Forum Machete,Modelism,Hobby: De pe net, iulie 2014 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

De pe net, iulie 2014

#21 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 17 July 2014 - 09:16 AM

Absolut de acord cu Alex si cu Bogy.
Echipamentul de parada poate arata,uneori, hazliu si/sau desuet.
Sa dam de pilda,exemplul Garzilor Scotiene sau al Lancierilor Reginei (Q.sRL).

#22 Useril este offline   radub 

• Membru senior
  • Postari: 2061
  • Inregistrat: 13-August 05

Postat 17 July 2014 - 09:32 AM

Vezi postareadany, la 16 July 2014 - 04:25 PM, a spus:

http://www.youtube.c...d&v=Y60eUcWmwUM
:huh: ... Bucatari pe tancuri ... ? Ce haios :lol: !

Daca te referi la cei cu berete albe in jur de minutul 9, aceia sunt Chasseurs Alpins in uniforma de iarna.
Radu

#23 Useril este offline   dany 

• Membru senior
  • Postari: 4819
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 17 July 2014 - 10:07 AM

Citeaza

Daca te referi la cei cu berete albe in jur de minutul 9, aceia sunt Chasseurs Alpins in uniforma de iarna.
Radu

:-D Da aceia erau , Radub multumesc de clarificare .
Prima data am crezut ca-s imbracati in camasi de noapte cu bonete din acelea cu ciucure :lol:

Citeaza

Sa dam de pilda,exemplul Garzilor Scotiene sau al Lancierilor Reginei (Q.sRL).

Si mie imi plac , dar parca nu atat cat cei din Legiunea Straina ( franceza) .

Aceasta postare a fost editata de dany: 17 July 2014 - 10:16 AM

#24 Useril este offline   panzerseba 

• Membru senior
  • Postari: 446
  • Inregistrat: 24-December 04
  • Interests:Figurine, AFV si diorame, in special Germania WW2

Postat 17 July 2014 - 02:07 PM

Despre respectarea traditiilor, aveti dreptate, noi am cam pierdut aceste notiuni.
Mie insa mi s-a parut bizara alaturarea echipamentului traditional cu tehnica de lupta moderna.
Mi-au placut cavaleristii, care se potriveau perfect in decor cu uniformele de parada, dar pe tehnica ar fi aratat mai bine in uniformele de instructie (parerea mea).
Ca sa exagerez putin, ce-ar fi fost ca si pilotii sa se fi imbracat tot in stilul 1914?

#25 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12661
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 17 July 2014 - 02:13 PM

:-D

#26 Useril este offline   bogy 

• Membru senior
  • Postari: 1367
  • Inregistrat: 26-May 05

Postat 18 July 2014 - 06:41 AM

cavaleristii aia erau cuirasieri. Sa stii ca ar fi interesant un Nieuport 11 sau 17, macar tractat (sau pus pe o platforma) si cu un pilot imbracat corespunzator (ca din aia au mierlit-o multi in marele razboi).

#27 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior
  • Postari: 1783
  • Inregistrat: 21-October 08

Postat 19 July 2014 - 10:07 AM

Bine ca suntem noi eleganti si bine dotati cu tigaile expirate pe care le prezentam si reprezentam cu emotie in fiecare an.
Am reusit acum doi ani sa vad aceasta defilare de pe Champs Elysees si este impresionanta, din primul, pana in ultimul moment. Trecerea regimenelor de Garda e chiar socanta cu sutele lor de cai si uniforme impecabile. Leclerc-urile care nu se mai termina, cam la fel. Zecile si zecile de VAB-uri, Panhard-uri, AMX-uri, asisderea. Iar trecerea Legiunii Straine (una dintre cele mai bine pregatite si dotate forte din lume) este unul din highlight-urile evenimentului.
Nu sunt un fan gratuit al Frantei, dar hai mai intai sa ne uitam la parul din ochiul nostru si abia apoi sa ne dam interesanti. E vorba de o tara bogata, catolica, fost imperiu etc. iar noi suntem si vom ramane saracii Europei, o "natiune de comentatori si consumatori", cum bine a zis un mare clasic in viata.
PS: am citit acum cativa ani un clasament al celor mai elegante uniforme militare (intrau in calcul toate armele) si Franta era parca pe locul 2, cu kepi-urile lor cu tot. Romania nu aparea nici la futnoti.

#28 Useril este offline   dany 

• Membru senior

Postat 19 July 2014 - 12:02 PM

Citeaza

Sa stii ca ar fi interesant un Nieuport 11 sau 17

Fiind 2014 ,ma gandeam ca vor pune si niste taxiuri defileze , pe langa politisti sau pompieri .

Citeaza

iar noi suntem si vom ramane saracii Europei, o "natiune de comentatori si consumatori", cum bine a zis un mare clasic in viata.

Alexelule , eu cred ca tipul acesta de mentalitate e de multe ori o chestie indusa pentru a crea si mentine o stare de spirit ; un fel de " Cantarea Romaniei " , dar pe invers , iar francezii ( vezi doar anii '90) de manutza cu "dragii" nostri tavarishi ( mai nou sint un fel de nazisto-bolsevici > Dughin -Parvulescu<o> ) si "pretini" rusii contribuie din plin la mentinerea acesteia .Cu si uneori fara ajutorul unor nulitati "made in Ro" .
E deajuns sa ies "pe strada" ,( am fost si pe dincolo ) si sa-mi dau seama ca nu e chiar asa .
Sa nu crezi ca-i blamez strainezi pentru asta . Dar nici pe noi fiindca am fost atat de naivi . Este politica si interesul lor si nu sintem singura tara care trece prin asta ( ex Polonia in trecut ), insa noi avem un avantaj pe care mi-ar parea rau sa-l pierdem fiindca ne-a ajutat sa supravietuim in trecut . Adaptabilitatea , toleranta si faptul ca nu putem fi condusi de nimeni .

Citeaza

Bine ca suntem noi eleganti si bine dotati cu tigaile expirate pe care le prezentam si reprezentam cu emotie in fiecare an.

E muult de vorbit ... In interesul cui a fost asta ?
De ce nu mai avem fabricile ce produceau tigaile cu pricina , sau cele ce prelucrau materia prima ba nici chiar zacamintele de unde se extragea aceasta ?
Dar contractele (1ex: ai vazut ce blindate le-au dat ucrainenii irakienilor :lol: si numai ca nu se rugau de noi ) ce ne-ar fi ajutat pt. mentinerea si dezvoltarea altor programe ?
Ultimul blindat l-au "scos" muncitorii aia din buzunarele lor .
Sa nu mai vorbesc de sistemul de invatamant unde se formau urmasii celor care trebuiau sa proiecteze sa construiasca si apoi sa vanda respectiva tehnica ?

Nici ultimii prosti sa fi fost si tot nu s-ar fi ajuns aici , dar e atat de benefic pentru altii cu uniforme impecabile si elegante sa ne faca sa credem asta .
( Parerea mea > ce fain o zicea "Paharoiu" )

Aceasta postare a fost editata de dany: 19 July 2014 - 12:56 PM

#29 Useril este offline   panzerseba 

• Membru senior

Postat 19 July 2014 - 12:37 PM

Vezi postareaalexelu_marinelu, la 19 July 2014 - 10:07 AM, a spus:

PS: am citit acum cativa ani un clasament al celor mai elegante uniforme militare (intrau in calcul toate armele) si Franta era parca pe locul 2, cu kepi-urile lor cu tot.

Sper ca nu era asta: clasament :-D
Acum depinde si cine face clasamentele, eu am gasit asta
Cat despre Legiunea Straina, tot respectul pentru ei My link

Aceasta postare a fost editata de panzerseba: 19 July 2014 - 12:46 PM

#30 Useril este offline   panzerseba 

• Membru senior

Postat 19 July 2014 - 12:56 PM

Si din una in alta am dat si peste SRBdevis2000 care are o multime de filmulete interesante, poate pe unele le-ati mai vazut

Aceasta postare a fost editata de panzerseba: 19 July 2014 - 12:58 PM

#31 Useril este offline   caporalmusat 

• Membru senior
  • Postari: 1048
  • Inregistrat: 03-January 09
  • Interests:Tehnica militara sovieto/rusa in general dar mai ales aflata si in dotarea RO ARMY !

Postat 19 July 2014 - 02:37 PM

Vezi postareaalexelu_marinelu, la 19 July 2014 - 10:07 AM, a spus:

dar hai mai intai sa ne uitam la parul din ochiul nostru si abia apoi sa ne dam interesanti.

Salutare ! Ce ciudat suna totusi acum aceste randuri Stimabile coleg @ Alexelu Marinelu mai amu ceva timp cred ca pe anul trecut a fost o postare despre sotia noului premier chinez , o generaleasa si se mai ocupa si cu cantatul , un coleg a avut o remarca hazoasa despre China la care eu am cam replicat ca nu noi cei cu pantalonii rupti undeva suntem in stare sa radem de altii , China fiind o tara ce s a dezvoltat f mult fata de noi . Replica dvs a fost aia nu au ,nu stiu ce legi si alte chestii iar cum s ar fi spus noi avandu-le nu mai eram aia cu pantalonii rupti .... . Dar acum se pare ca si dvs a ti ajuns cam tot la concluzia aia ca suntem aia rupti undeva . Eh e cam ciudat cum de atunci erati pro si acum sunteti contra .
Spor cu sanatate si cer senin .

#32 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 19 July 2014 - 07:52 PM

Cam asa stau lucrurile(?)

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IMG_149274452977213.jpeg

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 19 July 2014 - 07:53 PM

#33 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior
  • Postari: 1783
  • Inregistrat: 21-October 08

Postat 19 July 2014 - 08:03 PM

Vezi postareadany, la 19 July 2014 - 12:02 PM, a spus:

Alexelule , eu cred ca tipul acesta de mentalitate e de multe ori o chestie indusa pentru a crea si mentine o stare de spirit...
...Sa nu crezi ca-i blamez strainezi pentru asta . Dar nici pe noi fiindca am fost atat de naivi . Este politica si interesul lor si nu sintem singura tara care trece prin asta ( ex Polonia in trecut ), insa noi avem un avantaj pe care mi-ar parea rau sa-l pierdem fiindca ne-a ajutat sa supravietuim in trecut . Adaptabilitatea , toleranta si faptul ca nu putem fi condusi de nimeni...
...De ce nu mai avem fabricile ce produceau tigaile cu pricina , sau cele ce prelucrau materia prima ba nici chiar zacamintele de unde se extragea aceasta ?
...Nici ultimii prosti sa fi fost si tot nu s-ar fi ajuns aici , dar e atat de benefic pentru altii cu uniforme impecabile si elegante sa ne faca ...

Dany, sa stii ca nu am scris ce am scris pentru a intra in vreo polemica extrem de larga, care are toate ingredientele pentru a deveni politica (asertiune valabila si pentru Panzerseba, si pentru Caporal).
Sunt parerile mele proprii si personale, dupa multi ani si ocazii in care am comparat pe viu societatile vestice si cele estice.
Inchei cu afirmatia ca important e sa ne cunoastem locul si nivelul in arhitectura europeana / mondiala, iar in functie de asta, lungul nasului national.

Vezi postareapanzerseba, la 19 July 2014 - 12:37 PM, a spus:

Acum depinde si cine face clasamentele, eu am gasit asta
Cat despre Legiunea Straina, tot respectul pentru ei My link

Simpatice, dar era un emitent mai procopsit (parca in revist National Geografic, sau Times).

Vezi postareacaporalmusat, la 19 July 2014 - 02:37 PM, a spus:

... replica dvs a fost aia nu au ,nu stiu ce legi si alte chestii iar cum s ar fi spus noi avandu-le nu mai eram aia cu pantalonii rupti .... . Dar acum se pare ca si dvs a ti ajuns cam tot la concluzia aia ca suntem aia rupti undeva . Eh e cam ciudat cum de atunci erati pro si acum sunteti contra .
Spor cu sanatate si cer senin .

Salutare back... Scuza-ma, Caporale, dar logica asta scurta imi pare a fi desprinsa din bancul cu politistul care isi face seful poponar pentru ca nu are acvariu acasa - si poti fi sigur ca nu exista nicio intentie de a jigni pe cineva in fraza asta.
Sincer, nu imi aduc aminte exact contextul, dar mai mult ca sigur esenta era cam aceeasi - a compara Romania cu orice tara fara a lua in calcul toate datele problemei e un exercitiu futil. Cu atat mai mult, a compara China cu Romania e ca si cum ai compara foie gras cu pateu Antefrig.
Spor!

#34 Useril este offline   radub 

• Membru senior
  • Postari: 2061
  • Inregistrat: 13-August 05

Postat 20 July 2014 - 10:48 AM

Vezi postareapanzerseba, la 19 July 2014 - 12:37 PM, a spus:

Cracked.com e o "revista umoristica" un fel de "Academia Catavencu". Nu e ceva serios. De la acel link e interesanta sectiunea despre genistii (sapeurs) de la Legiunea Straina Franceza. Si noi am avut o uniforma, shortz, manushi, topor, barba, tot aproape identic in armata din Razboiul de Independenta. In cartea "Armata Romana in Razboiul de Independenta 1877 - 1878" de Scafes, Serbanescu si altti la pagina 154 e o poza cu un "sapator" echipat astfel. De fapt cartea e superba si se ocupa mult de uniforme (specialitate lui Horia Serbanescu, care face aici ce face el cel mai bine) si se poate vedea ca uniformele noastre erau si ele frumoase cand s-a format armata.

Rauu

#35 Useril este offline   florin44 

• Membru senior
  • Postari: 1542
  • Inregistrat: 27-April 10
  • Interests:Machete 1/48 de avioane, blindate şi alte vehicule militare.
    Machete 1/72 de avioane.

Postat 20 July 2014 - 12:48 PM

Chiar dacă e reclamă, noul tip de anvelopă e foarte interesant.
Şi, ca s-o..."trag pe Academiei", mă īntreb ce soluţii vor găsi fabricanţii de machete, ca să facă asemenea roţi la diferite scări...

http://www.toxel.com...es-by-michelin/

#36 Useril este offline   dany 

• Membru senior

Postat 20 July 2014 - 01:15 PM

Citeaza

foie gras

Numai sa nu fie chinezesc ( chit c-ar fi mai mult mai ieftin) :lol:

Citeaza

, iar in functie de asta, lungul nasului national.

Off ... si de aici iar frustarea si complexele de inferioritate sau superioritate "nationale" care ne scapa de treaba ... :lol:

#37 Useril este offline   michi-ro 

• Membru senior
  • Postari: 894
  • Inregistrat: 18-January 12
  • Interests:fotografia
    modelismul

Postat 20 July 2014 - 03:59 PM

un coleg de suferinta de pe forumul frantuzesc AS3Models (axat pe modificari de diecast) a făcut un submarin la 1/72:
http://forum.as3mode...p?f=170&t=23850

#38 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 20 July 2014 - 08:18 PM

Vezi postareaflorin44, la 20 July 2014 - 12:48 PM, a spus:

Chiar dacă e reclamă, noul tip de anvelopă e foarte interesant.
Şi, ca s-o..."trag pe Academiei", mă īntreb ce soluţii vor găsi fabricanţii de machete, ca să facă asemenea roţi la diferite scări...

http://www.toxel.com...es-by-michelin/

Ma intreb daca apar si in versiunea " de iarna"

#39 Useril este offline   florinx 

• Membru senior
  • Postari: 251
  • Inregistrat: 07-April 11
  • Interests:marina

Postat 20 July 2014 - 09:00 PM

Buna seara! am asit cateva ciudatenii rusesti,oare se gasesc sub forma de kit?

#40 Useril este offline   florin44 

• Membru senior
  • Postari: 1542
  • Inregistrat: 27-April 10
  • Interests:Machete 1/48 de avioane, blindate şi alte vehicule militare.
    Machete 1/72 de avioane.

Postat 24 July 2014 - 12:50 PM

Newsletter de la FINE SCALE MODELER:

http://links.mkt746....TM3S0&mt=1&rt=0

Şi īncă ceva, găsit pe net. Din cāte cred eu, după scara altor machete din josul paginii, cred că şi asta este 1/72. Şi, deşi eu unul sunt adeptul machetelor "curate", dacă se poate abia ieşite din fabrică, realizarea asta chiar m-a impresionat, aşa că delectaţi-vă!

http://modelingmadne...zerodiorama.htm

Aceasta postare a fost editata de florin44: 24 July 2014 - 01:41 PM

Arata acest topic

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

9 useri citesc topicul
0 membri, 9 vizitatori, 0 utilizatori anonimi