Forum Machete,Modelism,Hobby: Lucrare pentru un prieten - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Lucrare pentru un prieten Cuter recuperat de la gunoi

#1 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 18 June 2014 - 07:20 PM

N-am stat stralucit cu timpul disponibil lucrului asa ca ma misc incet.
Pentru o lucrare navala am facut ceva teste, culmea, pe un blindat
Imagine atasata: old_aaa2.jpg
Am testat cum este cu prafurile Vallejo ca sa vad cum voi continua cu
Imagine atasata: rugina.jpg
Am vrut sa-mi aduc aminte cum este sa lucrezi curat
Imagine atasata: faza1_boat.jpg
Am fortat timpul ca sa termin o lucrare care a durat mult prea mult, tot din lipsa de timp
Imagine atasata: daramata2_1.jpg

si am ajuns la zi.
Prietenul, coleg cu noi de forum a gasit coca aruncata la gunoi. Este coca unui cuter RC care nu doar ca a fost dezafectat, dar a fost aruncat.
Imagine atasata: cuter.jpg Imagine atasata: cuter1.jpg
Fara planuri am inceput sa sap si mi s-a parut ca se apropie cu
Imagine atasata: cuter_mare.jpg
Asa ca am inceput sa tratez nava ca atare.
Am dat jos ce mai era din suprastructuri si am inceput sa chituiesc coca care are destul de multe probleme.
Imagine atasata: cuter1_1.jpg Imagine atasata: cuter2_2.jpg
Un strat de grund urmat de o noua verificare si chituire unde mai trebuie ... si lichidul necesar detensionarii ... nervilor
Imagine atasata: cuter2_2.jpg Imagine atasata: cuter3_2.jpg

Acum, ca tot stam la vrajala, sunt la Galati si m-am pricopsit cu niste "parama" numai buna pentru panza ce va sta proptita la prova si nu doar acolo.

O sa va intrebati de ce este subiectul la "Discutii diverse". Desi raspunsul ar putea fi: pentru ca d-aia, el va fi: pentru ca va fi plin de atatea "diverse" ca va iesi din tipar.

Bafta!

#2 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 19 June 2014 - 08:14 AM

Ma bucur pentru tine ca mai ai timp sa mai mesteresti cate ceva - adica sa te odihnesti cu adevarat.
Sa stii ca ai fi putut lasa coca nehituita. Arata foarte bine ca pescuitor de creveti al unei familii care traieste din asta.
Sunt curios ce nebunii ai de gand sa faci, dar am si rabdare....Multa.

#3 Useril este offline   stageexp 

• Membru senior
  • Postari: 1116
  • Inregistrat: 18-January 08
  • Interests:Fotografie, modelism, frumosul cotidian

Postat 19 June 2014 - 08:54 AM

Faina treaba,
modul in care este prezentat si lucrat imi determina ideea de improvizatie in jazz, adica ceva care nu urmeaza un tipar anume, inseamna modelism facut din placere, afara de linia "oficiala" a unor lucrari liniare.

Urmaresc cu interes.

#4 Useril este offline   anakinu 

• Membru senior
  • Postari: 1077
  • Inregistrat: 14-March 08
  • Interests:Rock ,modelism,bere

Postat 19 June 2014 - 09:23 AM

Cristi, foarte fain ce ai "modelit" pana acum :clapping:!
Sunt convins ca va fi o lucrare interesanta :rolleyes:. In alta ordine de idei, si eu lucrez la fel ca tine :crazy:: folosesc "lichid de racire" cu spuma de doua degete :rofl::drinks:!!!
Bafta si spor ! :good:

#5 Useril este offline   eddie 

• Membru senior
  • Postari: 243
  • Inregistrat: 21-February 11

Postat 19 June 2014 - 02:07 PM

Mi-a placut comparatia cu jazz-ul :hi:
Spor, Cristi! Te voi urmari cu placere orcat de... liber ar fi stilul :drinks:

#6 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 19 June 2014 - 06:52 PM

Vezi postareawurger, la 19 June 2014 - 08:14 AM, a spus:

Ma bucur pentru tine ca mai ai timp sa mai mesteresti cate ceva - adica sa te odihnesti cu adevarat.

Si eu ma bucur cand mai mesteresc cate ceva. Din pacate timpul de mesterit este cu mult mai putin decat ar fi normal. :-(

Vezi postareastageexp, la 19 June 2014 - 08:54 AM, a spus:

Faina treaba,
modul in care este prezentat si lucrat imi determina ideea de improvizatie in jazz, adica ceva care nu urmeaza un tipar anume, inseamna modelism facut din placere,

Valentin, numai cineva cu legaturi stranse cu scena putea face o asa comparatie, comparatie pe care am sa incerc s-o onorez asa cum se cuvine.

Vezi postareaanakinu, la 19 June 2014 - 09:23 AM, a spus:

si eu lucrez la fel ca tine :crazy:: folosesc "lichid de racire" cu spuma de doua degete :rofl::drinks:!!!

Tine-ne Doamne obiceiurile! :drinks:

Vezi postareaeddie, la 19 June 2014 - 02:07 PM, a spus:

Te voi urmari cu placere orcat de... liber ar fi stilul :drinks:

In modelism, de foarte multi ani, nu s-a mai inventat nimic. Au aparut materiale care usureaza tehnici utilizate de mai bne de 30 de ani si cam atat. Asta este motivul din care oricat de liber stilul, el se va incadra in ceea ce au inventat altii.
Originalitatea topicului este legata de faptul ca pe parcursul lucrarii principale, cuterul, vor apare in acest topic si alte lucrari si nu doar navale pentru ca lipsa timpului dedicat relaxari m-a facut sa lucrez de fiecare data la mai multe teme ca sa pot profita la maxim de toti timpii morti.

Va multumesc pentru incurajari! Am sa incerc sa nu va dezamagesc.

Bafta!

Aceasta postare a fost editata de crios: 19 June 2014 - 06:54 PM

#7 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 22 June 2014 - 05:04 PM

Pentru suprastructri am nevoie de cateva bucati de bagheta asa ca am luat cateva bucati de craci din dotare si am inceput sa le transform

Imagine atasata: circular.jpg

La intalnirea de sambata, stand de vorba cu prietenul meu, legat de lucrare, m-am oprit din finisarea cocii, ba chiar am simulat pe alocuri vopsea sarita peste care s-a revopsit.
Am ales ca schema de vopsire alb cu negru opera moarta si maro rugniu pentru opera vie cu negru linia de apa.
Acum coca se afla pe cavaletul cu burete imbracat in panza pentru a proteja vopseaua de zgarieturi pe perioada cat voi lucra la suprastructuri.

Imagine atasata: cuter4_1.jpg

Pentru vopsire am volosit vopsele acrilice de la Vallejo respectiv grund pentru maro si alb si negru acrilic mat.

In timpii morti (scurta perioada in care am lasat vopseaua data pe coca sa se usuce) am dezgropat o alta lucrare inceputa mai demult si am mai facut cate ceva la ea.

Imagine atasata: legionar1.jpg

Avantajul a doua mese de lucru este ca poti lucra steroeo.
Bafta!

#8 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 25 June 2014 - 08:32 AM

In singura ora libera avuta m-am ocupat de vinciul care se afla pe nava, salvat de prietenul meu impreuna cu corpul navei.
Imagine atasata: vinci.jpg

Pina s-a uscat primul strat de vopsea mi-am aruncat un ochi si peste o mai veche lucrare inceputa pe care ar fi cazul s-o continui de unde am lasato adica de aici:
Imagine atasata: ansamblu_mk.jpg Imagine atasata: figurina_mk1.jpg

Bafta!

Aceasta postare a fost editata de crios: 25 June 2014 - 08:39 AM

#9 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 30 June 2014 - 10:11 AM

Avand putin timp liber mi-am permis sa refac piesa din imagine
Imagine atasata: cuter5_0.jpg

Am dat jos partea care s-a dezlipit si am reambracat piesa cu fasii de furnir pana a ajuns sa arate ca in imagine
Imagine atasata: cuter5_1.jpg

Pentru cele patru personaje din postarea anterioara am inceput cu ceva vreme in urma sa construiesc si un fel de vehicul folosind diverse ramasite ramase de pe la diverse kituri si ceva forex.
Imagine atasata: vehicul_mk.jpg

Dar, mai este mult pana departe.

Bafta!

Aceasta postare a fost editata de crios: 30 June 2014 - 10:16 AM

#10 Useril este offline   axor 

• Needs A Life Outside What-If
  • Postari: 1663
  • Inregistrat: 05-June 09
  • Interests:What If - Sci Fi - Aero

Postat 30 June 2014 - 11:06 AM

ABSOLUTNOOO ELEGANTNOOOOOO !!!

Mustangul ala este :dribble: :dribble: :dribble: genial,nu am vazut pe nicaieri o astfel de abordare si nici mintea mea creatza nu a nascocit asa ceva...si mai zice lumea ca am imaginatie :shifty:
Intrebare : prin aer sau pe asfalt ?
Spor sa ai !

#11 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 30 June 2014 - 01:33 PM

Multumesc!

Vezi postareaaxor, la 30 June 2014 - 11:06 AM, a spus:

Intrebare : prin aer sau pe asfalt ?

Actiunea se petrece peste cateva secole bune. Omenirea a devenit saraca. Petrolul si gazele se vor fi terminat de mult, iar energia nucleara a facut mai mult rau decat bine. Omul a trebuit sa se intoarca catre sursele de energie ramase.

Citeaza

Pe 15 iunie 2883 „AFS” (Armored Fighting Suit) a adus un nou concept in tacticile de lupta, concept ce a dus la victorii in fiecare loc in care se dadea o batalie. In acele zile, mercenarii angajati au devenit din ce in ce mai rari in cadrul fortelor armate pamantene.

Imagine postata
Imagine postata
Deci "taratoare" cu panze. In nasul ala care apare in fata va fi un bompres si in cercul ala din fata postului unde se fala cei doi luptatori se va afla un catarg (doi sunt luptatori si doi au venit sa faca o reparatie la una dintre rotile spate). Rotile spate sunt executate in proportie de 50%. Am sa pun poze si cu ele si nu numai. Si o parte din armament este facut asa ca, va urma, dar probabil intr-o ordine aleatorie.

Bafta!

#12 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 01 July 2014 - 10:51 PM

Ieri am mai reusit sa mai modific o alta piesa dintre cele care formeaza suprastructura.
Imagine atasata: cuter5_2.jpg

Pentru iubitorii de SF, inca cateva poze cu vehiculul eolian
Din interior:
Imagine atasata: vehicul_mk_1.jpg
Din fata fara bompres:
Imagine atasata: vehicul_mk_2.jpg
Rotile spate si ceva armament - trebuiesc dezvoltate pana la forma finala
Imagine atasata: vehicul_mk_3.jpg

Pentru saptamana asta am lucrat destul. Ma intorc acasa la sfarsitul saptamanii si continui nava. Suprastructurile adevarate abia acum incep.

Bafta!

Aceasta postare a fost editata de crios: 01 July 2014 - 10:52 PM

#13 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 06 July 2014 - 12:14 PM

Desi imi propusesem sa mai postez si altceva pe langa lucrarea de baza, in acest post, am sa ma opresc la ceea ce am mai apucat sa fac in ultima vreme.
Imagine atasata: cuter6_2.jpg Imagine atasata: cuter6_3.jpg

In felul asta am modificat, refacut sau construit o parte dintre elementele suprastructurii cuterului.
Imagine atasata: ansamblu1.jpg

Desi asi avea multe de scris in ceva topice foarte vioaie in ultimele saptamani, ma opresc aici si ma intorc la masa de lucru. Mi se pare mult mai constructiv, cel putin pentru mine.

Bafta!

#14 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 06 July 2014 - 07:55 PM

Desi a fost un sfarsit de saptamana tumultos, cu multe ape tulburi, propuneri fara propuneri, polite de platit si de primit, subestimari si supraestimari, toleranta si lipsa ei, sfaturi fara sfaturi ... chiar daca am dorit sa intervin in mai multe randuri, am preferat sa-mi vad, in felul meu, de ceea ce mi-am propus si sincer sa fiu ... m-am relaxat. In fond incepe o noua saptamana cu suficiente probleme, nervi, stres pana aproape de epuizare, delegatii ...
Nu vad ce poate fi mai relaxant pentru un modelist decat sa stea sa lucreze sorbind o palinca inbogatita cu ceva caisa si piersica si stinsa cu o halba de bere.
Imagine atasata: scule_personalizate.jpg

Am reusit sa construiesc mai mult decat mi-am propus, ba chiar mai mult decat am postat.
Am inceput lucrul si la ultima parte a suprastructurilor,
Imagine atasata: ansamblu2.jpg

Si in acelasi timp am inceput sa ma gandesc cum si din ce voi face copastia.
Probabil ca daca acest forum va mai exista, voi posta lucrarea aici pana la finalul ei. Daca nu va mai exista, lucrarea va putea fi vazuta si prin alte locuri ale internetului.

Bafta!

#15 Useril este offline   1-0-9 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 4956
  • Inregistrat: 10-December 04

Postat 06 July 2014 - 08:43 PM

Esti Zen!
Si eu am terminat azi o sticla de vin din 2005 si am lucrat...tot pentru un prieten ...

Aceasta postare a fost editata de 1-0-9: 06 July 2014 - 08:43 PM

#16 Useril este offline   eddie 

• Membru senior
  • Postari: 243
  • Inregistrat: 21-February 11

Postat 06 July 2014 - 08:50 PM

Man, ce chibrit mare ai!
Cristi, felicitări pentru abordarea... modelismului! Metoda sănătoasă și relaxantă!
:drinks:

#17 Useril este offline   JangBogo 

• Membru senior
  • Postari: 2386
  • Inregistrat: 10-February 10
  • Interests:Figurine Antichitate-perioada moderna, Afrika Korps, Japonia.

Postat 07 July 2014 - 01:57 AM

Bravo baieti! Uite asa te bucuri ca nu pierdem timpul si mergem mai departe. Suparari si probleme vor mai fi, dar cand vezi ce frumos este sa te izolezi intr-un spatiu placut si sa mai scoti si lucruri frumoase, parca privesti mai senin restul.

#18 Useril este offline   anakinu 

• Membru senior
  • Postari: 1077
  • Inregistrat: 14-March 08
  • Interests:Rock ,modelism,bere

Postat 07 July 2014 - 09:41 AM

Cristi,esti fenomenal !Imagine postataImi place foarte mult aordarea Mustang-uluiImagine postata!
De-abia astept sa vad rezultatul ( care,desigur ca va avea un cuvant greu de spus pe la Moson...Alba...Bucuresti ...etīcīImagine postata.
Bafta !

#19 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 07 July 2014 - 11:22 AM

Multumesc prieteni!
Cam asta este spititul pe care imi face placere sa-l intalnesc pe un forum si cu atat mai mult pe acesta.
1-0-9, abia astept sa-ti vad chibritul cand va fi intregul ansamblu gata ... cu antena cu tot .
Bafta!

#20 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 13 July 2014 - 08:53 AM

Lucru la suprastructuri a continuat cu cabina de conada.
Imagine atasata: cuter7_1bis.jpg Imagine atasata: cuter7_2bis.jpg
Imagine atasata: cuter7_3bis.jpg
Zona asta este cea mai complicata pentru ca va trebui sa mai confectionez luminile babord, tribord, probabil un reflector, hublourile (patru la numar), geamurile tuturor ferestrelor si ceva piese de interior.
Intre timp si vehicolul "viitorului viitorului" a mai avansat nitel.
Imagine atasata: vehicul_mk_4_1.jpg Imagine atasata: vehicul_mk_4_2.jpg

Bafta!

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

9 useri citesc topicul
0 membri, 9 vizitatori, 0 utilizatori anonimi