Lucrare pentru un prieten Cuter recuperat de la gunoi
Postat 18 June 2014 - 07:20 PM
Pentru o lucrare navala am facut ceva teste, culmea, pe un blindat
Am testat cum este cu prafurile Vallejo ca sa vad cum voi continua cu
Am vrut sa-mi aduc aminte cum este sa lucrezi curat
Am fortat timpul ca sa termin o lucrare care a durat mult prea mult, tot din lipsa de timp
si am ajuns la zi.
Prietenul, coleg cu noi de forum a gasit coca aruncata la gunoi. Este coca unui cuter RC care nu doar ca a fost dezafectat, dar a fost aruncat.
Fara planuri am inceput sa sap si mi s-a parut ca se apropie cu
Asa ca am inceput sa tratez nava ca atare.
Am dat jos ce mai era din suprastructuri si am inceput sa chituiesc coca care are destul de multe probleme.
Un strat de grund urmat de o noua verificare si chituire unde mai trebuie ... si lichidul necesar detensionarii ... nervilor
Acum, ca tot stam la vrajala, sunt la Galati si m-am pricopsit cu niste "parama" numai buna pentru panza ce va sta proptita la prova si nu doar acolo.
O sa va intrebati de ce este subiectul la "Discutii diverse". Desi raspunsul ar putea fi: pentru ca d-aia, el va fi: pentru ca va fi plin de atatea "diverse" ca va iesi din tipar.
Bafta!
Postat 19 June 2014 - 08:14 AM
Sa stii ca ai fi putut lasa coca nehituita. Arata foarte bine ca pescuitor de creveti al unei familii care traieste din asta.
Sunt curios ce nebunii ai de gand sa faci, dar am si rabdare....Multa.
Postat 19 June 2014 - 06:52 PM
wurger, la 19 June 2014 - 08:14 AM, a spus:
Si eu ma bucur cand mai mesteresc cate ceva. Din pacate timpul de mesterit este cu mult mai putin decat ar fi normal.
stageexp, la 19 June 2014 - 08:54 AM, a spus:
modul in care este prezentat si lucrat imi determina ideea de improvizatie in jazz, adica ceva care nu urmeaza un tipar anume, inseamna modelism facut din placere,
Valentin, numai cineva cu legaturi stranse cu scena putea face o asa comparatie, comparatie pe care am sa incerc s-o onorez asa cum se cuvine.
anakinu, la 19 June 2014 - 09:23 AM, a spus:
Tine-ne Doamne obiceiurile!
eddie, la 19 June 2014 - 02:07 PM, a spus:
In modelism, de foarte multi ani, nu s-a mai inventat nimic. Au aparut materiale care usureaza tehnici utilizate de mai bne de 30 de ani si cam atat. Asta este motivul din care oricat de liber stilul, el se va incadra in ceea ce au inventat altii.
Originalitatea topicului este legata de faptul ca pe parcursul lucrarii principale, cuterul, vor apare in acest topic si alte lucrari si nu doar navale pentru ca lipsa timpului dedicat relaxari m-a facut sa lucrez de fiecare data la mai multe teme ca sa pot profita la maxim de toti timpii morti.
Va multumesc pentru incurajari! Am sa incerc sa nu va dezamagesc.
Bafta!
Aceasta postare a fost editata de crios: 19 June 2014 - 06:54 PM
Postat 22 June 2014 - 05:04 PM
La intalnirea de sambata, stand de vorba cu prietenul meu, legat de lucrare, m-am oprit din finisarea cocii, ba chiar am simulat pe alocuri vopsea sarita peste care s-a revopsit.
Am ales ca schema de vopsire alb cu negru opera moarta si maro rugniu pentru opera vie cu negru linia de apa.
Acum coca se afla pe cavaletul cu burete imbracat in panza pentru a proteja vopseaua de zgarieturi pe perioada cat voi lucra la suprastructuri.
Pentru vopsire am volosit vopsele acrilice de la Vallejo respectiv grund pentru maro si alb si negru acrilic mat.
In timpii morti (scurta perioada in care am lasat vopseaua data pe coca sa se usuce) am dezgropat o alta lucrare inceputa mai demult si am mai facut cate ceva la ea.
Avantajul a doua mese de lucru este ca poti lucra steroeo.
Bafta!
Postat 25 June 2014 - 08:32 AM
Pina s-a uscat primul strat de vopsea mi-am aruncat un ochi si peste o mai veche lucrare inceputa pe care ar fi cazul s-o continui de unde am lasato adica de aici:
Bafta!
Aceasta postare a fost editata de crios: 25 June 2014 - 08:39 AM
Postat 30 June 2014 - 10:11 AM
Am dat jos partea care s-a dezlipit si am reambracat piesa cu fasii de furnir pana a ajuns sa arate ca in imagine
Pentru cele patru personaje din postarea anterioara am inceput cu ceva vreme in urma sa construiesc si un fel de vehicul folosind diverse ramasite ramase de pe la diverse kituri si ceva forex.
Dar, mai este mult pana departe.
Bafta!
Aceasta postare a fost editata de crios: 30 June 2014 - 10:16 AM
Postat 30 June 2014 - 01:33 PM
axor, la 30 June 2014 - 11:06 AM, a spus:
Actiunea se petrece peste cateva secole bune. Omenirea a devenit saraca. Petrolul si gazele se vor fi terminat de mult, iar energia nucleara a facut mai mult rau decat bine. Omul a trebuit sa se intoarca catre sursele de energie ramase.
Citeaza
Deci "taratoare" cu panze. In nasul ala care apare in fata va fi un bompres si in cercul ala din fata postului unde se fala cei doi luptatori se va afla un catarg (doi sunt luptatori si doi au venit sa faca o reparatie la una dintre rotile spate). Rotile spate sunt executate in proportie de 50%. Am sa pun poze si cu ele si nu numai. Si o parte din armament este facut asa ca, va urma, dar probabil intr-o ordine aleatorie.
Bafta!
Postat 01 July 2014 - 10:51 PM
Pentru iubitorii de SF, inca cateva poze cu vehiculul eolian
Din interior:
Din fata fara bompres:
Rotile spate si ceva armament - trebuiesc dezvoltate pana la forma finala
Pentru saptamana asta am lucrat destul. Ma intorc acasa la sfarsitul saptamanii si continui nava. Suprastructurile adevarate abia acum incep.
Bafta!
Aceasta postare a fost editata de crios: 01 July 2014 - 10:52 PM
Postat 06 July 2014 - 12:14 PM
In felul asta am modificat, refacut sau construit o parte dintre elementele suprastructurii cuterului.
Desi asi avea multe de scris in ceva topice foarte vioaie in ultimele saptamani, ma opresc aici si ma intorc la masa de lucru. Mi se pare mult mai constructiv, cel putin pentru mine.
Bafta!
Postat 06 July 2014 - 07:55 PM
Nu vad ce poate fi mai relaxant pentru un modelist decat sa stea sa lucreze sorbind o palinca inbogatita cu ceva caisa si piersica si stinsa cu o halba de bere.
Am reusit sa construiesc mai mult decat mi-am propus, ba chiar mai mult decat am postat.
Am inceput lucrul si la ultima parte a suprastructurilor,
Si in acelasi timp am inceput sa ma gandesc cum si din ce voi face copastia.
Probabil ca daca acest forum va mai exista, voi posta lucrarea aici pana la finalul ei. Daca nu va mai exista, lucrarea va putea fi vazuta si prin alte locuri ale internetului.
Bafta!
Postat 13 July 2014 - 08:53 AM
Zona asta este cea mai complicata pentru ca va trebui sa mai confectionez luminile babord, tribord, probabil un reflector, hublourile (patru la numar), geamurile tuturor ferestrelor si ceva piese de interior.
Intre timp si vehicolul "viitorului viitorului" a mai avansat nitel.
Bafta!