Vreau sa stiti ca am fost primul care l-am contactat pe Cdor.av. Greceanu in anul 1981, am doua caiete studentesti completate uplute in 6 luni de interviuri. Interviuri intrerupte la fiecare 15-20 minute de necesitatea domniei sale de a merve la toaleta, era foarte bolnav.
Am discutat notitele rezultate din aceste interviuri cu colegii domniei sale de escadrila sau grup, care au fost permanent alaturi de domnia sa, atunci nu exista posibilitatea documentarii in arhive si ne multumeam cu aceste memorii.
Apoi am ajuns in arhivele militare si am cules informatii oficiale despre activitatea zilnica a escadrilei sau a grupului din care Tudor Greceanu a facut parte, si altii.
Am o experienta de 43 de ani de interviuri, discutii libere cu acesti minunati oameni - veteran ai Aeronauticii romane, care au luptat in WW1 si WW2.
Am avut mari surprize constatand ca acelasi eveniment relatate de doi veteran colegi de escadrila nu se potrivesc, atunci am schimbat strategia, am incercat sa intervievez 2-3 veterani in acelasi timp, ei completandu-se reciproc, inevitabil contraziceri si altele de acest gen.
Am expus cele de mai sus pentru a va face cunoscut o concluzie, indifferent de cat de deosebite au fost faptele sau evenimentele la care au participat, mai tarziu timpul isi spune cuvantul datorita mai multori factori, modul in care ai fost distrus sistematic in inchisorile comuniste si memoria care incet, incet se estompeaza si apar confuziile.
Vedeti voi, aici trebuie lucrat, fiecare informative trebuie cernuta si interpretata coresct fara a condamna omul pentru starea fizica si mentala in care se afla la un moment dat, Publicarea unor asemenea memorii culese si neverificate duce la asemenea discutii, o mare pierdere de timp.
Aceste contraziceri pe teme necunoscute sau putin cunoscute, urmate de atacuri la persoana sunt inutile, nu sunt constructive si mai ales in cele mai multe cazuri inutile.
Promit sa nu mai intervin.
Dan Antoniu
Aceasta postare a fost editata de Radu-Dan: 24 April 2013 - 07:28 AM