Forum Machete,Modelism,Hobby: Tudor Greceanu - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 4 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tudor Greceanu

#61 Useril este offline   Radu-Dan 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 244
  • Inregistrat: 10-December 08

Postat 24 April 2013 - 07:20 AM

De multe ori simt impulsul de a aduce copletari pentru redarea corecta a unor evenimente ce tin de istoria Aeronauticii romane, dar de cele mai multe ori fac bine ca ma abtin datorita unor personae care au pareri proprii neconfirmate si care in cazul in care sunt contrazise jignesc.
Vreau sa stiti ca am fost primul care l-am contactat pe Cdor.av. Greceanu in anul 1981, am doua caiete studentesti completate uplute in 6 luni de interviuri. Interviuri intrerupte la fiecare 15-20 minute de necesitatea domniei sale de a merve la toaleta, era foarte bolnav.
Am discutat notitele rezultate din aceste interviuri cu colegii domniei sale de escadrila sau grup, care au fost permanent alaturi de domnia sa, atunci nu exista posibilitatea documentarii in arhive si ne multumeam cu aceste memorii.
Apoi am ajuns in arhivele militare si am cules informatii oficiale despre activitatea zilnica a escadrilei sau a grupului din care Tudor Greceanu a facut parte, si altii.
Am o experienta de 43 de ani de interviuri, discutii libere cu acesti minunati oameni - veteran ai Aeronauticii romane, care au luptat in WW1 si WW2.
Am avut mari surprize constatand ca acelasi eveniment relatate de doi veteran colegi de escadrila nu se potrivesc, atunci am schimbat strategia, am incercat sa intervievez 2-3 veterani in acelasi timp, ei completandu-se reciproc, inevitabil contraziceri si altele de acest gen.
Am expus cele de mai sus pentru a va face cunoscut o concluzie, indifferent de cat de deosebite au fost faptele sau evenimentele la care au participat, mai tarziu timpul isi spune cuvantul datorita mai multori factori, modul in care ai fost distrus sistematic in inchisorile comuniste si memoria care incet, incet se estompeaza si apar confuziile.
Vedeti voi, aici trebuie lucrat, fiecare informative trebuie cernuta si interpretata coresct fara a condamna omul pentru starea fizica si mentala in care se afla la un moment dat, Publicarea unor asemenea memorii culese si neverificate duce la asemenea discutii, o mare pierdere de timp.
Aceste contraziceri pe teme necunoscute sau putin cunoscute, urmate de atacuri la persoana sunt inutile, nu sunt constructive si mai ales in cele mai multe cazuri inutile.
Promit sa nu mai intervin.

Dan Antoniu

Aceasta postare a fost editata de Radu-Dan: 24 April 2013 - 07:28 AM

#62 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12673
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 24 April 2013 - 08:49 AM

Flo, nu stiam ca amplasarea unei statui depinde de toanele riveranilor.
Si, daca este asa, totul provine de la necunoastere. Nu cred ca vreun locuitor din sector ar fi avut ceva personal cu Tudor Greceanu, pentru simplul motiv ca nu stiu cine a fost. Daca intrebi in cartier cine a fost Tudor Greceanu, ori o sa-ti raspunda ca nu stiu, ori o sa zica ca parca a fost inter dreapta la F.C. Avintul! Cred ca daca era vorba de statuia lui Jiji sau Mutu, nu ar fi fost probleme.
Daca nu stim sa ne facem cunoscuta istoria si eroii, suportam consecintele.
Radu-Dan, aveti un PM.

#63 Useril este offline   flo 

• Membru senior
  • Postari: 2482
  • Inregistrat: 04-July 09

Postat 24 April 2013 - 10:49 PM

Depinde. Si nu numai amplasarea unei statui, despre care s-ar putea admite ca evoca personaje controversate. Chiar si un spatiu de joaca pt. copii are nevoie de acordul riveranilor. In Militari doua astfel de spatii au fost desfiintate la "cererea cetatenilor", unul pentru a face loc unei parcari si un altul pentru ca persoanele in varsta din zona erau deranjate de chiotele micutilor.
Sa revin. Din cate am inteles, acelor riverani li s-a explicat clar despre cine este vorba. Unul a oferi si o "explicatie" care suna cam asa: "Nu vreau bolovani in fata casei"

#64 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12673
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 25 April 2013 - 08:44 AM

Citeaza

Unul a oferi si o "explicatie" care suna cam asa: "Nu vreau bolovani in fata casei"
La asa ceva, chiar nu ai ce comenta!!

#65 Useril este offline   iuliandor 

• Membru deplin
  • Postari: 11
  • Inregistrat: 01-October 09

Postat 25 April 2013 - 09:21 AM

Vezi postareaZ-mare, la 25 April 2013 - 08:44 AM, a spus:

La asa ceva, chiar nu ai ce comenta!!

Da, asa este! Vorba aia: Romania, lume multa... oameni putini!

#66 Useril este offline   Catta 

• Membru senior
  • Postari: 300
  • Inregistrat: 24-January 12
  • Interests:Tehnică militară īn special Aviatie, īn particular cu īnsemne romānești și pentru simțul estetic cu elice daca se poate.
    Fotografie.

Postat 25 April 2013 - 09:22 AM

De ceva timp am realizat ca suntem o natie incapabila sa ne guvernam singuri si incapabila sa intelegem ce se intampla intr-un stat civilizat. Odata am avut norocul sa fim condusi de 4 regi (evident straini) care ne-au scos in lume dar au venit rusii si ne-au dat la loc comanda si nu mai reusim sa iesim din acea gandire de colhoznic in care asteptam sa vina brigadirul sa ne spuna ce avem de facut. Mi-e dor de un pic de autoritate, mi-ar place sa vina primaria si dupa ce a facut locurile de joaca si a amplasat statuia lui Xsulescu sa se duca la asociatile de locatari si sa le comunice ca au obligatia sa le intretina. E aberant ce spun, stiu, dar la romani numai asa functioneaza, prin constrangere. Dincolo pun placute comemorative in locurile unde a facut pipi nu stiu ce racan mai rasarit, Closterman era la fel de cunoscut ca Alain Delon iar Papana, Vraciu si Bong au ditamai sectiunile in muzee in state, iar de rusnaci ce sa spun ca toti sunt generali cu unșpe stele si ar trai numa daca ar duce decoratile la remat. Pana si nemtii au denumit unitati cu nume de asi dar din pacate nu au atatea escadrile cati asi au avut ei... Iar la noi mor in mizerie si uitati de toata lumea intr-un anonimat crunt ca nu-s ce putifllender incult nu vrea bolovani la usa. Mi-e scarba de oamenii astia. Ma gandesc ca daca se propunea un mic lacas religios sau o copie dupa catedrala cea noua erau toti de acord ca la ce avant religios si-a luat natia o sa ajungem un popor de sfinti, dar fara istorie.

Imi cer scuze dar m-am enervat crunt si simt nevoia sa-mi exprim nemultumirea si sper ca nu am ofensat pe nimeni.

#67 Useril este offline   Cantacuzino 

• Membru senior
  • Postari: 717
  • Inregistrat: 22-February 05

Postat 25 April 2013 - 09:33 AM

Citeaza

Mi-e dor de un pic de autoritate, mi-ar place sa vina primaria si dupa ce a facut locurile de joaca si a amplasat statuia lui Xsulescu sa se duca la asociatile de locatari si sa le comunice ca au obligatia sa le intretina. E aberant ce spun, stiu, dar la romani numai asa functioneaza, prin constrangere. nemultumirea si sper ca nu am ofensat pe nimeni.

E Catta, ai pus degetul pe rana. Problema nu tine de localnici ( doar indirect pt ca ei voteaza) ci de primari si in general autoritati care dau aprobari doar pe spagi. Treaba cu riveranii nu sunt de acord cu amplsare statuie este doar praf in ochi pt ca nu se obtine spaga din asa ceva. Daca s-ar construi o carciuma in zona ( galagioasa cu muzica nunti etc) sa vezi cum primarul ar da autorizatie fara sa i mai pese de parerea riveranilor.

Arata acest topic

• 4 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

7 useri citesc topicul
0 membri, 7 vizitatori, 0 utilizatori anonimi