Forum Machete,Modelism,Hobby: "Timp liber" (DIGI24) - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

"Timp liber" (DIGI24)

#21 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 02 July 2014 - 08:27 AM

De fiecare data cand se mai intampla cate o popularizare din asta scurta, sperantele renasc.
Dar adevarul este ca nu o sa se intample nicodata mai mult de atat. Si asta la un trust care are mai multe programe, care este OBLIGAT de CNA sa aiba productie proprie si care (foarte important) si-a propus sa arate cu precadere partea plina a paharului, sa incerce sa aduca in prim-plan, lucrurile frumoase care se intampla in tara asta. Eu demult nu ma mai uit la stiri decat la Digi24. Ca mai aflu si de cate o expozitie, si de cate un street delivery, ca Muggs si inca un prieten restaaureaza clisee cu bucurestiul vechi, ca doi nebuni isi baga fondurile in figurine si vopsele in loc sa-i dea pe la vreun club sau pe leduri de pus sub masina.....si etîcî.
Frumos ar fi sa se prinda intr-un material, diversitatea modurilor de abordare a hobby-ului in cazul diferitilor indivizi si diversitatea domeniilor din care au rasarit modelisti.
Asa, cinava care se uita va vedea ca nu-i neaparat sa fii de formatie artistica sau inginer de aeronave ca sa te poti apuca de asa ceva si ca hobby-ul asta se poate plia pe orice mod de viata - sunt oameni care fac modelism toata ziua, 2 orte pe zi, 4 ore pe WE sau 1 ora pe luna. in plus ar gasi o rezolvare pentru un copil care isi f--e timpul la tableta sau laptop neramanand nimic in urma lui.

Dar si astea sunt vise.
La alt hobby, pescuitul, exista 2 canale in romania si in mare majoritate materialele sau ideile sunt importate din Ungaria. Pe cand o televiziune despre modelism, machetism, figurinism si dioramism Imagine postata.

#22 Useril este offline   -Vasile- 

• Membru senior
  • Postari: 240
  • Inregistrat: 27-November 12
  • Interests:Aviatia

Postat 02 July 2014 - 06:53 PM

Bravo voua domnilor! Tot respectul si din partea mea Imagine postata
Spor si numai bine va doresc!

Vasile

#23 Useril este offline   b00gie 

• Membru senior
  • Postari: 383
  • Inregistrat: 14-August 09

Postat 02 July 2014 - 09:08 PM

Multumim frumos, Vasile! Imagine postata

#24 Useril este offline   JangBogo 

• Membru senior
  • Postari: 2386
  • Inregistrat: 10-February 10
  • Interests:Figurine Antichitate-perioada moderna, Afrika Korps, Japonia.

Postat 02 July 2014 - 10:42 PM

Caline, atingi lucruri dureroase si la care, multi dintre noi suntem sensibili. Si eu am cateva vise de felul acesta, Bogdan stie, ca tot mai vorbim despre posibile proiecte si alte cele. Eu imi dau seama insa ca tot ceea ce tine de educatie (culturala, de care vrei tu) la noi, presupune multa rabdare, nervi tociti, nu vor merge toate din prima. Cand ai deja 40 de ani si te-ai saturat de dat cu capul de pereti, parca nu mai esti atat de combativ.
O sa-ti spun ceva la care m-am gandit de mult timp. Pana o sa ne unim intr-o miscare d'asta modelistica, nationala, cu mai mare efect, importanta va fi gruparea regionala. Unde ne putem grupa 2-3-5 si constitui nuclee. Modelul Task Force-urilor aplicate de americani in Pacific in Al Doilea Razboi Mondial. Grupuri mici, mixte (figurinisti, aviatoristi, dioramisti, navomodelisti) care, treptat, se rodeaza, incep sa devina cunoscuti. Mai cu o televiziune locala, mai cu un muzeu, usor, usor, propun alternative culturale de petrecere a timpului liber, ateliere pentru copii, ateliere, intalniri, expozitii. Da, ai nevoie de pasionati,inteligenti si rabdatori, dar nu sunt multi dintre noi asa? Bine, nu exagerez, evident ca ne satisfacem pasiunea nu ca sa devenim vedete pe sticla, niciunul sanatos dintre noi nu sta de asa ceva. Dar nici nu cred ca refuzam, daca suntem invitati sa vorbim, sa facem demonstratii, in legatura cu hobby-ul asta al nostru, de ce ne pierdem timpul cu el, de ce ar fi bine si pentru altii sa paseasca in universul acesta.
Retete nu cred ca exista, fiecare se simte bine, bucurandu-se de ceea ce face. Cativa mai talentati dintre noi poate vor transmite si altora sau se vor implica mai mult in organizarea de intalniri, popularizarea unor evenimente de profil. Atata vreme cat reusim sa pastram si prin asta oaze de Romanie normala, unde pasiunea, rabdarea, educatia, tenacitatea, talentul fac casa buna, putem fi multumiti. Indiferent ca suntem constienti sau nu de asta. Eu zic ca sperante sunt (asta pentru ca inca n-am 40 de ani :-) ).

Vezi postareawurger, la 02 July 2014 - 08:27 AM, a spus:

De fiecare data cand se mai intampla cate o popularizare din asta scurta, sperantele renasc.
Dar adevarul este ca nu o sa se intample nicodata mai mult de atat. Si asta la un trust care are mai multe programe, care este OBLIGAT de CNA sa aiba productie proprie si care (foarte important) si-a propus sa arate cu precadere partea plina a paharului, sa incerce sa aduca in prim-plan, lucrurile frumoase care se intampla in tara asta. Eu demult nu ma mai uit la stiri decat la Digi24. Ca mai aflu si de cate o expozitie, si de cate un street delivery, ca Muggs si inca un prieten restaaureaza clisee cu bucurestiul vechi, ca doi nebuni isi baga fondurile in figurine si vopsele in loc sa-i dea pe la vreun club sau pe leduri de pus sub masina.....si etîcî.
Frumos ar fi sa se prinda intr-un material, diversitatea modurilor de abordare a hobby-ului in cazul diferitilor indivizi si diversitatea domeniilor din care au rasarit modelisti.
Asa, cinava care se uita va vedea ca nu-i neaparat sa fii de formatie artistica sau inginer de aeronave ca sa te poti apuca de asa ceva si ca hobby-ul asta se poate plia pe orice mod de viata - sunt oameni care fac modelism toata ziua, 2 orte pe zi, 4 ore pe WE sau 1 ora pe luna. in plus ar gasi o rezolvare pentru un copil care isi f--e timpul la tableta sau laptop neramanand nimic in urma lui.

Dar si astea sunt vise.
La alt hobby, pescuitul, exista 2 canale in romania si in mare majoritate materialele sau ideile sunt importate din Ungaria. Pe cand o televiziune despre modelism, machetism, figurinism si dioramism Imagine postata.

#25 Useril este offline   anakinu 

• Membru senior
  • Postari: 1077
  • Inregistrat: 14-March 08
  • Interests:Rock ,modelism,bere

Postat 03 July 2014 - 09:45 AM

Domnilor,Imagine postatatoata stima si respectul !
La noi in Pitesti, singurul loc unde (credem noi) suntem bineveniti,este la ceainaria unde ne chinuim sa ne intalnim lunar...Imagine postata
Cat despre educatia culturala, asa cum bine spuneai, Nicu, oamenii ne vad ca niste nebuni care "se joaca,cu masinute".
Impreuna cu baietii din mica noastra celula (de modelistiImagine postata) am incercat sa orgaizam o mica xpozitie in locatia in care ne intalnim de obicei...Totul a ramas la nivel de discutie...Si nu mai continui....Imagine postata
Inca o data, felicitari si bravo voua ca ati reusit sa scoateti capul in lume !Imagine postata

#26 Useril este offline   b00gie 

• Membru senior
  • Postari: 383
  • Inregistrat: 14-August 09

Postat 03 July 2014 - 06:14 PM

Multumim Aline! Imagine postata

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou