motorului imi pare un pic prea in fata. Aici poate ma inseala poza.
- lipseste izolatorul de intrare a firului de antena in fuselaj. La scara asta se vede bine.
- colimatorul trebuia lipit pe piesle F5 , F33. Poate ma inseala poza si asa e lipit.
- lipseste teava de aerisire a cabinei. E drept nu toate IAR-urile aveau asa ceva, dar la numerele peste 300, ea ar fi trebuit sa fie.
- lipseste inelul de intarire a gaurii de trecere a tunului prin aripa.
- la bechie nu este vopsita partea ce este din piele.
- catargul antenei este montat incorect
- lipseste blindajul parbrizului.
- nu este figurata teava din fuselaj pe care gliseaza cupola.
- lipsesc intrerupatoarele de combustibil de pe platforma semicirculara, partea stinga, in cocpit
- lipseste ceasul de pe partea dreapta, aceeasi platforma
- tubul Pitot este de un singur diametru, ne e ca la Bf, cu doua diametre, de exemplu.
- voletii/capacele calei/baii trenului de aterizare sunt usor aduse inspre axul avionului. Adica capacele nu sunt paralele intre ele.
- chestie subiectiva: eu as fi vopsit bordul de fuga la aripi si ampenaje in culoarea extradosului, arata mai bine.
Repet, unde am scris,
ai gresit?? Ca de aici a plecat supararea lui Horia si toata discutia de aici, pentru ca
am indraznit sa arat niste neconcordante la modelul prietenului sau!!!
Citeaza
daca indraznesti sa ii spui unui om,in spirit de gluma ca greseste,sare in sus onor moderatorul
Victor, arata-mi, te rog, si mie un pasaj unde moderatorul, care o fi el, sare in sus ca unui modelist i s-a adus la cunostinta ca a gresit!! Te gog! A, ca in urma unei observatii de acest gen s-a iscat scandal, cum e normal pe acest forum, cum s-a intimplat si acum, normal ca moderatorul intervine si face curat. Dar sa nu punem carul inaintea boilor: moderatorul nu intervine pentru ca cineva a fost criticat, ci in urma
scandalului iscat DUPA CRITICA!
Citeaza
fara al jigni pe Z dar nu poti sa moderezi unde nu te pricepi(marina),
Victor, nu te supara, dar ca sa fii moderator nu trebuie sa stii pozitia focului, trincii,cam pe unde vine cabestanul, ce e aia prova, etrava, etambou, coaste. Nu, pentru ca moderatorul nu asta modereaza, ci limbajul si atitudinea utilizatorilor!
Citeaza
cu regret constat ca de-a lungul timpului s-au retras sau scriu din ce in ce mai rar,inclusiv cartula,crios,olaf ,alexie,.marhaba,
Victor, inainte de a scrie asta trebuia sa stii exact si in ce imprejurari s-au retras sus numitii! O sa-ti trimit un PM cu explicatiile.
Citeaza
cu niste mediocritati si infatuati
Daca te referi la cine cred eu, atunci acela este laureat la concursuri in Italia, Ungaria si in tara, este organizatorul activ pentru o serie de expozitii, este membru fondator de club, este participat activ la citeva editii de concursuri pe tema modelistica.
Citeaza
dar m-am cam saturat de bravo maestre ,esti tare,da-i mai departe,esti cel mai tare
Tu esti aici putin subiectiv referindu-te la o anume persoana de la rubrica Marina cu care ai avut un conflict direct!
Citeaza
Acum Z-tule, sa ne intoarcem la IAR 80, vad ca nu ai terminat IAR-ul la 1/48. Poate nu ai avut timp, eu insa astept sa vad cum o sa-l vopsesti tu si o sa-i dai realimul de care zicea Tibi. Vreau sa vad cum faci weathering la trapele mitralierelor cand numeri pe degete pozele in care se vede bine asa ceva, vreau sa vad burta avionului realist facuta cand nu avem poze in care sa se vad bine asa ceva. Ce o sa faci, de unde va veni realismul, din improvizatii? Ma rog, asta deja e alta discutie interminabila
Horia, IAR-ul la scara 1/48 este gata, nu l-am mai pus pe forum pentru ca a patit o gramada de accidente din cauza deselor manipulari necersare corecturilor aduse, unele dupa vopsire. Inca ceva, eu nu am criticat umbriri, vopsirii ale intradosului, ci elemte care sunt in cartea lui Radu sau in Modelism ori pozele existente. Nu vorbi aiurea, te rog!
Citeaza
Tibi22, problema in acea discutie nu a fost ca ai criticat, ci ca ai reactionat si mai acerb si persistent cand Horia pe care l-ai criticat a incercat sa se apere.
Radu, ala nu era aparate, ci atac! De aceea a si fost atentionat!
Citeaza
Celui criticat trebuie sa i se permita sa faca absolut orice vrea, inclusiv sa raspunda, sa greseasca cu macheta sau sa continue sa greseasca pana ce o strica
Radu, nimanui nu i s-a interzis sa greseasca, nimanui nu i s-a interzis sa raspunda la critici (atita timp cit o face in limita regulamentului), nimanui nu i s-a interzis ca faca ce vrea cu macheta lui. Doar i s-a aratat
ce a gresit si poate fi indreptat pe viitor si, mai ales,
nu trebuie luat de model de altii! Spui ca fiecare poate sa faca cum vrea si poate sa greseasca. Atunci, te intreb, de ca ati sarit la gitul meu cind am facut IAR cu motor BMW desi spusesem, ATENTIE,
inainte ca este o fantezie??? Simplu, pentru ca ati considerat ca am gresit! Pai si poate, monsher?
Radu, ai zis la un moment dat, in discutie cu Busila, (din pacate nu mai gasesc pasajul respectiv) ca tu vii pe forum pentru
a fi rugat si
a ti se multumi. Ei bine, eu nu am cerut nimanui sa ma roage ceva, am ajutat cind am putut, fara sa fiu rugat, am impartasit din cunostintele mele fara nici o conditie, cit despre multumiri...daca au venit a fost bine, daca nu, iara bine!
Citeaza
Z-mare e pricncipalul vinovat in opinia mea. Tolereaza prea multe, iar el este tolerat de ceilalti membrii si moderatori!. Acum e clar!
Pentru ca Z-mare este principalul vinovat, pentru ca Z-mare crede ca forumul va merge mai bine cu Radu, Horia, Misu si altii care fac modelism vorbit (exceptie face Radu, care chiar are stima si respectul meu pentru cea ce face), Z-mare se va retrage de pe forum. Nu dupa 9 ani, citeva machete aratate si citeva zeci de poze, ci dupa aproape 20 de ani de munca pe forum (incluzind si clip-trade), dupa zeci de machete, avioane si militare, construite le vedere, pe forum, articole si recenzii la kit-uri publicate pe forum, dupa ajutorul si indrumarea data zecilor de modelisti novici!
Si, pentru ca, asa cum se zicea mai sus, gramatica limbii romane nu conteaza, imi permit sa nu-mi mai corectez greseliele de ortografie!
Cele bune,
Z-mare
P.S. Am rugamintea sa ma mai suportati o bucata de vreme, vreau sa-mi vind o parte din machete. Vinzare fara nici o legatura cu cele de mai sus, am prea multe si chiar nu cred ca o sa le fac in urmatorii 10 ani!
Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 06 July 2014 - 05:37 PM