Forum Machete,Modelism,Hobby: Bambi - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Bambi IAR-81C 1/32 FRROM

#21 Useril este offline   LiviuM 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 639
  • Inregistrat: 08-February 11
  • Interests:Aviatie , blindate , nave WW II si nu numai...

Postat 27 June 2014 - 10:25 AM

Ce voi putea modifica sau inbunatatii, home made, voi face, ce tine de PE-uri sau treburi mai complicate,mai astept. Oricum ma bucur ca a aparut modelul si la scara asta, asa cu erori cu tot. E totusi un punct de plecare...

#22 Useril este offline   Mr32 

• Membru senior
  • Postari: 1478
  • Inregistrat: 24-December 05
  • Interests:Machete de avioane militare 1/32, aviatie.

Postat 29 June 2014 - 07:50 PM

Cum aveam reteta de la cel la 1/48, am vopsit interiorul. Manetele asteapta sa primeasca culorile. Maine voi vopsi si celelalte culori ca sa pot, sper, zilele astea sa inchid fuselajul. Tot maine voi incepe nituirea modelului, care va fi facuta cu "Rosie the riveter", care are pasul de 1mm. Aripile sunt lipite si slefuite(am observat ca planul stang avea o galma de la turnare, chiar sub capacele mitralierelor, asa ca le-am slefuit cu smirghel de 400 si apoi le-am finisat cu 800). Pana acum nicio piessa nu a prezentat dificultati la asamblare, totul a fost conform planului.

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Aceasta postare a fost editata de Mr32: 29 June 2014 - 07:57 PM

#23 Useril este offline   busila 

• Membru senior
  • Postari: 1935
  • Inregistrat: 20-August 08
  • Interests:AVIATIE

Postat 29 June 2014 - 08:34 PM

Da, o sa iasa niste super IAR-uri....

Aceasta postare a fost editata de busila: 29 June 2014 - 08:34 PM

#24 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 30 June 2014 - 07:27 AM

Baga nituri ca ai vazut la Sorin ca arata fain! Sa ai spor! :friends:

#25 Useril este offline   Mr32 

• Membru senior

Postat 03 July 2014 - 08:49 PM

Avand in vedere ca unii au un mare avans fata de mine cu lucrarea la model, am facut si eu niste nituri. Stiu, nu sunt perfecte, dar avand in vedere viteza la care am lucrat, eu zic ca sunt acceptqabile. Deocamdata pe directie, profundoare si aripi(extrados si intrados). Toate suprafetele sunt slefuite cu smirghel de 800 la ud si sunt fine, asa ca nu va luati dupa aparente(in unele poze par destul de proeminente). Dupa ce o sa primeasca un strat de gri, o sa vad daca o sa fie nevoie sa mai retusez unele linii. Cum am mai spus si in postul anterior, niturile au fost facute cu "Rosie the Riveter"cu pas de 1mm. Cred ca este cel mai potrivit pentru asa ceva, fara ca sa arate prea incarcat. O sa vedem dupa un strat de vopsea cum o sa arate. Maine, daca o sa am timp, o sa trec la nituit fuselajul.

Florin

Directie:

Imagine postata

Imagine postata

Profundoare extrados:

Imagine postata

Imagine postata

Profundoare intrados:

Imagine postata

Imagine postata

Aripi extrados:

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Aripi intrados:

Imagine postata

Imagine postata

Aceasta postare a fost editata de Mr32: 03 July 2014 - 08:52 PM

#26 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12666
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 03 July 2014 - 09:08 PM

Excelent! Ma bate si pe mine gindul la o nituire, din pacate nu am scula adecvata, adica niste roti dintate cu pasul de 1 mm.

#27 Useril este offline   Mr32 

• Membru senior

Postat 07 July 2014 - 03:05 PM

Este nituita si partea dreapta a fuselajului. Semifuselajul este slefuit si a primit un tratament cu Tamiya Extra Thin Cement, pentru a topi rezidurile care se mai gaseau in gaurile niturilor si pentru a le accentua putin, pentru ca in realitate nu se prea vad. De acelasi tratament au avut parte si aripile. Maine ma apuc de partea stanga si daca totul merge bine, saptamana asta as vrea sa inchid fuselajul.

Florin

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

#28 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 07 July 2014 - 10:10 PM

State of the Art Florine! Arata foarte bine! :hi:

#29 Useril este offline   Mr32 

• Membru senior

Postat 08 July 2014 - 08:20 PM

Am teminat de nituit si partea stanga. Mai am de regravat suportii de picior de pe fuselaj. Trapele ternului sunt gata si ele. Motorul este asamblat complet. Esapamentele odata lipite, se potrivesc perfect in locasul lor de pe fuselaj. Am adaugat firele bujiilor ca sa dea un plus intregului ansamblu. Zilele astea o sa-l vopsesc. Asamblarea motorului a fost un pic tricky, dar pana la urma sa dovedit ca arata ca un motor de IAR. Nu m-am prins din prima cu se asambleaza tijele de pe motor. Pentru fiecare cilindru, intra in acelasi locas.

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

#30 Useril este offline   LiviuM 

• Membru senior

Postat 11 July 2014 - 11:26 AM

Florineeee! Te-ai dus prea aproape de cilindrii cu inelul cablurilor de ignitie. Ala trebuia lipit de masca reductorului (varianta OOB) sau adaugate niste placute (7 la numar) si lipit unde trebuie. Ceva de genu asta:
Imagine atasata: P1020925.JPG

Spor sa ai!

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 18 July 2014 - 01:00 PM

#31 Useril este offline   Mr32 

• Membru senior

Postat 11 July 2014 - 06:06 PM

O sa-l aduc un pic mai in fata, ca sa fie conform.

Florin

#32 Useril este offline   Mr32 

• Membru senior

Postat 15 July 2014 - 08:42 PM

Acum ca am finalizat cu bine He-111H3, am timp berechet sa ma ocup de IAR. Azi dupa ce am facut niturile pe capota si inelul Naca( in unele zone, a trebuit sa le dau cu superglue sa le slefuiesc si sa le refac), m-am gandit ca n-ar fi rau sa fac si acei suporti care au dat atata bataie de cap la 1/48. Asa ca am luat fir de la Evergreen de 0,5mm si i-am facut. Si au iesit din prima. Si motorul este centrat. Si caserola elicii sta bine.Si...am zis ca-l fac din cutie. Din capatul cilindrilor am slefuit cam 1,5mm ca sa intre cum trebuie in capota, capat care oricum odata capota pusa nu se mai vede deloc.

Florin

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

#33 Useril este offline   Mr32 

• Membru senior

Postat 17 July 2014 - 07:17 PM

Azi am dat de cea mai proasta piesa a IAR-ului si anume decalurile pentru bord. Arata atat de urat, incat mi-au taiat pofta de lucru. Probabil este mult mai intelept sa slefuiesti plansa de bord, inainte de a pune decalurile. Ar arata mai bine decat asa. La urmatorul, daca pana atunci nu o sa apara o plansa colorata, asa o sa fac. O coala color de photoetched pentru bord ar fi ce mai de folos piesa de imbunatatire pe care ar putea sa o faca cineva, firma sau persoana privata, pentru acest avion. Interiorul a primit un wash pentru evidentierea detaliilor din interior. Podeaua inca nu am fixat-o de ansamblul ce cuprinde interiorul. Mai este ceva de lucru pana cand o sa inchid interiorul.

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

#34 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12666
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 18 July 2014 - 01:04 PM

Vezi ca fiecare cilindru are doua bujii!!
Conturula acela alb din jurul aparatelor de pe plansa de bord nu da bine deloc!!! Ori e de la poza???

#35 Useril este offline   Mr32 

• Membru senior

Postat 18 July 2014 - 01:17 PM

A doua bujie nu se vede deloc dupa ce motorul este la locul lui. Cercurile albe sunt pe plansa de decal, asa ca nu ai cum sa scapi de ele, decat daca le scoti pe fiecare cu o preducea. De aia am zis si eu ca o plansa de bord din photoetched, ar fi ideala.

Florin

#36 Useril este offline   Mr32 

• Membru senior

Postat 29 July 2014 - 01:54 PM

In ultimele zile, de cand nu am mai postat ceea ce am lucrat, nu toate au mers ca pe roate. Dupa ce Windows-ul m-a lasat cu ochii in soare si fara pozele facute IAR-ului inainte de inchiderea fuselajului(da, erau pe desktop cand OS a murit), la inchiderea fuselajului au aparut unele mici problemutze. In zona capotei inferioare si a filtrului, imbinarea nu a fost la fel de frumoasa ca in alte parti, dar cu un pic de efort, am reusit sa-l aliniez aproape bine. Zona va fi slefuita si regravata ca sa fie totul OK. O alta zona cu mici probleme este zona incastrarii aripilor. Mi-era frica ca nu se vor alinia corect, dar m-am speriat degeaba. Este nevoie de putina atentie si rabdare si probabil de un strat, doua de MrSurfacer. Pana montez parbrizul, am luat jos partea centrala a bordului ca sa nu o rup/pierd. Am reusit cu brio sa regravez capota rezervorului. Am lipit si stabilizatoarele. Nu stiu cat de realist arata santul de culisare al cupolei, dar am incercat sa-l fac si pe ala. Mai sunt unele zone care necesita mici slefuiri, zone care sunt date deja cu Surfacer. Caserola elicii a fust regravata si a primit niturile aferente. Atentie la caserola! Este nevoie sa slefuiti un pic zona semicirculara care intalneste butucul elicii, altfel, in momentul montarii, acea parte freaca in butuc si nu se poate imbina cu partea pe care vin prinse palele. La interior am adaugat centurile pentru partea inferioara a scaunului, centuri puse la dispozitie pentru acest proiect de Radu Branzan, caruia ii multumesc pe aceasta cale. Urmeaza sa asamblez centurile care vin prinse in tetiera scaunului.

Florin

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

#37 Useril este offline   LiviuM 

• Membru senior

Postat 31 July 2014 - 09:15 AM

Florine, vezi ca 'niturile' de la baza conului eliciei sunt mai rare, asa ca mai astupa din ele.

Spor!

Aceasta postare a fost editata de LiviuM: 31 July 2014 - 09:19 AM

#38 Useril este offline   Mr32 

• Membru senior

Postat 02 August 2014 - 07:06 PM

Un mic progress. Pe caldura asta, nici vopseaua nu sta cu trebuie in pistol. Nu este varianta finala. Palele vor fi la final putin mai uzate. Toate sunt puse provizoriu, nimic nu este lipit.

Florin

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Aceasta postare a fost editata de Mr32: 02 August 2014 - 08:00 PM

#39 Useril este offline   Mr32 

• Membru senior

Postat 02 August 2014 - 08:02 PM

Asta nu stiu daca se potriveste aici, dar tocmai am un nou recipient pentru bere.

Florin

Imagine postata

#40 Useril este offline   Cantacuzino 

• Membru senior
  • Postari: 717
  • Inregistrat: 22-February 05

Postat 03 August 2014 - 08:50 AM

Vezi postareaMr32, la 02 August 2014 - 08:02 PM, a spus:

Asta nu stiu daca se potriveste aici, dar tocmai am un nou recipient pentru bere.

Florin

Pai nu se potriveste aici, trebuie sa ti comanzi un recipient de bere care are legatura cu subiectul topicului :drinks:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: halba_bere.jpg

Aceasta postare a fost editata de Cantacuzino: 03 August 2014 - 08:51 AM

Arata acest topic

• 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic