Forum Machete,Modelism,Hobby: Decizie...dupa noua ani! - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Decizie...dupa noua ani!

#1 Useril este offline   horia 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 2972
  • Inregistrat: 24-April 05

Postat 03 July 2014 - 10:06 PM

Sunt mai bine de noua ani de cand sunt membru pe acest forum. Mi-aduc aminte cum am redeacoperit modelismul dupa cativa ani de pauza pe acest forum in 2005 si chiar am reinceput sa lucrez vazand cum lucreaza alti aici. Am reinceput cu machete facute la Olaf in Pantelimon vopsite de Cartula cu aerograful lui caci eu inca nu aveam pe atunci si cum era o placere sa postezi aici pe forum si sa astepti parerile celorlalti membrii.
Toate parerile erau pertinente si te incurajau sa lucrezi. Chiar in urma acestui climat m-am decis sa fac si revista MODEL IST. Azi din pacate nu mai regasesc aici pe forum modelismul gasesc doar perfectionism si părerism. S-a format un climat de prispaă unde se sta ca la mancat seminte si se barfeste. Se foloseste un ton superior cu orice ocazie (normal, de cand cu internetul toti sunt niste priceputi). NU spun ca eu m-as pricepe, dar nici nu comentez ce fac alti membrii. In 9 ani de forum cred ca cu greu puteti gasi 5 pareri pe care le-am avut despre vreo macheta. Vad ca azi pe forum 5% membrii care lucreaza restul nu mai au timp caci stau si barfesc si mai dau si sfaturi cu un ton arogant. Esti luat la intrebari pe chesti de semantica, logica, filozofie iar daca zici ceva esti trimis la medic sa te cauti.

Nu mai gasesc o atmosfera tinereasca care sa fie entuziasmata de fenomenul modelismului, doar o atmosefera batraneasca, de complacere in dat din taste.

Ma dezamageste ca unii moderatori care ar trebui sa fie mai echilibrati sa complac in sta si a pierde timpul in discutii inutile in loc sa ia atitudine. Nu stiu moderatorii mai tineri ce fac, chiar prezenta lor este infima pe forum.

Azi am primit amenintari pe PM ca daca nu-mi tin gura o sa stau pe bara ca apoi sa ma trezesc cu avertisment ca nu am facut cum mi s-a spus in timp ce alti membrii care de cateva zile bat campii pe forum sunt bne mersi.

Fratilor, cu o reala dezamagire ma despart azi de voi, cred ca am nevoie si de o mica pauza, si sper ca intr-o zi sa ne reintalnim intr-o alta atmosfera!

P.S. Va rog nu dati replay la acet topic, nu are rost, era deschis doar ca sa informez comunitatea de decizia mea. Cei care vor stiu unde sa ma gaseasca!

#2 Useril este offline   aviatie 

• Membru senior
  • Postari: 564
  • Inregistrat: 13-August 06

Postat 04 July 2014 - 07:08 PM

Nu cred ca este o solutie,dar...este decizia ta.Toate cele bune.

#3 Useril este offline   JangBogo 

• Membru senior
  • Postari: 2386
  • Inregistrat: 10-February 10
  • Interests:Figurine Antichitate-perioada moderna, Afrika Korps, Japonia.

Postat 04 July 2014 - 09:57 PM

Salve Horia!

Imi pare tare rau pentru supararea care razbate din mesajul tau. Ca unul care apreciez mult fiecare efort, iar editarea unei reviste de profil este unul deosebit, regret sa vad oameni ca tine dezamagiti. Nu stiu cine ti-a trimis PM-uri cu amenintari, deja, fie e prea mult spus, fie acel cineva merita cunoscut si de noi si sanctionat ca atare.
Sper ca pauza pe care o anunti (motivata, daca mai retin bine si de un eveniment fericit in familia ta) sa fie una care sa-ti incarce bateriile si sa poti reveni, inclusiv cu noi numere din revista.
Supararile mai trec, sunt convins ca vei mai arunca din cand in cand cate un ochi pe forum. Mi-e greu sa cred ca n-ai si amintiri frumoase.
Cu bune ganduri!
Nicu

Aceasta postare a fost editata de JangBogo: 04 July 2014 - 09:58 PM

#4 Useril este offline   radub 

• Membru senior
  • Postari: 2061
  • Inregistrat: 13-August 05

Postat 05 July 2014 - 10:29 AM

E zic ca trebuie sa ramai aici, cu spatele drept, pieptul inainte si fruntea sus si sa ii privesti direct in ochi pe cei cate te vor plecat. Te vor ataca, te vor trata ca pe un "nimic" doar ca sa simta ei un "ceva". Nu ii lasa sa invinga! Cei care strica acest forum nu sunt multi - cred ca ii poti numara pe degetele de la o mana. Nu uita Horia ca ei se iau de tine NUMAI fiindca esti valoros, ca daca erai un "nimeni" nu le pasa. Toti acestia care simt nevoia sa dea in tine fac asta fiindca esti o "tinta valoroasa". Cu cat e mai mare trofeul cu atat e mai mare "medalia" care cred ei ca le da "valoarea".

Ai deptate Horia, forumul nu mai e ce era. Aici era candva inima modelismului romanesc. Acum... Nu mai stiu ce comparatie cu vreun organ se mai potriveste (fara sa fie insultator). Se construieste prea putin, se vorbeste prea mult si prea aiurea. Badarania, contrarea ca raspuns standard, invidiile, vendetele, reglarile de conturi sunt un cancer care ucid acest forum. Solutia nu e sa plece cei valorosi. Nu tai capul cand ai un dinte gaunos, ci plombezi dintele. Daca dintele tot iti face probleme il scoti. Numai moderarea corecta mai poate salva acest forum. Trebuie sa fie zero toleranta pentru orice incident un care "se joaca jucatorul nu mingea" iar incidentele repetate (mai ales cand e mereu acelasi faptas) trebuie sanctionate fara mila. Orice trecere de la discutarea subiectului la discutarea/condamnarea interlocutorului trebuie taiate de la radacina. Doua-trei sanctiuni ar fi de ajuns sa se transmita "mesajul" ca nu e acceptabil sa ataci un om pe forum indiferent de motiv. Daca vreo cineva se simte lezat de o postare poate raporta acest lucru moderatorilor.

Ieri mi-au scris doi oameni de pe alte meleaguri (citesc forurmul prin Google Translate) care mi-au spus ca e scandalos ca editorul singurei reviste de modelsim din Romania a parasit forumul. Si Horia nu e singurul. Trebuie pus capat acestui exod al materiei cenusii de pe forum.

Radu

#5 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12661
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 05 July 2014 - 10:51 AM

Citeaza

Azi am primit amenintari pe PM ca daca nu-mi tin gura o sa stau pe bara ca apoi sa ma trezesc cu avertisment ca nu am facut cum mi s-a spus in timp ce alti membrii care de cateva zile bat campii pe forum sunt bne mersi.
Horia, daca tu consideri ca atragerea atentiei ca ai incalcat regulamentul forumului este o amenintare atunci chiar nu mai avem ce discuta! Ar fi fost bine sa spui adevarul tot, nu pe jumatate, ceea ce este, pina la urma, o minciuna. Cit despre ceilalti membrii, si-au luat partea fiecare si nu cred ca e treaba ta. Cum si de data asta ai incalcat regulamentul prin flame si comentarea deciziei moderatorului, deci recidiva, ai putea primi o sanctiune. Consideri si asta o amenintare????

In ultimul timp s-a creat pe forum un curent, nu ce zice Horia, ci exact opusul la ce zice el. Adica, doamne fereste sa atragi atentia cuiva ca a gresit, ca a facut o eroare, ca acesta se simte lezat in amorul propriu si el, sau altii, sar cu gura pe tine!!! Se creaza un curent deloc constructiv. Adica in loc sai spui omului "vezi ca ai montat jambele invers" sau "ai locuri nechituite", ca asta il deranjeaza, mai bine spui "bravo, frumos, arata execelnt". Am mai spus asta si cu alta ocazie. Daca eu zic doar atit "bravo, frumos" e de o mie de ori mai rau decit daca spun "vezi ca ia jamba incorect pusa, ai locuri nechituite, ai montat gresit colimatorul sau nu ai pus cutare lucru"!!! Pentru ca, procedind asa, apar doua lucruri negative: 1. omul crede ca asa e bine si va continua sa faca aceleasi greseli, deci nu va progresa si 2. un alt modelist crede ca asa trebuie montata jamba si greseala se propaga, ca de "asa am vazut pe net"! Poate 1-0-9 si Wurger isi aduc aminte cind am atentionat modelisti de pe hyperscale si FSM ca Bf-109E romanesti nu aveau o vopsire in doua culori pe extrados. Si a fost ceva rau??? Nu!! Din contra! Nu au mai aparut astfel de svcheme de vopsire. Pentru ca, nu-i asa Horia, noi vrem sa ne perfectionam, nu sa devenim suficienti! Daca era sa, Laure ar fi facut modlele pline de bavuri si vopsite aiurea, Tibi ar fi ramas la machete asamblate si vopsite bine, AdiP ar fi asmblat si vopsit machete si gata! Treaba cu las ca merge si asa este unul din cele mai paguboase ziceri romanesti.
Din pacate opinia lui "las ca merge si asa" cred ca e molipsita din afara, unde oricit de naspa ar fi un model, opinia generala este "beautiful, bravo" sau cind macheta arata mai bine "great job" desi macheta e plina de erori!! Nimeni nu atrage atentia asupra unei greseli. Ori eu numes asta suficienta si nu progres! Mai ceva timp in urma am atras atentia lui cuiva din afara ca a montat gresit reductorul pentru IAR- 81 (era pus mult mai sus si se lovea in palonier!) si i-am spus si de ce, adica de unde provine eroarea. Ei bine, rezultatul a fost ca aici pe forum, cind indraznesti sa atragi atentia cuiva ca a gresit! Eu m-am muncit sa remediez greseala, am tras de toate ca sa iasa bine in zona, el l-a montat cum s-a nimerit si ...gata!
In ultimul timp, de cite ori cineva critica un model sau are alta opinie decit cea a gurului, se isca scandal, pentru ca vezi doamne, ai lezat persoana. Domnilor, a avea o opinie separata de un altul, nu este un atac la persoana sau o lezare a persoanei respective. Omul are opinia lui, daca e buna zici mersi, daca e proasta ii ceri documentatie si, daca nu are, ii spui ca daca vrea sa tina cont de observatie bine, daca nu, nu! Si cu asta basta, se inchide subiectul. Trebri de genul "eu am dreptate si gata, eu am ultimul cuvint si gata" nu ar trebui sa aiba ce cauta pe forum.
A dezbate o culoare/forma. dimensiune, componenta, cu pareri pro sau contra, nu este decit o discutie, cu argumente pro si contra. Nimeni nu trebuie sa se simta lezat daca interlocutorul e nelamurit sau are o opinie separata. Daca vrea sa priceapa bine, daca nu, iarasi bine, il lasi in plata domnului. Nu intotdeauana cel care tipa mai tare are si dreptate! Dar asta nu inseama ca unii suntem pareristi. Oricine are dreptul sa aiba o parere, buna sau rea, e treaba lui.
Cit despre "toleranta" din partea moderatorilor, ei bine, nu putem sta in fundul fiecarui utilizator sa vedem ce si cum scrie. E dreptul utuilizatorului sa scrie cum si ce vrea, numai ca, daca depaseste limitele regulamentului va fi sanctionat. Sanctiunea vine nu imediat, ci doar atunci cind moderatorii CITESC ce a scris acel utilizator. Daca e cazul se va face curatenie iar utilizatorul impricinat va primi sanctiune, cum zice si la recgulament: b) Moderatorii/administratorii au dreptul de a inchide sau de a sterge temele de discutie cu un minim de explicatii in cazul in care discutia respectiva nu aduce un plus de valoare forumului/site-ului. Si nu uitati, sunt TREI moderatori, nu unul singur!
Domnilor, eu zic sa lasati orgoliile deoparte sa redeventi modelisti deschisi la critica si perfectionare pentru ca, mereu a spus, toti am fost incepatori, nu-i priblema, problema e sa raminem incepatori!

Cit despre decizia ta Horia, iti apartine in totalitate, tu hotarasti ce vei face sau ce nu vei face.

Citeaza

Se construieste prea putin, se vorbeste prea mult si prea aiurea.
Ai dreptate Radu. Si spun asta pentru ca, acest topic, fara nici o legatura cu modelismul, are mai multe interventii, ca de, e birfa, decit in acelasi interval de timp comparind, hai sa zicem, cu topicul lui Tibi despre Bf 109E3!! De ce s-a schimbat treaba? Simplu. Pentru ca inainte cind se punea de lucru la o macheta sau era aratata gata, aceasta era luata la "disecat", se aratau toate greselile, omul zicea "mersi de observatii o sa tin cont de ele" si discutia se termina aici. Acuma, daca critici o macheta, esti parerist, defaimator, arogant, obraznic si iti sar destui la git, inclusiv "propietarul" machetei. Pe atunci nu auzeai "asa imi place mie! "(poate doar cu exceptia lui Maverick care vopsea IAR-ul in galben si roz, ca sa ii pleca lui!!!! Dar nici el nu se supara, nici altii cind i atrageai atentia!! Oare ce o mai face?) ci doar, "aha, deci asa trebuie facut!" Ei bine Radu, acel spirit a disparut fiid inlocuit cu suficienta si orgoliul! Aici e schimbarea. Cind nu vom mai sari de fund in sus ca suntem criticati sau ca cineva are alta parerea decit "a mea", da atunci toate vor fi ca inainte. Suficienta va fi moartea forumului, nu dorinta de perfectionare!!!

Citeaza

Trebuie sa fie zero toleranta pentru orice incident un care "se joaca jucatorul nu mingea" iar incidentele repetate
Radu, nu poti separa mingea de jucator, oricit ai vrea!!! Ti-am dat exemple via PM! Apoi, regulamentul nu prevede sa-l sanctionezi pe unul care are alta opinie decit un altul, nu prevede sanctionarea parereristilor! Si inca o data, intr-o discutie sunt implicati neaparat doi insi, altfel e monolog!

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 05 July 2014 - 11:08 AM

#6 Useril este offline   radub 

• Membru senior

Postat 05 July 2014 - 11:28 AM

Vezi postareaZ-mare, la 05 July 2014 - 10:51 AM, a spus:

In ultimul timp s-a creat pe forum un curent, nu ce zice Horia, ci exact opusul la ce zice el. Adica, doamne fereste sa atragi atentia cuiva ca a gresit, ca a facut o eroare, ca acesta se simte lezat in amorul propriu si el, sau altii, sar cu gura pe tine!!! Se creaza un curent deloc constructiv. Adica in loc sai spui omului "vezi ca ai montat jambele invers" sau "ai locuri nechituite", ca asta il deranjeaza, mai bine spui "bravo, frumos, arata execelnt". Am mai spus asta si cu alta ocazie. Daca eu zic doar atit "bravo, frumos" e de o mie de ori mai rau decit daca spun "vezi ca ia jamba incorect pusa, ai locuri nechituite, ai montat gresit colimatorul sau nu ai pus cutare lucru"!!! Pentru ca, procedind asa, apar doua lucruri negative: 1. omul crede ca asa e bine si va continua sa faca aceleasi greseli, deci nu va progresa si 2. un alt modelist crede ca asa trebuie montata jamba si greseala se propaga, ca de "asa am vazut pe net"!

Z-mare,
Ca sa te parafrazez, in ultimul timp s-a creat pe forum un curent, nu ce zice Z-mare, ci exact opusul la ce zice el. Adica, doamne fereste sa incerci sa te aperi cand iti atrage atentia cineva ca ai gresit, ca ai facut o eroare, ca acest "critic" se simte lezat in amorul propriu si el, sau altii, sar cu gura pe tine!!! Se creaza un curent deloc constructiv.

Z-mare, exista si oameni care construiesc machete CUM VOR EI sau mai ales CUM POT EI. E un hobby si fiecare face cum ii place lui.
Problema e incapsulata foarte frumos in postarea ta. Tu preferi sa spui "ai gresit" in loc sa spui "e gresit". De ani de zile iti spun ca e o diferenta, una e jocul mingii alta e jocul jucatorului. Una e joc indemanat de picior alta e fault. Una e sa discuti problema si alta e sa discuti pe cel care greseste. Una invata unde se poate corecta, alta dojeneste. Daca vrei sa invete oamenii de pe forum, mergi pe furnizarea de date si taie din dojeni. Dar stui foarte bine ca de obicei "criticile" personale sunt mult mai aspre, cu invitatii sa te duci la doctor, psihoanaliza, citate din DEX, filozofie, semantica etc. Ce treaba o avea jamba invers cu psihoanaliza nu stiu.
Nu sunt ce acord ca "lauda" si "felicitarea" te "inmoaie". Asta nu e Sparta, nu avem nevoie doare de "duri" caliti in focul criticilor, ci mai avem si tineri care nu sunt la fel de talentati ca tine, mai avem si oameni cu dizabilitati care atata pot face, mai avem si oameni fara posibilitati materiale care nu au acces la sculele si mateialele tale. Nu e nimic gresit cu "merge si asa" daca atata poate "merge" omul. Sail faci sa se simta prost fiindca nu indeplineste standardele tale? Oricine e binevenit pe acest forum, si talentati si afoni, si cunoscatori si incepatori, nu doar "perfectiunea" (asa cum o vezi tu). Ca moderator, tu ar trebui sa intelegi ca ORICINE e binevenit aici.

Asa cum ai spus foarte clar in postarea de mai sus, tu preferi pe acest forum o atmosfera de critica constanta in defavoarea unei atmosfere prietenoase, o atmosfera de bine-venire cu bratele deschise. Nu e mirare ca e atata animozitate aici - e cu obladuirea ta. Eu prefer sa gasesc prieteni aici, nu critici si badarani.

Radu

#7 Useril este offline   Finn 

• Membru senior
  • Postari: 262
  • Inregistrat: 05-April 14

Postat 05 July 2014 - 04:27 PM

Acuma.... Hai sa ne imaginam:
esti pe strada si vezi doi noi parinti plimbandu-si copilul in carucior. Expresia de pe fetele lor arata multumire, daca nu chiar mandrie. Copilul este plimbat intr-un carucior deschis, expus astfel privirilor, ceea ce inseamna ca parintii si-au asumat criticile celor interesati. Tu arunci o privire si vezi mai multe greseli. E clar ca parintii sunt tineri si e posibil sa mai faca si alti copii. Unde mai pui ca pe strada trec si alte cupluri tinere care nu au copii si pot ramane cu impresia eronata ca vad ceva corect, bine facut. E, am putea spune datoria ta de a interveni. Te duci la ei si le spui: bun, ati facut un copil... uite o lista cu ce greseli s-au comis;
- capul este prea mare, disproportionat cu restul corpului,
- sprancenele prea subtiri; nu-mi dau seama daca ati vrut sa faceti fata sau baiat, dar oricum, cred ca sunt prea subtiri; daca ati vrut sa fie baiat, trebuia un pahar de vin rosu, turnat la cald inainte;
- pentru varsta lui ar trebui sa aiba podoaba capilara mai bine conturata,
- ochii nu sunt corect aliniati,
- cordonul ombilical n-a fost taiat corect si este prea gros pentru scare asta,
etc.
Nu vrei insa sa ii descurajezi, asa ca adaugi: Nu-i nimic, toti am trecut prin faza asta. Urmatorii or sa va iasa mult mai bine!
Surprinzator insa, parintii devin defensivi si incep sa se agite; tu te simti lezat pentru ca ai avut intentii bune. Intervine si politia. Politistul constata ca toata lumea e de vina, intrucat nici parintii nu trebuiau sa reactioneze asa...

Nu stiu... Eu sper ca toata lumea o sa rada.

#8 Useril este offline   victordegalati 

• Membru senior
  • Postari: 649
  • Inregistrat: 17-October 05

Postat 05 July 2014 - 09:40 PM

acum vreo zece ani sa spunem ,imi zice un amic de pe rhc,vezi ca sa deschis un nou forum,cartula.net,
plin de entuziasm am purces la drum,
a fost un drum frumos pentru mine,vizite dese la bucuresti,expozitie la vaslui,vizita la arta razboiului la satu mare,un concurs cei mai buni dintre cei mai buni,
vine momentul cind tragi linie si te intrebi pentru ce,si ar trebui sa fie un mare semn de intrebare pentru admin si moderatorii lui.
cind l-am cunoscut pe gabi curteanu(cartula) la crios acasa am zis in sinea mea ce bine va fi poate in sfirsit ma regasesc si eu acasa,
mult timp am sperat ca pentru mine cartula.ro va fi acasa,
la timpul de atunci lucram ceva ,postam imediat,eram ca intr-o mare familie,
in timp mi-am dat seama cu tristete,ca totul e comert,
nu am mai postat demult lucrari de ale mele,nici nu mai au rost,sint atitia destepti in ziua de azi care sint atotstiutori,incit tie si si rusine sa le arati ceea ce faci,
daca indraznesti sa ii spui unui om,in spirit de gluma ca greseste,sare in sus onor moderatorul(care are o postare tipica de gen : imi place ceea ce vad da-i inainte) si iti repeta treaba aia penibila ca ai icalcat un regulament,flame,etc,sau itit da interdictie nu stiu cite zile,
fara al jigni pe Z dar nu poti sa moderezi unde nu te pricepi(marina),si sa interpretezi totul asa cum ti se pare,din punctul meu de vedere la marina nu exista moderator de mult timp,restul este chestia impusa de sus,postari cit mai multe pentru un trafic bun,daca cineva spune ceva (corect),si ceilalti sint contra,arde-l cu regulamentul si cu eternul flame,
cu regret constat ca de-a lungul timpului s-au retras sau scriu din ce in ce mai rar,inclusiv cartula,crios,olaf ,alexie,.marhaba, si multi altii( o sa imi spuneti ca au facut si au dres si au fost suspendati sau eliminati),in locul lor v-ati ales( fara suparare) cu niste mediocritati si infatuati care au pretentia de mari si super modelisti ,maestri in arta lor,specialisti in orice si pe care conform politicii site-ului,moderatorul ii ridica in slavi
nu am nimic cu nimeni dar pe marina forumul se duce naibii,cu citeva flori nu se face primavara,trebuie schimbat ceva radical pentru atragerea de noi modelisti,oameni care sa lucreze din pasiune,
imi pare rau ,poate ca am fost cam incisiv,dar m-am cam saturat de bravo maestre ,esti tare,da-i mai departe,esti cel mai tare,forumul se duce de ripa pe zi ce trece,calitatea e aproape de zero.
punctul meu de vedere se refera la marina si atit,restul vom vedea chestii de genul flame,interdictie de a posta,etc,
aici e ca la televizor,iei telecomanda si schimbi canalul,
eu am pus suflet aici si nu sunt de acord cu decizia ta horia,ramii aici ,si hai sa continuam acest leagan al copilariei modelistice,numit cartula,

cu respect pentru toti modelistii,
victordegalati

#9 Useril este offline   Mr32 

• Membru senior
  • Postari: 1478
  • Inregistrat: 24-December 05
  • Interests:Machete de avioane militare 1/32, aviatie.

Postat 05 July 2014 - 10:03 PM

Fu..m-n ea de treaba! De ce nu putem pur si simplu sa postam ceea ce lucram si atat. Fara atatea comentarii si disecari pana in panzele albe. Ca albu-i roz si negru-i verde, daca noua ne place ceea ce iese, care este problema?! Ca m-ati inervat! Fecare vede paiul din ochiul celuilalt, dar nu vedem barna din ochii proprii de scule ce suntem! Fiecare suntem mai cu doua perechi de c...e, si noi stim mai bine. Spiritul asta balcanic, ca noi suntem mai altfel decat altii, nu ne face bine deloc. Fratilor, asta este un forum unde discutam AMICAL, nu in contradictoriu, despre pasiunea noastra comuna. Daca nu puteti inghiti asta, atunci cu parere de rau, va spun ca nu aveti ce cauta aici. Eu unul m-am saturat, ca in momentul in care un coleg de forum vine cu o parere personala, sau contrara voua, sa fie luat la bani marunti, astfel incat sa-ti vina sa-ti iei campii. Daca se continua in halul asta, cu parere de rau, dar o sa ma retrag si eu si o sa postez pe alte meleaguri, unde nu esti disecat si aproape rastignit doar pentru o parere diferita. Nu-mi postez modelele pentru hrana spirituala a unora, ci doar pentru ca vreau sa va arat ceea ce am facut si am in colectie, chit ca unele nu sunt perfecte, dar, poate prin munca mea, o sa-i mobilizez pe unii, sa construiasca si ei ceva de care sa fie mandri. Eu unul, sunt mandru de absolut de toate modelele mele, asa cum sunt ele, corecte sau incorecte. Toate bune.

Florin

#10 Useril este offline   victordegalati 

• Membru senior

Postat 05 July 2014 - 10:10 PM

mi-am adus aminte de ceva
http://www.rhcforum....ie/page__st__30
si mai am multe de spus oricum pentru mine aici a fost the begining,
pe undeva la timpul de atunci incepea cu adevarat cartula.net.,si am cunoscut oameni minunati si cu care am continuat zic eu in spiritul modelismului curat

si chiar daca ar parea of topic,la timpul de atunci asa se gindea
http://www.cartula.r...po-vaslui-2006/

Aceasta postare a fost editata de victordegalati: 05 July 2014 - 10:24 PM

#11 Useril este offline   1-0-9 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 4955
  • Inregistrat: 10-December 04

Postat 05 July 2014 - 10:14 PM

...coreeect...iar se simte nevoia unui suflu nou... misule, unde esti?
In afara de pareri, propuneri aveti?

Deci victordegalati, vrei sa fi moderator? Stii ce presupune? Ce stres si timp pierdut ? Esti dispus sa faci asta pentru propasirea modelismului romanesc? Vorbeste te rog cu Cartula, daca tot zici ca-l stii de 10 ani, si ridica rubrica de marina la cele mai inalte cote ale modelismului. Noi atita am putut.. cu asa oameni, asa forum. Acum, in general totul s-a dus de ripa in ultima vreme, asa ca , te rog, arata-mi un alt forum romanesc unde lumea se poata civilizat ca in Anglia. Ii vom contacta si vedem de ce le merge asa bine , poate putem face si la noi ceva...

#12 Useril este offline   Asgard 

• Membru senior
  • Postari: 390
  • Inregistrat: 19-April 12
  • Interests:Aviatia din WW2.

Postat 05 July 2014 - 10:32 PM

Exact 109!

Nici măcar nu știm sa respectam ce scriu alți (m-am inclus și eu, nu contează circumstanțele!)

"P.S. Va rog nu dati replay la acet topic, nu are rost, era deschis doar ca sa informez comunitatea de decizia mea. Cei care vor stiu unde sa ma gaseasca"

Cu stima.

#13 Useril este offline   victordegalati 

• Membru senior

Postat 05 July 2014 - 10:37 PM

multam 1-0-9,nu imi arde de a fi moderator,nu am de ce ,am fost vreo 2 ani pe rhc ,si mi-ajuns ,pur si simplu discutia era sa nu pierdem alt membru al forumului,au fost destui care au plecat de aici sau pui si simplu nu mai posteaza ,voi ca moderatori v-ati intrebat vreodata de ce pierdeti oameni,
pareri,propuneri,
e o intrebare grea tare,eu in primul rind nu asi accepta postarea unui nou topic decit in prealabil dupa ce a fost trimis unui moderator si acesta a fost de acord cu corectitudinea lui,cu conditia ca moderatorul sa for pe felie,fara sa va jignesc pe voi moderatorii acestui forum,dar cel putin la nave ceva slabut,nu crezi?
notiunea de a modera nu inseamna citirea eternului regulament si aplicarea lui si a gramaticii limbii romane

#14 Useril este offline   victordegalati 

• Membru senior

Postat 05 July 2014 - 10:47 PM

da asa e

Aceasta postare a fost editata de victordegalati: 05 July 2014 - 11:47 PM

#15 Useril este offline   horia 

• Membru senior
  • Postari: 2972
  • Inregistrat: 24-April 05

Postat 05 July 2014 - 10:53 PM

Asta-i culmea, s-a transformat si topical meu de despratire intr-un balamuc. Va rog incetati.

Vreau doar sa punctez inca o data ce aveam de spus.

Parerea mea este, asa cum zicea si Radu ca s-a format pe acest forum o clica de postaci sub conducerea lui Z-mare care in loc sa modereze, combat adanc moncher, ma intelegi!. Z nu s-a hotarat daca este moderator sau comentator. Asta nu inseamna ca nu trebuie sa aiba parerile lui, dar a fii moderator implica si altceva. (recunosc, eu unul nu as fii bun de asa ceva)
Nu ma deranjeaza comentarile, ma deranjeaza modul in care se fac si cine le face. Cand citesti critici ai impresia ca cei care le fac au in spate un back-gound documentaristic solid insa ei sunt cei care de obicei nu se aboneaza la revista MODEL IST (si nici la altele) nu comanda un numar sau in general nu citesc ce se publica la noi, indiferent de autor sau editura. Ei inteleg sa sustina modelismul criticand nu platind munca unora care se duc prin arhive sau targuri de antichitati dupa poze rare.
As vrea sa vad intr-o zi de la ei un book review al vreunei carti de aviatie aparuta la noi si sa vina cu critici cum vin atunci cand vad o machete construita aici. Ehhh..? cam greu nu? Asta presupune munca de documentare si sacrificii, adica putin mai complicat decat datul din taste. As vrea sa vad pe cineva care se plange aici pe forum ca nu a gasit prin arhive oarece document important in loc sa se planga ca nu gaseste pe net ce-i trebuie.

Radu, iti multumesc pentru sustinere, insa eu nu ma consider valoros.In 8 numere de revista am scris 2 editoriale si un singur kit-review, modelism i-am lasat pe alti. Nu am vrut in revista pe care o editez, eu sa centrez eu sad au cu capul. M-am multumit sa scriu mai mult pe teme istorice iar modelismul sa-l faca alti mai buni. Nu am publicat nicio macheta construita de mine. Asa cum spuneam, nu construiesc decat de placere si nici nu critic munca altora, chiar daca maine ar face cineva un IAR 80 roz.

Z-tule, tu chiar crezi ca membrii forumului pe care i-ai pomenit au ajuns la nivelul la care sunt datorita criticilor altor membrii? Eu nu cred, cred ca ajuns la nivelul lor datorita muncii lor, facand machete asa cum vor ei, cand vor ei.

Acum Z-tule, sa ne intoarcem la IAR 80, vad ca nu ai terminat IAR-ul la 1/48. Poate nu ai avut timp, eu insa astept sa vad cum o sa-l vopsesti tu si o sa-i dai realimul de care zicea Tibi. Vreau sa vad cum faci weathering la trapele mitralierelor cand numeri pe degete pozele in care se vede bine asa ceva, vreau sa vad burta avionului realist facuta cand nu avem poze in care sa se vad bine asa ceva. Ce o sa faci, de unde va veni realismul, din improvizatii? Ma rog, asta deja e alta discutie interminabila…

Ma gandeam zilele astea, inainte de a lua aceasta decizei, sa postez avionul 1/32 la care lucrez acum. Este vorba de o poza unicat, un Fokker D VI (6) capturat in 1919 cu inmatriculare romaneasca. O singura poza exista cu asa ceva, destul de slabuta, in care se vede acel lozenge si cocarda romaneasca aplicata similar ca la Fokker-ul D VII. Va dati seama ce discutii ar aparea pe marginea acestui lozenge, ba ca ar fi german nu austro-ungar, ba ca ar fi bavarez, ba berlinez, ba cremwurst, ba weinwurst sau altele. Asa ca prefer sa nu arat si altora aceasta poza unicat si nici macheta. E mai simplu asa.

Cam asta e. Acum va rog inca o data, incetati!

Aceasta postare a fost editata de horia: 05 July 2014 - 10:54 PM

#16 Useril este offline   victordegalati 

• Membru senior

Postat 05 July 2014 - 11:15 PM

cu parere de rau dar cind am pornit aceasta discutie am vrut d-nule horia sa te fac sa iti schimbi decizia de a parasi accest forum ,tocmai in sprijinul modelismului.dar in momentul in care te dezbraci de caracter si incepi sa improsti cu noroi,nu te supara dar nu e frumos,ori vrei dezvoltarea modelismului,ori ???

Aceasta postare a fost editata de victordegalati: 05 July 2014 - 11:15 PM

#17 Useril este offline   radub 

• Membru senior

Postat 05 July 2014 - 11:31 PM

Horia, nu te "vinde ieftin", esti valoros. Oamenii care (prin propria lor cheltuiala si efort) promoveaza si sustin istoria aviatiei romane sunt putini si trebuie sa fie apreciati. Revista ta e singura de acest fel in Romania si e valoroasa.
Un alt exemplu de om valoros e Florin (care a scris mai sus) - si el a promovat aviatia romana pe forumuri din lume unde lumea il apreciaza. El zice ca or fi greseli in machetele lui... Nu stiu, nu le-am cautat... Dar pentru mine binele facut de el depaseste orice "critica".
Radu

#18 Useril este offline   dany 

• Membru senior
  • Postari: 4818
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 05 July 2014 - 11:47 PM

Este vorba de o poza unicat, un Fokker D VI (6) capturat in 1919 cu inmatriculare romaneasca. O singura poza exista cu asa ceva, destul de slabuta, in care se vede acel lozenge si cocarda romaneasca aplicata similar ca la Fokker-ul D VII. Va dati seama ce discutii ar aparea pe marginea acestui lozenge
DA ! Asta chiar e o descoperire foarte valoroasa .BRAVO! :clapping:
Spune-mi te rog daca se vede ceva din zona botului . Din amintiri ( dar caut si-ti spun) stiu ca vreo cateva au fost date austroungarilor in vederea unei fabricari in licenta ? ( parca 3 ) , care ulterior au servit pentru putin timp maghiarilor "rosii" . Anumite detalii ale botului erau diferite de cele germane , fiindca s-au adaptat alte motoare , cat despre lozengeuri nu cred ca ar fi o mare problema de aflat . Cand le-au fost date aveau din cel german ( asa stiu) .Unele ( din seriile tazii parca > scuze vorbesc tot din ce-mi aduc aminte ) aveau aripile impanzite cu lozenge din 5 culori si fuselajul cu 4 .Daca l-au capturat in 1919 nu cred ca au schimbat panza si chiar daca ar fi facut-o , s-ar fi putut sa nu fi fost din cea imprimata cu lozenge . Oricum lozengele A_U se deoasebeste de cel german prin forma si dispunere .Cele unguresti aveau vopsite peste crucile germane niste benzi late albe peste care venea steaua rosie . Seria ( inscrisul acela cu numele av. , si seria de pe fuselaj) diferea de cele germane prin caracterul si marimea inscrisurilor .
Foarte tare ca am avut si noi asa ceva avand in vedere cat de rar a fost acel tip si cat de dragalas e !

Aceasta postare a fost editata de dany: 06 July 2014 - 12:32 AM

#19 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 06 July 2014 - 07:26 AM

Sincer mie imi pare rau ca a iesit asa o treaba asa urita din cauza IAR 81. De stiam ca si sfatul sau propunerea mea ai face pe unii sa se supere mai bine nu scriam nimic. Totusi se pare ca unii sunt foarte orgoliosi pe aici si nu accepta nici o indrumare sau sfat sa ce o fi. Eu ma consider un modelist mediocru dar sunt destul de activ pe forum. Daca cineva avea nevoie de un sfat si puteam sa-l ajut o faceam. Pe deasupra si lucrez foarte mult la modele egal ca este vorba de avioane, masini sau motociclete. Si Horea, imi pare rau, tu spui in topicul celalalt ca vorbesti la general , au fost 4 insi care au avut ceva de spus. In cei 4 am fost si eu. SI toti 4 lucram la modele, din partea ta nu am mai vazut nimic de multa vreme asa ca orice comentariu de prisos.

Dar tu nu te poti abtine si insulti in continuare. Nu-i nici o suparare. Ramaí tu aici ca est valuros si eu ies din comunitatea asta, bine?! In fond eu fac modelism cu adevart din placere si nu o fac ca sa am un cistig material din asta. Pot citii lucruri si de "afara" fara sa mai fiu logat. Rog modertorii cind timpul le permite sa stearga toate topicele incepute de mine. Va rog incepeti cu Messerschmitul! Va multumesc anticipat!

Ramaneti cu bine!

Aceasta postare a fost editata de tibi22: 06 July 2014 - 07:40 AM

#20 Useril este offline   dany 

• Membru senior
  • Postari: 4818
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 06 July 2014 - 08:23 AM

Hai mai baieti... dati-o naibii de treaba ! ...

Aceasta postare a fost editata de dany: 06 July 2014 - 09:12 AM

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

5 useri citesc topicul
0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi