Cat timp am stat pe bara sa-mi vina decalurile pt Bearcat, am analizat spinoasa problema a urmatorului proiect. Mai exact, care sa fie el - proiectul.
Am supus la vot in Plenara si am stabilit ca sunt inca in aero mood. Deci s-a adjudecat un avion.
Tot in plenara s-a stabilit si caietul de sarcini...monomotor...putine piese, simplut...eventual usor de asamblat (clasa muncitoare e stresata dupa grelele incercari cu Bearcat-ul) si greu de sabotat de catre inamicii poporului si contra-revolutionari (a se citi producatorii incompetenti, cum ar fi hobbyboss).
Apoi, tovarasul secretar general (adica eu) a hotarat (in infinita lui intelepciune) si tipul exact/nationalitatea viitorului proiect.
Pentru asta, am tras cu geana la cum se inarmeaza in prezent statele vecine si prietene.
Tibi si Eddie fac hitleristi.
Mamutel a terminat un imperialist iar Dakian lucreaza la un colonialist.
Sven o arde tot cu imperialistii&hitleristii iar Alexelu tot cu capitalistii decadenti..
In acel moment m-am luminat (normal, ca doar de-aia sunt cel-mai-academician-fiu-al-poporului) si am realizat ca avem nevoie de un bolsevic!
Enter La-7, in editia weekend al celor de la Eduard. De fapt, plastic Gavia in cutie Eduard.
Kit simplut si spartan, doua rame normale si una cu transparente. Niciun fel de PE...deci va trebui sa improvizez cate ceva prin cockpit, care este cam spartan, dupa cum ziceam.
Il voi face cu cabina inchisa, cel mai probabil. OOB...singurele piese extra pe care intentionez sa le folosesc sunt niste centuri de siguranta de la AML.
Inmatricularea (singura disponibila, dealtfel) este cea a lu' tavarisci polkovnic Dolgushin - un mare paliot si erou al marelui prieten de la rasarit, cum bine ne explica (asta cu marele prieten) acum vreo 20 de ani un anumit presedinte postdecembrist.
Decalurile sunt cam dubioase, am impresia. Nu stiu de ce, dar culorile cam vireaza spre alb pe majoritatea decalurilor. Oare sa fie vreo agentura straina implicata? Ceva sabotaj sau inamici ai poporului?! Hmmm...
Anywayz, voi incerca sa evit folosirea unora dintre decaluri si sa vosesc unele chestii. Cum ar fi benzile alb-rosu de pe deriva si directie.
Avionul in sine nu-l mai prezint. Cine mai crede ca in 44-45 rusii erau doar un fel de tinte mobile pentru nemtii care-i doborau ca la vanatoarea de curcani, sa puna mana si sa citeasca memoriile lui Lipfert. Omul descrie foarte bine cam cum era lupta cu rusii - atentie, prin prisma unui vanator german ceva mai matur, complet stapan pe Messerschmitt-ul lui si total constient de superioritatea sa tactica si profesionala.
La-7, asa din placaj cum era el facut, spartan si rudimentar, era un adversar de temut pentru oricine, la inaltimi mici si medii.
Un avion remarcabil - chiar daca eu sunt iremediabil indragostit de Messerschmitt-uri si Focke-Wulfuri .
Toate cele bune,
PS: Asta cu "weekend edition" e o gluma de care doresc sa ma dezic in mod oficial. Producatorul a facut aceasta mentiune pe cutie, dintr-un motiv care mie imi este total necunoscut si cu care eu nu am nici cea mai mica legatura.
Sper totusi sa fie gata in acest cincinal. Cel putin asa am trasat sarcini si indicatii pe line de partid.
Orice intarziere la productie va fi considerata un act de sabotaj...
Aceasta postare a fost editata de RocknRolla: 26 June 2014 - 10:55 AM